26--7--2017---------ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου


20—7—2017 —ΠΕΜΠΤΗ
ΥΜΝΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
Το σκοτάδι στη γη βαθαίνει, μια ελπίδα στον κόσμο μένει,
ο Ιησούς, η Αλήθεια να λάμψει και φωτιά στις καρδιές να ανάψει. Λάμψε, Ιησού! Λάμψε, Ιησού!
Λάμψε, Ιησού, σκόρπισε το βαθύ σκοτάδι!
Πνεύμα Θεού, άναψε τη φωτιά! Τον λόγο Σου
μίλησε, ω Θεέ, σαν πρώτα, 
πάλι στη γη, Κύριε, να γίνει φως!
Ω, ετοίμασε τον λαό Σου, πλήθος μέγα, στρατό δικό Σου!
Τ' όνομά Σου σημαία να υψώσει, νικηφόρα τη μάχη να δώσει.
Λάμψε, Ιησού! Λάμψε, Ιησού!
Κύριε, εισάκουσε την κραυγή μας,έλα ίασε Εσύ τη γη μας!
Τον νεκρό ζωοποίησε τόπο,Συ το Φως κι η Ζωή των ανθρώπων. Λάμψε, Ιησού! Λάμψε, Ιησού!

Σάββατο 22 Γενάρη  ΠΡΑΞΕΙΣ 9: 32-43
Υποδειγματική χριστιανή.
Συγκινούμαι και… ζηλεύω όταν προσπαθώ ν’ αναπλάσω 
Στη φαντασία μου τούτη τη σκηνή. Η Δορκάς δεν ζει πια.  
Ούτε να δώσει την ομολογία της μπορεί. Όμως ένα πλήθος από χήρες και ορφανά δείχνουν στον Πέτρο σάλια φούστες φορέματα πουκάμισα πλεκτά κι ένα σωρό άλλα λέγοντας με δακρύβρεχτα μάτια: ¨η Δορκάς η Δορκάς η Δορκάς¨. Ποια  μεταθανάτιος ομολογία!
   Όταν εσύ κι εγώ φύγουμε από αυτό τον πρόσκαιρο κόσμο
Τι θ’ αφήσουμε πίσω μας; Προσωπικά θα ευχόμουνα όχι…κασέτες με κηρύγματα. Όχι αδιάφορη και αδιάκριτη μνήμη. Προσεύχομαι  κάποιο—μικρό  ή μεγάλο αδιάφορο—ολόψυχο ¨ηργάζετο΄ή εποίει¨όπως αναφέρει το κείμενο. 

Εσύ;   Χριστιανική πίστη όπου είναι γνήσια σημαίνει ¨εργάζομαι¨ και ¨ποιώ¨. Η αγάπη του Χριστού όταν υπάρχει και εμπνέει την ψυχή κάνει δύο πράγματα. Πρώτα εμπνέει την καρδιά σε λατρεία στον Θεό. Έπειτα—κινεί τα χέρια σε υπηρεσία στον άνθρωπο. Ο Ιάκωβος είναι πολύ σαφής σε τούτο. Βεβαιώνει πως η αληθινή πίστη ¨συνεργεί στα έργα και από τα έργα η αληθινή πίστη ολοκληρώνεται (ή αποδεικνύεται) ¨
Ιάκωβος 2: 22---Σ. Φίλος
22 Βλέπεις ότι η πίστη συνεργούσε στα έργα του, και από τα έργα η πίστη αποδείχθηκε τέλεια;
Όταν η Δορκάς πέθανε το περιβάλλον της γίνεται πιο φτωχό.
Όχι γιατί αυτή ήταν υλικά πλούσια, αλλά γιατί ήταν πλούσια σε αγάπη και πρακτικό χριστιανισμό.
Τι ως προς εμέ και σένα φίλε μου!.. Ας  μάθουμε από τον Κύριο τον καθημερινό πρακτικό χριστιανισμό. Αυτόν που δεν ανήκει στα βιομηχανικά είδη αλλά που είναι… χειροποίητος. Που προσωπικά τον δουλεύουμε. Αμήν

