Yiannis Foutros 16 Ιουνίου ·--26-6-2015-· ----------------Ματθαίος 7---· 21 Δεν θα μπει μέσα στη βασιλεία των ουρανών καθένας που λέει σε μένα: Κύριε, Κύριε· αλλ' αυτός που πράττει το θέλημα του Πατέρα μου, ο οποίος είναι στους ουρανούς. --------------------22 Πολλοί θα μου πουν κατά την ημέρα εκείνη: Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, και στο ονομά σου εκβάλαμε δαιμόνια, και στο όνομά σου κάναμε πολλά θαύματα; -----------------23 Και, τότε, θα ομολογήσω σ' αυτούς, ότι: Ποτέ δεν σας γνώρισα· φεύγετε από μένα εσείς που εργάζεστε την ανομία.




Φτάνει πια η τόσο παρανοϊκή υπακοή μας στις μέριμνες, που σαν σίγουρο αποτέλεσμα έχει, να αρρωστήσει το σώμα, τη ψυχή και το πνεύμα μας.

Γι αυτό και ο Κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, μας συμβουλεύει να χαλιναγωγούμε αυτό το αφηνιασμένο άλογο των επιθυμιών μας, που θέλει να μας σέρνει με βία στην απελπισία, απομακρύνοντας μας από κοντά Του, και να Του εμπιστευτούμε ολοκληρωτικά την ζωή μας στα χέρια Του.

Τα λόγια του Παύλου, έρχονται ξανά να μας υπενθυμίσουν (βλέποντας ότι οι άνθρωποι επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη και αφήνονται να βασανίζονται από τις μέριμνες)...να προσευχόμαστε για όλες τις ανάγκες και τα προβλήματα μας, με ευχαριστία, πίστη και ελπίδα στον καλό ποιμένα της ψυχής μας, Θεό και Κύριο μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.


Ο Κύριος μας, που γνωρίζει τη καρδιά και γενικά όλες τις φάσεις της ζωής μας, είναι ο μόνος που μπορει να μας δώσει δύναμη, κουράγιο και χαρά, για να ξεπερνούμε τις δύσκολες στιγμές, που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.

Ας καταφεύγουμε λοιπόν σε Αυτόν, με δέηση και ικεσία, για βοήθεια και παρηγοριά, αλλά ας μη αμελούμε να τρέχουμε πάλι σε Αυτόν, με ευχαριστία και δοξολογία.



 

....................


..Ας είναι η νύχτα μας, πλήρης με την παρουσία του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ώστε η ειρήνη και η χαρά του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ να βασιλεύουν στην καρδιά μας.
Ας ευχαριστήσουμε και ας λατρεύσουμε τον Υιό, για να δοξάζεται ο ΠΑΤΕΡΑΣ, όπως είναι η εντολή Του...

..........................................