5—7—2017-- Χριστιανικό μήνυμα ελπίδας και ζωής Μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου Θέμα: Μια πόρτα έκλεισε και μια άλλη άνοιξε.



Βλέπουμε ότι σ’ αυτά τα εδάφια ο άνθρωπος διώχνεται από τον Παράδεισο διότι δεν εμπιστεύτηκε στον Θεό Δημιουργό του να παραμείνει στην υπακοή και βέβαια μένοντας στην υπακοή είχε και ταπείνωση στον να περιμένει την απόφαση πότε ο Θεός, αφού τον έχει ετοιμάσει να τον θεωρήσει ήρθε η ώρα να τον εμπιστευτεί. Ότι είναι πια έτοιμος να μάθει το καλό και το κακό και να διαλέγει το θέλημα του Θεού οικειοθελώς και να τον λατρεύει. Διότι τον έκανε άρχοντα όλης της γης ελεύθερο χωρίς να δεσμεύει την ελευθερία του.

Οπότε η πόρτα αυτή που ένωνε τον άνθρωπο με τον Θεό έκλεισε και δεν άνοιγε ποτέ πια.Υπάρχει ένα όμως:
ΓΕΝΕΣΗΣ 3:
23 γι' αυτό, ο Κύριος ο Θεός τον έβγαλε έξω από τον παράδεισο της Εδέμ, για να εργάζεται τη γη από την οποία πάρθηκε.
24 Και έδιωξε τον Αδάμ· και στα ανατολικά τού παραδείσου της Εδέμ έβαλε τα Χερουβείμ, και τη ρομφαία τη φλόγινη, την περιστρεφόμενη, για να φυλάττουν τον δρόμο τού δέντρου τής ζωής.

Όμως ο Θεός μέσα στο πολύ του έλεος…
Εφεσίους 2:
4 Ο Θεός, όμως, επειδή είναι πλούσιος σε έλεος, εξαιτίας τής πολλής του αγάπης, με την οποία μάς αγάπησε,
5 και ενώ ήμασταν νεκροί εξαιτίας των αμαρτημάτων, μας ζωοποίησε μαζί με τον Χριστό· (κατά χάρη είστε σωσμένοι)·
Μας άνοιξε αυτή την πόρτα πολύ θαυμαστά και με μια υπόσχεση.
Η υπόσχεση ήταν ότι ο Λόγος θα ενσαρκωνόταν και θα άνοιγε αυτήν την πόρτα με την προϋπόθεση πάλι στηριγμένο επάνω στην πίστη(εμπιστοσύνη) που θα του δείχναμε και αποδοχή στην ζωή μας.
Και ναι άνοιξε ο Ιησούς Χριστός αυτήν την πόρτα να την περάσουμε χωρίς το φόβο της περιστρεφόμενης ρομφαίας του αγγέλου φύλακα.

Ιωάννης 10
7 Ο Ιησούς, λοιπόν, τους είπε ξανά: Σας διαβεβαιώνω απόλυτα ότι εγώ είμαι η θύρα των προβάτων…
..9 Εγώ είμαι η θύρα· όποιος μπει μέσα διαμέσου εμού, θα σωθεί, και θα μπει μέσα, και θα βγει έξω, και θα βρει βοσκή.
Ιωάννης 1
1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.

2 Αυτός ήταν στην αρχή προς τον Θεό.
3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει… 14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.
Τι μεγαλείο του Πατέρα Θεού.
Από Θεός τρομερός αυστηρώς ήταν πάντα και Πατέρας τρυφερός γεμάτος έννοια αγάπη για το πλάσμα του που το έκλεισε έξω από τον τόπο που θα ήταν σε επικοινωνία μαζί του.
Όταν ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου κατέβηκε στη γη μα μαζέψει το χαμένο πρόβατο και να το επαναφέρει στην αγκαλιά του.

Γαλάτες 4:
4 όταν, όμως, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ο Θεός εξαπέστειλε τον Υιό του, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα και υποτάχθηκε στον νόμο·
5 για να εξαγοράσει αυτούς που ήσαν κάτω από τον νόμο, ώστε να λάβουμε την υιοθεσία.
 Και μας εξαγόρασε και μας υιοθέτησε με υιοθεσία νόμιμη χωρίς ποτέ να χαλάσει.

Ιωάννης 1
12 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του·
13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.
Το θέμα όλο είναι η αποδοχή  η πίστη στον Ιησού Χριστό.
Για να αποδεχτούμε τον Ιησού Χριστό πρέπει και να το γνωρίσουμε, και για να τον γνωρίσουμε υπάρχει ο Λόγος του Θεού που θα μας καταρτίσει. Για να γνωρίσουμε την τόση αγάπη του Χριστού πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι μας στη μελέτη και ο Θεός που είναι καρδιογνώστης θα μαςβοηθήσει.

Εφεσίους 3:
19 και να γνωρίσετε την αγάπη τού Χριστού, που υπερβαίνει κάθε γνώση, για να γίνετε πλήρεις με ολόκληρο το πλήρωμα του Θεού.
Ο Κύριος να μας ευλογεί και να μας αυξάνει στην χάρη του ώστε κανένας μας να μη χαθεί απο τον εχθρό που είναι πάντα έτοιμος για πόλεμο και χαλασμό.
s.cha








.......