25--7--2017--- 5--6--7-- και 8 μαζί Ένα κάλεσμα σε: Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου Θέμα: Πίστη Ενότητα και θεμελίωση, αντί πικρίας


  
  05
Ήρθε στην ζωή μας ένα κάλεσμα. Στην αρχή ο Λόγος μας λέγει πως έγινε το κάλεσμα από τον ίδιο τον Κύριο μας που μίλησε για μια καινούργια βασιλεία.
Μίλησε για αναγέννηση και ότι ο άνθρωπος που θα τον δεχτεί δεν θα έρθει  στην κρίση αλλά θα μπει στην ζωή που είναι από τον ίδιο. Διότι αυτός είναι η ζωή.
Πέτρου Α' 5:
10 Και ο Θεός κάθε χάρης, που μας κάλεσε στην αιώνια δόξα του διαμέσου τού Ιησού Χριστού, αφού πάθετε λίγο, αυτός να σας τελειοποιήσει, στηρίξει, ενισχύσει, θεμελιώσει,
….
Ο απ. Πέτρος μας λέγει ότι μας κάλεσε σε αιώνια δόξα. Και ότι αντιμετωπίσουμε θα είναι για να μας τελειοποιήσει να μα δώσει δύναμη και να έχουμε θεμέλιο γερό στην πίστη εμπιστοσύνη και σε ότι υποσχέθηκε.
Ας δούμε πάνω κατά τι ειπώ ο Κύριος.
Ματθαίος 4:
17 Από τότε ο Ιησούς άρχισε να κηρύττει και να λέει: Μετανοείτε· επειδή, πλησίασε η βασιλεία των ουρανών.
……
Άρα όποιος δεχτεί τον Χριστό πρώτα προέχει η μετάνοια παίρνοντας στο χέρι του την πρόσκληση για την βασιλεία που πλησίασε.
……
Ματθαίος 5:
3 Μακάριοι οι φτωχοί στο πνεύμα· επειδή, δική τους είναι η βασιλεία των ουρανών.
Ο πτωχός στο πνεύμα δεν είναι ανάγκη να είναι ένας φτωχούλης που είναι ολίγου χαζός. Εδώ μιλά πιστεύω στην απλότητα του ανθρώπου που έχει νιώσει το βάρος της αμαρτίας του και το βάρος τη σκληρής δουλειάς και τότε οι φτωχοί άνθρωποι πιο πολύ κουρασμένοι από το βάρος του κατακτητή και νιώθει ότι είναι πολύ φτωχός στο να κάνει κάτι. Και έρχεται ο Κύριος του θεραπεύει την ψυχή και τότε πλουτίζει με το Πνεύμα το Άγιο και βλέπει ότι πλούτος είναι ο ίδιος ο Θεός.
Τον καιρό που ήρθε ο Κύριος ο λαός ήταν υποδουλωμένος στους Ρωμαίους και όλοι ήταν φτωχοί, κουρεμένοι, ο ζυγός της δουλειάς ήταν βαρύς. Και έρχεται τάρα και μας κάνει μια πρόσκληση  μαζί με έναν σπουδαίο μακαρισμό που αν είμαστε απλοί και νιώθουμε φτωχοί να πλουτίσουμε από Εκείνον και η υπόσχεση της  βασιλείας είναι δική μας.
Ματθαίος 11:
28 Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω.
29 Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό μου, και μάθετε από μένα· επειδή, είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά· και θα βρείτε ανάπαυση μέσα στις ψυχές σας.
30 Επειδή, ο ζυγός μου είναι καλός, και το φορτίο μου ελαφρύ.
……
Επίσης ο Κύριος μας είπε  για τα παιδιά. Να γίνουμε σαν τα παιδιά. Γιατί; διότι τα παιδιά εκεί που παίζουν μαλώνουν χτυπιούνται και όταν ξαναβγούν έξω δεν το θυμούνται ούτε το μάλωμα ούτε το χτύπημα. Ξαναπαίζουν πάλι μαζί.
Μάρκος 9:
37 Όποιος δεχθεί ένα από τα παιδιά αυτά στο όνομά μου, δέχεται εμένα· και όποιος δεχθεί εμένα, δεν δέχεται εμένα, αλλά εκείνον που με απέστειλε.
Μάρκος 10:
13 Και του έφεραν παιδάκια, για να τα αγγίξει· οι μαθητές του, όμως, επέπλητταν εκείνους που τα έφερναν.
14 Όμως, ο Ιησούς, βλέποντας αυτό, αγανάκτησε, και τους είπε: Αφήστε τα παιδιά να έρχονται σε μένα, και μη τα εμποδίζετε· επειδή, για τέτοιους είναι η βασιλεία τού Θεού.
15 Σας διαβεβαιώνω: Όποιος δεν δεχθεί τη βασιλεία τού Θεού σαν παιδί, δεν μπορεί να μπει μέσα σ' αυτή.
16 Και αφού τα αγκάλιασε, έβαζε τα χέρια επάνω τους, και τα ευλογούσε.….
ο Κύριος εννοεί την αθωότητα  και απλότητα των παιδιών να αποκτήσουμε.
Εύχομαι ειρήνη ευλογία και έλεος Κυρίου να μας σκεπάζει όλους μας. Αμήν
Scha
Ένα  κάλεσμα σε:
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα: Πίστη Ενότητα και θεμελίωση, αντί πικρίας    
06
Εφεσίους 1:
4 καθώς μάς έκλεξε διαμέσου αυτού πριν από τη δημιουργία τού κόσμου, για να είμαστε άγιοι και χωρίς ψεγάδι μπροστά του με αγάπη·
…..
Η πρόσκληση αυτή  η το κάλεσμα του Θεού στον άνθρωπο ετοιμάστηκε πριν καν κάνει αυτήν τη Δημιουργία.  Ο Θεός είναι προνοητικός και βέβαια ποτέ δεν βαδίζει έτσι στα τυφλά που λέμε . Ακριβώς γι’ αυτήν την πρόνοια και μόνο πρέπει να του δώσουμε δόξα. Πόσο μάλλον που ο Ιησούς Χριστός σαν ο Λόγος προσφέρθηκε να πάρει μέρος στην σωτηρία μας θυσιάζοντας και τον εαυτό του ως Υιός.
Λουκάς 1:
32 Αυτός θα είναι μεγάλος, και θα ονομαστεί Υιός τού Υψίστου· και ο Κύριος ο Θεός θα του δώσει τον θρόνο τού Δαβίδ τού πατέρα του·
…….
Διότι προνόησε σε κάθε περίπτωση αν πέφταμε σε αμαρτία τι έπρεπε να κάνει για την ανθρωπότητα. Μερικοί λένε ότι δεν προόρισε όλους. Λάθος  μεγάλο. Όλους εννοεί αλλά ενώ λέει όλους, θα δούμε ότι λέει όσοι τον δέχτηκαν.
Ιωάννης 1:
12 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του·
13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.

