19---7---2017-------ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου ----06/. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ Β΄ ΤΟΜΟΣ 19-1- Τετάρτη-1994---



17—7—2017 —ΔΕΥΤΕΡΑ
06/. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Β΄ ΤΟΜΟΣ  19-1- Τετάρτη-1994
17
19-Γενάρη Τετάρτη –πράξεις 8:26—40
Γνώση και επίγνωση
ME THN DOJOLOGIA STO MPLOK—2—4—2016--
 ¨ Άραγε γινώσκεις α αναγινώσκεις;¨
Πράξεις 8:30--- Σ. Φίλος
30 Και ο Φίλιππος έτρεξε κοντά, και τον άκουσε να διαβάζει τον προφήτη Ησαϊα, και είπε: Άραγε, καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις;

Άραγε γινώσκεις α αναγινώσκεις; ερώτηση στον Ευνούχο της Κανδάκης τότε σε πόσους δυστυχώς και σήμερα! Το να ¨αναγινώσκεις¨ το λόγο του Θεού είναι πολύ καλό, αλλά οπωσδήποτε δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν είναι τέρμα ,αλλά είναι δρόμος. Το ¨γινώσκειν¨, πρέπει να είναι σκοπός του ¨αναγινώσκειν¨.
  Ακόμη και στις μέρες  του Κυρίου υπήρχαν θρησκευόμενοι άνθρωποι που ερευνούσαν τις Γραφές σαν τέλεση θρησκευτικού καθήκοντος χωρίς πιο πέρα προβληματισμό ή σκοπό. Γι’ αυτό ο Χριστός τους τόνισε:  ¨αι Γραφαί…μαρτυρούσι περί εμού¨
Ιωάννης 5:39---Σ. Φίλος
39 Ερευνάτε τις γραφές, επειδή εσείς νομίζετε ότι μέσα σ' αυτές έχετε αιώνια ζωή· και εκείνες είναι που δίνουν μαρτυρία για μένα.

Μελέτη συνεπώς βιβλική που δεν οδηγεί στον Χριστό είναι μάταιη και όχι σπάνια επικίνδυνη. Οδηγεί σε γνώση που ¨φυσιοί¨-- (φουσκώνει)
Α΄ Κορινθίους 8:1---Σ. Φίλος
1 ΑΛΛΑ, για τα ειδωλόθυτα, ξέρουμε ότι, όλοι έχουμε γνώση· η γνώση, όμως, φουσκώνει τον άνθρωπο προς υπερηφάνεια, ενώ η αγάπη οικοδομεί.
**
Και όχι σε στενότερη επικοινωνία με τον Χριστό.
  Είναι όμως πρέπον στο σημερινό μας ανάγνωσμα να σκεφτούμε
Και όλους εκείνους που δεν ¨γινώσκουν¨ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν τη βίβλο στη γλώσσα που μιλούν και καταλαβαίνουν.
Είναι ατύχημα που οι συνταγματικοί περιορισμοί πάνω από ενάμιση αιώνα τώρα, έ-χουν εμποδίσει τη δημιουργία πολλών μεταφράσεων της βίβλου έτσι που ήδη να είχε προκριθεί και επιβληθεί η αρτιότερη. Όμως ευχαριστούμε τον Θεό για την αρχή που γίνηκε κι ευχόμαστε να γίνει ακόμη εργασία στον τομέα αυτό, από ανθρώπους που θα διαθέτουν όχι μόνο τις ειδικές γνώσεις αλλά και τον απόλυτο σεβασμό στα θεία αρχέτυπα. Ιδιαίτερα τούτο το δεύτερο που όσο πάει και σπανίζει. 
Έχουμε τόση ανάγκη!.. Αμήν
…..

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου 
18—7—2017 —ΤΡΙΤΗ
06/. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Β΄ ΤΟΜΟΣ  19-1- Τετάρτη-1994
18
ΤΑ Μικρά του Θεού
Για τον μεγάλο Απ. Παύλο ο Θεός θα χρησιμοποιήσει ¨μαθητήν
τινά¨. Είναι τούτη η αρχή του Θεού όχι μόνο ο μικρός να περιμένει από τον μεγάλο αλλά και ο μεγάλος να εξαρτάται από τον μικρό.¨ Όλο τούτο, δια να μη υπάρχει σχίσμα εν τω σώματι¨
Α΄  Κορινθίους 12:25---Σ. Φίλος
25 για να μη είναι σχίσμα μέσα στο σώμα, αλλά τα μέλη να φροντίζουν εξίσου, το ένα για το άλλο, προς το συμφέρον τους.
**
Η αλήθεια αυτή θα πρέπει ποτέ να μη ξεχνιέται στη διεξαγωγή του χριστιανικού έργου.

