ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--Ιωάννης 10:38 αν, όμως, τα κάνω, και αν σε μένα δεν πιστεύετε, πιστέψτε στα έργα· για να γνωρίσετε και να πιστέψετε ότι, ο Πατέρας είναι σε ενότητα με μένα, και εγώ σε ενότητα μ' αυτόν.----------Ιωάννης 17:23 Εγώ σε ενότητα μ' αυτούς, κι εσύ σε ενότητα με μένα· για να είναι σε μια ολοκληρωμένη ενότητα, και να γνωρίζει ο κόσμος ότι εσύ με απέστειλες, και τους αγάπησες όπως αγάπησες εμένα. ---------------Εφεσίους 4:--3 φροντίζοντας με ζήλο να διατηρείτε την ενότητα του Πνεύματος διαμέσου τού συνδέσμου τής ειρήνης.-

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


Ιωάννης 10:38 αν, όμως, τα κάνω, και αν σε μένα δεν πιστεύετε, πιστέψτε στα έργα· για να γνωρίσετε και να πιστέψετε ότι, ο Πατέρας είναι σε ενότητα με μένα, και εγώ σε ενότητα μ' αυτόν.----------Ιωάννης 17:23 Εγώ σε ενότητα μ' αυτούς, κι εσύ σε ενότητα με μένα· για να είναι σε μια ολοκληρωμένη ενότητα, και να γνωρίζει ο κόσμος ότι εσύ με απέστειλες, και τους αγάπησες όπως αγάπησες εμένα. ---------------Εφεσίους 4:--3 φροντίζοντας με ζήλο να διατηρείτε την ενότητα του Πνεύματος διαμέσου τού συνδέσμου τής ειρήνης.-


5ον-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπύρου Φίλου
ΘΕΜΑ: ενωμένοι
05
ΑΧ!! ΑΥΤΗ Η ENOTHTA
Ποτέ δεν την βρήκε. Όσο καλή θέληση να είχα η να έχω δεν τη βρίσκω.  Κάνω κάθε βραδύ αυτοκριτική στον εαυτό μου μέσα από τον λόγο του Θεού, αλλάζω γνώμη, θέλω να είμαι όπως με θέλει ο Κύριος πάντα όμως κάτι στραβά θα πάει.
Δεν ξέρω τι φταίει. Η μάλλον ξέρω ότι ο εχθρός βρίσκει έδαφος και μπαίνει μέσα στην ανθρώπινη καρδιά και τα κάνει όλα άνω κάτω.
  Όταν ο Κύριος λέγει ενωμένοι όπως Εκείνος με τον Πατέρα ας σκεφτούμε αν είμαστε έτσι.
Ιωάννης 14:10
Δεν πιστεύεις ότι εγώ είμαι σε ενότητα με τον Πατέρα, και ο Πατέρας είναι σε ενότητα με μένα; Τα λόγια που εγώ μιλάω σε σας, δεν τα μιλάω από τον εαυτό μου• αλλά, ο Πατέρας που μένει σε ενότητα με μένα, αυτός εκτελεί τα έργα.
……………………………..
 Μιλούμε για ενότητα και μόνο τα εδάφια που μιλούν για τον Κύριο ο οποίος ως άνθρωπος, είχε την ανάγκη να είναι ενωμένος, με τον πατέρα, Ώστε να μπορεί να τον ευαρεστήσει, και να κάνει κατά πάντα το θέλημα Του, και να δώσει το παράδειγμα στον άνθρωπο του νόμου, ότι ως νέος Αδάμ, έκανε το θέλημα του Πατέρα και τώρα μπορεί να προχωρήσει ακόμα στην υπακοή μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού.
  Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η ενότητα με το Πατέρα, πόσο μάλλον εμείς με τον Πατέρα με την παραχώρηση της καρδιάς μας στον Κύριο και στο Πνευμα το Άγιο να είμαστε ενωμένοι μαζί Του, όπως και μεταξύ μας τα αδέλφια μέσα στην Εκκλησία. Όταν μείνουμε σε ενότητα με τον Κύριο δεν θα μιλάμε εμείς αλλά ο Κύριος μέσα από την ζωή μας μέσα από την αγάπη και την συμπαράσταση στους αδελφούς μας ώστε ο κόσμος να βλέπει και να πιστεύει στον Ιησού Χριστό.