Ιωάννης 1:
1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.
2 Αυτός ήταν στην αρχή προς τον Θεό.
3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει.
Ενώ ήταν ο Λόγος Θεός Δημιουργός ταπείνωσε τον εαυτό Του να γίνει άνθρωπος κατά το σχήμα.
Ιωάννης 1:
14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.
…..
Πέτρου Α' 1:
20 ο οποίος ήταν μεν προορισμένος πριν από τη δημιουργία τού κόσμου, φανερώθηκε όμως στους έσχατους καιρούς για σας,
……
 Αυτός ο ίδιος ο Θεός θυσίασε τον εαυτό Του για όλους. Μέσα  στο σχέδιο Σωτηρίας ήταν όλη η ανθρωπότητα.
Όλα τα ανακεφαλαιώνει στο πρόσωπο του κάνοντας έναν καινούργιο κόσμο σωσμένο αναγεννημένο. Χωρίς  αμαρτία πια στην βασιλεία την καινούργια που ετοιμάζει. Κι  αυτοί από τους ανθρώπους όσοι τον δεχτούν θα είναι οι προορισμένοι.
Ρωμαίους 8:
28 Και ξέρουμε ότι όλα συνεργούν προς το αγαθό σ' αυτούς που αγαπούν τον Θεό, τους προσκαλεσμένους σύμφωνα με τον προορισμό του.
29 Επειδή, όσους προγνώρισε, αυτούς και προόρισε να γίνουν σύμμορφοι με την εικόνα τού Υιού του, για να είναι αυτός πρωτότοκος ανάμεσα σε πολλούς αδελφούς·
30 και όσους προόρισε, τούτους και κάλεσε· και όσους κάλεσε, τούτους και δικαίωσε· και όσους δικαίωσε, τούτους και δόξασε.
……
Χαίρομαι που άκουσα την φωνή Του μέσα στο κάλεσμα και μπήκα στους προορισμένους Του για την βασιλεία Του..
Ματθαίος 13:
43 Τότε, οι δίκαιοι θα λάμψουν σαν τον ήλιο, μέσα στη βασιλεία τού Πατέρα τους. Αυτός που έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούει. Αμήν
S.Cha

