24--7--2017------05-------Ένα κάλεσμα σε: Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου Θέμα: Πίστη Ενότητα και θεμελίωση, αντί πικρίας



Θέμα: Πίστη Ενότητα και θεμελίωση, αντί πικρίας    
05
Ήρθε στην ζωή μας ένα κάλεσμα. Στην αρχή ο Λόγος μας λέγει πως έγινε το κάλεσμα από τον ίδιο τον Κύριο μας που μίλησε για μια καινούργια βασιλεία.
Μίλησε για αναγέννηση και ότι ο άνθρωπος που θα τον δεχτεί δεν θα έρθει  στην κρίση αλλά θα μπει στην ζωή που είναι από τον ίδιο. Διότι αυτός είναι η ζωή.
Πέτρου Α' 5:
10 Και ο Θεός κάθε χάρης, που μας κάλεσε στην αιώνια δόξα του διαμέσου τού Ιησού Χριστού, αφού πάθετε λίγο, αυτός να σας τελειοποιήσει, στηρίξει, ενισχύσει, θεμελιώσει,
….

Ο απ. Πέτρος μας λέγει ότι μας κάλεσε σε αιώνια δόξα. Και ότι αντιμετωπίσουμε θα είναι για να μας τελειοποιήσει να μα δώσει δύναμη και να έχουμε θεμέλιο γερό στην πίστη εμπιστοσύνη και σε ότι υποσχέθηκε.
Ας δούμε πάνω κατά τι ειπώ ο Κύριος.
Ματθαίος 4:
17 Από τότε ο Ιησούς άρχισε να κηρύττει και να λέει: Μετανοείτε· επειδή, πλησίασε η βασιλεία των ουρανών.
……

Άρα όποιος δεχτεί τον Χριστό πρώτα προέχει η μετάνοια παίρνοντας στο χέρι του την πρόσκληση για την βασιλεία που πλησίασε.
……
Ματθαίος 5:
3 Μακάριοι οι φτωχοί στο πνεύμα· επειδή, δική τους είναι η βασιλεία των ουρανών.
......

Ο πτωχός στο πνεύμα δεν είναι ανάγκη να είναι ένας φτωχούλης που είναι ολίγου χαζός. Εδώ μιλά πιστεύω στην απλότητα του ανθρώπου που έχει νιώσει το βάρος της αμαρτίας του και το βάρος τη σκληρής δουλειάς και τότε οι φτωχοί άνθρωποι πιο πολύ κουρασμένοι από το βάρος του κατακτητή και νιώθει ότι είναι πολύ φτωχός στο να κάνει κάτι. Και έρχεται ο Κύριος του θεραπεύει την ψυχή και τότε πλουτίζει με το Πνεύμα το Άγιο και βλέπει ότι πλούτος είναι ο ίδιος ο Θεός.
Τον καιρό που ήρθε ο Κύριος ο λαός ήταν υποδουλωμένος στους Ρωμαίους και όλοι ήταν φτωχοί, κουρεμένοι, ο ζυγός της δουλειάς ήταν βαρύς. Και έρχεται τάρα και μας κάνει μια πρόσκληση  μαζί με έναν σπουδαίο μακαρισμό που αν είμαστε απλοί και νιώθουμε φτωχοί να πλουτίσουμε από Εκείνον και η υπόσχεση της  βασιλείας είναι δική μας.

Ματθαίος 11:
28 Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω.
29 Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό μου, και μάθετε από μένα· επειδή, είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά· και θα βρείτε ανάπαυση μέσα στις ψυχές σας.
30 Επειδή, ο ζυγός μου είναι καλός, και το φορτίο μου ελαφρύ.
……

Επίσης ο Κύριος μας είπε  για τα παιδιά. Να γίνουμε σαν τα παιδιά. Γιατί; διότι τα παιδιά εκεί που παίζουν μαλώνουν χτυπιούνται και όταν ξαναβγούν έξω δεν το θυμούνται ούτε το μάλωμα ούτε το χτύπημα. Ξαναπαίζουν πάλι μαζί.
Μάρκος 9:
37 Όποιος δεχθεί ένα από τα παιδιά αυτά στο όνομά μου, δέχεται εμένα· και όποιος δεχθεί εμένα, δεν δέχεται εμένα, αλλά εκείνον που με απέστειλε.