 Πόσο πολλές φορές όταν βλέπουμε οικογένειες αγαπημένες και ευλογημένες ποθούμε να ήμασταν και μείς έτσι.
Έτσι ο Κύριος, δημιούργησε μια οικογένεια λυτρωμένων και την ονόμασε Εκκλησία νύμφη εκλεκτή.
Η  ενότητα των αδελφών είναι ένας κρίκος που δεν έχει αρχή και τέλος . Μόνο κάποιος όταν τον σπάσει θα διαλυθούν τα πάντα.. και αυτό μόνο ο διάβολος μπορεί να το κάνει αν του παραχωρήσουμε έδαφος.
Και δυστυχώς αυτό γίνεται στις μέρες μας. Πάντα κάποια αιτία βρίσκεται και λυπούμε πάρα πολύ τον Κύριο.
Ιωάννης 14:11
Πιστεύετε σε μένα ότι εγώ είμαι σε ενότητα με τον Πατέρα, και ο Πατέρας είναι σε ενότητα με μένα• ειδάλλως, εξαιτίας αυτών των έργων πιστεύετε σε μένα.
Ιωάννης 17:23
 Εγώ σε ενότητα μ' αυτούς, κι εσύ σε ενότητα με μένα• για να είναι σε μια ολοκληρωμένη ενότητα, και να γνωρίζει ο κόσμος ότι εσύ με απέστειλες, και τους αγάπησες όπως αγάπησες εμένα.
 Εδώ στο 17 εδάφιο είναι μια δικλίδα. Ενωμένος ο Κύριος με μας και με τον Πατέρα σε μια ενότητα όλοι μαζί ολοκληρωμένη. Πολλές φορές το βλέπω σαν μια αλυσιδίτσα που δεν έχει αρχή και τέλος.
…………………………..
Που είναι τώρα τα δόγματα που διχάζουν; Ο Κύριος ήρθε να ενώσει και όχι να διχάσει.
Που βρίσκονται τα παράπονα μας; Που βρίσκεται ο εαυτός μας όταν δεν έχουμε αγάπη και ενότητα αναμεταξύ μας;
Πρώτα στον εαυτό μου το λέγω.
Αν μελετώντας τον Λόγο του Θεού δεν προσέξουμε κάποια πράγματα πολύ βασικά τότε ναι η άγνοια κάνει δόγματα.
Ο καθένας να κάνει αυτό εξέταση με τον Λόγο στο χέρι του, και στην δίψα της αλήθειας στην  καρδιά του.
Μερικά βασικά εδάφια:
Ιωάννης 1:
12 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του•
 Οι άνθρωποι λένε παιδί μου είσαστε αδέλφια έχετε το ίδιο αίμα μην κάνετε έτσι μη μαλώνετε.
Εμείς έχουμε το ίδιο Πνεύμα το όποιο μας αναγέννησε
Μας κατοχύρωσε παιδιά του Θεού να έχουμε την εξουσία ενός παιδιού που έχει στη μάννα και στον πατέρα του.
Επίσης μας έκανε αδέρφια του ουράνιου σωτήρα συγκληρονόμοι μαζί του στα επουράνια.
Πως θα ζήσουμε όλοι μαζί στον ουρανό όταν γυρίζουμε το πρόσωπο μας στα αδέλφια;
Δεν υποτίθεται ότι είμαστε αδέλφια όπως μου είπε κάποια.
-Ναι  υποτίθεται είμαστε αδέλφια. Άλλο υποθέτω και άλλο είμαι αδελφή σου.
……………………………..
Ιωάννης 1:
  13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.
Ιωάννης 3:
35 Ο Πατέρας αγαπάει τον Υιό, και όλα τα έδωσε στο χέρι του.
36 Όποιος πιστεύει στον Υιό, έχει αιώνια ζωή• όποιος, όμως, απειθεί στον Υιό, δεν θα δει ζωή, αλλά η οργή τού Θεού μένει επάνω του.
Ιωάννης 3:
15 για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.
18 Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν κρίνεται• όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού.
Ιωάννης 11:25 Ο Ιησούς είπε σ' αυτήν: Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή• αυτός που πιστεύει σε μένα, και αν πεθάνει, θα ζήσει.
Ιωάννης 14:6
Ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή• κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού•
Αυτή την βάση την τόσο απλή πολλά δόγματα την κάνουν τόσο δύσκολη που οι άνθρωποι μπερδεύονται η φανατίζονται σε κάποια πράγματα.
