9--7--2017-----07- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ Μεταφορά: Σπύρου Φίλου




 7/Καλό βράδυ φίλοι μου
 Πάμε συνέχεια στην Εφεσίους κεφ. 4:-32 εδώ ο Λόγος του Θεού μας λέγει: ΝΑ γίνουμε εντελώς καινούργιοι άνθρωποι  ότι από τα παλιά μας βάραιναν να τα πετάξουμε.
όπως:το ψέμα και ο καθένας ας λέει την αλήθεια στο διπλανό του γιατί είμαστε μέλη του ιδίου σώματος. Όταν οργίζεστε μη φτάνετε ως την αμαρτία η δύση του ήλιου ας μη σας βρίσκει ακόμα οργισμένους.

Μη δίνουμε με την  με τη συμπεριφορά σας χώρο να δρα ο διάβολος. Όποιος έκλεβε ας μη κλέβει πια αλλά ας εργάζεται τίμια με τα δικά του χέρια για να μπορεί να δίνει και σε όποιον έχει ανάγκη. Κανένας βλαβερός λόγος ας μη βγαίνει από το στόμα σας παρά μόνο ωφέλιμος που να μπορεί να οικοδομήσει όταν χρειάζεται και να κάνει καλό σ' αυτούς που τον ακούνε. Επίσης υπάρχει ένα πρόσωπο που μένει μέσα στην καρδιά μας συνέχεια και αγωνίζεται για μας. Να μη το λυπούμε. Είναι  το Πνεύμα το Άγιο.

  Μη λυπείτε με τη συμπεριφορά σας το Πνεύμα το Άγιο του Θεού το οποίο αποτελεί τη σφραγίδα του Θεού πάνω σας εγγύηση ότι θα έρθει η ημέρα της τελικής απολύτρωσης. Διώξτε μακριά σας κάθε δυσαρέσκεια θυμό οργή κραυγή κατηγόρια καθώς και κάθε άλλη κακότητα. Να φέρεστε μεταξύ σας με καλοσύνη κι ευσπλαχνία και να συγχωρείτε ο ένας τον άλλο όπως ο θεός συγχώρησε κι εμάς δια του Χριστού.
φίλοι μου τα λόγια περιττεύουν όταν προηγείται ένα Απ. Παύλος και μας λέει πως να ζούμε σαν 
αληθινοί χριστιανοί.

Ποιό κομμάτι της Αγ. Γραφής να πω και να υμνήσω όταν όλα είναι αλυσίδα το ένα με το άλλο.
π.χ. Εφεσίους κεφ.4: εδαφ.21-24.πιο πάνω λέει τι άνθρωποι είμασταν και πως μας δίδαξε ο Κύριος Το Πνεύμα το Άγιο. ας δούμε τα εδάφια.
...αφού ασφαλώς ακούσατε γι' αυτόν (τον Χριστό)και διδαχθήκατε αυτό είναι η χριστιανική αλήθεια. Να πετάξετε από πάνω σας τον παλιό εαυτό σας που σας συνδέει με την προηγούμενη ζωή σας και που φθείρεται με τις απατηλές επιθυμίες του. Να ανανεωθείτε σ' όλο το πνευματικό σας βάθος. να ντυθείτε τον καινούργιο άνθρωπο που ο Θεός κατά το σχέδιό του τον έχει πλάσει για να ζει με δικαιοσύνη και αγιότητα που προέρχονται από την αλήθεια.....

Είμαστε καινούργιοι άνθρωποι διότι δεχθήκαμε το λυτρωτικό έργο του Χριστού επάνω στο σταυρό. όσοι πιστέψαμε μας δέχθηκε μας έβαλε στην δική του οικογένεια και τώρα μας διακατέχει η δικαιοσύνη εξ' αιτίας της παραδοχής μας ότι είμαστε αμαρτωλοί και δικαιωθήκαμε. ζούμε μέσα στη δικαιοσύνη του και στην αγιότητα του. είμαστε άγιοι.(άγιος στο λεξικό εννοεί κάτι το πολύ πολύτιμο). Έτσι   και εμείς είμαστε πολύτιμοι στα μάτια του Θεού Χάριν του Ιησού Χριστού.

Το μόνο που μπορώ να πω εκ πείρας  είναι να μελετάται το Λόγο του Θεού για να δείτε τι έκανε για μας ο Θεός και πόσο μας αγάπησε. Μας μιλά ο κύριος με σα από τον Λόγο Του. Μας διδάσκει και μας συμβουλεύει.
Θέλει να του μοιάσουμε.
Πέτρου Α' 1:
16 επειδή, είναι γραμμένο: «Άγιοι να είστε, επειδή εγώ είμαι άγιος.  «Άγιος σημαίνει καθαρός ξεχωριστός»
Όσοι κρατούμε από τον παλιό μας εαυτό συνήθειες πρόσωπο Θεού και βασιλεία ουρανών δεν θα δούμε.

Αποκάλυψης 22:  
15 Έξω, όμως, είναι τα σκυλιά και οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονιάδες και οι ειδωλολάτρες, και κάθε ένας που αγαπάει και πράττει το ψέμα.
 Ειρήνη Κυρίου στις καρδιές όλων μας. —S.Cha









………