11--7--2017-------10- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ Μεταφορά: Σπύρου Φίλου ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΥ--- 10--4--2014




 10/ Σκεφτόμουν αυτές τις ημέρες ότι μιλώ για σωτηρία και αμαρτία. Σκέφτηκα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ασχολούνται με τα πράγματα του Θεού και έχουν άγνοια αυτών των πραγμάτων.
Θέλω με την χάρι του Θεού πάνω στο θέμα να πω πως γίνεται ο άνθρωπος να είναι αμαρτωλός από την φύση του 
και να κρατάει από τον Αδάμ το προπατορικό αμάρτημα.
ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΥ--- 10--4--2014

 Στη γένεση κεφ. 1-εδαφ.26Και είπε ο Θεός: Ας κάνουμε άνθρωπο σύμφωνα με τη δική μας εικόνα σύμφωνα με τη δική μας ομοίωση και ας εξουσιάζει επάνω στα ψάρια της θάλασσας και επάνω στα πουλιά του ουρανού και επάνω στα κτήνη και επάνω σε ολόκληρη τη γη και επάνω σε κάθε ερπετό που σέρνεται επάνω στη γη.
ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΥ--- 10--4--2014

Στο Γένεσης κεφ.2 εδαφ. 8 και 9΄λέει: Και ο Κύριος ο Θεός φύτεψε έναν Παράδεισο στην Εδέμ προς τα ανατολικά και έβαλε εκεί τον άνθρωπο που έπλασε. Στο δεύτερο μέρος του εδαφίου  9 γράφει ότι έβαλε και το δένδρο της ζωής στο μέσον του Παραδείσου και το δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού. Στο ίδιο κεφάλαιο στο εδάφ. 16-17 γράφει και ο Κύριος έδωσε προσταγή στον Αδάμ λέγοντας: από κάθε δένδρο του παραδείσου θα τρως ελεύθερα, όμως από το δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού δεν θα φας απ' αυτό, επειδή την ίδια μέρα που θα φας απ' αυτό θα πεθάνεις οπωσδήποτε.
(Το να πεθάνεις είναι μεταφορική έκφραση).
Δεν είμαι θεολόγος ούτε άνθρωπος των κηρυγμάτων, αλλά ένας πραγματικά άνθρωπος που ενδιαφέρομαι να πω κάποια πράγματα, μια φωνή στις τόσες άλλες.

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΥ--- 10--4--2014

 Εδώ, είναι το μυστικό της αμαρτίας. Ότι ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο  χωρίς αμαρτία και τον έκανε να είναι με απλά λόγια το αφεντικό όλης της γης. Δηλαδή, να  εξουσιάζει τα πάντα επάνω στη γη.  Ο Θεός δεν τον άφησε στη μοναξιά του, του έδωσε μια σύντροφο, για να αυξάνονται να πληθύνονται και να γεμίσουν τη γη. 

  Επίσης οι άνθρωποι, νομίζουν ότι είναι το μήλο που έφαγε, η Εύα και αμάρτησαν επειδή ήρθαν σε επαφή. 
   Δεν είναι αυτό. Είναι η ευκολία το να  ξεγελαστούν από τον διάβολο που τους είπε να φάνε και ότι θα γίνουν σαν το Θεό . Όμως μέσα από το Λόγο ο διάβολος είναι εχθρός του Θεού και κατάφερε να τους ξεγελάσει και την υπακοή που ζήτησε ο Θεός από αυτούς δεν την κράτησαν.
ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΥ--- 10--4--2014 

Και μη τηρώντας την υπακοή, έγιναν δούλοι του σατανά. Διότι παρέδωσε ο Αδάμ την εξουσία που του είχε δώσει ο Θεός επί του ζωικού βασιλείου και της γης. Και  από φίλος του Θεού έγινε φίλος του Σατανά ο οποίος ήταν ξεπεσμένος αρχάγγελος και ενάντιος στο θέλημα του Θεού και ήταν αυτός που γέννησε την αμαρτία και το ψεύδος γι’ αυτό ονομάζεται πατέρας του ψεύδους και ότι απ΄ αρχής αμαρτάνει στον Θεό.
  Έτσι με το ψέμα του κατάφερε να διαβάλλει το Θεό και τους ξεγέλασε χωρίς να σκεφτούν τον όρο να μη φάνε από τον καρπό του δένδρου της γνώσης του καλού και του κακού.
  Όταν ο Θεός κατέβαινε τα δειλινό και συνομιλούσε μαζί τους μήπως (σκέφτομαι ότι πήγαινε να ρωτήσει τι χαμπάρια Αδάμ;) όχι εγώ πιστεύω ότι τους δίδασκε για τα μεγαλεία του και σίγουρα ο Αδάμ έπρεπε να περιμένει με υπακοή στο θέλημα του Θεού..ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΥ--- 10--4--2014