…..
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου 
21—7—2017 —ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
06/. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Β΄ ΤΟΜΟΣ  23-1- Κυριακη-1994
Πράξεις 10:1—16
02
Είσαι ένας Κορνήλιος;
  Πολλά είχε στο θρησκευτικό ενεργητικό του ο Κορνήλιος.
Ήταν ευσεβείς. Έκανε ελεημοσύνες. ΟΙ προσευχές του ήσαν συνεχείς στον  Θεό. Ακόμη, ¨αι προσευχαί και αι ελεημοσύναι του ανέβησαν εις μνημόσυνον του ενώπιον του Θεού¨.
Πράξεις 10:1—4 --- Σ. Φίλος
4 Και εκείνος, ατενίζοντας σ' αυτόν, και ενώ έγινε έντρομος, είπε: Τι είναι, Κύριε; Και του είπε: Οι προσευχές σου και οι ελεημοσύνες σου ανέβηκαν σε υπόμνηση μπροστά στον Θεό.
   Θα πει κάποιος. Θαυμάσια. Τι άλλο χρειαζόταν ένας τέτοιος άνθρωπος; Δεν ήταν εντάξει μπροστά στον Θεό; Του έλειπε τίποτα;
  Ναι η Βίβλος μας λέγει πως του έλειπε κάτι μάλιστα απόλυτα θεμελιακό. Γιατί όσο οξύμωρο είναι κάποιος να έχει ότι έχει πίστη όταν δεν έχει έργα.

Ιάκωβος 2:14--- Σ. Φίλος
14 Ποιο το όφελος, αδελφοί μου, αν κάποιος λέει ότι έχει πίστη, και δεν έχει έργα; Μήπως η πίστη μπορεί να τον σώσει;
….
  Άλλο τόσο αφύσικο είναι ν’ αγωνίζεται να ζήσει τη ζωή του Θεού δίχως να έχει γεννηθεί στην Οικογένεια του Θεού.
 Είναι σαν να προσπαθεί να φέρει στη ζωή καρπούς Χριστού δίχως πρωτύτερα να έχει ¨ριζωθεί¨ στον Χριστό.
Κολοσσαεις 2: 7--- Σ. Φίλος
7 ριζωμένοι και εποικοδομούμενοι σ' αυτόν, και στερεωνόμενοι στην πίστη, όπως διδαχθήκατε, περισσεύοντας σ' αυτή με ευχαριστία.

….
  Υπάρχει βέβαια στο παράδειγμα μας μια βασική διαφορά. Εκείνος που¨λέει¨(ισχυρίζεται, διατυμπανίζει)  ότι έχει πίστη και αρνείται να έχει έργα, βρίσκεται σε πλάνη και ίσως είναι υποκριτής στην πνευματική του ζωή. Αυτός όμως που κάνει (ελεημοσύνες ) και προσπαθεί να ευαρεστήσει τον Θεό(προσευχές) επειδή του λείπει περισσότερο φως , ο Θεός θα τον επισκεφτεί με την πλήρη αποκάλυψη του σχεδίου Του
Για τη σωτηρία του ανθρώπου. Ο  Θεός αποκαλύπτεται σε κάθε Κορνήλιο. Ο Θεός μας μπάζει στην σωτηρία του όταν ειλικρινά τον ζητούμε. Θα το δούμε αυτό στα επόμενα αναγνώσματα μας. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε προσοχή και λεπτότητα όταν ευαγγελιζόμαστε ¨Κορνηλίους¨. Ιδιαίτερα από Θεού χάρη και διάκριση.   Αμήν

