ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΧΙΚΟΣ -ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2003-------ΕΦΕΣΙΟΥΣ 4:---- «Τούτο λοιπόν λέγω και μαρτύρομαι διά του Κυρίου, να μη περιπατήτε πλέον, καθώς και τα λοιπά έθνη περιπατούσιν, εν τη ματαιότητι του νοός αυτών εσκοτισμένοι την διάνοιαν, απηλλοτριωμένοι όντες από της ζωής του Θεού, διά την άγνοιαν την ούσαν εν αυτοίς, διά την πώρωσιν της καρδίας αυτών...» (Εφεσίους 4/δ/17-18)


01-ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΧΙΚΟΣ -ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2003
           06-  7-6-2015-KYΡIAKH-ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Ιεραποστολή, κρουαζιέρα, και “κονόμα”...

Εσκοτισμένοι την διάνοιαν;     

«Τούτο λοιπόν λέγω και μαρτύρομαι διά του Κυρίου, να μη περιπατήτε πλέον, καθώς και τα λοιπά έθνη περιπατούσιν, εν τη ματαιότητι του νοός αυτών εσκοτισμένοι την διάνοιαν, απηλλοτριωμένοι όντες από της ζωής του Θεού, διά την άγνοιαν την ούσαν εν αυτοίς, διά την πώρωσιν της καρδίας αυτών...» (Εφεσίους 4/δ/17-18)

Στο προηγούμενο τεύχος γράψαμε για μια περίπτωση χονδροειδούς ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ, που γίνεται σε διεθνή έκταση και κάποιες φορές φτάνει και στη δική μας χώρα. Παρουσιάσαμε εκεί αρκετά στοιχεία για μια κυρία που θέλει να κάνει την ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ και ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ...

Από τότε προστέθηκαν διάφορα άλλα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν με τον σαφέστερο τρόπο τις πληροφορίες μας και καθιστούν πλέον ΑΝΑΓΚΗ να ειδοποιηθούν όσοι έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή με το εν λόγω “φαινόμενο”.

Οι εικόνες που παραθέτουμε είναι από το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Outpouring» (Μάρτ.-Απρ. 2003) που εκδίδει η εν λόγω κυρία, και στο οποίο γίνεται αναφορά για τη δράση της στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες.

Τι δείχνουν οι φωτογραφίες αυτές; Αφενός δείχνουν ένα πλήθος ανθρώπων που έτρεξαν “να λάβουν ευλογία” από αυτήν –ανάμεσά τους διακρίνονται και κάποιοι γνωστοί ποιμένες Πεντηκοστιανών εκκλησιών της Ελλάδας, καθώς επίσης και ένας Ορθόδοξος “Επίσκοπος” που δέχεται “επίθεση των χειρών” από την κ. Hickey...

Ένα εν Πνεύματι
Ένα αποκορύφωμα για την Μέριλυν ήταν να προσευχηθεί για έναν Ελληνορθόδοξο επίσκοπο που επισκέφθηκε τη σύναξη. Με σειόμενα μαύρα ράσα και καλιμαύχι, αυτός ο αναγεννημένος, πληρωμένος με Πνεύμα κληρικός συμμετείχε ενθουσιαστικά στη σύναξη. Αργότερα αφαίρεσε το καλιμαύχι του και ζήτησε από την Μέριλυν να προσευχηθεί γι’ αυτόν, επιμένοντας να βάλει τα χέρια της επάνω στο κεφάλι του και να τον χρίσει για τις προσπάθειες της αποστολής του. Αυτός ο επίσκοπος είναι ένας από τους 30.000 Ελληνες Ορθόδοξους που βιώνουν χαρισματική ανανέωση.

