20-8-2015-05--Η Μοναδικότητα του Ιησού. Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου Χριστιανική κίνηση αγάπης ΒΗΜΑ - 3- (Bill Bright)

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


φώτο sultana.cha
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Άγιο Πνεύμα. 
Ξεπερνώντας την αποθάρρυνση και ήττα
ΒΗΜΑ  3
02
Συνέχεια:
Ποια είναι η σχέση του Αγίου Πνεύματος με τον κάθε χριστιανό.
 
φώτο sultana.cha
Κάθε χριστιανός πρέπει να γεμίσει με το Άγιο Πνεύμα για να μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός μάρτυρας του Χριστού.
Θα λάβετε όμως δύναμη όταν θα έρθει το Άγιο Πνεύμα σ΄ εσάς και θα γίνετε μάρτυρες δικοί μου στην Ιερουσαλήμ σε όλη την Ιουδαία και στη Σαμάρεια και ως τα πέρατα της γης.
Πράξεις 1:8
8 αλλά, θα πάρετε δύναμη, όταν έρθει επάνω σας το Άγιο Πνεύμα· και θα είστε μάρτυρες για μένα και στην Ιερουσαλήμ και σε ολόκληρη την Ιουδαία και στη Σαμάρεια, και μέχρι το τελευταίο άκρο τής γης.
…………………………
φώτο sultana.cha
 Κάθε βιβλική αναφορά στην πλήρωση με το Άγιο Πνεύμα τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη, είναι στενά συνδεδεμένη με τη δύναμη για υπηρεσία και μαρτυρία.
 Η δική μας ανταπόκριση στην πλήρωση του Αγίου Πνεύματος μπορεί να ποικίλει – από μια γαλήνια βεβαιότητα για δύναμη ή μια βαθύτερη πίστη στον Χριστό και στις υποσχέσεις της Αγίας Γραφής μέχρι και μια πιο έντονη συναισθηματική εμπειρία.
 Το 12ο κεφάλαιο της Α΄ προς Κορινθίους επιστολής μας διδάσκει ότι όλοι οι χριστιανοί είναι μέλη του σώματος του Χριστού.
Α΄ Κορινθίους 12
12 Επειδή, καθώς το σώμα είναι ένα, και έχει πολλά μέλη, όλα όμως τα μέλη τού ενός σώματος, ενώ είναι πολλά, είναι ένα σώμα· έτσι και ο Χριστός.
……………………….
Όπως τα διάφορα μέλη του ανθρώπινου σώματος έχουν διαφορετικές λειτουργίες έτσι και τα διάφορα μέλη του Σώματος του Χριστού έχουν διαφορετικές υπευθυνότητες στην Εκκλησία Του. Κανένας χριστιανός ας μη προσπαθεί να μιμείται κάποιον άλλο στην εμπειρία της πλήρωσης και στην απόκτηση χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος. Κάθε χριστιανός πρέπει να αφήνει το έργο της διανομής και τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνονται τα χαρίσματα στο Άγιο Πνεύμα.
Ακόμη σύμφωνα με το 13ο κεφάλαιο της Α΄ προς Κορινθίους επιστολής κάθε ένα ή όλα τα χαρίσματα λίγο θα ωφελήσουν αν δεν έχουν κίνητρο την αγάπη.
…………………………….
φώτο sultana.cha
Κορινθίους Α' 13
1 Αν μιλάω τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, έγινα ένα κομμάτι χαλκός που βγάζει ήχους ή ένα κύμβαλο που ξεκουφαίνει.
2 Και αν έχω προφητεία, και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη τη γνώση, και αν έχω όλη την πίστη, ώστε να μετατοπίζω βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη,δεν είμαι τίποτε.
3 Και αν διανείμω όλα τα υπάρχοντά μου, και αν παραδώσω το σώμα μου για να καώ, αλλά δεν έχω αγάπη, τίποτε δεν ωφελούμαι.
4 Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί· η αγάπη δεν φθονεί· η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν υπερηφανεύεται,
5 δεν φέρεται με απρέπεια, δεν ζητάει τα δικά της, δεν εξάπτεται, δεν συλλογίζεται το κακό·
6 δεν χαίρεται στην αδικία, συγχαίρει όμως στην αλήθεια.
7 Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.
8 Η αγάπη δεν ξεπέφτει ποτέ· τα άλλα, όμως, είτε προφητείες είναι, θα καταργηθούν· είτε γλώσσες, θα σταματήσουν· είτε γνώση, θα καταργηθεί·
..13 Ώστε, τώρα, μένει πίστη, ελπίδα, αγάπη, αυτά τα τρία· όμως, απ' αυτά, μεγαλύτερη είναι η αγάπη.
