21--7--2017--------04-------ΤΥΧΙΚΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2005



04
      Με το φως της Γραφής  

    «Έβεν-έζερ!     Μέχρι τούδε εβοήθησεν ημάς ο Κύριος»

 (Α~ Σαμ. 7/ζ/12)  

20 ΧΡΟΝΙΑ κυκλοφορίας του ΤΥΧΙΚΟΥ

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ

Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός! Θα έλεγε κανείς πως ήταν μόλις χθες όταν τον Οκτώβριο του 1984 ένα ταπεινό φύλλο, οκτώ μόλις σελίδων και με το ασυνήθιστο όνομα «Τύχικος», έφτασε στα χέρια μόλις μερικών δεκάδων ανθρώπων, σε μια πρώτη “δοκιμαστική” έκδοση.
  Δε μπορούσαμε τότε να γνωρίζουμε αν αυτό το ξεκίνημα έμελλε να έχει συνέχεια, γι’ αυτό και του δώσαμε τον αριθμό «Α». Η θετική ανταπόκριση που είχαμε ήταν ενθαρρυντική για να συνεχίσουμε με ακόμη δύο δοκιμαστικά φύλλα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 1984 (αριθ. «Β» και «Γ») και τα δεδομένα έπειθαν ότι ο Θεός ευλογούσε εκείνη την προσπάθεια. 

Τώρα πια βρισκόμαστε στο 20ο έτος της κυκλοφορίας του «Τ», το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας έχει αριθμό 184, οι σελίδες του έχουν φτάσει στις 3284 και αν ήταν γραμμένες σε ρολό, όπως τα παλιά βιβλία, θα είχαν μήκος περισσότερο από μισό χιλιόμετρο (560 μέτρα)...

Οσα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και οι εμπειρίες που αποκτήσαμε, με τίποτα δε θα μπορούσαν ν’ αγοραστούν ή να πληρωθούν. Δοξάζουμε γι’ αυτό τον Θεό, που με τη χάρη Του σύστησε και σκέπασε αυτό το έντυπο όλα τούτα τα χρόνια, ώστε να εκδίδεται όχι με δαπάνες των εκδοτών του αλλά αποκλειστικά και μόνο των αναγνωστών του, και μάλιστα με μια κυκλοφορία που μέσω του διαδικτύου δυνητικά μπορεί να φτάσει –και φτάνει– σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
   Τι ήταν αυτό που έκανε τους αναγνώστες του να αγαπήσουν τον «Τ»; Δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Από εκείνα που κατά καιρούς αυθόρμητα γράφουν διάφοροι επιστολογράφοι, μπορούμε να συμπεράνουμε:


• Σε άλλους αρέσει η αληθινή και ασυμβίβαστη φωνή του.

• Άλλοι μιλούν για πρωτοτυπία στα θέματα που παρουσιάζει.

• Πολλοί χαίρονται την αδογμάτιστη θέση του, που υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τη γνήσια Εκκλησία του Χριστού.

• Άλλοι εκτιμούν ότι δεν λιβανίζει πρόσωπα και συστήματα.

• Όλοι τέλος συμφωνούν ότι ο «Τ» είναι ένα διαφορετικό έντυπο.

Αυτό ανταποκρίνεται και στη δική μας αρχική επιθυμία. Δε θέλαμε να εκδώσουμε ένα περιοδικό όπως τα πολλά που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή αλλά να δώσουμε μια πηγή ενημέρωσης και μελέτης, που δε θα ήταν όργανο αυτού ή του άλλου εκκλησιαστικού συστήματος, αλλά θα μιλούσε αποκλειστικά και μόνο για τον Χριστό και το λαό Του, ανεξάρτητα, πέρα και πάνω από δογματικές αγκυλώσεις και, κυρίως, πάνω από τα χωρίσματα των ανθρώπινων αδυναμιών.

Προφανώς λάθη έχουν γίνει πολλά. Η ανθρώπινη αδυναμία συνοδεύει ακόμη τα βήματά μας στη γη. Ίσως υπήρξαν κάποιες υπερβολές κι ακόμη κάποιες παρανοήσεις για τις οποίες εκφράσαμε τη λύπη μας. Δεν καταφέραμε να κυκλοφορούμε πάντα ακριβώς στην ώρα μας και η ποιότητα εκτύπωσης αρκετές φορές δεν ανταποκρίθηκεστην επιθυμία μας.


Ωστόσο, παρ’ όλες τις ατέλειες κι αδυναμίες μας, και παρά τις επιθέσεις και μικρότητες που κατά καιρούς εκδηλώθηκαν από στενόμυαλους ανθρώπους, ο «Τ» διανύει το 20ο έτος του και από το χρονικό αυτό ορόσημο μπορεί και θέλει άλλη μια φορά να δηλώσει και να υποσχεθεί ότι –πάντα και μόνο με τη χάρη και το έλεος του Θεού– θα συνεχίσει να υπηρετεί την Εκκλησία του Θεού, σύμφωνα με το πάγιο σύνθημα «πιο βαθιά στη Βίβλο/πιο κοντά στη ζωή», καλώντας τους πιστούς να υπερβούν τα ανθρώπινα χωρίσματα και να ζήσουν την αλήθεια και την αγάπη του 
Σωτήρα.


Οσους συμφωνούν με τα παραπάνω, τους παρακαλούμε, «Προσεύχεσθε, αδελφοί, περί ημών, διά να τρέχη ο λόγος του Κυρίου και να δοξάζηται, καθώς και εις εσάς»

(Β~ Θεσ. 3/γ/1) και εκ των προτέρων τούς ευχαριστούμε! 














....