Ένα  κάλεσμα σε:
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα: σε υπακοή πίστης ·
07
Ρωμαίους 1:
5 διαμέσου τού οποίου πήραμε χάρη και αποστολή, σε υπακοή πίστης όλων των εθνών, υπέρ τού ονόματός του·
6 ανάμεσα στα οποία είστε κι εσείς, προσκαλεσμένοι τού Ιησού Χριστού·
….
Από την αρχή του κόσμου ο Θεός έκανε τον άνθρωπο να ζει με τάξη με ομαδικότητα που σημαίνει ανάμεσα τους  ενότητα και πάντα να είναι στις  αρχές που μέσα στην ελευθερία του βάζει άρχοντες υπάκουος.
Βέβαια θα ήταν το καλύτερο να έχει άρχοντα τον Θεό. Όμως  στο πέρασμα των αιώνων δόθηκε η ευκαιρία σε ένα λαό(το λαο Ισραήλ) να έχει άρχοντα βασιλιά  τον Θεό που να τον οδηγεί αλλά δεν τον ήθελε μέσα στην ελευθερία που έχει δώσει  στον άνθρωπο ο Θεός  και το δέχτηκε με αγαθοσύνη και του έδωσε σύμφωνα με την καρδιά του βασιλέα.
Όμως και πάλι έπρεπε να είναι υπάκουος στον βασιλιά του.
Άλλωστε και η Καινή Διαθήκη το υποστηρίζει ότι πρέπει να είμαστε νομοταγείς στο κράτος όσο και αν μας φαίνεται ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι καλοί. Αλλιώς θ’ αχουμε αναρχία.
Α΄ Πέτρου 2:

