20--7--2017------08-----ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙ ΝΕΦΕΛΑΙΣ (υπό αιδεσιμότ.Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ Σ. ΦΙΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5ον (ΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΔΑΦΙΑ Η ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΛΑ) --




08
Τρόπος Της Ελεύσεως Του Ιησού Χριστού.
Έως τώρα η αντιλογία πολλών σχετικά με τον ερχομό του κυρίου είναι ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα έλθει ο Κύριος.
Επί αιώνες τώρα η ιδέα των διαφόρων θεολόγων σχετικά με το ζήτημα αυτό ήσαν ποικίλε. Δύο κύριαι ιδέαι  που κυκλοφόρησαν είναι οι ακόλουθοι.
α/ Μεταχιλιαστική βασιλεία.
β/ Προχιλιαστική βασιλεία 
Οι πρώτοι ισχυρίζονται ότι με την διδασκαλία του Ευαγγελίου ο κόσμος θα πιστέψει και θα απολαμβάνει την χιλιετηρίδα πριν έλθει ο Χριστός.

Οι δεύτεροι ισχυρίζονται ότι ο κόσμος θα χειροτερεύει όλο και περισσότερο έως ότου έλθει ο  Χριστός ο οποίος θα ιδρύσει την χιλιετή βασιλείαν Του επί της γης.
Στο κεφάλαιο αυτό θα αποδείξουμε ότι η πρώτη διδασκαλία είναι ψευδής και αντίθετη με όσα ο Λόγος του Θεού λέγει ενώ αντιθέτως η Δευτέρα διδασκαλία είναι ορθή και σύμφωνη με τον Λόγον του θεού εις την οποία και θα στηρίξουμε τις σκέψεις στο θέμα περί ελεύσεως του Χριστού.
Ο Λόγος του Θεού είναι σαφής και καθαρός στις διατυπώσεις και δεν υπάρχει τίποτα το λανθασμένο ούτε και μπορεί να δεχθεί και τις δύο αυτές διδασκαλίες οι οποίες είναι αντίθετες η μία προς την άλλην διότι ο Λόγος του Θεού δεν φάσκει και αντιφάσκει.

Η γνώσης της διδασκαλίας αυτής βοηθάει τον άνθρωπο και τον διαφωτίζει για να έχει σαφή και καθαρή ιδέα περί του ερχομού του Κυρίου. χρειάζεται όμως μεγάλη υπομονή εις την μελέτη αυτής της διδασκαλίας για να καταλάβουμε αφ’ ενός και να ευλογηθούμε αφ’ ετέρου. Ως εγχειρίδιο και μοναδικό βοήθημα στην μελέτη μας πρέπει να έχουμε τον Λόγο του Θεού και μάλιστα πάντοτε ανοικτό μπροστά για να κάνουμε χρήση των εδαφίων.
Το σημειούμενο δι αστέρος σημείο σημαίνει την γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Η από του αστέρος και μέχρι του σταυρού απόστασης δείχνει την επίγειο ζωή Του ο δε σταυρός την Σταύρωση Του. το υπ’ αριθμόν1(ένα) τόξο παριστάνει την ανάληψη του Ιησού Χριστού το δε υπ’ αριθμόν 2(δύο)τόξο συμβολίζει την έλευση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής.
Το εμφανιζόμενο εις τον χάρτη σχήμα υπ’ αριθμόν 3(τρία) παρουσιάζει την περίοδο της Εκκλησίας από της Πεντηκοστής μέχρι της ελεύσεως του Χριστού. Κατά τον Λόγο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

 (Ματθαίος 16:18)
18 Και εγώ, μάλιστα, σου λέω ότι: Εσύ είσαι ο Πέτρος, και επάνω σ' αυτή την πέτρα θα κτίσω την εκκλησία μου· και πύλες άδη δεν θα υπερισχύσουν εναντίον της.
…….
Η  φερόμενη ως Εκκλησία δεν είχε ακόμη οικοδομηθεί ούτε είχε  φανερωθεί εις τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.
(Εφεσίους 3: 20—21 )
20 Και σ' αυτόν που μπορεί με υπερπερίσσιο τρόπο να κάνει παραπάνω από όλα όσα ζητάμε ή αντιλαμβανόμαστε με τον νου, σύμφωνα με τη δύναμη που ενεργείται μέσα μας,
21 σ' αυτόν ας είναι η δόξα μέσα στην εκκλησία, διαμέσου τού Ιησού Χριστού, σε όλες τις γενεές τού αιώνα των αιώνων. Αμήν.
…….

Η Εκκλησία ήτο μυστήριον κεκρυμμένον εν τω Θεώ φανερωθέν το πρώτον εις τον Απόστολον Παύλο
(Εφεσίους 3:1-9).
1 ΓΙ' ΑΥΤΟ, εγώ ο Παύλος, ο φυλακισμένος χάρη τού Ιησού Χριστού για σας τους εθνικούς,
2 επειδή, ακούσατε την οικονομία τής χάρης τού Θεού που μου δόθηκε για σας,
3 ότι διαμέσου αποκάλυψης μου φανέρωσε το μυστήριο, (όπως με συντομία σάς έγραψα πριν·
4 από τα οποία μπορείτε διαβάζοντας να καταλάβετε τη γνώση μου στο μυστήριο του Χριστού)·

5 που σε άλλες γενεές δεν γνωστοποιήθηκε στους γιους των ανθρώπων, καθώς αποκαλύφθηκε τώρα διαμέσου τού Πνεύματος στους αγίους αποστόλους του και προφήτες,
6 να είναι τα έθνη συγκληρονόμα και σύσσωμα και συμμέτοχα στην υπόσχεσή του μέσα στον Χριστό, διαμέσου τού ευαγγελίου·
7 του οποίου εγώ έγινα υπηρέτης, σύμφωνα με τη δωρεά τής χάρης τού Θεού, που δόθηκε σε μένα, κατά την ενέργεια της δύναμής του.
8 Σε μένα, τον πλέον ελάχιστο από όλους τούς αγίους, δόθηκε αυτή η χάρη, να ευαγγελίσω ανάμεσα στα έθνη τον ανεξιχνίαστο πλούτο τού Χριστού,
9 και να φωτίσω όλους, ποια είναι η κοινωνία τού μυστηρίου που ήταν κρυμμένο από τους αιώνες στον Θεό, ο οποίος έκτισε τα πάντα διαμέσου τού Ιησού Χριστού·
SYNEXIZETAI








……