Βεβαίως είναι δικαίωμα του καθενός να διαθέτει όπως θέλει τον εαυτό του, να πιστεύει ό,τι θέλει και όπως θέλει... Αυτό τουλάχιστον εγγυάται το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Όμως διερωτώμεθα, γνωρίζουν αυτοί οι άνθρωποι με πιο άτομο έχουν να κάνουν; Γνώριζαν όταν πήγαν κοντά της και ύψωναν τα χέρια επικαλούμενοι την άνωθεν ευλογία, ότι εδώ υπάρχει μια από τις πιο ύποπτες επιχειρήσεις;

Στο τεύχος αυτό, λοιπόν, θα δώσουμε περισσότερα στοιχεία, που αποκαλύπτουν τη μεθόδευση με την οποία η οικογένεια Hickey ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ τους αφελείς ευσεβείς για να εισπράττει χρήματα.

Και πάλι σημειώνουμε ότι εφόσον η εν λόγω κυρία περιοριζόταν να ΑΡΜΕΓΕΙ τους αφελείς αλλού, ασφαλώς και δεν θα χαραμίζαμε τις σελίδες του «Τ» για ν’ αναφερθούμε στα κατορθώματα της^ το κάνουμε όμως επειδή ο κίνδυνος πλέον δεν είναι προ των πυλών αλλά είναι ήδη ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!..

 Σε γράμμα που έστειλε η κ. Hickey στην αρχή του χρόνου, έγραφε:

«ΣΤΕΙΛΕ το αίτημα της προσευχής σου και ΣΠΕΙΡΕ ένα προφητικό ΣΠΟΡΟ για το θερισμό θαυμάτων του 2002/2003 που χρειάζεσαι. Με άλλα λόγια, δώσε στο σπόρο σου μια εντολή για ένα συγκεκριμένο θερισμό.»

Και στο τέλος έγραφε:

«Στο Όνομα του Ιησού σπέρνω τον “Σπόρο της Πίστης και Υπακοής”: (αναφέρονται διάφορα άλλα ποσά και ύστερα) ( ) $203 σαν σπορά μου για το νέο έτος 2003 ( ) $2003 για το νέος έτος 2003 (...)»

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Για παράδειγμα παρουσιάζουμε στην παρακάτω φωτογραφία την σελίδα 7 του εν λόγω περιοδικού, όπου κανείς μπορεί να διαβάσει, μεταξύ άλλων, και τα εξής εξωφρενικά:

«Ξεκινήστε σήμερα, ακολουθώντας τα εξής απλά βήματα:

1. Συμπληρώστε το παραπλεύρως κουπόνι, και στην όψη του ρολογιού.

2. Βάλτε το κάτω από το μαξιλάρι σας και κοιμηθείτε επάνω του απόψε. (Θα μετατρέψουμε αυτό το κομμάτι χαρτί σε ένα θαυματουργό σημείο επαφής... για να ελευθερώσουμε τις σύμφωνα με το Ματθ. 18/ιη/19 προσευχές συμφωνίας.)

3. Στείλτε αύριο σ’ εμάς το συμπληρωμένο κουπόνι μαζί με την καλύτερη προσφορά υποστήριξης γι’ αυτή τη διακονία. Αυτό θα είναι η ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ ΣΠΟΡΑ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ για τον ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟ ΘΕΡΙΣΜΟ ΘΑΥΜΑΤΩΝ που χρειάζεστε.

Την Κυριακή του Πάσχα (και σε όλη την εβδομάδα του Πάσχα) θα απελευθερώσουμε επανηλειμμένα ένα ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟ ΧΡΙΣΜΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ επάνω σε σας και την ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΘΑΥΜΑΤΩΝ σας.»

Αν τα παραπάνω δεν είναι ΑΠΑΤΗ, πώς αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν;

Πού μέσα στη Βίβλο διαβάζει κανείς παρόμοια “κόλπα”; Φαντάζεστε ποτέ τον απόστολο Παύλο ή τους άλλους υπηρέτες του Θεού να λειτουργούν με τέτοιους τρόπους;

Και είναι ποτέ δυνατό να μπαίνουν ΜΕΣΙΤΕΣ τέτοιας μορφής ανάμεσα στους πιστούς και στον Κύριο;

Τι παραπάνω έχει αυτή η κυρία από κάθε άλλο χριστιανό (εκτός από το πονηρό πνεύμα);