13 Υποταχθείτε, λοιπόν, σε κάθε ανθρώπινη διάταξη για τον Κύριο· είτε σε βασιλιά, ως υπερέχοντα,
14 είτε σε ηγεμόνες, ως αποστελλόμενους απ' αυτόν για εκδίκηση μεν των κακοποιών, προς έπαινο όμως των αγαθοποιών·
15 επειδή, έτσι είναι το θέλημα του Θεού, αγαθοποιώντας να αποστομώνετε την αγνωσία των αφρόνων ανθρώπων·
16 ως ελεύθεροι, και όχι ως έχοντας την ελευθερία για επικάλυμμα της κακίας, αλλά ως δούλοι τού Θεού.
17 Όλους να τους τιμήσετε· την αδελφότητα να αγαπάτε· τον Θεό να φοβάστε· τον βασιλιά να τιμάτε.
18 Οι δούλοι, υποτάσσεστε με κάθε φόβο στους κυρίους σας, όχι μονάχα στους αγαθούς και επιεικείς, αλλά και στους διεστραμμένους·
…………
Μη ξεχνούμε ότι ο απ. Πέτρος όταν τα έλεγε ήταν αυτοκράτορας  ο Νέρωνας.
Όμως ο άνθρωπος ο πιστός δεν δεσμεύεται από την πολιτεία το πνεύμα του είναι ελεύθερο διότι έχει άρχοντα τον ίδιο τον Θεό και  υπακούει στους δικούς του νόμους. Και όταν χρειαστεί θα δώσει και την ζωή του. Αυτό θα πει υπακούω στο θέλημα του πατέρα μου μέσα στην ελευθερία που διάλεξα να τον λατρεύω.
Ρωμαίους 6:
16 Δεν ξέρετε ότι σε όποιον παριστάνετε τον εαυτό σας δούλους για υπακοή, είστε δούλοι εκείνου στον οποίουπακούτε: Ή της αμαρτίας για θάνατο ήτης υπακοήςγια δικαιοσύνη;
…..
Μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί σας ώστε να γίνουμε δούλοι
Δικοί Του.
Και ο Κύριος μας ως άνθρωπος υπάκουσε τον Πατέρα Του. Υπάκουος μέχρι θανάτου, θανάτου δε Σταυρού
Φιλιππησίους 2:
8 και, καθώς βρέθηκε κατά το σχήμα ως άνθρωπος, ταπείνωσε τον εαυτό του, γινόμενος υπάκουος μέχρι θανάτου, θανάτου μάλιστα σταυρού.
.........
Ο Κύριος να μας ευλογεί και να καταλάβουμε το θέμα υπακοής διότι κι εγώ ακόμα προσπαθώ να το δω να γίνω υπάκουη στο θέλημα Του. Αμήν
SCha
…….
Ένα  κάλεσμα σε:
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα: σε υπακοή πίστης ·
08
Ρωμαίους 5:
19 Επειδή, όπως με την παρακοή τού ενός ανθρώπου οι πολλοί καταστάθηκαν αμαρτωλοί, έτσι και με την υπακοή τού ενός οι πολλοί θα κατασταθούν δίκαιοι.
…..
Ποτέ ο Θεός δεν ζητά υπακοή χωρίς να υπάρχει λόγος. Και πάντα υπάρχει μέσα στη ζήτηση η σοφία Του και λόγος υπακοής.
 Και στην θυσία του Ιησού Χριστού υπήρχε λόγος να του ζητηθεί η υπακοή και μέσα στην ελευθερία του ως άνθρωπος υπάκουσε τέλεια τον Θεό Πατέρα, για να μας δείξει τον δρόμο ότι χωρίς υπακοή και ενότητα (είναι σημαντική)δεν μπορούμε να ζήσουμε στην βασιλεία Του.
Χωρίς την υπακοή που είναι η ταπείνωση  όλα θα είναι μια αναρχία.
Ο Θεός είναι Θεός τάξεως σοφίας και αρμονίας. Όταν ο Κύριος ως Λόγος Θεός είπε θα γίνω εγώ ο υπεύθυνος να πεθάνω για τον άνθρωπο αν αμαρτήσει. Αυτό ειπώθηκε πριν γίνει ο κόσμος. 
Εβραιους 10
5 Γι' αυτό, μπαίνοντας μέσα στον κόσμο, λέει: «Θυσία και προσφορά δεν θέλησες, αλλά μου ετοίμασες ένα σώμα.
…..
Και το σώμα μας είναι ταπεινωτικό από την ημέρα που αμάρτησε ο Αδάμ μέσα στον Παράδεισο ενώ ήταν εξέχον σώμα αθάνατο έγινε από χώμα πια.
Γι αυτό  ο Κύριος ταπείνωσε τον εαυτό Του:
Φιλιππησίους 2:
7 αλλά, κένωσε τον εαυτό του, παίρνοντας μορφή δούλου, αφού έγινε όμοιος με τους ανθρώπους·
