Iδού έρχομαι ταχέως !!! ψαλμοι 1: ----1 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ο άνθρωπος, που δεν περπάτησε σε θέλημα ασεβών, και σε δρόμο αμαρτωλών δεν στάθηκε, και σε καθέδρα χλευαστών δεν κάθησε·---------------------- 2 αλλά, στον νόμο τού Κυρίου είναι το θέλημά του, και στον νόμο του μελετάει ημέρα και νύχτα.----------------- 3 Και θα είναι σαν δέντρο φυτεμένο κοντά στα ρυάκια των νερών, το οποίο δίνει τον καρπό του στον καιρό του, και το φύλλο του δεν μαραίνεται· και όλα, όσα αν πράττει, θα ευοδωθούν.------------------ 4 Δεν θα είναι έτσι οι ασεβείς· αλλά, σαν το λεπτό άχυρο, που το παρασύρει ο άνεμος.------------------- 5 Γι' αυτό, δεν θα σηκωθούν οι ασεβείς σε κρίση, ούτε οι αμαρτωλοί στη σύναξη των δικαίων.------------ 6 Επειδή, ο Κύριος γνωρίζει τον δρόμο των δικαίων· ενώ ο δρόμος των ασεβών θα χαθεί.

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 

ψαλμοι 1: ----1 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ο άνθρωπος, που δεν περπάτησε σε θέλημα ασεβών, και σε δρόμο αμαρτωλών δεν στάθηκε, και σε καθέδρα χλευαστών δεν κάθησε·---------------------- 2 αλλά, στον νόμο τού Κυρίου είναι το θέλημά του, και στον νόμο του μελετάει ημέρα και νύχτα.----------------- 3 Και θα είναι σαν δέντρο φυτεμένο κοντά στα ρυάκια των νερών, το οποίο δίνει τον καρπό του στον καιρό του, και το φύλλο του δεν μαραίνεται· και όλα, όσα αν πράττει, θα ευοδωθούν.------------------ 4 Δεν θα είναι έτσι οι ασεβείς· αλλά, σαν το λεπτό άχυρο, που το παρασύρει ο άνεμος.------------------- 5 Γι' αυτό, δεν θα σηκωθούν οι ασεβείς σε κρίση, ούτε οι αμαρτωλοί στη σύναξη των δικαίων.------------ 6 Επειδή, ο Κύριος γνωρίζει τον δρόμο των δικαίων· ενώ ο δρόμος των ασεβών θα χαθεί.

Τοπιο του Σταθη Μπακου
5ον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΣΠΎΡΟΥ ΦΊΛΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

ΘΕΜΑ: Η ΠΟΡΕΊΑ ΜΑΣ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΈΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΎ 
12--------        13-6-2015-Σάββατο
Έξοδος 19:5
τώρα, λοιπόν, αν πραγματικά υπακούσετε στη φωνή μου, και φυλάξετε τη διαθήκη μου, θα είστε σε μένα ο εκλεκτός
>>>>>> 
 λαός από όλους τους λαούς· επειδή, δική μου είναι ολόκληρη η γη· Η τελευταία Διαθήκη που έκανε ο Θεός είναι η καινή Διαθήκη δια του Υιού του -του Ιησού Χριστού μάλιστα με κάλεσμα όλων των εθνών τώρα πια σε μια τέλεια Διαθήκη με τον θάνατο και την ανάσταση βασισμένη στην απολύτρωση δια του αίματος του Κυρίου μας ως νέος Αδάμ ως σφαγμένο αρνί όπως αποκαλείται στην Αποκάλυψη.
 Στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός δέχονταν το λαό να κάνει θυσίες και προσφορές που όλα ήταν σφαγμένα και το αίμα έτρεχε και ο Ιερέας ράντιζε τους ανθρώπους, και πολλές διατάξεις υπήρχαν. Δεν θα ασχοληθούμε με αυτό όποιος νομίζει να πάει στο Λευιτικό να δει.