Απευθυνόμαστε σε όλους τους Πεντηκοστιανούς χριστιανούς στην Ελλάδα, και ζητούμε, αν συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές, να τις ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ και  να τις ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ. Σε διαφορετική περίπτωση να τις ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ και να ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. Ελπίζουμε να υπάρξει κάποια απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, την οποία και ευχαρίστως θα δημοσιεύσουμε στο επόμενο τεύχος. |
…………………………………..
01-ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΧΙΚΟΣ -ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2003
                    08

 «ΟΙ  ΤΑ  ΦΑΥΛΑ  ΠΡΑΤΤΟΝΤΕΣ...»

Τα όσα γράψαμε κατά καιρούς για ορισμένα θλιβερά που συμβαίνουν σε κάποιες εκκλησίες και τους ανθρώπους τους, ήταν αναμενόμενο να προκαλέσουν την ανησυχία όχι μόνο των οπαδών τους αλλά και των αναγνωστών του «Τ».

Έπρεπε να υπάρξει κάποια αντίδραση. Μάλιστα τούτο το τελευταίο ήταν αυτό που ευχόμασταν και περιμέναμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Oφείλουμε λοιπόν να πούμε ότι πράγματι υπάρχει κάποια αντίδραση, που εκδηλώνεται με τη μορφή κατάπληξης και ανησυχίας, καθώς πολλοί που δεν γνωρίζουν την αληθινή διάσταση κάποιων πραγμάτων νομίζουν πως όλα είναι ρόδινα και “αγγελικά”.

Από την άλλη πλευρά όμως γεννά απορία η στάση κάποιων άλλων, που μόνιμα –λες και εργολαβικά έχουν αναλάβει να είναι συνήγοροι “των πραττόντων τα φαύλα”– σπεύδουν να μας κατακρίνουν επειδή ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΜΕ όσα ΝΑΙ ΜΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ...

Η μέχρι σήμερα πορεία μας έχει δώσει δείγματα της δικής μας θέσης. Όχι. Δεν πιστεύουμε στο “κουκούλωμα”. Δεν πιστεύουμε στη συγκάλυψη.

Δεν θεωρούμε ηθικό κάποιες γριούλες να έχουν στερηθεί το “δίλεπτο” από τη σύνταξη του ΟΓΑ “για το έργο του Θεού”, ενώ εκείνοι που διαχειρίζονται αυτά τα χρήματα στη συνέχεια να σπαταλούν τα συγκεντρωμένα εκατομμύρια με κακές και άφρονες διαδικασίες και αποφάσεις...

Επειδή όμως σεβόμαστε κάθε έναν που μπαίνει στον κόπο να μας μιλήσει έστω και κριτικά –και στην εποχή μας, δυστυχώς, σπάνια κάποιος αποφασίζει να ανοίξει το στόμα του– θέλουμε να υποβάλλουμε δυο απλά ερωτήματα:

(1) Όλοι εσείς που μας ελέγχετε για την ΦΑΝΕΡΩΣΗ των κακώς εχόντων, κάνατε ποτέ τον κόπο να ελέγξετε αν όσα κατά καιρούς έχουμε γράψει είναι αληθινά; και

(2) Πήρατε ποτέ το θάρρος να ασχοληθείτε και με τους «ΤΑ ΦΑΥΛΑ ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ»; (Ιωάν. 3/γ/20, 5/ε/29)

Δεν αρνούμαστε το ενδεχόμενο κάποιες φορές να έχουμε ξεπεράσει κάποια “όρια” ευγένειας ή δεοντολογίας. Εσείς σκέπτεστε ποτέ να ασχοληθείτε με τους δράστες των σκανδαλισμών, των κακοδιαχειρίσεων και των κακοδιδασκαλιών;

Αν εμείς σας δίνουμε τον “μίτο” προς την “κόπρο του Αυγείου”, εσείς που είστε ή αισθάνεστε “αρμόδιοι”, θα κάνετε κάτι για τον καθαρισμό του;

Για παράδειγμα, θα βρεθεί κανείς να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ κάποιον απόστρατο αξιωματικό της Αεροπορίας, που εξελίσσεται σε “ατζέντη” διαφόρων θρησκευτικών ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ όπως είναι και η κυρία που αναφέρουμε στη σελίδα 25 και στο προηγούμενο τεύχος; Θα περιμένουμε να το δούμε! |

 Τ Ο   Π Α Γ Κ Α Ρ Ι....