8 και, καθώς βρέθηκε κατά το σχήμα ως άνθρωπος, ταπείνωσε τον εαυχτό του, γινόμενος υπάκουος μέχρι θανάτου, θανάτου μάλιστα σταυρού.
…..
Ταπείνωσε  τον εαυτό Του στα πόδια του Πατέρα ως Υιός και εδώ στη γη δεν έκανε τίποτα που  να είναι εναντίον του Πατέρα.
Και το έκανε μόνο και μόνο να μπορέσει ο άνθρωπος που δεν υπάκουσε,  τώρα με την πίστη στον Ιησού Χριστό να μάθει την υπακοή ώστε να συμφιλιωθεί με τον Θεό Πατέρα.
Κολοσσαείς 1:
22 τώρα, όμως, σας συμφιλίωσε προς τον εαυτό του, διαμέσου τού σώματος της σάρκας του, διαμέσου τού θανάτου, για να σας παραστήσει μπροστά του αγίους και χωρίς ψεγάδι και χωρίς κατηγορία·
Ρωμαίους 5:
10 Επειδή, αν, ενώ ήμασταν εχθροί, συμφιλιωθήκαμε με τον Θεό διαμέσου του θανάτου τού Υιού του, πολύ περισσότερο, εφόσον συμφιλιωθήκαμε, θα σωθούμε με τη ζωή του.
Εβραίους 9:
15 Και γι' αυτό είναι μεσίτης καινούργιας διαθήκης, ώστε, διαμέσου τού θανάτου, που έγινε για απολύτρωση των παραβάσεων κατά την πρώτη διαθήκη, να πάρουν την υπόσχεση οι καλεσμένοι τής αιώνιας κληρονομιάς.
…….
Τώρα όμως με τον θάνατο του μας εξαγόρασε και με αυτό το δικαίωμα έκανε μια καινούργια διαθήκη  την διαθήκη δια της χάρητος .
Ο άνθρωπος που θα αποδεχτεί τον Ιησού Χριστό παίρνει άφεση αμαρτιών και αρχίζει να ζει την διαθήκη της χάρητος με υπακοή.
Γαλάτες 3:
13 Ο Χριστός μάς εξαγόρασε από την κατάρα τού νόμου, καθώς έγινε κατάρα για χάρη μας· επειδή, είναι γραμμένο: «Επικατάρατος καθένας που κρεμιέται επάνω σε ξύλο».
…..
  Επάνω μας υπήρχε η κατάρα της ανομίας .
Γαλάτες 4:
4 όταν, όμως, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ο Θεός εξαπέστειλε τον Υιό του, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα και υποτάχθηκε στον νόμο·
5 για να εξαγοράσει αυτούς που ήσαν κάτω από τον νόμο, ώστε να λάβουμε την υιοθεσία.
6 Και επειδή είστε γιοι, ο Θεός έστειλε το Πνεύμα τού Υιού του στις καρδιές σας, το οποίο κράζει: Αββά, Πατέρα.
7 Ώστε, δεν είσαι πλέον δούλος, αλλά γιος· αν, όμως, είσαι γιος, είσαι και κληρονόμος τού Θεού διαμέσου τού Χριστού.
………
Κολοσσαεις 2:
6 Όπως, λοιπόν, παραλάβατε τον Ιησού Χριστό, τον Κύριο, περπατάτε ενωμένοι μ' αυτόν,
7 ριζωμένοι και εποικοδομούμενοι σ' αυτόν, και στερεωνόμενοι στην πίστη, όπως διδαχθήκατε, περισσεύοντας σ' αυτή με ευχαριστία.
Κολοσσαεις 2:
13 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία τής σάρκας σας, σας ζωοποίησε μαζί του, καθώς σας συγχώρεσε όλα τα πταίσματα,
14 όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας, και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς το επάνω στον σταυρό·
15 και αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν, επάνω του, θριάμβευσε εναντίον τους.
 Εύχομαι ο Κύριος να κάνει έλεος στις καρδιές μας να κάνουμε πάντα το σωστό και αρεστό στα μάτια Του.  Κι’ όλα αυτά δια πίστεως στο πρόσωπο του. Διότι μας εξαγόρασε με το αίμα του και νίκησε τον εχθρό τον απογύμνωσε τον ντρόπιασε στα επουράνια και τώρα περιμένουμε να έρθει η ώρα να μας καλέσει δια της αρπαγής ώστε να τελειώσει πια το κακό που έκανε επάνω σ’ αυτήν τη γη
Ειρήνη έλεος χάρη Κυρίου Αμήν.
SCha