 Στην Καινή Διαθήκη προς κορινθίους μας λέει:
Κορινθίους Α' 15:22
 Επειδή, όπως όλοι πεθαίνουν λόγω συγγένειας με τον Αδάμ, έτσι και όλοι θα ζωοποιηθούν, ερχόμενοι σε συγγένεια με τον Χριστό·
>>>> 
Ας δούμε και παρακάτω ότι άλλη Διαθήκη δεν υπάρχει παρά αυτή που έχουμε στα χέρια μας. Τι ζητά; Υποταγή υπακοή αλλά η μόνη διαφορά είναι ότι βρισκόμαστε στην χάρη. Όλα τα μπορούμε δια της χάρητος του αίματος του Ιησού Χριστού και του Πνεύματος του Αγίου
>>>> 
23 κάθε ένας, όμως, σύμφωνα με τη δική του τάξη· ο Χριστός είναι η απαρχή, έπειτα όσοι είναι τού Χριστού, στην παρουσία του·
24 ύστερα θα είναι το τέλος, όταν παραδώσει τη βασιλεία στον Θεό και Πατέρα· όταν καταργήσει κάθε αρχή και κάθε εξουσία και δύναμη.
25 Επειδή, πρέπει να βασιλεύει, μέχρις ότου βάλει όλους τούς εχθρούς του κάτω από τα πόδια του·
26 τελευταίος εχθρός καταργείται ο θάνατος.
27 Επειδή, «όλα τα υπέταξε κάτω από τα πόδια του»· και όταν πει ότι όλα είναι υποταγμένα, είναι φανερό ότι εξαιρείται αυτός που υπέταξε σ' αυτόν τα πάντα.
28 Και όταν τα πάντα υποταχθούν σ' αυτόν, τότε και ο ίδιος ο Υιός θα υποταχθεί σ' εκείνον ο οποίος υπέταξε σ' αυτόν τα πάντα, ώστε να είναι ο Θεός τα πάντα, σε όλα.
Έξοδος 19:5
τώρα, λοιπόν, αν πραγματικά υπακούσετε στη φωνή μου, και φυλάξετε τη διαθήκη μου, θα είστε σε μένα ο εκλεκτός
>>>>>> 
 Εδώ βλέπουμε ότι ήμασταν εχθροί του Θεού και έγινε μια συμφιλίωση μεταξύ του ανθρώπου του ξεπεσμένου και του μη υποταγμένου στο θέλημα του Θεού.
Ενώ στο 14 εδάφιο μας λέει: ότι βασίλευε ο θάνατος από τον
Αδάμ μέχρι να έρθει Αυτός που θα σηκώσει τον θάνατο από τον άνθρωπο και το ξέρουμε αυτό από όλην την Αγία Γραφή πως έγινε.
>>>>>> 
Ρωμαίους 5
10 Επειδή, αν, ενώ ήμασταν εχθροί, συμφιλιωθήκαμε με τον Θεό διαμέσου του θανάτου τού Υιού του, πολύ περισσότερο, εφόσον συμφιλιωθήκαμε, θα σωθούμε με τη ζωή του.
11 Και όχι μονάχα τούτο, αλλά και καυχώμαστε στον Θεό διαμέσου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, διαμέσου του οποίου λάβαμε τώρα τη συμφιλίωση.
12 Γι' αυτό, όπως διαμέσου ενός ανθρώπου η αμαρτία μπήκε μέσα στον κόσμο, και με την αμαρτία ο θάνατος, και με τον τρόπο αυτό ο θάνατος πέρασε μέσα σε όλους τούς ανθρώπους, για τον λόγο ότι όλοι αμάρτησαν·
13 (επειδή, μέχρι τον νόμο υπήρχε στον κόσμο η αμαρτία· αμαρτία, όμως, δεν λογαριάζεται όταν δεν υπάρχει νόμος.