  Το ¨διότι προσεύχεται¨ που ο Κύριος είπε, έπεσε σαν βόμβα στον Ανανία. Ο Σαύλος να προσεύχεται! Ο αγέρωχος διώκτης να βρίσκεται στα γόνατα! Ναι και κάτι ακόμα. Να είναι τυφλός. Στην επιστροφή του Παύλου έχουμε τούτη την τη διπλή εφαρμογή:
Πρώτον ¨ο υψώνων εαυτόν θέλει ταπεινωθεί¨
Ματθαίος 23: 12---Σ. Φίλος
12 Και όποιος υψώσει τον εαυτό του, θα ταπεινωθεί· όποιος, όμως, ταπεινώσει τον εαυτό του, θα υψωθεί.
**

Και δεύτερο, ¨η ταπείνωση προπορεύεται της δόξης¨
Παροιμίαι 15:33--- Σ. Φίλος
33 Ο φόβος τού Κυρίου είναι διδασκαλία σοφίας· και η ταπείνωση προπορεύεται της δόξας.
Ο Απ.  Παύλος λοιπόν έπρεπε να ταπεινωθεί να μείνει τρεις μέρες  τυφλός νηστικός και προσευχόμενος για να μπορέσει ο Κύριος να τον υψώσει στη δική Του σωτηρία και υπηρεσία.
Το παραπάνω τυπικό παράδειγμα επαναλαμβάνεται όσες φορές ένας άνθρωπος επιστρέφει στον Κύριο θα συμβεί και σε σένα εάν ακόμα δεν σε έχει επισκεφτεί η χάρη του Θεού και αν με μετάνοια και πίστη πεις: 

¨Τις είσαι Κύριε;¨. κύριε   αποκάλυψε μου το  πρόσωπο Σου και το έργο Σου.
  Όσο ο Κύριος αποκαλύπτει το πρόσωπο Του τόσο εσύ θα νιώθεις τη σμικρότητα και μηδαμινότητα σου. Ζήτησε Του το. Και όταν αυτό σου αποκαλυφθεί, μείνε σε αυτό προσκολλημένος σαν σε μεγάλο θησαυρό. Κανένας και τίποτα να μη στον πάρει.
ΥΜΝΟΣ –ΚΥΠΡΟΥ 

1/. Μες στην αγάπη μου μείνετε,μείνετε μέσα σε μένα,
καρπό πολύ για να φέρετε,καρπό που μένει αιώνια.
..
2/. Δίχως Εμένα δεν δύνασθε να ζήσετε τη ζωή, 
που κατά πάντα τον Άγιο Πατέρα μου ευαρεστεί.
..
3/. Τις εντολές μου φυλάξετε, ακολουθείτε Εμένα,
μονάχα έτσι θα πράξετε το θέλημα του Πατέρα.
..
4/. Καθώς το κλήμα από μόνο του ποτέ δεν καρποφορεί,
πάνω σ’ Εμένα, την Άμπελο, μείνετε πάντα κι εσείς.
……
ΑΜΗΝ
…..

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου 
19—7—2017 —ΤΕΤΑΡΤΗ
06/. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Β΄ ΤΟΜΟΣ  19-1- Τετάρτη-1994
19
ΑΠΟΛΕΜΟΙ  ΠΡΑΞΕΙΣ 9: 30-31
Το τελευταίο εδάφιο του σημερινού μας αναγνώσματος ¨αι εκκλησίαι είχον ειρήνη¨, μου θύμισε τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και την ξενική κατοχή που ακολούθησε στην Πατρίδα  μας.
  Όσοι είχαμε το θλιβερό προνόμιο να τον ζήσουμε θυμούμαστε αναμφίβολα ότι καμιά οικοδομική εργασία δεν γινόταν μέσα στον πόλεμο. Η έλλειψη χρημάτων  η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον που να δώσουν στον άνθρωπο τη δυνατότητα και το κέφι για οικοδόμηση! Ο πόλεμος είναι γνωστό ότι γκρεμίζει δεν οικοδομεί. Όταν όμως τελείωσε ο πόλεμος και ήλθε η ειρήνη ποιος οικοδομικός οργασμός!..
Το ίδιο λοιπόν που συμβαίνει στην εθνική ζωή μιας χώρας ,συμβαίνει και στην ιστορία της εκκλησίας. Όταν η εκκλησία έχει ειρήνη χτίζει. Οικοδομεί έργο θετικό και ωφέλιμο. Οικοδομείται και ¨πληθύνεται¨ 

Πράξεις 9:31--- Σ. Φίλος
31 Οι μεν εκκλησίες, λοιπόν, σε ολόκληρη την Ιουδαία και τη Γαλιλαία και τη Σαμάρεια είχαν ειρήνη, οικοδομούμενες και περπατώντας μέσα στον φόβο τού Κυρίου, και πληθύνονταν με την παρηγοριά τού Αγίου Πνεύματος.
Κατά τρόπο θαυμαστό.
  Να παρακαλέσουμε θερμά τον Κύριο οι εκκλησίες Του στην πατρίδα μας να έχουν ειρήνη. Να μη πολεμούν  μεταξύ τους αλλά μαζί ν’ αγωνίζονται για την σωτηρία των ψυχών. Να μη κατατρώει το σαράκι της διαίρεσης και του ανταγωνισμού. ¨Αι Εκκλησίαι καθ’ όλην την Ελλάδα να ε-χουν ειρήνη¨.


  Ότι δε ισχύει στη ζωή του έθνους και της Εκκλησίας ισχύει το ίδιο και στη ζωή της οικογένειας. Οικογένειες που έχουν ειρήνη οικοδομούν καρποφορούν και προοδεύουν. Να προσευχηθούμε σήμερα ¨Αι Εκκλησίαι καθ’ όλην την Ελλάδα να έχουν ειρήνη¨. αμήν


....