15-ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΧΙΚΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2004----TO ANEBASA-27-6-2015

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


ΤΟ 02 ΘΕΜΑ

15-ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΧΙΚΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2004
02
       Μια δεύτερη ματιά
             
        Mati-2o

            Συχνά διαβάζουμε βιαστικά και μερικές φορές προσπερνούμε χωρίς την δέουσα προσοχή σημεία που κανονικά θα έπρεπε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και ν’ απασχολήσουν τη σκέψη μας. Από την άλλη μεριά μια “δεύτερη ματιά” είναι συχνά απαραίτητη για να ξεφύγουμε από προκαταλήψεις για κάποιο θέμα, που ενστικτωδώς μας ωθούν ν’ “αρνηθούμε” ν’ ακούσουμε μια αντίθετη άποψη. Αλλά και οι συγγραφείς αισθάνονται κάποτε την ανάγκη να προσθέσουν “μια επιπλέον πινελιά” στο δημοσιευμένο κείμενό τους. Τούτη η σελίδα –που ελπίζουμε να παρουσιάζεται τακτικά στον «ΤΥΧΙΚΟ»– σκοπεύει να καλύψει τέτοιες ανάγκες. Αν οι αγαπητοί αναγνώστες έχουν κάτι να πουν ή να προσθέσουν σχετικά με τα δημοσιεύματά μας, καλούνται να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.

 ΜΕΤΑΝΟΙΑ... ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ!

            Διαβάσαμε στη στήλη του κ. Ι. Τέγου στο περιοδικό «Θεσσαλονικείς» (7-8/04, σελ.20) την παρακάτω μαθηματική εξίσωση:


            Μετάνοια = Συντριβή  x  Εξομολόγηση  x  Αποκατάσταση

            Αν ένας από τους παράγοντες του 2ου μέλους είναι ΜΗΔΕΝ,
            τότε και το 1ο μέλος είναι ΜΗΔΕN          

 Για όσους δεν θυμούνται από τα σχολικά τους χρόνια, αυτό σημαίνει πως όταν δεν υπάρχει Συντριβή ή Εξομολόγηση ή Αποκατάσταση, τότε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ. Τα υπόλοιπα είναι ένα απλό “θέατρο” για αφελείς που, δυστυχώς, παίζεται πολύ συχνά ιδιαίτερα μεταξύ χριστιανών... |

            ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΟΙΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

            Γράψαμε πριν λίγο καιρό για την παρούσα κακή κατάσταση στο κράτος του Ισραήλ, και για τη φτώχεια που μαστίζει σήμερα το λαό. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που προέρχονται από την οργάνωση «Bridges for Peace», που υποστηρίζει τους Ισραηλινούς, «Στο Ισραήλ, –όπου πάνω από ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί υποφέρουν από μεγάλη οικονομική δυστυχία–, περισσότερα από 600.000 παιδιά ζουν σε φτώχεια.»

            Η συγκεκριμένη οργάνωση παρέχει τροφή σε 15.000 ανθρώπους, όμως γράφει ότι αυτοί οι 15.000 άνθρωποι «αντιπροσωπεύουν μόνο το 1,5% των Ισραηλινών που είναι σε τρομερή ανάγκη και πολλοί αναρωτιούνται τι θα ταΐσουν απόψε τα παιδιά τους».

            Είναι άξιο απορίας πώς ο λαός που ελέγχει τα μεγαλύτερα πλούτη του κόσμου καταφεύγει στην ελεημοσύνη των χριστιανών για να θρέψει τα παιδιά του;   |

            Ο ΛΕΥΚΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

            Μικρός αριθμός από τους ελέφαντες στην Άπω Ανατολή έχουν χρώμα λευκό. Αυτοί θεωρούνται ζώα ιερά και δωρίζονται στον βασιλιά. [Ο σημερινός βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ, έχει στην κατοχή του δέκα τέτοιους ελέφαντες.] Σύμφωνα με το έθιμο, ο βασιλιάς μπορεί να προσφέρει έναν τέτοιο ελέφαντα σε κάποιον ως δώρο, σε εκδήλωση ευαρέσκειας.