Ρωμαίους 5:14
14 Αλλά, ο θάνατος βασίλευσε από τον Αδάμ μέχρι τον Μωυσή κι επάνω σε όλους όσους δεν αμάρτησαν σύμφωνα με την ομοιότητα της παράβασης του Αδάμ, που είναι τύπος τού μέλλοντος.
15 Αλλά, δεν είναι όπως το αμάρτημα, έτσι και το χάρισμα· επειδή, αν για το αμάρτημα του ενός πέθαναν οι πολλοί, πολύ περισσότερο η χάρη τού Θεού και η δωρεά διαμέσου τής χάρης τού ενός ανθρώπου, του Ιησού Χριστού, περίσσευσε στους πολλούς.
Ειρήνη έλεος και χάρη Κυρίου Αμήν
Sultana.cha
Τοπίο του Στάθη Μπάκου
………………………….
5ον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ  
13
ΘΕΜΑ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Έξοδος 19:5
τώρα, λοιπόν, αν πραγματικά υπακούσετε στη φωνή μου, και φυλάξετε τη διαθήκη μου, θα είστε σε μένα ο εκλεκτός…..
>>>>>> 
Συνεχίζουμε και κάποια στιγμή αδέλφια μου αν  καθίσουμε και το σκεφτούμε που βρίσκεται ο κάθε ένας μας η σχέση του με τον Κύριο θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα της Πνευματικής μας ζωής και να υποταχθούμε ολόκληροι στην υπακοή για να είμαστε λαός εκλεκτός.
Ακριβώς επειδή έχουμε κληρονομία του χοϊκού ανθρώπου και το κακό μας τραβά περισσότερο
Όμως ο Απ. Πέτρος έρχεται να μας παρηγορήσει να μας εμψυχώσει ότι είμαστε γένος εκλεκτό…
Πιο  πάνω είδαμε ότι είμαστε λαός του Θεού εκλεκτός.
Τι γίνεται; Κάνει διακρίσεις ο Θεός; Ναι. Κατά κάποιον τρόπο ναι. Στην πραγματικότητα δεν κάνει διάκριση, σε όλους απευθύνει την πρόσκληση του, και όποιος την ακούσει. Δεν ακούνε όλοι οι άνθρωποι. Οπότε  από μόνη της γίνεται η διάκριση διότι όποιος ακούσει στη φωνή του εκείνος θα είναι εκλεκτός του και σαν πιστοί τώρα και Εκκλησία είμαστε εκλεκτοί όσοι ζούμε στην υπακοή του λόγου του. Για ποιο λόγο; το ότι πιστέψαμε στο Ιησού Χριστό και τον βάλαμε σκοπό στην ζωή μας, να είναι πρώτα Αυτός και έπειτα όλα τα άλλα. εξάλλου όλοι μας που πιστέψαμε ειλικρινά γευτήκαμε τον αιώνιο Λόγο ότι ο Κύριος είναι αγαθός, πολύτιμος και χωρίς  Αυτόν και την ανάμιξη του, στην ζωή μας δεν έχουμε χαρά ειρήνη …
Πέτρου Α' 2
3 επειδή γευθήκατε «ότι ο Κύριος είναι αγαθός».
4 Στον οποίο καθώς προσέρχεστε, σαν σε μια ζωντανή πέτρα,αποδοκιμασμένη μεν από τους ανθρώπους, στον Θεό όμως εκλεκτή, πολύτιμη,
…………………
 Εξάλλου το λέει και το εδάφιο ότι όλοι δεν τον βάζουν στην ζωή τους αλλά τον έχουν αποδοκιμάσει σε μας όμως εκλεκτή πολύτιμη. Εδώ που τα λέμε πάρα πολλοί άνθρωποι από μας δεν είναι ότι δεν δεχόμαστε τον Κύριο αλλά νομίζουμε ότι τον λατρεύουμε σωστά ενώ δεν έχουμε καταλάβει τι πραγματικά θέλει ο Θεός από μας.