Εύχομαι ειρήνη στις καρδιές μας και εμπιστοσύνη σε Εκείνον Αμήν
SULTANA.CHA 
………………………………….
5ον -ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπύρου Φίλου
Θέμα ενότητα
06
  Εδώ ο Λόγος του Θεού μας λέει να σπουδάζουμε ώστε να διατηρήσουμε την ενότητα μας δια, του Πνεύματος που είναι σύνδεσμος μας καθώς θα είναι και η ειρήνη.
Όταν λέει να είμαστε σπουδάζοντες, αυτό σημαίνει ότι κάτι μαθαίνω με κάτι συστηματικά ασχολούμαι.
Σημαίνει σχολείο σημαίνει θρανίο που μας βάζει ο Κύριος να μάθουμε τα δικά του γράμματα..
Αυτό έκανε στον Αδάμ αλλά ο Αδάμ δεν περίμενε σπουδάζοντας, βιάστηκε από το νηπιαγωγείο να πάει στο πανεπιστήμιο.
  Όμως οι σπουδές στο σχολείο ή στο Πανεπιστήμιο κάποιοι εργάζονται(καθηγητές-δάσκαλοι) για να βάλουν στο μυαλό των παιδιών πρώτα τα γράμματα μετά το αντικείμενο που θέλουν να σπουδάσουν και να γίνουν τέλειοι στην επιστήμη που διάλεξαν. Ένας ο καθηγητής πολλοί οι μαθητές. Και  όλοι έχουν στο νου τους την συνεργασία και να μάθουν.  Ο καθηγητής να δώσει όλα τα φώτα του στους νέους ανθρώπους που του εμπιστεύονται το μέλλον τους ότι θα μάθουν από αυτόν.
  Ταυτόχρονα και αυτός κάθε μέρα σπουδάζει το αντικείμενο που θα παραδώσει στους μαθητές του.
  Όλο το μάθημα της ενότητας είναι παραμερίζω τον εγωισμό μου ταπεινώνομαι και ο άλλος το ίδιο λύνουμε τις διαφορές που μας πικραίνουν και τότε με ελαφρά την καρδιά προχωρούμε όλοι μαζί με ενότητα.
 Αλλιώς λέγεται γάγγραινα που τρώει με σαπίλα την ενότητα.
  Εφεσίους 4:3
σπουδάζοντες να διατηρείτε την ενότητα του Πνεύματος διά του συνδέσμου της ειρήνης.
 Ας  πάρουμε παράδειγμα την φωτιά το χειμώνα. Αν δεν ρίχνουμε μέσα στη σόμπα ξύλα τη διατηρούμε  δεν διατηρείτε η φωτιά.
Έτσι και η ζωή της πίστεως.
Εμείς όμως ως πιστοί και ως άνθρωποι που θέλουμε να σπουδάσουμε τα πράγματα του Κυρίου, πρέπει κάθε μέρα να πηγαίνουμε στο σχολείο του Θεού με καθηγητή το Πνευμα το Άγιο, που θα μας δίνει όλα τα φώτα του μέσα στην καρδιά μας, και έτσι θα προχωρούμε για γνώση όχι μόνο στο μυαλό αλλά και στην πράξη.
  Ο εχθρός μας είναι ο διάβολος. Αυτός νικήθηκε αλλά δεν παύει να κτυπάει την εκκλησία με διαβολές.  Ή αλλιώς όπως  λέγεται σπερμολόγος. Δηλαδή : διαδίδει φήμες ,κακολογεί, και κουτσομπολεύει.
  Φυσικά με το να μεταχειριστεί αδελφούς που δεν προσέχουν ή που είναι ακόμα άγουροι ή βρίσκονται στα μπόσικα θα λέγαμε. Λοιπόν όλοι πρέπει να ανασυνταχτούμε στα πράγματα του Κυρίου και όλοι ξανά από την αρχή, να προχωρούμε με νίκες.
………………………..
Εφεσίους 4:13
 Εωσού  καταντήσουμε πάντες εις την ενότητα της πίστεως και της επιγνώσεως του Υιού του Θεού, εις άνδρα τέλειον, εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού.
Ενότητα αδελφοί μου, πίστη, τέλειοι, επίγνωση, τι έκανε ο Κύριος για μας, και που θέλει να φτάσουμε.
Ας διαβάσουμε το εδάφιο να εμβαθύνουμε με την χάρη του Πνεύματος του Αγίου.