            Επειδή όμως οι λευκοί ελέφαντες θεωρούνται ιεροί, ένα τέτοιο ζώο απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σε εργασίες και, στην πραγματικότητα, αποτελεί μεγάλο οικονομικό βάρος για τον κάτοχό του, αν σκεφτεί κανείς πόση τροφή χρειάζεται καθημερινά. Επιπλέον, αφού είναι δώρο βασιλικό, δεν μπορείς να τους "ξεφορτωθείς", επειδή αυτό θεωρείται μεγάλη προσβολή για τον δωρητή.

            Ως αποτέλεσμα αρκετοί που έλαβαν ένα τέτοιο δώρο κατάντησαν κυριολεκτικά φτωχοί εξαιτίας του κόστους συντήρησής του, γι’ αυτό ακριβώς ένας λευκός ελέφαντας έφτασε να σημαίνει σίγουρη καταστροφή. 
    Aυτό ακριβώς κινδυνεύει να γίνει στην Ελλάδα με τις αθλητικές και άλλες εγκαταστάσεις που μας απόμειναν ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επειδή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων, το κόστος συντήρησης και φύλαξής τους ανέρχεται ετησίως στο "μηδαμινό" ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ (ή 21 τρισεκατομμύρια δραχμές).

            Είτε λοιπόν η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει τα έργα αυτά στην τύχη τους, είτε πρέπει να εξασφαλίσει το ποσό με συνεχή και αδιάκοπη φορολογία από το λαό. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ... |
            ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ

            Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι όσων γράψαμε στο προηγούμενο τεύχος (σελ. 3196) για την ανοχή της ΕΕ προς την ομοφυλοφιλία και έσκασε το ζήτημα του υποψήφιου Επίτροπου Δικαιοσύνης της ΕΕ Ρόκο Μποτιλιόνε που αναγκάστηκε σε παραίτηση εξαιτίας των απόψεων που έκφρασε για το θέμα.
              Tούτη τη φορά λοιπόν θα συγχαρούμε τον Αρχιεπίσκοπο για τις δηλώσεις που έκανε στις 31 Οκτωβρίου, όταν είπε:
            «...το να είσαι ομοφυλόφιλος (...) είναι αμαρτία ενώπιον του Θεού, δεν είναι ποινικό αδίκημα».
            Και πρόσθεσε:

                «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντημα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, που είναι διακεκηρυγμένη, βοώσα και κράζουσα θέλει να την καλύψει, να μη λέμε, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μία φυσιολογική κατάσταση. (...) Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να πάρουν το κεφάλι όλων των αμαρτωλών. Όμως χάριν της πρόνοιας και της αγαθότητας του Θεού είναι τα κεφάλια μας στη θέση τους. (...) Όχι να είσαι αμαρτωλός και να λες είμαι μια χαρά. Αυτό είναι διαστρέβλωση της αλήθειας».

            Δε μπορούμε παρά να σημειώσουμε στα θετικά τούτη τη στάση του Αρχιεπισκόπου, όπως και το γεγονός ότι αποκάλεσε τον κ. Μποτιλιόνε "Καλό Χριστιανό", παρ’ όλο που γνώριζε ότι ο άνθρωπος είναι Ρωμαιοκαθολικός...


            Είχε όμως δίκιο κι εκείνος που ρώτησε πότε θ’ αρχίσει ο κ. Χριστόδουλος ν’ ασχολείται και με τον “οίκο του” (τον κλήρο), επειδή όχι σπάνια –και ιδιαίτερα για τους κύκλους των ιεραρχών– όχι μόνο ψίθυροι ακούγονται μα και καταγγελίες έχουν γίνει για το ίδιο ΑΜΑΡΤΗΜΑ, που όμως δεν οδήγησαν σε απόφαση κάθαρσης, επαληθεύοντας τη φράση: «Τα έργα σου ακυρώνουν τα λόγια σου». Η απουσία πράξεων είναι και τούτη ΕΡΓΟ, αλλά με αρνητική σημασία. |
.......................................................
........................................................