……………..

24--7--2017--Κριταί 7:24--1--2017---


1 ΤΟΤΕ, ο Ιεροβάαλ (που είναι ο Γεδεών) σηκώθηκε πρωί, και ολόκληρος ο λαός, που ήταν μαζί του, και στρατοπεύδευσαν κοντά στην πηγή Αρώδ• και το στρατόπεδο των Μαδιανιτών ήταν κατά το βόρειο μέρος τους, προς τον λόφο Μορέχ, στην κοιλάδα.


2 Και ο Κύριος είπε στον Γεδεών: Πολύς είναι ο λαός που βρίσκεται μαζί σου, για να παραδώσω τους Μαδιανίτες στο χέρι του, μήπως ο Ισραήλ καυχηθεί εναντίον μου, λέγοντας: Το χέρι μου με έσωσε•
3 τώρα, λοιπόν, κήρυξε σε επήκοον του λαού, λέγοντας: Όποιος είναι δειλός και έχει φόβο, ας γυρίσει, και ας φύγει γρήγορα από το βουνό Γαλαάδ. Και γύρισαν από τον λαό 22.000• και έμειναν 10.000.

4 Και ο Κύριος είπε στον Γεδεών: Ο λαός είναι ακόμα πολύς• κατέβασέ τους κάτω στο νερό, και εκεί θα τους ξεκαθαρίσω για σένα• και για όποιον σου πω: Αυτός θάρθει μαζί σου, αυτός θάρθει μαζί σου• και για όποιον σου πω: Αυτός δεν θάρθει μαζί σου, αυτός δεν θάρθει μαζί σου.
5 Και κατέβασε τον λαό στο νερό• και ο Κύριος είπε στον Γεδεών: Κάθε ένας που θα πίνει με τη γλώσσα του από το νερό, όπως πίνει ο σκύλος, αυτόν θα τον στήσεις χωριστά• και καθένας που θα λυγίσει τα γόνατά του για να πιει.

6 Και ο αριθμός εκείνων που έπιναν με το χέρι τους προς το στόμα τους, ήταν 300 άνδρες• ολόκληρο, όμως, το υπόλοιπο του λαού λύγισε τα γονατά τους για να πιουν νερό.
7 Και ο Κύριος είπε στον Γεδεών: Με τους 300 αυτούς άνδρες, που ήπιαν με τη γλώσσα τους θα σας σώσω, και θα παραδώσω τους Μαδιανίτες στο χέρι σου• ολόκληρο δε το υπόλοιπο του λαού ας πάνε κάθε ένας στο σπίτι του.
8 Ο λαός, λοιπόν, πήρε στα χέρια τους τις τροφές, και τις σάλπιγγές τους• και έδιωξε ολόκληρο το υπόλοιπο του Ισραήλ, τον καθέναν στη σκηνή του, και κράτησε τους 300 άνδρες. Και το στρατόπεδο του Μαδιάμ ήταν από κάτω τους στην κοιλάδα.

9 Και την ίδια νύχτα, ο Κύριος του είπε: Σήκω, κατέβα στο στρατόπεδο• επειδή, το παρέδωσα στο χέρι σου•
10 αν, όμως, φοβάσαι να κατέβεις, κατέβα εσύ και ο δούλος σου ο Φουρά στο στρατόπεδο•
11 και θα ακούσεις τι λένε• και ύστερα απ' αυτά θα δυναμώσουν τα χέρια σου, και θα κατέβεις στο στρατόπεδο. Και κατέβηκε, αυτός μαζί με τον δούλο του τον Φουρά, μέχρι την προφυλακή τού στρατοπέδου.

12 Και ο Μαδιάμ, και ο Αμαλήκ, και όλοι οι κάτοικοι της ανατολής ήσαν απλωμένοι στην κοιλάδα σαν ακρίδες κατά το πλήθος• και οι καμήλες τους ήσαν αναρίθμητες σαν την άμμο κοντά στην άκρη τής θάλασσας κατά το πλήθος.
13 Και όταν ήρθε ο Γεδεών, ξάφνου, ένας άνθρωπος διηγείτο στον διπλανό του ένα όνειρο και του έλεγε: Δες, ονειρεύτηκα ένα όνειρο, και να, ένα ψωμάκι κρίθινο είδα να κυλιέται στο στρατόπεδο του Μαδιάμ, ήρθε στις σκηνές, και τις χτύπησε, και έπεσαν• και τις ανέτρεψε, και έπεσαν οι σκηνές.








..............

24--7--2017------05-------Ένα κάλεσμα σε: Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου Θέμα: Πίστη Ενότητα και θεμελίωση, αντί πικρίας


Θέμα: Πίστη Ενότητα και θεμελίωση, αντί πικρίας    
05
Ήρθε στην ζωή μας ένα κάλεσμα. Στην αρχή ο Λόγος μας λέγει πως έγινε το κάλεσμα από τον ίδιο τον Κύριο μας που μίλησε για μια καινούργια βασιλεία.
Μίλησε για αναγέννηση και ότι ο άνθρωπος που θα τον δεχτεί δεν θα έρθει  στην κρίση αλλά θα μπει στην ζωή που είναι από τον ίδιο. Διότι αυτός είναι η ζωή.
Πέτρου Α' 5:
10 Και ο Θεός κάθε χάρης, που μας κάλεσε στην αιώνια δόξα του διαμέσου τού Ιησού Χριστού, αφού πάθετε λίγο, αυτός να σας τελειοποιήσει, στηρίξει, ενισχύσει, θεμελιώσει,
….