…..
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου 
22—7—2017 —ΣΑΒΒΑΤΟ
06/. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Β΄ ΤΟΜΟΣ  24-1- Δευτέρα  -1994
Πράξεις 10:17—33 
03
      Πρόσκληση στο κήρυγμα
Και άλλα περιστατικά να έλειπαν τούτο το ¨σηκώθητι κι εγώ αυτός άνθρωπος ειμί¨θα ήταν—φρονούμε—αρκετό στο
ν’ αποτρέψει τον άνθρωπο από τη λατρεία και προσκύνηση οποιοδήποτε άλλου εκτός του Θεού, όπως εξάλλου το ζητάει και η δεύτερη εντολή.
Έξοδος 20---Σ. Φίλος
1 ΚΑΙ ο Θεός μίλησε όλα αυτά τα λόγια, λέγοντας…
..3 ΜΗ έχεις άλλους θεούς εκτός από μένα.
4 ΜΗ κάνεις για τον εαυτό σου είδωλο μήτε ομοίωμα κάποιου, από όσα είναι στον ουρανό επάνω ή όσα είναι στη γη κάτω ή όσα είναι στα νερά κάτω από τη γη·
5 μη τα προσκυνήσεις μήτε να τα λατρεύσεις· επειδή, εγώ ο Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, που ανταποδίδω τις αμαρτίες των πατέρων επάνω στα παιδιά, μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς εκείνων που με μισούν·

….
Οποιονδήποτε είτε ζωντανό είτε πολύ περισσότερο αποθανόντα.
¨Σηκώθητι¨ η προσκύνηση αρμόζει μονάχα στον Θεό.
Ίδια και η προτροπή στην:
Αποκάλυψη 19: 10 ---Σ. φίλος
10 Και έπεσα μπροστά στα πόδια του για να τον προσκυνήσω· και μου λέει: Πρόσεχε, μη το κάνεις αυτό· εγώ είμαι σύνδουλός σου, και των αδελφών σου, που έχουν τη μαρτυρία τού Ιησού· τον Θεό προσκύνησε· επειδή, η μαρτυρία τού Ιησού είναι το πνεύμα τής προφητείας.
 Εντύπωση μου κάνει η όμορφη πρωτοβουλία του Κορνηλίου.
Στην ώρα του Θεού προσκάλεσε ¨συγγενείς οικείους και φίλους¨
Πράξεις 10: 19--- Σ. φίλος
24 και την επόμενη ημέρα μπήκαν μέσα στην Καισάρεια· ο δε Κορνήλιος τους περίμενε, αφού ταυτόχρονα κάλεσε τους συγγενείς του και τους σπιτικούς φίλους του.
….

Να λοιπόν ένας πρακτικός τρόπος να υπηρετήσει κανείς τον Θεό. Ο Κορνήλιος δεν ήταν Πέτρος μπορούσε όμως  να προσκαλέσει αυτούς στους οποίους ο ίδιος δεν θα μπορούσε κηρύξει στο κήρυγμα του Πέτρου. Και την επόμενη Κυριακή σαν οικογένεια θα πάμε στην Εκκλησία. Μήπως  μπορούμε να καλέσουμε κάποιο συγγενή ή φίλο να έρθει μαζί μας; Να τον καλέσουμε με αγάπη και προσευχή.
  Και κάτι τελευταίο. Σωστή και η τοποθέτηση του Κορνιλίου στο κήρυγμα. ¨Ενώπιον του Θεού παριστάμεθα δια να ακούσουμε..
Πράξεις 10: 33--- Σ. φίλος
33 Έστειλα, λοιπόν, αμέσως σε σένα· κι εσύ έκανες καλά ότι ήρθες. Τώρα, λοιπόν, εμείς όλοι παραστεκόμαστε μπροστά στον Θεό, για να ακούσουμε όλα όσα προστάχθηκαν σε σένα από τον Θεό.
…..

Όταν πηγαίνουμε στην Εκκλησία ποιόν ακούμε; Τον κήρυκα ή το λόγο του Θεού; Αν το πρώτο οπωσδήποτε θα τον σχολιάσουμε. Αν τον δεύτερο πρόθυμα θα τον υπακούσουμε. Χρειάζεται  προσοχή .
Ας ζητήσουμε από τον Κύριο να μας δείξει ποιο συγγενή ή φίλο μας προετοιμασμένο από Εκείνον θα πρέπει να καλέσουμε στο επόμενο κήρυγμα. Αμήν

…..
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου 
23—7—2017 —ΚΥΡΙΑΚΗ
06/. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Β΄ ΤΟΜΟΣ  25-1-Τρίτη  -1994
04
       Η μια πηγή
 Παρήγορος ο λόγος του Θεού, που διαβεβαιώνει ότι ¨δεν 
Είναι προσωπολήπτης ο Θεός¨
Πράξεις 10:34---Σ. Φίλος
34 Τότε, καθώς ο Πέτρος άνοιξε το στόμα, είπε: Γνωρίζω στ' αλήθεια ότι, ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης·
…..

