23--7--2017-------01--2-- ΚΑΙ --3---ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ--ΜΑΖΙ----ΡΙΖΑ ΠΙΚΡΙΑΣ



01
Τιμόθεος Α' 6:
10 Επειδή, ρίζα όλων των κακών είναι η φιλαργυρία· την οποία μερικοί, καθώς την ορέχτηκαν, αποπλανήθηκαν από την πίστη και πέρασαν τον εαυτό τους μέσα από πολλές οδύνες.
…..
Ο λόγος του Θεού την πικρία την ονομάζει «ρίζα πικρίας» διότι ένα πράγμα που διαιωνίζεται μέσα μας έχει ρίζα και η ρίζα τρέφει την πικρία που έχουμε μέσα μας. χωρίς ρίζα πεθαίνει ότι και αν είναι. Όμως όταν υπάρχει ρίζα έχει ζωή.

  υπάρχει ένα χόρτο σε όλο τον κόσμο που και ειδικά στα χωράφια φυτρώνει και μόνο όταν το ξεριζώσεις καλά  άλλο δεν εμφανίζεται και αν εμφανιστεί θα είναι αραιωμένο και ξανά το ξεριζώνεις. Λέγεται: «αγριάδα»  τώρα βέβαια υπάρχουν φάρμακα και το πολεμούν οι αγρότες για να πάρουν παραγωγή. Αυτή η αγριάδα αν δεν την πολεμήσεις καταλαμβάνει όλο το χωράφι και ούτε σε αφήνει να το τσαπίσεις και αν το τσαπίσεις το κόβεις μόνο και έρχεται ξανά μετά από λίγες μέρες  θεριεμένο. Μια  εβδομάδα παιδευόμουν μπορεί και παραπάνω να ξεριζώνω το μέρος κάπου 20  μέτρα μάκρος και φάρδος 5 μέτρα.
Διότι ήθελα να βάλω  μποστάνι την ερχόμενη η άνοιξη και δεν θα έκαμνα τίποτα έχοντας αυτό το φυτό. Όποτε το φθινόπωρο εκεί έπεσε γερό ξερίζωμα και δεν υπάρχει ακόμα μετά τόσα χρόνια καθόλου αγριάδα.
Όμως  είχα πέσει στα γόνατα. Όλη μέρα κάθε μέρα και στο τέλος έφερε ο άντρας μου ένα εργάτη και το τελειώσαμε. βοηθήθηκα πάρα πολύ.

Που θέλω να καταλήξω.
Εάν δεν δούμε μέσα μας το πρόβλημα και δεν το εντοπίσουμε αυτό ριζώνει καλά-καλά μας δημιουργεί πίκρες και φαρμάκια στην ζωή μας στο παρόν στο μέλλον αλλά έρχεται από το παρελθόν μας. Γιατί; γιατί έβγαλε μια ριζουλα την θρέψαμε και την κάναμε στρώματα ενώ λοιπόν ζούσαμε μέσα σ’ αυτό το χωράφι πικρίας  ήρθε κάποιος είδε το πρόβλημα ο κάποιος είναι ο Ιησούς Χριστός μας έφερε έναν εργάτη το Πνεύμα το Άγιο να τελειώσει το έργο που ξεκινήσαμε με τις δικές μα δυνάμεις.
Γνωρίσαμε τον Κύριο αλλά δεν γίνεται μόνοι μας να ξεριζώσουμε τίποτα αν δεν αφήσουμε Εκείνον να εργαστεί το έργο της κάθαρσης και την ζωή μας να την κάνει αγία καινούργια. Με λίγα λόγια καινούργιο άνθρωπο που γεννιέται δια Πνεύματος Αγίου.

Ιωάννης 1:
12 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του·
13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.
Αδέλφια έχει κόπο μεγάλο η ζωή με τον Ιησού Χριστό αλλά και ειρήνη στην καρδιά μας και γαλήνη.
Εύχομαι, ειρήνη αγάπη και έλεος Κυρίου στην ζωή μας Αμήν
Scha
...........

ΡΙΖΑ ΠΙΚΡΙΑΣ 19-6-2017-
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα ρίζα πικρίας
02
Ρωμαίους 3:
13 «Τάφος ανοιγμένος είναι το λαρύγγι τους· με τις γλώσσες τους μιλούσαν δόλια»· «δηλητήριο από οχιές υπάρχει κάτω από τα χείλη τους».
14 Των οποίων «το στόμα είναι γεμάτο από κατάρα και πικρία».
15 «Τα πόδια τους είναι γρήγορα στο να χύσουν αίμα».
16 «Ερήμωση και ταλαιπωρία είναι στους δρόμους τους·
17 και δρόμο ειρήνης δεν γνώρισαν».
18 «Δεν υπάρχει ο φόβος Θεού μπροστά στα μάτια τους».
…..

