19--7--2017---ΤΥΧΙΚΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2005




   Με το φως της Γραφής  Δεν το έκανεο Θεός!
 [ Το τσουνάμι ]

Πολλά και διάφορα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες του χρόνου που πέρασε, με αφορμή την φοβερή τραγωδία που έπληξε πολλές χώρες της Ασίας μα και της Αφρικής, και άφησε πίσω της σχεδόν 200.000 νεκρούς. Όμως το πιο μακάβριο και άδικο ήταν όταν κάποιοι ακούστηκαν να λένε ότι «ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ» ή «ΗΤΑΝΕ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ».
  Κάποιοι είπαν ότι η καταστροφή έγινε επειδή στις χώρες της ΝΑ Ασίας υπήρχε πολλή παιδική πορνεία και αυτή ήταν η τιμωρία...
 Άλλοι είπαν ότι ο Θεός γλίτωσε αυτά τα παιδιά από παραπέρα κακοποίηση και τα πήρε στον ουρανό...
 Άλλοι είπαν ότι οι χώρες που χτυπήθηκαν από το τσουνάμι ήταν εκείνες που αντιτίθενται σκληρά στο ευαγγέλιο κι αυτή ήταν η τιμωρία τους...


Και άλλοι είπαν ότι η βοήθεια από τις χώρες της Δύσης θα μπορούσε να αλλάξει την εχθρική τους στάση απέναντι στο χριστιανισμό...
Ειλικρινά απορούμε πώς υπάρχουν μυαλά που γεννούν τέτοιες σκέψεις(!) και θέλουμε να βροντοφωνάξουμε: ΟΧΙ! Δεν είναι αυτός ο Θεός που πιστεύουμε!
     Εξυπακούεται, βέβαια, ότι δεν ασχολούμαστε με όσα λένε άνθρωποι της άγνοιας ή απιστίας. Εκείνοι είναι δικαιολογημένοι, αφού δεν έχουν το κατάλληλο φως.
Ενδιαφερόμαστε όμως έντονα για τις απόψεις που λέγονται και γράφονται από ανθρώπους της πίστης και μελετητές της Βίβλου. Σ’ αυτούς, λοιπόν, αναφέρεται και γι’ αυτούς γράφεται το παρόν άρθρο, κι ας δηλωθεί ευθύς εξ αρχής ότι με όσα θα πούμε ούτε ειρωνευόμαστε ούτε κατακρίνουμε κανέναν. Αντίθετα, θέλουμε να δείξουμε –πάντα με βάση και θεμέλιο τις Άγιες Γραφές– το λάθος που υπάρχει και να εξηγήσουμε γιατί η δική μας θέση είναι τόσο διαφορετική.

 Στον κόσμο αυτό θαυμάζουμε πώς λειτουργούν οι αιώνιοι φυσικοί νόμοι, με τους οποίους ο Θεός έχτισε τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε! Νόμοι που διέπουν την υδραυλική, τη χημεία, τον ηλεκτρισμό κ.λπ., και ελέγχουν τη ζωή στο υλικό μας Σύμπαν. Νόμοι που δε μπορούμε να ξεπεράσουμε, όσο κι αν προσπαθήσουμε, εκτός και αν εκμεταλλευτούμε άλλους νόμους (π.χ. νικούμε το νόμο της βαρύτητας με το νόμο της άνωσης και έτσι μπορούμε να επιπλέουμε στο νερό ή να πετούμε με τα αερόπλανα). 

Κάθε φορά, όμως, που ανατρέπεται κάποια ισορροπία, όταν αναπτυχθούν δυνάμεις πίεσης ή βάρους, όταν τα υψηλά και χαμηλά βαρομετρικά ή τα ηλεκτρικά φορτία στα νέφη, διαμορφώνουν συγκεκριμένες συνθήκες, τότε είναι επόμενο –γι’ αυτό και αναμενόμενο και προβλεπόμενο– ότι θα επακολουθήσουν κάποιες συγκεκριμένες αντιδράσεις. 

Αν υπερβούμε το βάρος που μπορούν να σηκώσουν τα συρματόσχοινα σε έναν ανελκυστήρα, αυτά θα σπάσουν και ο θάλαμος θα πέσει με όποιες συνέπειες^ αν χτίσουμε το σπίτι μας στην κορυφή ενός βουνού και δεν βάλουμε αλεξικέραυνο, υπάρχει κίνδυνος να χτυπηθούμε από κεραυνό^ αν τρέχουμε με αυτοκίνητο με υπερβολική ταχύτητα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σε μια στροφή να μη μπορέσουμε να ελέγξουμε τη φυγόκεντρη δύναμη και να βρεθούμε έξω από το δρόμο κ.ο.κ.


Είμαστε κι εμείς, λοιπόν, όντα πεπερασμένα και υποκείμενα στους νόμους της φύσης, όμως με μια σημαντική διαφορά, επειδή ενώ όλα τα άλλα όντα αποδέχονται τη “μοίρα” τους, εμείς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τα γεγονότα της ζωής μας με κάτι εξαιρετικό και μάλιστα υπερφυσικό/μεταφυσικό, είτε για να αποσείσουμε από πάνω μας την όποια ευθύνη, είτε για να ντύσουμε με “ιερό φωτοστέφανο” κάθε ευνοϊκή για μας εξέλιξη.

Δεν τους φύλαξε ο Θεός...

Κάθε μέρα σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα σκοτώνονται στον κόσμο εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι και πολλοί περισσότεροι τραυματίζονται. Κάποιοι παραβιάζουν τα όρια του οχήματός τους, άλλοι δεν φροντίζουν για τη συντήρησή του και κάποιοι οδηγούν μεθυσμένοι με περιορισμένη ικανότητα αντίδρασης. Ενώ όμως για όσους σκοτώνονται, ο κόσμος λέει «Ήταν κακιά ώρα»..., για εκείνους που σώζονται λέει πως «Τους φύλαξε ο Θεός!»


Αλλά έχει ο Θεός ιδιαίτερη συμπάθια σε ορισμένους ανθρώπους; Όλοι όσοι σκοτώνονται είναι ασεβείς που έπρεπε να τιμωρηθούν; Ατυχώς είμαστε άνθρωποι εγωιστές και θέλουμε να αποδίδουμε τα γεγονότα που μας συμβαίνουν σε μια ΚΑΛΗ σχέση που έχουμε με το υπερφυσικό. Αλλά ο Θεός δεν είναι τόσο μικρός ώστε να ασχολείται με χατίρια κακομαθημένων ανθρώπων. 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



.........................