Ο απ. Πέτρος μας λέγει ότι μας κάλεσε σε αιώνια δόξα. Και ότι αντιμετωπίσουμε θα είναι για να μας τελειοποιήσει να μα δώσει δύναμη και να έχουμε θεμέλιο γερό στην πίστη εμπιστοσύνη και σε ότι υποσχέθηκε.
Ας δούμε πάνω κατά τι ειπώ ο Κύριος.
Ματθαίος 4:
17 Από τότε ο Ιησούς άρχισε να κηρύττει και να λέει: Μετανοείτε· επειδή, πλησίασε η βασιλεία των ουρανών.
……

Άρα όποιος δεχτεί τον Χριστό πρώτα προέχει η μετάνοια παίρνοντας στο χέρι του την πρόσκληση για την βασιλεία που πλησίασε.
……
Ματθαίος 5:
3 Μακάριοι οι φτωχοί στο πνεύμα· επειδή, δική τους είναι η βασιλεία των ουρανών.
......

Ο πτωχός στο πνεύμα δεν είναι ανάγκη να είναι ένας φτωχούλης που είναι ολίγου χαζός. Εδώ μιλά πιστεύω στην απλότητα του ανθρώπου που έχει νιώσει το βάρος της αμαρτίας του και το βάρος τη σκληρής δουλειάς και τότε οι φτωχοί άνθρωποι πιο πολύ κουρασμένοι από το βάρος του κατακτητή και νιώθει ότι είναι πολύ φτωχός στο να κάνει κάτι. Και έρχεται ο Κύριος του θεραπεύει την ψυχή και τότε πλουτίζει με το Πνεύμα το Άγιο και βλέπει ότι πλούτος είναι ο ίδιος ο Θεός.
Τον καιρό που ήρθε ο Κύριος ο λαός ήταν υποδουλωμένος στους Ρωμαίους και όλοι ήταν φτωχοί, κουρεμένοι, ο ζυγός της δουλειάς ήταν βαρύς. Και έρχεται τάρα και μας κάνει μια πρόσκληση  μαζί με έναν σπουδαίο μακαρισμό που αν είμαστε απλοί και νιώθουμε φτωχοί να πλουτίσουμε από Εκείνον και η υπόσχεση της  βασιλείας είναι δική μας.

Ματθαίος 11:
28 Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω.
29 Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό μου, και μάθετε από μένα· επειδή, είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά· και θα βρείτε ανάπαυση μέσα στις ψυχές σας.
30 Επειδή, ο ζυγός μου είναι καλός, και το φορτίο μου ελαφρύ.
……

Επίσης ο Κύριος μας είπε  για τα παιδιά. Να γίνουμε σαν τα παιδιά. Γιατί; διότι τα παιδιά εκεί που παίζουν μαλώνουν χτυπιούνται και όταν ξαναβγούν έξω δεν το θυμούνται ούτε το μάλωμα ούτε το χτύπημα. Ξαναπαίζουν πάλι μαζί.
Μάρκος 9:
37 Όποιος δεχθεί ένα από τα παιδιά αυτά στο όνομά μου, δέχεται εμένα· και όποιος δεχθεί εμένα, δεν δέχεται εμένα, αλλά εκείνον που με απέστειλε.

Μάρκος 10:
13 Και του έφεραν παιδάκια, για να τα αγγίξει· οι μαθητές του, όμως, επέπλητταν εκείνους που τα έφερναν.
14 Όμως, ο Ιησούς, βλέποντας αυτό, αγανάκτησε, και τους είπε: Αφήστε τα παιδιά να έρχονται σε μένα, και μη τα εμποδίζετε· επειδή, για τέτοιους είναι η βασιλεία τού Θεού.
15 Σας διαβεβαιώνω: Όποιος δεν δεχθεί τη βασιλεία τού Θεού σαν παιδί, δεν μπορεί να μπει μέσα σ' αυτή.
16 Και αφού τα αγκάλιασε, έβαζε τα χέρια επάνω τους, και τα ευλογούσε.….
ο Κύριος εννοεί την αθωότητα  και απλότητα των παιδιών να αποκτήσουμε.
Εύχομαι ειρήνη ευλογία και έλεος Κυρίου να μας σκεπάζει όλους μας. Αμήν
Scha