 αλλά βιάστηκε από τα νήπια να πάει Πανεπιστήμιο και την έπαθε. Πως; έδωσε την εξουσία που του είχε δώσει ο Θεός στον εχθρό του Θεού και δικό μας εχθρό το Σατανά. Και  αυτή ήταν η αμαρτία ότι προσέβαλε τον Θεό με την πράξει της ανυπακοής δήλωνε ότι ο Θεός του είπε ψέματα. Έτσι ήρθε η αμαρτία πια, ο Αδάμ από αθάνατος έγινε πια θνητός άνθρωπος, και υπόδουλος στον Σατανά αφού του πρόσφερε τον εαυτό του και όλη την εξουσία που είχε στο διάβολο. Έτσι  αποτραβήχτηκε ο Θεός από αυτόν και τον κατέλαβε ο Σατανάς και γεύτηκε την φθορά  του θανάτου στη ζωή του και στην χειρότερη περίπτωση το θάνατο τον πνευματικό.ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΥ--- 10--4--2014

 Ο άνθρωπος λοιπόν μέσα στον Παράδεισο πρόσβαλε αδιόρθωτα την προσωπικότητα του Θεού. Με λίγα λόγια τον είπε ψεύτη και ότι ο Θεός τον ξεγέλασε να μην φάει από το δένδρο  και γίνει σαν αυτόν. (Τον Θεό)
  Όμως μόλις αποτραβήχτηκε ο Θεός είδε ότι ήταν γυμνός και ελεεινός. Έχασε  τον Παράδεισο έχασε τη φιλία του Θεού έγινε 
πια όλο ελαττώματα και έμοιασε τον καινούργιο φίλο του.
   Γι’ αυτό η αμαρτία είναι Μία. Και λέγεται ανυπακοή στο θέλημα του Πατέρα. Από  μόνοι μας δεν μπορούμε να είμαστε δίκαιοι να έχουμε άγια αισθήματα αν δεν δεχθούμε το έλεος του Θεού μέσω τουγιου. ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΥ--- 10--4--2014
  του, του Ιησού Χριστού. Διότι Εκείνος ως δεύτερος Αδάμ ενσαρκώθηκε δια Πνεύματος Αγίου χωρίς αμαρτία, και γι' αυτό πέθανε για να πάρει την αμαρτία μας επάνω στο Σταυρό.
 Μπήκε ανάμεσα στη δικαιοσύνη του Θεού που έλεγε Θάνατος για τον άνθρωπο και σε μας με την υπακοή Του στο έργο που του έδωσε ο Πατέρας και προχώρησε για  χάρη μας επάνω στο σταυρό. Και από την πράξη της Σταυρικής θυσίας βγήκε η χάρις και η συγχώρεση του Θεού στον άνθρωπο πού τον πρόσβαλε τόσο άσχημα. Υπάρχουν  άνθρωποι που τους αντάμωσα και τους ανταμώνω συχνά να λένε τι φταίω εγώ και με τιμωρεί ο Θεός επειδή ο Αδάμ δεν υπάκουσε. Με τη χάρη του Θεού θα πω τη γνώμη μου που λέω και σ' αυτούς. Πάρτε  παράδειγμα ένα μωρό που αρχίζει και μιλά και το ρωτήσετε ποιός έσχισε το τετράδιο του αδελφού σου; Ξέρετε τι θα απαντήσει; όχι εγώ ο Αθανασάκης. 
 ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΥ--- 10--4--2014

Και  όπως βλέπετε και ο Αδάμ είπε : όχι Εγώ, η Εύα και η Εύα, είπε όχι εγώ, ο όφις. Δηλαδή  το εγώ τους δεν τους άφησε να αναγνωρίσουν το σφάλμα τους να πέσουν στα γόνατα να ζητήσουν έλεος, ο ένας κατηγορούσε τον άλλον. Αλλά  το χειρότερο ότι Εσύ φταις Θεέ μου που μου έδωσες την γυναίκα η γυναίκα εσύ φταις που έκανες τον όφι και τον μεταχειρίστηκε ο εχθρός σου. Αυτοί δεν έφταιγαν.
   Μήπως έτσι δεν κάνουμε όλοι; Πάντα κάποιος άλλος φταίει εκτός από μας; ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΥ--- 10--4--2014

  Ευτυχώς ο Κύριος μας, νίκησε το διάβολο επάνω στο Σταυρό.
Επίσης άμαδιαβάσουμε στο 4ον κεφ. του Ματθαίου τους πειρασμούς του Κυρίου μας θα δούμε πως τον αντιμετωπίζει ως νέος Αδάμ στην θέση του παλαιού και τον νικάει. Αυτές είναι οι σκέψεις μου για σήμερα  και επικαλούμαι την επιείκεια σας όσοι τυχών διαβάζετε αυτά που γράφω. Ειρήνη Κυρίου στις καρδιές όλων μας. —SCha










……