ΠΕΜΠTΗ-13-8-2015 Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ---ΤΥΧΙΚΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2000 --

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


FOTO-SULTANA.CHA
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ"

Με λύπη και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε την τρομοκρατική ενέργεια που έγινε τα χαράματα της 15 Μαρτίου σε βάρος των εγκαταστάσεων του ραδιοφωνικού σταθμού της "Πειραϊκής Εκκλησίας".

Μέσα σε μια χώρα δήθεν "χριστιανική", όπου όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανταγωνίζονται ποιο θα πρωτοστατήσει σε αισχρολογίες, σατανολογίες, πορνογραφία και όλα τα λουλούδια του κακού, και όπου όλα με μια φωνή έσπευσαν να υπερασπιστούν το αντίχριστο ρυπαρογράφημα κάποιου αποτυχημένου πολιτικού, δήθεν στο όνομα της ελευθερίας του λόγου (βλέπε παρακάτω σχετικό σχόλιο), ο ραδιοφωνικός σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας ανήκει στις ελάχιστες εξαιρέσεις όπου μπορεί κάποιος να στρέψει τον δέκτη του για να ακούσει "κάτι καλό".

"Είναι θλιβερό να γινόμαστε στόχος τρομοκρατικών ενεργειών. Δεν βλάπτουμε κανένα, υπηρετούμε το συμφέρον του λαού, υπηρετούμε τον Χριστόν, που άλλοι τον μισούν",
δήλωσε ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος.
Αλλά είναι ολοφάνερο ότι γι’ αυτό ακριβώς έγινε η επίθεση, επειδή κάποιοι "χριστιανοί" της ταυτότητας (βλέπε πιο κάτω άλλο σχόλιο), όχι μόνο μισούν τον Χριστό αλλά και φροντίζουν να το δείχνουν έμπρακτα.
Σ’ αυτούς ανήκουν και όσοι φρόντισαν να φιμώσουν -ευτυχώς μόνον προσωρινά- τον άλλο χριστιανικό ραδιοφωνικό σταθμό, το "Κανάλι 2000", ιδιοκτησίας μιας ομάδας Ευαγγελικών. Και οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία εκείνου του σταθμού θα μπορούσαν επίσης να πουν τα ίδια λόγια: "Δεν βλάπτουμε κανένα, υπηρετούμε το συμφέρον του λαού, υπηρετούμε τον Χριστόν, που άλλοι τον μισούν". Μόνο που αυτή τη φορά εκείνοι που μισούν τον Χριστό υπηρετούν μέσα στον κρατικό μηχανισμό...

Παρόλο που δεν συμφωνούμε με όλες τις εκπομπές των θρησκευτικών ραδιοσταθμών -πολλές από τις οποίες δεν ανταποκρίνονται στον κύριο σκοπό τους, κάποτε μάλιστα ξεφεύγουν και από τα όρια της σοβαρότητας- οπωσδήποτε οι άνθρωποι χριστιανικής συνείδησης δικαιούμαστε, μέσα στη θάλασσα της λάσπης των άλλων ερτζιανών, να ακούμε ένα λόγο ελεύθερο από την ηθική ρυπαρότητα των καιρών μας, στα σύνορα της Ελλάδας των "Ελλήνων Χριστιανών"(!)
 
FOTO-SULTANA.CHA

ΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Ή ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ;

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε:
"Είμαι εναντίον της αναγραφής τού θρησκεύματος στις ταυτότητες. Άλλοι στην Εκκλησία το βλέπουν με άλλο μάτι, αλλά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται βούλα για να υποδηλώνει τα θρησκευτικά πιστεύω σου. Η μη αναγραφή του θρησκεύματος είναι θέμα δημοκρατίας". (Εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" 3-3-2000).
Το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει αν και πότε θα τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο που θα προκύψει μετά τις εκλογές, υποβαθμίζει τη σημασία της δήλωσής του, είναι εντούτοις ενδεικτικό της κατεύθυνσης που παίρνει το ζήτημα, που έχει απασχολήσει πολλούς τα χρόνια μετά τη δικτατορία, όμως η ηγεσία της κρατικής Εκκλησίας (που είναι και η μόνη που αντιτίθεται στην αλλαγή) δε μπόρεσε ακόμη να πεισθεί ότι ο αριθμός του ποιμνίου του Χριστού δεν είναι ζήτημα στατιστικής αλλά αλήθειας και ζωής.
Θεωρούμε ορθότερο να χαρακτηρίζεται κάποιος ως πιστός ή άπιστος από τις πράξεις του και όχι από το γενεαλογικό του δέντρο... Δεν γεννιόμαστε χριστιανοί αλλά γινόμαστε ύστερα από μετάνοια και προσωπική πίστη στον Χριστό και συμμόρφωση με το θείο θέλημα.
Επιτέλους, κανείς δεν εμποδίστηκε να κάνει τα χειρότερα εγκλήματα εξαιτίας του θρησκεύματος που έγραφε η ταυτότητά του ούτε για τον ίδιο λόγο κάποιος έγινε καλύτερος άνθρωπος!
FOTO-SULTANA.CHA 
 "ΜΕΣ ΤΗ ΝΙΟΤΗ" Ή Η ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ

Το ρυπαρογράφημα με τίτλο τον εντός εισαγωγικών "τύπο" της επικεφαλίδας μας, για το οποίο πολύς ντόρος έγινε από τα ΜΜΕ, ούτε το διαβάσαμε ούτε πρόκειται. Όπως είπε σε δίκη που έγινε στη Θεσσαλονίκη ο συνήγορος υπεράσπισης του συγγραφέα, τα λόγια που περιέχει δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά επειδή είναι "φανταστικά". Επειδή, λοιπόν, κάποιος έγραψε ένα βιβλίο για να βρίζει "φανταστικά", θα έπρεπε εμείς να πληρώσουμε για να διαβάσουμε πώς μας βρίζει;..