Μάρκος 10:
13 Και του έφεραν παιδάκια, για να τα αγγίξει· οι μαθητές του, όμως, επέπλητταν εκείνους που τα έφερναν.
14 Όμως, ο Ιησούς, βλέποντας αυτό, αγανάκτησε, και τους είπε: Αφήστε τα παιδιά να έρχονται σε μένα, και μη τα εμποδίζετε· επειδή, για τέτοιους είναι η βασιλεία τού Θεού.
15 Σας διαβεβαιώνω: Όποιος δεν δεχθεί τη βασιλεία τού Θεού σαν παιδί, δεν μπορεί να μπει μέσα σ' αυτή.
16 Και αφού τα αγκάλιασε, έβαζε τα χέρια επάνω τους, και τα ευλογούσε.….
ο Κύριος εννοεί την αθωότητα  και απλότητα των παιδιών να αποκτήσουμε.
Εύχομαι ειρήνη ευλογία και έλεος Κυρίου να μας σκεπάζει όλους μας. Αμήν
Scha

Ένα  κάλεσμα σε:
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα: Πίστη Ενότητα και θεμελίωση, αντί πικρίας    
06
Εφεσίους 1:
4 καθώς μάς έκλεξε διαμέσου αυτού πριν από τη δημιουργία τού κόσμου, για να είμαστε άγιοι και χωρίς ψεγάδι μπροστά του με αγάπη·
…..
Η πρόσκληση αυτή  η το κάλεσμα του Θεού στον άνθρωπο ετοιμάστηκε πριν καν κάνει αυτήν τη Δημιουργία.  Ο Θεός είναι προνοητικός και βέβαια ποτέ δεν βαδίζει έτσι στα τυφλά που λέμε . Ακριβώς γι’ αυτήν την πρόνοια και μόνο πρέπει να του δώσουμε δόξα. Πόσο μάλλον που ο Ιησούς Χριστός σαν ο Λόγος προσφέρθηκε να πάρει μέρος στην σωτηρία μας θυσιάζοντας και τον εαυτό του ως Υιός.
Λουκάς 1:
32 Αυτός θα είναι μεγάλος, και θα ονομαστεί Υιός τού Υψίστου· και ο Κύριος ο Θεός θα του δώσει τον θρόνο τού Δαβίδ τού πατέρα του·
…….

Διότι προνόησε σε κάθε περίπτωση αν πέφταμε σε αμαρτία τι έπρεπε να κάνει για την ανθρωπότητα. Μερικοί λένε ότι δεν προόρισε όλους. Λάθος  μεγάλο. Όλους εννοεί αλλά ενώ λέει όλους, θα δούμε ότι λέει όσοι τον δέχτηκαν.
Ιωάννης 1:
12 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του·
13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.
 Ιωάννης 1:

1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.
2 Αυτός ήταν στην αρχή προς τον Θεό.
3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει.
Ενώ ήταν ο Λόγος Θεός Δημιουργός ταπείνωσε τον εαυτό Του να γίνει άνθρωπος κατά το σχήμα.
Ιωάννης 1:
14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.

Πέτρου Α' 1:
20 ο οποίος ήταν μεν προορισμένος πριν από τη δημιουργία τού κόσμου, φανερώθηκε όμως στους έσχατους καιρούς για σας,
……
 Αυτός ο ίδιος ο Θεός θυσίασε τον εαυτό Του για όλους. Μέσα  στο σχέδιο Σωτηρίας ήταν όλη η ανθρωπότητα.
Όλα τα ανακεφαλαιώνει στο πρόσωπο του κάνοντας έναν καινούργιο κόσμο σωσμένο αναγεννημένο. Χωρίς  αμαρτία πια στην βασιλεία την καινούργια που ετοιμάζει. Κι  αυτοί από τους ανθρώπους όσοι τον δεχτούν θα είναι οι προορισμένοι.

Ρωμαίους 8:
28 Και ξέρουμε ότι όλα συνεργούν προς το αγαθό σ' αυτούς που αγαπούν τον Θεό, τους προσκαλεσμένους σύμφωνα με τον προορισμό του.
29 Επειδή, όσους προγνώρισε, αυτούς και προόρισε να γίνουν σύμμορφοι με την εικόνα τού Υιού του, για να είναι αυτός πρωτότοκος ανάμεσα σε πολλούς αδελφούς·
30 και όσους προόρισε, τούτους και κάλεσε· και όσους κάλεσε, τούτους και δικαίωσε· και όσους δικαίωσε, τούτους και δόξασε.
……

Χαίρομαι που άκουσα την φωνή Του μέσα στο κάλεσμα και μπήκα στους προορισμένους Του για την βασιλεία Του..
Ματθαίος 13:
43 Τότε, οι δίκαιοι θα λάμψουν σαν τον ήλιο, μέσα στη βασιλεία τού Πατέρα τους. Αυτός που έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούει. Αμήν
S.Cha
...........


.........