Όταν όμως να ανοίξουμε την Αγία Γραφή και με προσευχή απευθυνόμαστε στο όνομα Του να μας ανοίξει την καρδιά μας να δούμε τι ακριβώς λατρεία θέλει και ζωή από μας  τότε θα τον βρούμε. Ο Λόγος που είναι ζωντανός θα μας καθοδηγήσει, και το Πνευμα το Άγιο θα μας ελέγξει πώς να έχουμε σιγουριά ασφάλεια  σ’ αυτά που διακήρυξε ο Κύριος..
Έξοδος 19:5
τώρα, λοιπόν, αν πραγματικά υπακούσετε στη φωνή μου, και φυλάξετε τη διαθήκη μου, θα είστε σε μένα ο εκλεκτός…..
Πέτρου Α' 2
9 Εσείς, όμως, είστε «γένος εκλεκτό, βασίλειο ιεράτευμα, έθνος άγιο», λαός τον οποίο ο Θεός απέκτησε, για να εξαγγείλετε τις αρετές εκείνου, ο οποίος σας κάλεσε από το σκοτάδι στο θαυμαστό του φως·
Εφεσίους 1
3 Άξιος ευλογίας είναι ο Θεός και Πατέρας τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αυτός που μας ευλόγησε με κάθε πνευματική ευλογία στα επουράνια διαμέσου τού Χριστού·
4 καθώς μάς έκλεξε διαμέσου αυτού πριν από τη δημιουργία τού κόσμου, για να είμαστε άγιοι και χωρίς ψεγάδι μπροστά του με αγάπη·
Πριν την Δημιουργία μας είχε διαλέξει.
 Και αυτό δεν είναι προσωποληψία του Θεού.
Πριν την Δημιουργία ο Θεός είχε κάνει το σχέδιο σωτηρίας, του ανθρώπου αν αμάρτανε, πέφτοντας στην ανυπακοή στο θέλημα Του, στον Παράδεισο.
Βέβαια από τον Αδάμ φτάνουμε αμέσως στον Ιησού Χριστό.
Μα το θέμα Χριστός μας ενδιαφέρει για την Σωτηρία που εγινε δια μέσου Αυτού, στον Σταυρό.
 Οπότε όποιος θα δέχεται τον σωτήρα Χριστό, ως μέσον εξιλεώσεως από την αμαρτία, θα ήταν στους εκλεκτούς.
………………………..
Ρωμαίους 1:
3 για τον Υιό του, που γεννήθηκε από το σπέρμα τού Δαβίδ κατά τη σάρκα,
4 και αποδείχθηκε Υιός τού Θεού με δύναμη, σύμφωνα με το πνεύμα τής αγιοσύνης, με την ανάσταση από τους νεκρούς, του Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας,
5 διαμέσου τού οποίου πήραμε χάρη και αποστολή, σε υπακοή πίστης όλων των εθνών, υπέρ τού ονόματός του·
6 ανάμεσα στα οποία είστε κι εσείς, προσκαλεσμένοι τού Ιησού Χριστού·
Ειρήνη έλεος και χάρη Κυρίου Αμήν
Sultana.cha
………………………….
τοπίο του Στάθη Μπάκου
5ον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ  
14
ΘΕΜΑ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Ας  δούμε πως μας περιγράφει ο απ. Παύλος  στην προς Α΄ Κορινθίους κεφ. 15: πως έγιναν τα πράγματα όταν αμάρτησε ο Αδάμ.
Κορινθίους Α' 15:45
45 Έτσι, εξάλλου, είναι γραμμένο: Ο πρώτος άνθρωπος Αδάμ «έγινε σε ψυχή που ζει»· ο έσχατος Αδάμ έγινε σε πνεύμα που ζωοποιεί.
46 Όμως, όχι πρώτα το πνευματικό, αλλά το ζωικό, έπειτα το πνευματικό.