Ματαιότητα στη νιοστή δύναμη, λοιπόν, και άνθρακες ο θησαυρός που θα βρουν οι αναγνώστες του βιβλίου, όχι όμως και οι εισπράξεις που θα κάνουν ο εκδότης και ο συγγραφέας του, από τους "χριστιανούς" συνέλληνες που ενδιαφέρονται να το αγοράσουν.

Παραμένει ωστόσο άξιο απορίας πώς η Εκκλησία, που έσπευσε να αφορίσει τον Ορθόδοξο θεολόγο κ. Σωτηρόπουλο και αδιαφορεί να τον απαλάξει από την άδικη καταδίκη, όχι μόνο παρακολουθεί αμέριμνη τα τεκταινόμενα αλλά και, μάλλον ή βέβαιο, όταν χρειαστεί, θα σπεύσει να κηδεύσει με ιεραρχική κηδεία τον δράστη της ύβρης, όπως συνηθίζει να κάνει με όλους τους κουλτουριάρηδες της κατηγορίας του...
Στο φετινό καρναβάλι έπεσαν οι μάσκες από πολλούς δήθεν "Ορθόδοξους" και δήθεν "χριστιανούς", τόσο στην πολιτική όσο και στους λεγόμενους "πνευματικούς" κύκλους, που αποδείχθηκαν έμπρακτα ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!
 
FOTO-SULTANA.CHA 
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΝΗΣΤΕΙΑΣ...

Πολύς λόγος γίνεται κάθε τέτοια εποχή για τη νηστεία, στην οποία μάλιστα αναφέρθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, προβάλλοντάς την ως "μέσο αδυνατίσματος" καλύτερο παρά τις προτεινόμενες από τις ειδικές επιχειρήσεις μεθόδους.

Στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού "Εκκλησιαστική Διακονία και Μαρτυρία" (ΕΔΜ), που είναι έκδοση της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο συντάκτης του κ. Μπιλάλης διαθέτει τέσσερις σελίδες αναφερόμενος στο επίκαιρο αυτό θέμα, και πρώτα απ’ όλα σημειώνει την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα σε όσα η Ορθόδοξη Εκκλησία προστάζει και εκείνα που ο "χριστεπώνυμος" λαός μας πράττει. Έτσι, όπως σημειώνει για την περίοδο του Τριωδίου:
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατακλύζονται τα διάφορα κέντρα με συνεστιάσεις, ενώ μπορούν να τις κάνουν ενωρίτερα. Οι καρναβαλικές διοργανώσεις δίνουν και παίρνουν. Κι έτσι αντί περιόδου Τριωδίου -πνευματικής κάθαρσης και ανάβασης- γίνεται περίοδος μόλυνσης και κατάβασης-πτώσης...
Στη συνέχεια η ΕΔΜ παραδέχεται ότι:
Τη Νηστεία δεν την έχουμε μόνο εμείς οι χριστιανοί. Όλοι οι λαοί, ανεξάρτητα θρησκείας, κατά περιόδους απείχον και απέχουν από ωρισμένες τροφές. Οι Αιγύπτιοι επί εβδομάδες δεν έτρωγαν κρέας και ψάρια για να προετοιμαστούν για τις εορτές της θεάς τους Ίσιδος. Οι Εβραίοι είχαν πολλές νηστείες, με τις οποίες εξέφραζαν την λύπη τους, για τις αμαρτίες, για τις εθνικές συμφορές, για την εθνική ή προσωπική τους κάθαρση. Οι Σπαρτιάτες, όταν ήθελαν να έχουν την εύνοια των θεών, σ’ ένα πόλεμο και για να εξοικονομήσουν τροφές, επέβαλον την νηστεία σ’ όλο το λαό. Οι Αθηναίοι δεν έτρωγαν ωρισμένα φαγητά κατά την εορτή των Ελευσινίων. Νηστεία έχουν οι Βουδδιστές, οι Μωαμεθανοί κ.ά.
Από τα παραπάνω στοιχεία γίνεται φανερή η εντελώς διαφορετική αντίληψη περί νηστείας των Εβραίων, που περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη, και των ειδωλολατρικών λαών, και εύκολα αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης ότι εκείνοι που εισήγαγαν τους ατέλειωτους κανόνες των νηστειών, μιμήθηκαν σε όλα τους ειδωλολάτρες...
Από την προφητεία του Ησαΐα (κεφ. 58/νη) μαθαίνουμε την κακή γνώμη του Θεού για τις νηστείες των Εβραίων - τουλάχιστον έτσι όπως τις εφάρμοζαν. Φανταζόμαστε, λοιπόν, πόσο περισσότερο αντίθετος είναι ο Κύριος απέναντι στις σημερινές εκκλησιαστικές νηστείες...
 FOTO-SULTANA.CHA 
Έγραψε βέβαια ο Μ. Βασίλειος, ότι

"η των κακών αλλοτρίωσις, εγκράτεια γλώσσης, θυμού αποχή, επιθυμιών χωρισμός, καταλαλιάς, ψεύδους και επιορκίας, η των τοιούτων ένδεια, νηστεία εστίν αληθής και ευπρόσδεκτος",
όμως πόσοι από εκείνους που "νηστεύουν" τις εκκλησιαστικές νηστείες, έχουν αντίληψη αυτών των αληθειών; Οπωσδήποτε ελάχιστοι. Σαν αποτέλεσμα η νηστεία τους είναι χωρίς αντίκρισμα πνευματικό (εκτός και αν περιοριστούμε στο αισθητικό αποτέλεσμα της λεπτής σιλουέτας...).

FOTO SULTANA.CHA
…………………………