  Εξ’ άλλου δεν μας άφησε μόνους ο Κύριος. Μας έδωσε για δάσκαλο το Πνευμα το Άγιο το οποίο θα μας κατευθύνει και θα μας διδάσκει και θα μας ελέγχει.
Το Πνεύμα το Άγιο κάνει ακριβώς αυτό μέσα μας. Ποιο; Αυτό που λέει ο Απ. Παύλος.
……………………….
Θεσσαλονικείς Α' 5κεφ.
5 Όλοι εσείς είστε γιοι τού φωτός και γιοι τής ημέρας• δεν είμαστε της νύχτας ούτε του σκότους.
6 Άρα, λοιπόν, ας μη κοιμόμαστε, όπως και οι υπόλοιποι, αλλά ας αγρυπνούμε, και ας εγκρατευόμαστε
 Το πνευμα το Άγιο μας διαβεβαιώνει ότι είμαστε στο φως και όχι στο σκοτάδι…
…………………….
Τώρα να γιατί πρέπει να είμαστε ενωμένοι να έχουμε γνώση του Λόγου του Θεού.
……………………….
Θεσσαλονικείς Α' 5κεφ.
…εμείς, όμως, καθώς είμαστε της ημέρας, ας εγκρατευόμαστε, αφού ντυθούμε τον θώρακα της πίστης και της αγάπης, και για περικεφαλαία την ελπίδα τής σωτηρίας.
9 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν μας προσδιόρισε για οργή, αλλά για απόλαυση σωτηρίας, διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού,
10 ο οποίος πέθανε για χάρη μας, ώστε, είτε αγρυπνούμε είτε κοιμόμαστε, να ζήσουμε μαζί του.
……………………….
Πρέπει να παρηγορούμε και να οικοδομούμε ο ένας τον άλλον σε όλες τις δυσκολίες και χαρές.
…………………………
11 Γι' αυτό, παρηγορείτε ο ένας τον άλλον, και οικοδομείτε ο ένας τον άλλον, όπως και κάνετε.
 Αυτό θα πει ενότητα των πιστών. Δόξα στον Κύριο
Ειρήνη δόξα και ευλογία
SULTANA.CHA

………………………………………

5ον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ--Ιωάννης 15:4 Μείνετε ενωμένοι μαζί μου και εγώ ενωμένος μαζί σας. Όπως το κλήμα δεν μπορεί να φέρει καρπό από μόνο του, αν δεν μείνει ενωμένο με την άμπελο, έτσι κι εσείς, αν δεν μείνετε ενωμένοι μαζί μου.------------Ιωάννης 15:7 Αν μείνετε ενωμένοι μαζί μου, και τα λόγια μου μείνουν μέσα σας, θα ζητάτε ό,τι αν θέλετε, και θα γίνει σε σας.---------------Ιωάννης 16:33 αυτά τα μίλησα σε σας, ώστε, ενωμένοι μαζί μου, να έχετε ειρήνη. Μέσα στον κόσμο θα έχετε θλίψη· αλλά, να έχετε θάρρος· εγώ νίκησα τον κόσμο.

5ον  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπύρου Φίλου9-6-2015-ΔΕΥΤΕΡΑ
ΘΕΜΑ: ΕΝΩΜΕΝΟΙ-01

Υπάρχει ένας ύμνος που μιλά για την ενότητα στο πρόσωπο του Χριστού. Και μου αρέσει πάρα πολύ όταν τον ψάλλουμε νιώθω τόσο να γίνομαι ένα με τους αδελφούς μας και νιώθω ότι ο Κύριος έχει πλημμυρίσει την εκκλησία με την παρουσία του.
****
Είναι  ο ύμνος : 369
1/. Είμαστε ενωμένοι όλοι με τον Χριστό είμαστε ένα σώμα ένδοξο λαμπρό, οι πιστοί μια ποίμνη όλοι κάτω εδώ στη γη.
*****
Επωδός
Για να δουν πως μας κάνει αδελφούς ο Χριστός, με    αγάπη πως ενώνει τους πιστούς.
****
2/. Όλοι μες τον ίδιο δρόμο πάμε μπροστά, προσχωρούμε πιασμένοι απ’ τα χέρια σφιχτά και σκορπούμε τα νέα του Χριστού σ’  όλους παντού.