Έχει κόπο θέλει αφιερώσει γόνατα προσευχής για την κάθε ρίζα που υπάρχει μέσα μας. Έχουμε έναν εχθρό που μας βάζει εμπόδια στο ταξίδι μας αυτό για τον ουρανό.
  Όλοι οι πιστοί αντιμετωπίζουν τον εχθρό που προσπαθεί να ξύπνησε τον παλιό άνθρωπο που ο Κύριος τον θανάτωσε επάνω στο σταυρό και γεννηθήκαμε καινούργιοι άνθρωποι.
Ενώ είναι νικημένος έχει πληρωθεί τα λύτρα με τον θάνατο του Κυρίου μας και το πολύτιμο αίμα του μας εξαγόρασε επιμένει να μας παραπλανήσει ώστε να πέσουμε στην παγίδα του.
Πικρία φέρνει όλα τα κακά στον άνθρωπο
1/.  Δεν συγχωρεί ο άνθρωπος που έχει πικρία
2/. Ο απ. Παύλος μας το λέγει πολύ καθαρά
13 «Τάφος ανοιγμένος είναι το λαρύγγι τους· με τις γλώσσες τους μιλούσαν δόλια»· «δηλητήριο από οχιές υπάρχει κάτω από τα χείλη τους».

Καλύτερα δεν μπορώ να το περιγράψω.
3/. Όλο καταριέται ο άνθρωπος αυτός.
14 Των οποίων «το στόμα είναι γεμάτο από κατάρα και πικρία».
Έχω δει τέτοιους ανθρώπους που από το στόμα τους έβγαζαν όλες τις κατάρες  και όπου υπήρχε να ειπωθεί ένας καλός λόγος εκεί έριχναν δηλητήριο. Σε κανέναν δεν χρωστούσαν καλή κουβέντα ούτε τον Θεό δεν σεβόντουσαν.
Έχω ακούσει κάθε μέρα να βλαστημούν τον Θεό. Τίποτα δεν τους τρομάζει. Φυσικά όπως έχω ακούσει η Ελλάδα έχει την πρωτιά στην βλαστήμια.

Δεν  έχουν ευλογία και τόσο εξαγριώνονται
Εδώ όμως μιλούμε βέβαια για πιστούς και όχι για ανθρώπους του κόσμου.
 Οι πιστοί με την χάρη του Κυρίου και την βοήθεια του Πνεύματος του Αγίου που κάθε μέρα ελέγχει τον πιστό που πάντα βρίσκεται σε εγρήγορση πολέμου  που ο Κύριος καθαρίζει κάθε αμαρτία.

Α΄ Ιωάννου 1:
7 Αν, όμως, περπατάμε μέσα στο φως, όπως αυτός είναι μέσα στο φως, έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον, και το αίμα τού Ιησού Χριστού, του Υιού του, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία.
Επειδή ο πιστός περπάτα μέσα στο φως του Χριστού και έχει κοινωνία με τους άλλους πιστούς και στηρίζει ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί στην ενότητα του Πνεύματος του Αγίου περπατούμε για τον ουρανό. Το  αίμα του Κυρίου μας- μας καθαρίζει την αναγνωρισμένη από τους ιδίους μας αμαρτία
Το λέγει παρακάτω. Να ομολογούμε τις αμαρτίες μας στον Κύριο και να βλέπουμε ότι δεν έχουμε δύναμη παρά μόνο από Εκείνον.

Α΄ Ιωάννου 1:
8 Αν πούμε ότι δεν έχουμε αμαρτία, εξαπατούμε τον εαυτό μας και η αλήθεια δεν υπάρχει μέσα μας.
9 Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει σε μας τις αμαρτίες, και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία.
 Έτσι έχουμε ειρήνη στην καρδιά μας και η ρίζα πικρίας δεν θα υπάρχει.

Μπαίνει τώρα η συγχώρηση η αγάπη η ενότητα με τον κύριο μας και τα αδέλφια μας.
Όπως εκείνος μας συμφιλίωσε με το να πάρει την δική μας θέση που ήμασταν καταδικασμένοι για θάνατο. Θανατώθηκε Εκείνος και τώρα είναι στα ζωντανά άγια των αγίων αρχιερέας και μεσιτεύει για μας. Οπότε  δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε τέτοια πράγματα μέσα στην ζωή μας παρά μόνο τον Χριστό.
Πιο καλά απο τον Λόγο του Θεού κανένας δεν τα λέει.