Οι Ιουδαίοι μπορεί να έβλεπαν τους άλλους σαν¨εθνικούς¨ κι εμείς οι Έλληνες¨βάρβαρους¨.
 Όμως ο Θεός βλέπει και συμπεριφέρεται με ίδια αγάπη και στοργή προς όλους τους ανθρώπους. Και βλέπει όλους ίδιαγιατί ¨βλέπει την καρδιά¨
Α΄ Σαμουήλ 16: 7--- Σ. Φίλος
7 Και ο Κύριος είπε στον Σαμουήλ: Μη επιβλέψεις στο πρόσωπό του ή στο ύψος τού αναστήματός του, επειδή τον αποδοκίμασα· δεδομένου ότι ο Κύριος δεν βλέπει όπως βλέπει ο άνθρωπος· επειδή, ο άνθρωπος βλέπει το φαινόμενο, ο Κύριος όμως βλέπει την καρδιά.
…..

Και όχι τη γλώσσα, την πολιτική στάθμη ή ότι άλλο εξωτερικό και επιφανειακό. Βλέποντας δε ο Θεός την καρδιά διαπιστώνει ότι όλοι έχουν μια πανανθρώπινη ανάγκη ¨να λάβουν άφεση αμαρτιών¨
Πράξεις 10:34--- Σ. Φίλος
43 σε τούτον όλοι οι προφήτες δίνουν μαρτυρία, ότι διαμέσου τού ονόματός του θα λάβει άφεση αμαρτιών καθένας που πιστεύει σ' αυτόν.
ΑΦΟΥ:
Ρωμαίους 3:23--- Σ. Φίλος
23 δεδομένου ότι, όλοι αμάρτησαν, και στερούνται τη δόξα τού Θεού·
…..

  Τούτη την άφεση των αμαρτιών η Καινή Διαθήκη με χίλιους τρόπους διακηρύττει και αποσαφηνίζει ότι προσφέρεται μόνο από ένα πρόσωπο που¨ο Θεός έχρισε¨
Πράξεις 10:38--- Σ. Φίλος
38 πώς ο Θεός, τον Ιησού, αυτόν από τη Ναζαρέτ, τον έχρισε με Πνεύμα Άγιο και με δύναμη, ο οποίος πέρασε ευεργετώντας και θεραπεύοντας όλους εκείνους που καταδυναστεύονταν από τον διάβολο· επειδή, ο Θεός ήταν μαζί του.
Που ¨ο Θεός ανέστησε ¨
Πράξεις 10:38--- Σ. Φίλος
38 πώς ο Θεός, τον Ιησού, αυτόν από τη Ναζαρέτ, τον έχρισε με Πνεύμα Άγιο και με δύναμη, ο οποίος πέρασε ευεργετώντας και θεραπεύοντας όλους εκείνους που καταδυναστεύονταν από τον διάβολο· επειδή, ο Θεός ήταν μαζί του.

Πράξεις 10:40--- Σ. Φίλος
40 τούτον ο Θεός τον ανέστησε την τρίτη ημέρα, και τον έκανε να εμφανιστεί,
…..
Τον Ιησού Χριστό. Ο  ίδιος ο Πέτρος είχε διακηρύξει:
Πράξεις 4:12--- Σ. Φίλος
12 Και δεν υπάρχει διαμέσου κανενός άλλου η σωτηρία· επειδή, ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, διαμέσου τού οποίου πρέπει να σωθούμε.
Κάποτε  ρωτήθηκε ένας πολύ ευσεβής ιεροκήρυκας τι είναι αίρεση. Και η απάντησης του ήταν ¨Ότι παραμερίζει ή απλώς επισκιάζει τη μοναδικότητα του προσώπου και του έργου του Χριστού¨. 