Όπως δημοσιεύθηκε στον Τύπο (31-1-2003), σε οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν από το 3μελές Εφετείο Λάρισας οι δύο ιερείς και οι δύο επίτροποι του προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη για την ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ υπεξαίρεση χρημάτων από το παγκάρι. Η ποινή για τους ιερείς είχε ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω του προτέρου εντίμου βίου τους.

Ασφαλώς και ευχόμαστε να μην το ξανακάνουν. Κατά βάθος όμως πιστεύουμε πως όλα αυτά τα ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ μάλλον λειτουργούν ως κατάλληλο έδαφος για την καλλιέργεια παρομοίων “ανθέων”... αφού ούτε η πρώτη φορά είναι που άνθρωποι της εκκλησίας πέφτουν σε τέτοιους πειρασμούς, και σίγουρα δεν πρόκειται να είναι η τελευταία. |

 Ν Α Ζ Α Ρ Ε Τ  –  2003

Λάβαμε το παρακάτω γράμμα, και κρίθηκε σκόπιμο να δημοσιευθεί σαν έκκληση για προσευχή και εκδήλωση της έμπρακτης αγάπης εκ μέρους των αναγνωστών μας.   

 «Σας ευχαριστούμε πολύ για το δώρο/πόνημα της αγάπης σας και για την πιστότητά σας. Διότι αν και δεν είχατε λάβει σημείο ζωής από εμάς, εσείς μάς στέλνατε τον «ΤΥΧΙΚΟ». Πόσο πολύ μας αρέσει και είναι τόσο ειλικρινές περιοδικό.

Δυστυχώς τώρα δεν έχουμε κομπιούτερ να το διαβάζουμε μέσω αυτού, και να σας απαλλάξουμε από τον κόπο σας και τα έξοδα. Γιατί η ζωή εδώ έχει γίνει πολύ δύσκολη. Κάποιες φορές δεν έχουμε ούτε για το καθημερινό ψωμί. Εκτός των οδομαχιών και των βομβών.

Το τελευταίο τεύχος σας το λάβαμε πριν μία εβδομάδα. Τα λαμβάνουμε αργά κάπως αλλά μας έρχονται.

Επειδή μαθαίνουμε ότι παντού τώρα είναι δύσκολα, αν δεν μπορείτε να μας το στείλετε το τεύχος δεν θα παραπονεθούμε. Καταλαβαίνουμε γι’ αυτό το αφήνουμε στην διάθεσή σας αυτό.

Εμείς πάντα θα προσευχόμαστε για σας και όλους τους αδελφούς στην Ελλάδα και παντού σ’ όλο τον κόσμο. Προσευχηθείτε για μας παρακαλώ ο Κύριος να μας δίνει δύναμη και σοφία να κάνουμε το θέλημα Του.

Δεν φοβόμαστε, έχουμε την ειρήνη Του μέσα μας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα, με αγάπη Χριστού και ευγνωμοσύνη.

Οι αδελφοί σας από τη Ναζαρέτ.»