*****
Ενωμένοι λοιπόν με τον Χριστό μας λέει ο υπέροχος αυτός ύμνος.
Αλλά ο Κύριος μιλεί ακόμα πιο τέλεια το πώς να είμαστε ενωμένοι.
Ιωάννης 15:4
Μείνετε ενωμένοι μαζί μου και εγώ ενωμένος μαζί σας. Όπως το κλήμα δεν μπορεί να φέρει καρπό από μόνο του, αν δεν μείνει ενωμένο με την άμπελο, έτσι κι εσείς, αν δεν μείνετε ενωμένοι μαζί μου.
****
Εδώ το λέει ολοκάθαρα ότι πρέπει να μείνουμε
ενωμένοι μαζί του όπως το αμπέλι επάνω στο κλήμα.
Φέρνει παράδειγμα την άμπελο ότι είναι ο εαυτός του και εμείς είμαστε επάνω στην άμπελο τα κλήματα και ο πατέρας είναι ο αμπελουργός.
Βέβαια αν τα κλήματα δεν είναι ενωμένα στην άμπελο δεν φέρνουν καρπό. Διότι ξέρουμε όταν το καδί φύγει από την άμπελο ξεραίνεται και το βάζουν στη φωτιά. Αν όμως μείνει τότε κλαδεύεται σωστά για να φέρει πολύ καρπό. Έχουμε  εμείς κληματαριές και ξέρω. Όταν τα περίσσια τα κλαδιά που το βλάπτουν κλαδεύονται και έχουμε σταφύλια.
  Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι για να είμαστε ενωμένοι με την άμπελο που λέγεται Χριστός πρέπει να πέσει κάποιο κλάδεμα στην ζωή μας για  φέρουμε καρπό.
  Η ενότητα με τον με τον Κύριο έχει αμέσως σωστό καρπό στη ζωή μας. 
ΣULTANA.CHA
……………………………………
5ον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπύρου Φίλου
ΘΕΜΑ: ΕΝΩΜΕΝΟΙ
 Ο Κύριος ήταν σπλαχνικός
 02
Λουκάς 6:36
 Να γίνεστε, λοιπόν, σπλαχνικοί, όπως και ο Πατέρας σας είναι σπλαχνικός.
****
Μας δίνει το παράδειγμα των σπλάχνων του Πατέρα.
Του Πατέρα η ευσπλαχνία ήταν:
Μας έστειλε τον Λόγο του που ήταν πάντα μαζί και του ετοίμασε σώμα να ενανθρωπήσει ώστε να σωθούμε εμείς που δεν το αξίζαμε.
*****
Εβραίους 10:5
 Γι' αυτό, μπαίνοντας μέσα στον κόσμο, λέει: «Θυσία και προσφορά δεν θέλησες, αλλά μου ετοίμασες ένα σώμα.
Εβραίους 10:10
Με το οποίο θέλημα είμαστε αγιασμένοι διαμέσου τής προσφοράς τού σώματος του Ιησού Χριστού, που έγινε μια φορά για πάντα.
*****
Αυτά τα εδάφια είναι το απόγειο της ευσπλαχνίας του Κυρίου μας. Άφησε τον ουρανό. για μένα και για σένα αδελφέ μου
****
Φιλιππισίους 2:
5 Το αυτό δε φρόνημα έστω εν υμίν, το οποίον ήτο και εν τω Χριστώ Ιησού,
6 όστις εν μορφή Θεού υπάρχων, δεν ενόμισεν αρπαγήν το να ήναι ίσα με τον Θεόν,
7 αλλ' εαυτόν εκκένωσε λαβών δούλου μορφήν, γενόμενος όμοιος με τους ανθρώπους,
8 και ευρεθείς κατά το σχήμα ως άνθρωπος, εταπείνωσεν εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού.
*****
Για αυτό πρέπει να αποκτήσουμε σπλάχνα Χριστού στον αδελφό μας και όχι να τον κομματιάζουμε με την γλώσσα μας και την κριτική που του κάνουμε.. για να προχωρήσει η Εκκλησία που είναι σώμα χριστού θα πρέπει να νιώθουμε και να ζούμε την ενότητα σαν σώμα με κεφαλή Εκείνον.
  Θα κάνουμε την ευσπλαχνία μας πηγή ζωής με τον Κύριο όπως Εκείνος και να εργαστούμε σαν αδέλφια μέσα στην Εκκλησία Του στο σώμα Του. Ποτέ να μην ξεχνάμε πρώτα να γυρίσουμε το δισάκι ανάποδα.