Δοκίμασα με τούτον τον ορισμό πολλές θρησκευτικές διδασκαλίες και ως τώρα μου είναι οδηγός. Οδηγός τόσο απλός όσο και σίγουρος.
Το ¨πιστεύω σου¨ το χαρακτηρίζει μια απόλυτη
Χριστό-κεντρικότητα; Σε μια εποχή που οι άνθρωποι είναι ¨χρισιανοί¨ παρά ¨Χριστιανοί¨ ας το προσέξουμε
Αμήν
…..
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου 
24—7—2017 —ΔΕΥΤΕΡΑ
06/. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Β΄ ΤΟΜΟΣ  26-1-Τετάρτη  -1994
Πράξεις 11: 1—18

05
       ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
 Δεν είναι ο Παύλος ο μόνος που έδωσε τη μάχη για την παγκοσμιότητα του Ευαγγελίου, χωρίς την υπαγωγή του στην περιτομή. Είναι και ο Πέτρος. Που παρ’ όλο η ιδιαίτερη κλήση του ήταν στους περιτετμημένους.
Γαλάτες 2: 7--- Σ. Φίλος
7 αλλά, τουναντίον, αφού είδαν ότι ήμουν εμπιστευμένος να κηρύττω το ευαγγέλιο σ' αυτούς που δεν είχαν την περιτομή, καθώς ο Πέτρος προς αυτούς που είχαν την περιτομή·
……
Εν τούτοις χρησιμοποιήθηκε από τον Θεό για να εννοήσουν οι λοιποί απόστολοι ότι: ¨ο Θεός έδωκε ίσην δωρεά¨
Πράξεις 11:17--- Σ. Φίλος
17 Αν, λοιπόν, ο Θεός έδωσε σ' αυτούς την ίση δωρεά, όπως και σ' εμάς, επειδή πίστεψαν στον Κύριο Ιησού Χριστό, εγώ ποιος ήμουν ώστε να μπορέσω να εμποδίσω τον Θεό;
…….

Και στους εθνικούς χωρίς καμιά διάκριση.
Το κριτήριο ήταν—και στην Εκκλησία πρέπει να παραμένει—¨διότι επίστευσαν εις τον Κύριον Ιησούν Χριστόν¨
Εδάφιο 17---Βάμβας—¨διότι επίστευσαν εις τον Κύριον Ιησούν Χριστόν¨
Το χρώμα η πολιτιστική στάθμη η θρησκευτική καταγωγή το: ¨μακράν και το πλησίον ¨.
Εφεσίους 2:17--- Σ. Φίλος
17 Και όταν ήρθε, κήρυξε ευαγγέλιο ειρήνης σε σας που ήσασταν μακριά, και σ' αυτούς που ήσαν κοντά·
…….

Δεν μετράνε στη σωτηρία του Χριστού ούτε στην εισδοχή στην Εκκλησία και την απόλαυση των ευλογιών του Θεού. Η προσωποληψία δεν πρέπει να έχει θέση στην Εκκλησία.
  Μπράβο στον Πέτρο για την όμορφη διαλεκτική του.
¨Αφού ο Θεός τους έδωσε ίση δωρεά… εγώ ποιος ήμουν να εμποδίσω τον Θεό;¨.
Ποιος άνθρωπος μπορεί αλήθεια να μπει  ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο;
  Κρίμα που τέτοιοι άνθρωποι υπήρξαν.  Από το αισχρό εμπόριο των συχωροχαρτιών μέχρι την άποψη ότι άνθρωποι πρέπει να μεσολαβήσουν για να πείσουν …τον Θεό να… συγχωρήσει ανθρώπους. Όταν ο Θεός ήδη τους συγχώρεσε
Και τους περιμένει με το χέρι της μετάνοιας και πίστης να πάρουνε τούτη τη συγνώμη. Όταν η πρόσκληση είναι: ¨σε μένα ελάτε¨

