13--7--2017-------12----- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ Μεταφορά: Σπύρου Φίλου



Θέμα: Ο Αδάμ κατηγορεί τον Θεό φταίχτη.

Όμως μόλις αποτραβήχτηκε ο Θεός είδε ότι ήταν γυμνός και ελεεινός. Έχασε  τον Παράδεισο έχασε τη φιλία του Θεού έγινε πια όλο ελαττώματα και έμοιασε τον καινούργιο φίλο του.
   Γι’ αυτόν η αμαρτία είναι Μία. Και λέγεται ανυπακοή στο θέλημα του Πατέρα. Από  μόνοι μας δεν μπορούμε να είμαστε δίκαιοι να έχουμε άγια αισθήματα αν δεν δεχθούμε το έλεος του Θεού μέσω του γιού  του, του Ιησού Χριστού. Διότι Εκείνος ως δεύτερος Αδάμ ενσαρκώθηκε δια Πνεύματος Αγίου χωρίς αμαρτία, και γι' αυτό πέθανε για να πάρει την αμαρτία μας επάνω στο Σταυρό. Μπήκε ανάμεσα στη δικαιοσύνη του Θεού που έλεγε Θάνατος για τον άνθρωπο και σε μας με την υπακοή Του στο έργο που του έδωσε ο Πατέρας και προχώρησε για  χάρη μας επάνω στο σταυρό. Και από την πράξη της Σταυρικής θυσίας βγήκε η χάρις και η συγχώρεση του Θεού στον άνθρωπο πού τον πρόσβαλε τόσο άσχημα. Υπάρχουν  άνθρωποι που τους αντάμωσα και τους ανταμώνω συχνά να λένε τι φταίω εγώ και με τιμωρεί ο Θεός επειδή ο Αδάμ δεν υπάκουσε. Με τη χάρη του Θεού θα πω τη γνώμη μου που λέω και σ' αυτούς. 


 Πάρτε  παράδειγμα ένα μωρό που αρχίζει και μιλά και το ρωτήσετε ποιός έσχισε το τετράδιο του αδελφού σου; Ξέρετε τι θα απαντήσει; όχι εγώ ο Αθανασάκης. και όπως βλέπετε και ο Αδάμ είπε : όχι Εγώ, η Εύα και η Εύα, είπε όχι εγώ, ο όφις. Δηλαδή  το εγώ τους δεν τους άφησε να αναγνωρίσουν το σφάλμα τους να πέσουν στα γόνατα να ζητήσουν έλεος, ο ένας κατηγορούσε τον άλλον. Αλλά  το χειρότερο ότι Εσύ φταις Θεέ μου που μου έδωσες την γυναίκα η γυναίκα εσύ φταις που έκανες τον όφι και τον μεταχειρίστηκε ο εχθρός σου. Αυτοί δεν έφταιγαν.
   Μήπως έτσι δεν κάνουμε όλοι; Πάντα κάποιος άλλος φταίει εκτός από μας;

  Ευτυχώς ο Κύριος μας, νίκησε το διάβολο επάνω στο Σταυρό.
Επίσης άμαδιαβάσουμε στο 4ον κεφ. του Ματθαίου τους πειρασμούς του Κυρίου μας θα δούμε πως τον αντιμετωπίζει ως νέος Αδάμ στην θέση του παλαιού και τον νικάει. Αυτές είναι οι σκέψεις μου για σήμερα  και επικαλούμαι την επιείκεια σας όσοι τυχών διαβάζετε αυτά που γράφω.
  Έτσι με το ψέμα του κατάφερε να διαβάλλει το Θεό και τους ξεγέλασε χωρίς να σκεφτούν τον όρο να μη φάνε από τον καρπό του δένδρου της γνώσης του καλού και του κακού.
Και όχι μόνο ακούει την διαβολή του εχθρού αλλά έχει και το θράσος να του πει κατάμουτρα ότι εσύ φταις.
Μα και σήμερα οι άνθρωποι συνέχεια κατηγορούν τον Θεό ότι κακό συμβαίνει στον κόσμο. Γιατί υπάρχουν τα παιδάκια που πεινούν δεν το βλέπει ο Θεός; Γιατί διψά ο κόσμος;
Τους έχει καταντήσει ο εχθρός τόσο κοντόφθαλμους ώστε να μη νιώθουν την αμαρτία τους να μη βλέπουν ότι τα σιτάρια τα  καίνε οι έμποροι ώστε να υπάρχει κέρδος.
Το εμπόριο  των ναρκωτικών αυξάνει μέσα στα σπίτια ούτε εκεί βλέπουν οι ίδιοι αν είναι να κάνουν κάτι παράνομο το κάνουν εις βάρος όλων και δεν τους νοιάζει αν ο άλλος υποφέρει αρκεί για το συμφέρον τους. 
Και μετά γίνονται πονόψυχοι κοινωνιολόγοι για τα παιδάκια που πεινούν.
Τα παιδάκια που κακοποιούν στις χώρες για τις ηδονές τους δεν μιλούν.
Μετά ο Θεός φταίει όχι ο δικός τους που είναι ο διάβολος.