 

Αναμφίβολα η ΠΡΟΣΕΥΧΗ είναι ό,τι καλύτερο για την παραπάνω περίπτωση. Όχι όμως το παν. Ο Ιάκωβος μάς γράφει πως δεν αρκεί να πεις στον αδελφό «Εάν δε αδελφός ή αδελφή γυμνοί υπάρχωσι, και στερώνται της καθημερινής τροφής, και είπη τις εξ υμών προς αυτούς, Υπάγετε εν ειρήνη, θερμαίνεσθε και χορτάζεσθε, και δεν δώσητε εις αυτούς τα αναγκαία του σώματος, τι το όφελος;» (Ιακ. 2/β/15-16)

Δεν γνωρίζουμε πώς θα μπορούσαν να βοηθηθούν πρακτικά οι εν λόγω αδελφοί μας. Ίσως κάποιοι από τους αναγνώστες είχαν την γνώση και το ενδιαφέρον να βοηθήσουν. Με ευχαρίστηση θα δεχτούμε κάθε σκέψη σας. |

Τ Α   Κ Α Ρ Ν Α Β Α Λ Ι Α   ΤΩΝ   ΕΛΛΗΝΩΝ   (1)

Πολλά μπορεί να πει κανείς για όσα ευτράπελα συμβαίνουν σε διάφορες θρησκευτικές τελετές του ετήσιου εορτολογίου στη χώρα μας, γεγονότα που όχι μόνο δε χαροποιούν τους παρατηρητές αλλά και αποτελούν χονδροειδή βλασφημία, όπως έγινε και με το ρίξιμο του σταυρού στην τελευταία εορτή της Βάπτισης του Χριστού, που αλλού τον ρίξανε μέσα σε βουρκόνερα και αλλού είτε οι κολυμβητές τον έκλεψαν είτε τραυματίστηκαν στον αγώνα τους να εξασφαλίσουν “το γούρι” της χρονιάς και τα έσοδα από την περιφορά του...

Όλα αυτά τα λυπηρά φαινόμενα, αποπροσανατολίζουν το θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου, έλκοντας την προσοχή του μακριά από κάθε ιερό και όσιο, για να μπορεί στη συνέχεια “χωρίς τύψεις συνειδήσεως” να συμμετέχει στα καρναβάλια και κάθε άλλης μορφής διονυσιακά ειδωλολατρικά δρώμενα απανταχού της Ελλάδος...

Ικανοποιεί τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας μας αυτή η κατάσταση; Αυτός λοιπόν είναι ο οραματισμός τους; Τους είναι αρκετό που τα ίδια πλήθη που συνωστίζονται στα καρναβάλια θα τρέξουν μετά στις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, το βράδυ της Ανάστασης θα φάνε τη μαγειρίτσα και την άλλη μέρα θα σουβλίσουν το αρνί κατά το πατροπαράδοτο έθιμο του “Ελληνικού Πάσχα”; |

Τ Α   Κ Α Ρ Ν Α Β Α Λ Ι Α   ΤΩΝ   ΕΛΛΗΝΩΝ   (2)

Όσον αφορά τους θρησκευτικούς χώρους που δεν ακολουθούν το ίδιο εορτολόγιο, φαίνεται πως δεν χρειάζονται καρναβάλι, επειδή αυτό το έχουν κάθε τόσο στις τελετές των γάμων όπου –όπως και άλλοτε γράψαμε– οι νύφες, τα συμπεθέρια και οι καλεσμένοι ανταγωνίζονται σε κοσμικότητα, γελοιότητα και κάθε λογής ασέβεια και μασκαρέματα... Θα τολμούσαμε, λοιπόν, να πούμε ότι, εφόσον ο γάμος πρέπει να είναι «τίμιος εις πάντας» εκ μέρους των συζύγων, μήπως κάποιοι πρέπει να σκεφτούν ότι –είτε τη θεωρούν μυστήριο είτε όχι– πρέπει να δείχνουν ανάλογο σεβασμό και στην σχετική τελετή; |

Μια θλιβερή ιστορία...

ΜΗ  ΧΑΣΕΙΣ  ΤΗΝ  ΨΥΧΗ  ΣΟΥ  ΑΙΩΝΙΑ...

Αν και θα θέλαμε να σταματήσει η "αλληλογραφία" με τον κ. Ορ. Φραγκόπουλο,
δυστυχώς υπήρξε συνέχεια. /// Αν ενδιαφέρεστε υπάρχει εδώ.
………………………………………
ΤΕΛΟΣ