47 Ο πρώτος άνθρωπος είναι από τη γη, χωματένιος· ο δεύτερος άνθρωπος, ο Κύριος από τον ουρανό.
48 Όπως ήταν ο χωματένιος, τέτοιοι είναι και οι χωματένιοι· και όπως είναι ο επουράνιος τέτοιοι θα είναι και οι επουράνιοι.
49 Και καθώς φορέσαμε την εικόνα του χωματένιου, θα φορέσουμε και την εικόνα του επουράνιου.
50 Και λέω τούτο, αδελφοί, ότι σάρκα και αίμα δεν μπορούν να κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού ούτε η φθορά κληρονομεί την αφθαρσία.
……………………..
  Επομένως εμείς τώρα αφού αποδεχτήκαμε δια πίστεως τον Ιησού Χριστό και όλο το σχέδιο της Σωτηρίας που έκανε επάνω στο σταυρό και αποδεχτήκαμε την ανάσταση Του είμαστε από εδώ επουράνιοι, και πνευματικά αναστημένοι .
Πεθάναμε σαν χωματένιοι και αναστηθήκαμε πνευματικά σαν επουράνιοι ζούμε την ζωή που μας καλεί να ζήσουμε μαζί του.
Εφεσίους 2:6
 και μας ανέστησε μαζί του, και μας κάθισε μαζί του στα επουράνια διαμέσου τού Ιησού Χριστού·
  Να τι είμασταν πρώτα:
Εφεσίους 2
1 Και εσάς όντας νεκρούς διά τας παραβάσεις και τας αμαρτίαςεζωοποίησεν,
2 εις τας οποίας περιπατήσατε ποτέ κατά το πολίτευμα του κόσμου τούτου, κατά τον άρχοντα της εξουσίας του αέρος, του πνεύματος το οποίον ενεργεί την σήμερον εις τους υιούς της απείθειας·
3 μεταξύ των οποίων και ημείς πάντες ανεστράφημεν ποτέ κατά τας επιθυμίας της σαρκός ημών, πράττοντες τα θελήματα της σαρκός και των διαλογισμών, και ήμεθα εκ φύσεως τέκνα οργής, ως και οι λοιποί·
Αυτοί ήμασταν. Άνθρωποι πεθαμένοι, τεκνά  οργής
Έξοδος 19:5
τώρα, λοιπόν, αν πραγματικά υπακούσετε στη φωνή μου, και φυλάξετε τη διαθήκη μου, θα είστε σε μένα ο εκλεκτός…..
>>>>>> 
Ο Κύριος έχει ένα εάν.
Το εάν στηρίζεται στο θέμα Πίστης και υπακοής αφού τον γνωρίσαμε μας δέχτηκε μετανιωμένους(μετά-νοώ) σημαίνει αλλάζω νου  και εγκαταλείπομαι στο ίδιο τον Κύριο δεν κάνω αυτά που τον λυπούσαν και από παιδί οργής έγινα παιδί σωτηρίας αναγεννημένο.
Καινούργιος άνθρωπος με συγχώρησε και με έβαλε ένδυμα λευκό, και μας κάλεσε μέσα στο τραπέζι το γιορτινό ή αλλιώς στο γαμήλιο τραπέζι.
 Ματθαίος 22:11
Κι όταν ο βασιλιάς μπήκε μέσα για να θεωρήσει τους καθισμένους στο τραπέζι, είδε εκεί έναν άνθρωπο να μη είναι ντυμένος με ένδυμα γάμου·
 Πολλοί φαντάζονται ότι είναι ντυμένοι με το ένδυμα του Χριστού, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα, πράγματα είναι ότι μόνο όσοι καλύφθηκαν, πλύθηκαν στο αίμα του Χριστού εκείνοι είναι με ένδυμα γάμου και η ζωή τους είναι πια μέσα στο θέλημα του πατέρα.