Αποκάλυψις 16:
9 Και καυματίστηκαν οι άνθρωποι με μεγάλο καύμα, και βλασφήμησαν το όνομα του Θεού, που είχε εξουσία επάνω σ' αυτές τις πληγές· και δεν μετανόησαν, ώστε να δώσουν δόξα σ' αυτόν.
10 Και ο πέμπτος άγγελος ξέχυσε τη φιάλη του επάνω στον θρόνο τού θηρίου· και η βασιλεία του γέμισε από σκοτάδι· και μασούσαν τις γλώσσες τους από τον πόνο·
11 και βλασφήμησαν τον Θεό τού ουρανού για τους πόνους τους και για τα έλκη τους, και δεν μετανόησαν από τα έργα τους.
Γένεσης 3:11—15 
Η κατηγόρια του Αδάμ
  11/.  Και ο Αδάμ είπε: Η γυναίκα που μου έδωσες για να είναι μαζί μου, αυτή μου έδωσε και έφαγα. Και ο Κύριος ο Θεός είπε στη γυναίκα: Τι είναι τούτο που έκανες; Και η γυναίκα είπε το φίδι με εξαπάτησε, και έφαγα.
 Στο ίδιο κεφ. εδάφιο 15 αμέσως ο Θεός μέσα στο έλεος Του δίνει μια υπόσχεση ανακουφίσεως.

Γένεσης 15:15 εδάφ. Και θα στήσω έχθρα ανάμεσα σε σένα και στη γυναίκα και ανάμεσα στο σπέρμα σου και στο σπέρμα της, αυτό θα σου συντρίψει το κεφάλι, και εσύ θα του λογχίσεις τη φτέρνα του.(εννοεί τον σατανά)
Πράγματι την ίδια στιγμή πριν τους διώξει τους έδωσε μια υπόσχεση την υπόσχεση του ερχομού του Χριστού ή αλλιώς όπως τον έλεγαν οι Ισραηλίτες: Ο Μεσσίας.
  Όλες οι γενιές περίμεναν τον Μεσσία αλλά παρερμήνευαν κάποια πράγματα για τον Μεσσία και γι’ αυτό δεν τον γνώρισαν στο πρόσωπο του Ιησού διότι περίμεναν έναν ηγέτη που θα τους ελευθέρωνε πάντα από τους δυνάστες.

    Ο Θεός δεν τον άφησε στην τύχη του τον άνθρωπο και να είναι λεία του διαβόλου. Αμέσως  με την υπόσχεση αυτή λειτούργησε το σχέδιο σωτηρίας του. 
  Ο Θεός είναι δίκαιος αγαπά τα πλάσματα Του. Δεν θέλει να χαθούν. Έχασαν  τον παράδεισο αλλά τους υπόσχεται Σωτήρα. 
  Και σε όλες αυτές τις εκατονταετίες που περνούσαν μέχρι του Χριστού πάντα υπήρχαν άνθρωποι που τον σκέφτονταν τον Θεό και τον αγαπούσαν με το να κάνουν το θέλημα Του. 
  Ο Θεός με το έλεος του τους επισκεπτόταν με το να διαλέγει αληθινές καρδιές κάποιων που έκαναν το θέλημα Του ώστε να φωνάζουν στον λαό για την αλήθεια του και δικαιοσύνη του Θεού και να επιστρέφουν με  μετάνοια σ΄ Αυτόν και να τους δεχθεί. αυτοί λέγονταν Προφήτες. 

  Φυσικά ο Αδάμ  ήταν η πρώτη φωνή που φώναξε την αλήθεια υπέρ του Θεού στους απογόνους του και για τον Μεσσία που υποσχέθηκε ο Θεός. Φώναξε για τον χαμένο Παράδεισο .Αυτά σίγουρα τα φώναξε τα δίδαξε στους απογόνους του. Τους έμαθε για τον Θεό, τους έμαθε για υπακοή στο θέλημα Του.
 Βέβαια αυτό το εγώ δεν έσπαζε ποτέ στον άνθρωπο μέσα και το: δεν φταίω εγώ. 
 Πάντα όμως ο Θεός σήκωνε ανθρώπους Προφήτες να πουν πράγματα για τον ερχομό του Μεσσία και πώς να περπατούν όπως αρέσει στον πατέρα Θεό.

  Ειρήνη Κυρίου στις καρδιές όλων μας. —SCha






.