Ρωμαίους 5
1 Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού,
2 διαμέσου τού οποίου λάβαμε και την είσοδο με την πίστη σε τούτη τη χάρη, στην οποία στεκόμαστε· και καυχώμαστε στην ελπίδα τής δόξας τού Θεού.
3 Και όχι μονάχα τούτο, αλλά και καυχόμαστε στις θλίψεις· γνωρίζοντας ότι η θλίψη εργάζεται υπομονή,
4 η δε υπομονή δοκιμή, η δε δοκιμή ελπίδα,
5 η δε ελπίδα δεν ντροπιάζει, δεδομένου ότι η αγάπη τού Θεού είναι ξεχυμένη μέσα στις καρδιές μας διαμέσου τού Αγίου Πνεύματος, που δόθηκε σε μας.
6 Επειδή, ο Χριστός, όταν εμείς ήμασταν ακόμα ασθενείς, πέθανε κατά τον ορισμένο καιρό για χάρη των ασεβών.
Εύχομαι, ειρήνη αγάπη και έλεος Κυρίου στην ζωή μας Αμήν
Scha
.......

ΡΙΖΑ ΠΙΚΡΙΑΣ 19-6-2017-
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα ρίζα πικρίας
03
Εβραίους 12:
15 παρατηρώντας μήπως κάποιος στερείται τη χάρη τού Θεού· «μήπως κάποια ρίζα πικρίας, που αναφύεται, φέρνει ενόχληση», και διαμέσου αυτής μολυνθούν πολλοί·
Επειδή η Ζώη μας είναι μόνο πικρία θα πρέπει να πολεμήσουμε να την ξεριζώσουμε και το «μηχάνημα» που θα την ξεριζώσει είναι το Πνεύμα χάρητος και ικεσιών που μόνο αυτό ξεριζώνει.

Ζαχαρίας 12:
… θα ξεχύσω πνεύμα χάρης και ικεσιών· και θα επιβλέψουν σε μένα, τον οποίο διατρύπησαν· …
 Εφεσίους 1:
7 με τον οποίο έχουμε την απολύτρωση διαμέσου τού αίματός του, την άφεση των αμαρτημάτων, σύμφωνα με τον πλούτο τής χάρης του·
Ρωμαίους 1:
4 και αποδείχθηκε Υιός τού Θεού με δύναμη, σύμφωνα με το πνεύμα τής αγιοσύνης, με την ανάσταση από τους νεκρούς, του Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας,

Μάρκος 13:
37 Και όσα λέω προς εσάς, τα λέω προς όλους: Αγρυπνείτε.
Λουκάς 21:
36 Αγρυπνείτε, λοιπόν, δεόμενοι σε κάθε καιρό, για να καταξιωθείτε να ξεφύγετε όλα τούτα που πρόκειται να γίνουν, και να σταθείτε μπροστά στον Υιό τού ανθρώπου.
…….
  Το να ξεφύγω από αυτά που έρχονται θα πρέπει να είναι η ζωή μου ένας αγώνας πνευματικός διότι έχουμε αντίπαλο εχθρό, «όμως νικημένο» που πρέπει να τον νικήσουμε με την χάρη του Κυρίου και την δύναμη του Πνεύματος του Αγίου.


Κορινθίους Α' 16:
13 Αγρυπνείτε, στέκεστε στην πίστη· ανδρίζεστε, ενδυναμώνεστε.
14 Όλα τα έργα σας ας γίνονται με αγάπη.
…..
Μέσα στη ζωή μας η αλήθεια είναι μόνο πικρία και δάκρυα υπάρχουν.
1/.  Ώσπου να πεις έχω χαρά  αμέσως γεμίζεις πίκρα.
2/. Το χειρότερο είναι όταν οι άνθρωποι που αγαπάς σε γεμίζουν πίκρα με την συμπεριφορά τους. Τότε είναι ασήκωτο βάρος.
Αυτά όλα συσσωρεύονται μέσα μας και κάνουν ρίζες βαθιές  που με τίποτα δεν ξεριζώνονται.