Ματθαίος 22:12
και του λέει: Φίλε, πώς μπήκες εδώ, μη έχοντας ένδυμα γάμου; Κι εκείνος αποστομώθηκε.
Είχαν ένα έθιμο οι Ισραηλίτες το άκουσα αυτό ότι όποιος έμπαινε στο γάμο του δώνανε ένα ένδυμα ότι είναι καλεσμένος και έτσι ανεγνώριζαν τον καλεσμένο. Όπως  τα προσκλητήρια σήμερα όποιος δεν ήταν καλεσμένος δεν του έδιναν και αν προσπαθούσε να μπει μέσα τον έδιωχναν κακήν κακός.
  Γι αυτό ο λένε ότι ο Κύριος το είπε αυτό ότι όποιος δεν έχει το ένδυμα του με το αίμα του Χριστού δεν θα μπει στην βασιλεία ή στο γάμο με την νύμφη που είναι η εκκλησία.
Ειρήνη έλεος και χάρη Κυρίου Αμήν
Sultana.cha
Τοπίο του Στάθη Μπάκου
………………………….
5ον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ  
15
ΘΕΜΑ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Έξοδος 19:5
τώρα, λοιπόν, αν πραγματικά υπακούσετε στη φωνή μου, και φυλάξετε τη διαθήκη μου, θα είστε σε μένα ο εκλεκτός…..

Αδέλφια μου ας δούμε μερικά εδάφια για να καταλάβουμε ότι μόνο ο Χριστός είναι μεσίτης και στον οποίο μπορούμε να αποταθούμε
Να δούμε πέραν του Τιμόθεου και του ευαγγελίου του Ιωάννου τι λέει και ο Απ. Πέτρος.
………………………….
Πράξεις δ:
11 Αυτός είναι η πέτρα, που εξουθενώθηκε από σας τους οικοδομούντες, η οποία έγινε ακρογωνιαία πέτρα.
12 Και δεν υπάρχει διαμέσου κανενός άλλου η σωτηρία· επειδή, ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, διαμέσου τού οποίου πρέπει να σωθούμε.
Τιμόθεος Α' 2
3 Επειδή, αυτό είναι καλό και ευπρόσδεκτο μπροστά στον Σωτήρα μας Θεό·
4 ο οποίος θέλει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι, και νάρθουν στην επίγνωση της αλήθειας.
5 Επειδή, ένας Θεός υπάρχει, ένας είναι και ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός,
6 ο οποίος έδωσε τον εαυτό του αντίλυτρο για χάρη όλων, μια μαρτυρία που έγινε σε ορισμένους καιρούς,
Ιωάννης 10:
1 Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, όποιος δεν μπαίνει διαμέσου τής θύρας στην αυλή των προβάτων, αλλά ανεβαίνει από αλλού, εκείνος είναι κλέφτης και ληστής.
2 Όποιος, όμως, μπαίνει διαμέσου τής θύρας, είναι ο ποιμένας των προβάτων.
Ιωάννης 10:6-7-9
6 Ο Ιησούς είπε προς αυτούς τούτη την παραβολή· εκείνοι, όμως, δεν κατάλαβαν τι ήσαν αυτά που τους μιλούσε.
7 Ο Ιησούς, λοιπόν, τους είπε ξανά: Σας διαβεβαιώνω απόλυτα ότι εγώ είμαι η θύρα των προβάτων.
9 Εγώ είμαι η θύρα· όποιος μπει μέσα διαμέσου εμού, θα σωθεί, και θα μπει μέσα, και θα βγει έξω, και θα βρει βοσκή.
14 Εγώ είμαι ο ποιμένας ο καλός, και γνωρίζω τα δικά μου, και γνωρίζομαι από τα δικά μου,
15 καθώς ο Πατέρας γνωρίζει εμένα, και εγώ γνωρίζω τον Πατέρα· και την ψυχή μου βάζω για χάρη των προβάτων.