Ματθαίος 11:28--- Σ. Φίλος
28 Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω.
……
Όταν η διαβεβαίωση είναι : ¨τον ερχόμενον προς Με  δεν θα τον διώξω¨.
…..
Ιωάννης 6:37---Σ. Φίλος
37 Κάθε τι που μου δίνει ο Πατέρας, θάρθει σε μένα· και εκείνον που έρχεται σε μένα, δεν θα τον βγάλω έξω·
Γιατί αυτή η παραποίηση!.. Αμήν


Μέχρι εδώ στο μπλοκ καιgoogl—3-5-216
…..
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου 
25—7—2017 —ΤΡΙΤΗ
06/. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
Β΄ ΤΟΜΟΣ  27-1-Πέμπτη  -1994
Πράξεις 11: 19—30
06
             ¨ΑΝΗΡ ΑΓΑΘΟΣ¨
Θα ευχόμαστε να είχαμε πολλές ακόμη πληροφορίες για τη ζωή και τη δραστηριότητα τούτου του θαυμάσιου ανθρώπου του Θεού του Βαρνάβα. Όμως το άγιο Πνεύμα με δύο ζωντανές πινελιές μας δίνει το πολύ ενδιαφέρον πνευματικό του πορτρέτο. Ας τις δούμε.
>Τον έστειλε η Εκκλησία ως την Αντιόχεια να εκτιμήσει την κατάσταση με τους ¨ελληνιστές¨ (άνθρωποι με ελληνική παιδεία) πιστούς.  Διαπίστωσε ότι¨η χάρις του Θεού¨ ήταν πάνω τους. Είχαν βέβαια και τις ελλείψεις τους, ασφαλώς και τις ιδιαιτερότητες τους. Το ¨παρεκίνει να εμένωσι¨ 

Πράξεις 11:23--- Σ. Φίλος
22 Ακούστηκε, όμως, ο λόγος γι' αυτούς στα αυτιά τής Εκκλησίας, που ήταν στην Ιερουσαλήμ· και έστειλαν τον Βαρνάβα για να περάσει μέχρι την Αντιόχεια.
23 Ο οποίος, όταν ήρθε, και είδε τη χάρη τού Θεού, χάρηκε, και παρακινούσε όλους να παραμένουν με σταθερότητα καρδιάς στον Κύριο·
24 επειδή, ήταν άνδρας αγαθός και πλήρης από Πνεύμα Άγιο και πίστη. Και ένα μεγάλο πλήθος προστέθηκε στον Κύριο.
…..

Το εδάφιο. 23μιλεί γι’ αυτό. Όμως μια και ήσαν λυτρωμένοι του Κυρίου όλα τα άλλα ήσαν δεύτερα. Κάθε τι μπορούσε να συμπληρωθεί. Και ο Βαρνάβας¨εχάρη¨ χάρηκε¨Επειδή ήταν άνθρωπος αγαθός πλήρης Πνεύματος Αγίου και πίστεως¨
Εδάφιο 24. βλέπεις αν αυτή η εσωτερική υποκειμενική προϋπόθεση δεν υπάρχει τότε…υπάρχει η ζήλεια και τα όμοια της.
> Αναζήτησε τον Σαύλο στην Ταρσό. Ποιά  ενέργεια τούτη! Ποιά αγαθότητα χαρακτήρα φανερώνει! Ποιές στιγμές θα πέρασαν μαζί! Και πόσο έξοχη η σκέψη του να τον φέρει να τον συνδέσει με την Εκκλησία! Αν χαίρεσαι να εντοπίζεις και να προωθείς αδελφούς σου στο έργο του Θεού, αν αναζητείς Σαύλους πασκίζοντας με αγάπη να τους δεις στο έργο του Κυρίου δόξασε τον Θεό. Είναι μια ένδειξη πνευματικής ευεξίας είναι η χαρά του ¨εκείνος ν’ αυξάνει εγώ δε να ελαττώνομαι¨

Ιωάννης 3:30---Σ. Φίλος
30 Εκείνος πρέπει να αυξάνει, εγώ δε να ελαττώνομαι.
….
 Είναι δούλεμα της αγαθότητας του Κυρίου στη ζωή σου.

Στη ζωή μας κάθε μέρα. Μη το αποδιώξεις.Αμήν




....