Έρχεται κάποια στιγμή στην ζωή μας να μπει ο Θεός με τον πρόσωπο του Ιησού  Χριστού σωτήρας της ψυχής και των σωμάτων μας. Διότι είμαστε άρρωστοι από όλα αυτά που λέγονται ψυχικά νοσήματα. Και βέβαια μας έχει καταλάβει η αμαρτία που για τον Κύριο μας αυτό είναι το σημαντικότερο.
Κι αυτό αποδεικνύεται με το που :Δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε δεν μπορούμε να ζήσουμε βλέποντας αυτούς που μας πίκραναν και πικραίνουν μια ζωή.
….

Ματθαίος 18:
21 Τότε, αφού τον πλησίασε ο Πέτρος, είπε: Κύριε, πόσες φορές αν ο αδελφός μου αμαρτήσει σε μένα, θα τον συγχωρήσω; Μέχρι επτά φορές;
…..
23 Γι' αυτό, η βασιλεία των ουρανών ομοιώθηκε με έναν άνθρωπο βασιλιά, που θέλησε να εξετάσει τους λογαριασμούς του με τους δούλους του.
24 Και όταν άρχισε να εξετάζει, φέρθηκε σ' αυτόν ένας οφειλέτης 10.000 ταλάντων.

25 Και επειδή δεν είχε να τα αποδώσει, ο κύριός του πρόσταξε να πουληθεί αυτός, και η γυναίκα του, και τα παιδιά του, και όλα όσα είχε, και να αποδοθεί αυτό που χρωστούσε.
26 Καθώς, λοιπόν, ο δούλος, έπεσε στα πόδια του, τον προσκυνούσε, λέγοντας: Κύριε, μακροθύμησε σε μένα, και θα σου τα αποδώσω όλα.
27 Και επειδή ο κύριος εκείνου τού δούλου τον σπλαχνίστηκε, τον άφησε ελεύθερο, του χάρισε μάλιστα και το δάνειο.
28 Όταν, όμως, εκείνος ο δούλος βγήκε έξω, βρήκε έναν από τους συνδούλους του, που του χρωστούσε 100 δηνάρια· και αφού τον έπιασε τον έπνιγε, λέγοντας: Απόδωσέ μου ό,τι χρωστάς.

29 Πέφτοντας, λοιπόν, ο σύνδουλός του στα πόδια του, τον παρακαλούσε, λέγοντας: Μακροθύμησε σε μένα, και θα σου τα αποδώσω όλα.
30 Εκείνος, όμως, δεν ήθελε, αλλά φεύγοντας, τον έβαλε σε φυλακή, μέχρις ότου αποδώσει εκείνο που χρωστούσε.
31 Βλέποντας, όμως, οι σύνδουλοί του αυτά που έγιναν, λυπήθηκαν υπερβολικά· και καθώς ήρθαν, φανέρωσαν στον κύριό τους όλα όσα έγιναν.
32 Τότε, αφού τον προσκάλεσε ο κύριός του, του λέει: Δούλε πονηρέ, όλο εκείνο το χρέος σού το χάρισα, επειδή με παρακάλεσες·

33 δεν έπρεπε κι εσύ να ελεήσεις τον σύνδουλό σου, όπως κι εγώ σε ελέησα;
34 Και επειδή ο κύριός του οργίστηκε, τον παρέδωσε στους βασανιστές, μέχρις ότου αποδώσει σ' αυτόν ολόκληρο εκείνο που όφειλε.
35 Έτσι και ο ουράνιος Πατέρας μου θα κάνει σε σας, αν δεν συγχωρήσετε από την καρδιά σας κάθε ένας στον αδελφό του τα παραπτώματά τους.
…..

Ας δούμε λοιπόν  την δική μας ζωή με τον Χριστό μια καινούργια ζωή που μας προσφέρει και να του δώσουμε όλα στα χέρια Του. Κι αυτό για να γίνει χρειάζεται αγρύπνια πνευματική και προσευχή. Γιατί; το λέει ο Κύριος:
Πρόθυμο το πνεύμα μας η καρδιά μας σπαρταρά να είμαστε στο θέλημα Του η σάρκα μας όμως είναι αδύναμη. Και  το δυναμωτικό είναι η προσευχή και αφιέρωση των προβλημάτων μας στα χέρια Του.
Ο Κύριος είπε:
Ματθαίος 26:
41 Αγρυπνείτε και προσεύχεστε, για να μη μπείτε σε πειρασμό· το μεν πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως είναι αδύναμη.
Εύχομαι ο Κύριος να μας δώσει πνεύμα προσευχής και αφιερώσεως. Αμήν 

s.cha







.