 Στα παλιά χρόνια κουβαλούσαν η άνθρωποι ένα δισάκι με το οποίο μια φορά το μήνα πήγαιναν στην μακρινή πόλη (οι περισσότεροι με τα πόδια 3 ωρών μόνο να πάνε και αυτό το
έζησα) να ψωνίσουν και έβαζαν τα ψώνια μπρος πίσω για να μοιραστεί το βάρος μπορούν να τα κουβαλούν.
Σήμερα ο πιστός καβαλάει ένα δισάκι δυστυχώς στην πλάτη του. Αλλά  μπροστά του έχει των αδελφών τα σφάλματα και πίσω τα δικά του τα οποία δεν βλέπει. Πρέπει να γυρίσει το δισάκι του να το φέρει μπροστά του και στον Κύριο διότι θα δει τι καβαλάει ο ίδιος και να είναι επιεικείς στον αδελφό του να τον στηρίζει και να έχει ενότητα με τον Κύριο ώστε να φέρει πολύ καρπό. Διότι το δισάκι έχει πολλά και από όλα.
Είναι δύσκολο αλλά το κουβαλάμε. Με λίγα λόγια να κοιτούμε τα δικά μας να περιθάλπουμε τον αδελφό μας ώστε να έχουμε ευλογία στην Εκκλησία.
Αναρωτιόμαστε συνέχεια γιατί δεν προοδεύουν οι εκκλησιές.
Να μην αναρωτιόμαστε αλλά να αναρωτηθούμε για τους εαυτούς μας με ειλικρίνεια μπροστά τον Κύριο.
Εφεσίους 4:32
 γίνεστε δε, ο ένας στον άλλον, χρήσιμοι, εύσπλαχνοι, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον, όπως και ο Θεός συγχώρησε εσάς διαμέσου τού Χριστού.
  *****
Ενώ έχουμε τόση εργασία πνευματική ο ένας με τον άλλον να γινόμαστε χρήσιμοι εύσπλαχνοι. Η  ευσπλαχνία ανήκει μέσα στην συμπόνια ώστε με ωθεί να τρέξω να βοηθήσω  διότι πονώ κι εγώ για τον αδελφό μου.
Η ευσπλαχνία Ανήκει στην αγάπη:
Ιωάννης 13:35
 Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχετε αγάπην προς αλλήλους.
*****
Σήμερα εμείς έχουμε τόση αγάπη, ώστε να φαίνετε προς τα έξω;
 Η ευσπλαχνία ανήκει στην συγχώρεση
  Η συγχώρεση είναι πολύ δύσκολο θέμα. Το γνωρίζω από πρώτο χέρι με πολλούς ανθρώπους. Δεν μιλώ έτσι αλλά όλα αυτά τα λέω στον εαυτό μου πρώτα. Διότι ο Κύριος με την χάρη του μου γύρισε το δισάκι μου να δω πως είμαι εγώ. Και όταν εγώ θέλω κάποια πράγματα από τους άλλους τα θέλουν και οι άλλοι από μένα και πρέπει να βλέπω τον Κύριο και όχι τους άλλους. Να βλέπω τον εαυτό μου και να έχω σπλάχνα προς τους άλλους. Τα σπλάχνα κερδίζουν τον άλλον αλλά η κριτική διώχνει.
Ειρήνη αγάπη έλεος του Κυρίου
SULTANACHA
…………………………………
5ον -ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπύρου Φίλου
ΘΕΜΑ: ανυπακοή-
03

Η ευσπλαχνία έχει υπομονή

  Ξέρουμε πως η υπομονή κερδίζει. Αλλά εμείς απογοητευόμαστε την χάνουμε βιαζόμαστε και είμαστε έξω από το θέλημα του Θεού.
 Και ενώ έχουμε να κερδίσουμε με το να περιμένουμε τον Θεό παίρνουμε δικές μας αποφάσεις οπότε αποτυγχάνουμε μπροστά στον Κύριο και τον λυπούμε πολύ ή αν ζούσαμε στην Π.Δ. τον εξοργίζαμε.
ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΗ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Π.Δ.
Ο Θεός έχρισε τον Σαούλ βασιλιά αλλά αυτός πρώτα η ανυπομονησία του και μετά στο επόμενο κεφάλαιο η απληστία και η ανυπακοή στο θέλημα του Θεού του έγινε να χάσει την βασιλεία του
Α' ΣΑΜΟΥΗΛ 13: διαβάστε και το 15 κεφ.