Ένα  κάλεσμα σε:
Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα: Πίστη Ενότητα και θεμελίωση, αντί πικρίας    
06
Εφεσίους 1:
4 καθώς μάς έκλεξε διαμέσου αυτού πριν από τη δημιουργία τού κόσμου, για να είμαστε άγιοι και χωρίς ψεγάδι μπροστά του με αγάπη·
…..
Η πρόσκληση αυτή  η το κάλεσμα του Θεού στον άνθρωπο ετοιμάστηκε πριν καν κάνει αυτήν τη Δημιουργία.  Ο Θεός είναι προνοητικός και βέβαια ποτέ δεν βαδίζει έτσι στα τυφλά που λέμε . Ακριβώς γι’ αυτήν την πρόνοια και μόνο πρέπει να του δώσουμε δόξα. Πόσο μάλλον που ο Ιησούς Χριστός σαν ο Λόγος προσφέρθηκε να πάρει μέρος στην σωτηρία μας θυσιάζοντας και τον εαυτό του ως Υιός.
Λουκάς 1:
32 Αυτός θα είναι μεγάλος, και θα ονομαστεί Υιός τού Υψίστου· και ο Κύριος ο Θεός θα του δώσει τον θρόνο τού Δαβίδ τού πατέρα του·
…….

Διότι προνόησε σε κάθε περίπτωση αν πέφταμε σε αμαρτία τι έπρεπε να κάνει για την ανθρωπότητα. Μερικοί λένε ότι δεν προόρισε όλους. Λάθος  μεγάλο. Όλους εννοεί αλλά ενώ λέει όλους, θα δούμε ότι λέει όσοι τον δέχτηκαν.
Ιωάννης 1:
12 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του·
13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.
 Ιωάννης 1:

1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.
2 Αυτός ήταν στην αρχή προς τον Θεό.
3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει.
Ενώ ήταν ο Λόγος Θεός Δημιουργός ταπείνωσε τον εαυτό Του να γίνει άνθρωπος κατά το σχήμα.
Ιωάννης 1:
14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.

Πέτρου Α' 1:
20 ο οποίος ήταν μεν προορισμένος πριν από τη δημιουργία τού κόσμου, φανερώθηκε όμως στους έσχατους καιρούς για σας,
……
 Αυτός ο ίδιος ο Θεός θυσίασε τον εαυτό Του για όλους. Μέσα  στο σχέδιο Σωτηρίας ήταν όλη η ανθρωπότητα.
Όλα τα ανακεφαλαιώνει στο πρόσωπο του κάνοντας έναν καινούργιο κόσμο σωσμένο αναγεννημένο. Χωρίς  αμαρτία πια στην βασιλεία την καινούργια που ετοιμάζει. Κι  αυτοί από τους ανθρώπους όσοι τον δεχτούν θα είναι οι προορισμένοι.

Ρωμαίους 8:
28 Και ξέρουμε ότι όλα συνεργούν προς το αγαθό σ' αυτούς που αγαπούν τον Θεό, τους προσκαλεσμένους σύμφωνα με τον προορισμό του.
29 Επειδή, όσους προγνώρισε, αυτούς και προόρισε να γίνουν σύμμορφοι με την εικόνα τού Υιού του, για να είναι αυτός πρωτότοκος ανάμεσα σε πολλούς αδελφούς·
30 και όσους προόρισε, τούτους και κάλεσε· και όσους κάλεσε, τούτους και δικαίωσε· και όσους δικαίωσε, τούτους και δόξασε.
……

Χαίρομαι που άκουσα την φωνή Του μέσα στο κάλεσμα και μπήκα στους προορισμένους Του για την βασιλεία Του..
Ματθαίος 13:
43 Τότε, οι δίκαιοι θα λάμψουν σαν τον ήλιο, μέσα στη βασιλεία τού Πατέρα τους. Αυτός που έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούει. Αμήν
S.Cha
...........


.........