Έξοδος 19:5
τώρα, λοιπόν, αν πραγματικά υπακούσετε στη φωνή μου, και φυλάξετε τη διαθήκη μου, θα είστε σε μένα ο εκλεκτός…..
>>>>>> 
Εάν λοιπόν υπακούσουμε στη φωνή Του τότε ο Κύριος δεν μας αφήνει μόνους.
Σε κάθε δυσκολία μας είναι  μαζί μας.
Τιμόθεος Β' 4:17-18
17 όμως, μου παραστάθηκε ο Κύριος, και με, ενδυνάμωσε
 για να διακηρυχθεί διαμέσου εμού πλήρως το κήρυγμα, και όλα τα έθνη να ακούσουν· και ελευθερώθηκα από το στόμα τού λιονταριού
>>>>>>>>>> 
Πρέπει να σκαφτόμαστε πάντα ότι ο Κύριος είναι ελευθερωτής μας, μας πήρε από τα χέρια του δυνάστη εχθρού των ψυχών μας, μας έφερε στο φως από το μεγάλο σκοτάδι που πορευόμασταν, με προβλήματα που ήταν άλυτα με ψυχικές διαταραχές και ανθρώπους, που ήταν και αυτοί μαζί μας συνοδοιπόροι, σ’ αυτή τη δυστυχία. 
ο Κύριος μας ελευθέρωσε από κάθε πονηρό έργο, και θα μας διέσωσε για την επουράνια βασιλεία του· γι αυτό να τον δοξάζουμε πρέπει και να του δίνουμε ευχαριστία προσκύνηση λατρεία ,και στο κάτω ,κάτω του ανήκουν όλα αυτά.
 Εδώ βλέπουμε τον απ. Παύλο, να ομολογεί ότι τον παραστάθηκε ο Κύριος και ομολογεί ότι τον γλύτωσε από το στόμα του λιονταριού.
Πέτρου Α' 5:8
Εγκρατεύθητε, αγρυπνήσατε· διότι ο αντίδικός σας διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιέρχεται ζητών τίνα να καταπίη·
>>>> 
Πως θα αντιμετωπίσουμε αυτόν τον λέοντα; είναι ο εχθρός της ψυχής μας. Προσπαθεί  να μας κατασπαράξει
Ματθαίος 26:41
Αγρυπνείτε και προσεύχεστε, για να μη μπείτε σε πειρασμό· το μεν πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως είναι αδύναμη.
>>> 
Το λέει ο Πέτρος αλλά πιο μπροστά το είπε ο Κύριος. Να: αγρυπνούμε στην προσευχή να έχουμε εγκράτεια δηλ. να σκαφτόμαστε πρώτα με σύνεση και σοφία και να τα παίρνουμε όλα στα σοβαρά.
Έτσι όσο εύκολο φαίνεται τόσο είναι σοβαρό το θέμα σωτηρίας μας και το θέμα αντιμετώπισης του θελήματος του Θεού.
Πράγματι ο Κύριος μας φώναξε ακούσαμε το κάλεσμα του βγήκανε από το σκοτάδι της πονηρής ζωής.
Μάρκος 11:24
Γι' αυτό, σας λέω: Όλα όσα ζητάτε, καθώς προσεύχεστε, πιστεύετε ότι τα παίρνετε, και θα γίνει σε σας.
Εφεσίους 2
1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·
>>>> 
Μας λέει ο λόγος του Θεού, ήμασταν πεθαμένοι αλλά όταν μας φώναξε τον ακούσαμε γίναμε οι εκλεκτοί του.(Οι καλεσμένοι Του)
Γι αυτό όταν αγρυπνούμε στην ζωή που χάραξε μπροστά μας με πίστη και προσευχή ακούει τις κραυγές μας.
Ειρήνη ευλογία και χαρά

Sultana cha.
Τοπίο του Στάθη Μπάκου