1 Ο Σαούλ ήτο βασιλεύς ενός έτους• αφού δε εβασίλευσε δύο έτη επί τον Ισραήλ,
2 εξέλεξεν ο Σαούλ εις εαυτόν τρεις χιλιάδας εκ του Ισραήλ• και ήσαν μετά του Σαούλ δύο χιλιάδες εν Μιχμάς και εν τω όρει Βαιθήλ, και χίλιοι ήσαν μετά του Ιωνάθαν εν Γαβαά του Βενιαμίν• το δε υπόλοιπον του λαού εξαπέστειλεν έκαστον εις την σκηνήν αυτού.
3 Και επάταξεν ο Ιωνάθαν την φρουράν των Φιλισταίων την εν τω βουνώ• και ήκουσαν οι Φιλισταίοι. Και εσάλπισεν ο Σαούλ διά της σάλπιγγος εν πάση τη γη, λέγων, Ας ακούσωσιν οι Εβραίοι.
4 Και πας ο Ισραήλ ήκουσε να λέγωσιν, Επάταξεν ο Σαούλ την φρουράν των Φιλισταίων, και μάλιστα ο Ισραήλ μισείται υπό των Φιλισταίων. Και συνήχθη ο λαός κατόπιν του Σαούλ εν Γαλγάλοις.
5 Οι δε Φιλισταίοι συνηθροίσθησαν διά να πολεμήσωσι μετά του Ισραήλ, τριάκοντα χιλιάδες αμαξών και εξ χιλιάδες ιππέων και λαός ως η άμμος η επί του χείλους της θαλάσσης κατά το πλήθος• και ανέβησαν και εστρατοπέδευσαν εν Μιχμάς, προς ανατολάς της Βαιθ-αυέν.
 Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ
Ο κίνδυνος λοιπόν δημιουργεί πανικό κάνει από τον τρόμο που μας βάζει ο εχθρός μέσα μας να ξεχάσουμε  ότι έχουμε έναν μοναδικό Κύριο τον Ιησού Χριστό που μας έδωσε πολλές υποσχέσεις. και ότι θα τον νικήσουμε διότι ο ίδιος τον νίκησε
ΙΩΑΝΝΗΣ 11:
11 για κρίση μάλιστα, επειδή ο άρχοντας τούτου τού κόσμου έχει κριθεί.
 Αλλά οι πιστοί πολλές φορές το ξεχνούν όπως και ο Σαούλ ξέχασε από τον πανικό του  ότι ο αληθινός Θεός ο ίδιος τον διάλεξε και φυσικό ήταν ότι θα τον βοηθούσε.
Στον Ιωάννη λοιπόν ο Κύριος μας διαβεβαιώνει ότι ο εχθρός του ανθρώπου δικάστηκε και η καταδίκη του δεν αργή να γίνει πραγματικότητα ότι είναι νικημένος, λόγο του ότι ο Κύριος δεν επανήλθε ακόμα, περιμένουμε να έρθει και τον τελευταίο πιστό να τον υποδεχθεί στην οικογένεια που έκανε ή την εκκλησία Του. Τότε  όλα θα πάρουν την θέση τους
Γι αυτό μας προειδοποιεί να αγρυπνούμε. Προσεύχεσθε.
   Και  ο Σαούλ ξέχασε ότι ο Θεός τον έκανε βασιλέα και ήταν κάτω από το χέρι του Θεού και δεν έπρεπε να κάνει βιαστικές κινήσεις.
Ο εχθρός της ψυχής του, του  βάζει τον φόβο ότι ο λαός μικροψύχισε και το βάζει στα πόδια.
Μετά ο φόβος ότι θα χάσει το κύρος του σαν βασιλιάς και θα πρέπει να τον σεβαστούν ότι έχει τη δύναμη του Θεού μαζί του, και το αποδεικνύει με το να βιαστεί να τολμήσει,  ίδιος τνα πλησιάσει τον Θεό και να προσφέρει θυσίες ,χωρίς να είναι η αρμοδιότητα του, ενώ ήταν δουλειά των ιερέων και πόσο μάλλον  αφού περίμενε τον Σαμουήλ δεν έκανε υπομονή.
  Παρά τόλμησε να κάνει παράτυπα ο ίδιος του την θυσία.
 Βλέπετε ότι η υπομονή είναι μέσα στα χαρίσματα του Πνεύματος του Αγίου.
Ας δούμε παρακάτω τι επιπτώσεις είχε αυτό το πράγμα.
6 Ότε οι άνδρες του Ισραήλ είδον ότι ήσαν εν αμηχανία, διότι ο λαός εμικροψύχει, τότε εκρύπτετο ο λαός εις τα σπήλαια και εις τα πυκνόφυτα και εις τους βράχους και εις τα οχυρά μέρη και εις τους λάκκους.
7 Και τινές εκ των Εβραίων διέβησαν τον Ιορδάνην προς την γην Γαδ και Γαλαάδ. Ο δε Σαούλ αυτός ήτο ακόμη εν Γαλγάλοις• και πας ο λαός τρέμων κατόπιν αυτού.
8 Και περιέμεινεν επτά ημέρας, κατά τον διωρισμένον καιρόν υπό του Σαμουήλ• αλλ' ο Σαμουήλ δεν ήρχετο εις Γάλγαλα• και ο λαός διεσκορπίζετο από πλησίον αυτού.
9 Και είπεν ο Σαούλ, Φέρετε εδώ προς εμέ το ολοκαύτωμα, και τας ειρηνικάς προσφοράς. Και προσέφερε το ολοκαύτωμα.
10 Και ως ετελείωσε προσφέρων το ολοκαύτωμα, ιδού, ήλθεν ο Σαμουήλ• και εξήλθεν ο Σαούλ εις συνάντησιν αυτού, διά να χαιρετήση αυτόν.
11 Και είπεν ο Σαμουήλ, Τι έκαμες; Και απεκρίθη ο Σαούλ, Επειδή είδον ότι ο λαός διεσκορπίζετο απ' εμού, και συ δεν ήλθες την διωρισμένην ημέραν, οι δε Φιλισταίοι συνηθροίζοντο εις Μιχμάς,
12 διά τούτο είπα, Τώρα θέλουσι καταβή οι Φιλισταίοι εναντίον μου εις Γάλγαλα, και εγώ δεν έκαμα δέησιν προς τον Κύριον• ετόλμησα λοιπόν, και προσέφερα το ολοκαύτωμα.
……………………………..
5ον -ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπύρου Φίλου
ΘΕΜΑ: ανυπακοή-
04
Η ευσπλαχνία έχει υπομονή

Και πάλι οι άνθρωποι είναι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Θεός χάρη μας κάνει και έλεος. Πάντα η φύση του ανθρώπου της αμαρτίας είναι να ζητά τον Θεό όταν έχει ανάγκη και μετά τον βάζει στην άκρη και κάνει αυτό που νομίζει αυτός για τον εαυτό του και λέει ότι με τον Θεό είμαι καλά και για τον Θεό το κάνω. Έτσι  και Σαούλ και κάθε Σαούλ τότε και  σήμερα κάνουμε.  Μετά όταν έρχεται η ώρα να θερίσουμε θερίζουμε αγκάθια και όχι με τον Κύριο. Και αναρωτιόμαστε το γιατι.
Για να δούμε παρακάτω τον Σαούλ
………
13 Και είπεν ο Σαμουήλ προς τον Σαούλ, Συ έπραξας αφρόνως• δεν εφύλαξας το πρόσταγμα Κυρίου του Θεού σου, το οποίον προσέταξεν εις σέ• διότι τώρα ο Κύριος ήθελε στερεώσει την βασιλείαν σου επί τον Ισραήλ έως του αιώνος•
14 αλλά τώρα η βασιλεία σου δεν θέλει στηριχθή• ο Κύριος εζήτησεν εις εαυτόν άνθρωπον κατά την καρδίαν αυτού, και διώρισεν ο Κύριος αυτόν να ήναι άρχων επί τον λαόν αυτού, επειδή δεν εφύλαξας εκείνο το οποίον προσέταξεν εις σε ο Κύριος.
  Γι αυτό όταν έχουμε αίτημα στον Κύριο πρέπει να τον εμπιστευτούμε και να του δώσουμε προτεραιότητα να ενεργήσει Εκείνος και η υπομονή μας με την επιμονή μας (επιμονή με καλές προθέσεις) να αποδώσουν ευαρέσκεια στον Κύριο μας.
Ειρήνη ευλογία Κυρίου και έλεος

SULATANA.CHA