………………………..
Στην Εφεσίους 5:17-21 ο Θεός παροτρύνει:
17 Γι' αυτό, μη γίνεστε άφρονες, αλλά να καταλαβαίνετε τι είναι το θέλημα του Κυρίου.
18 Και μη μεθάτε με κρασί, στο οποίο υπάρχει ασωτία· αλλά, γίνεστε πλήρεις με το Πνεύμα,
19 μιλώντας μεταξύ σας με ψαλμούς και ύμνους και πνευματικές ωδές, τραγουδώντας και ψάλλοντας με την καρδιά σας στον Κύριο·
20 ευχαριστώντας πάντοτε για όλα τον Θεό και Πατέρα στο όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού·
21 καθώς ο ένας θα υποτάσσεται στον άλλον με φόβο Θεού.
………………………………..
Ο απόστολος Παύλος θεωρούσε πως ο γεμάτος με Άγιο Πνεύμα χριστιανός γνωρίζει το θέλημα του Θεού και μερικές φορές δίνει την εντύπωση ανθρώπου μεθυσμένου με το Πνεύμα Άγιο εξ’ αιτίας της χαράς της ακτινοβολίας της τόλμης και του θάρρους που χαρακτηρίζουν τη ζωή του.
Ακόμη αναφέρεται σε τούτο το κομμάτι της Καινής Διαθήκης ο γεμάτος Πνεύμα Άγιο χριστιανός δοξάζει συνεχώς τον Θεό μέσα στην καρδιά του και τον ευχαριστεί για το κάθε τι.  Καταλαβαίνει έτσι όπως ποτέ δε θα μπορούσε όσο ζούσε μια σαρκική ζωή πως όλα όσα έχει ότι είναι αυτά τα οφείλει στη χάρη του Θεού.
 Με αφετηρία τη μέρα της Πεντηκοστής και στη συνέχεια μέσα στους αιώνες το έργο του Θεού γινόταν πάντοτε από ανθρώπους γεμάτους με Πνεύμα άγιο-ανθρώπους σαν τον Πέτρο τον Παύλο και όλους τους μαθητές.
 Στα πρόσφατα χρόνια υπήρξαν άντρες όπως ο Τζον Γουέσλεϋ ο Τζόναθαν Έντουαρτς ο Τσαρλς Φίνεϋ ο Ντουάϊτ Μούντι ο Τσαρλς Σπέρτζον και τόσοι άλλοι χριστιανοί ηγέτες – πολλοί από τους οποίους ζουν ακόμη – είχαν γεμίσει με το Πνεύμα το Άγιο και που χρησιμοποιήθηκαν πολύ για την αύξηση του έργου του Χριστού και την επέκταση της Βασιλείας Του. Ωστόσο η πλήρωση με το Άγιο Πνεύμα δεν προορίζεται μόνο για τους χριστιανούς ηγέτες αλλά δίνεται σε κάθε χριστιανό που ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις του Θεού.
Ακούστε τι είπαν μερικοί από τους ανθρώπους του Θεού για τη σπουδαιότητα που έχει η πλήρωση με το Άγιο Πνεύμα για κάθε χριστιανό.
1/. Οι άνθρωποι θα έπρεπε να αποζητούν με όλη την καρδιά την πλήρωση του Αγίου Πνεύματος. Χωρίς αυτήν είναι εντελώς αδύνατο για ένα χριστιανό να ζήσει και να εργαστεί όπως ο Θεός θέλει.
-Άντριου Μάρεϋ
2/. Ο μεγάλος σκοπός της πλήρωσης με το Άγιο Πνεύμα είναι η δύναμη για υπηρεσία. Απ’ όσους χριστιανούς γνωρίζω οι καλύτεροι και αυτοί που έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο είναι άνθρωποι που ομολόγησαν ότι είχαν μια πιο βαθιά εμπειρία πλήρωσης από το Άγιο Πνεύμα.
-Τζ. Έντουιν Ορ.
φώτο sultana.cha
……………………………
Σ’ αυτό το σημείο θα ξανά-επισημάνω ότι το Άγιο Πνεύμα ήδη κατοικεί σε κάθε πιστό και ότι η απόκτησης της ιδιαίτερης δύναμης που συνοδεύει την πλήρωση με το Άγιο Πνεύμα δεν προορίζεται για τους χριστιανούς ηγέτες μόνο. Η πλήρωση με το Άγιο Πνεύμα δεν είναι μόνο ένα προνόμιο των χριστιανών αλλά είναι εντολή που υπάρχει στο Λόγο του Θεού.
Γι’ αυτό ο χριστιανός που δε γεμίζει με Άγιο Πνεύμα δεν υπακούει στην εντολή του Θεού και αμαρτάνει απέναντι στο Θεό. Επιπλέον αφού ο Θεός μας προτρέπει στο Λόγο Του να γεμίζουμε με το Πνεύμα το Άγιο τότε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι έχει τη δύναμη να μας πληρώσει την ίδια ακριβώς στιγμή που θα Του το ζητήσουμε.
Εφεσίους 5:18.
18 Και μη μεθάτε με κρασί, στο οποίο υπάρχει ασωτία· αλλά, γίνεστε πλήρεις με το Πνεύμα,
…………………….
  Σα διαβεβαιώνω πως σύμφωνα με τις υποσχέσεις που υπάρχουν στο λόγο του Θεού και με όσα έμαθα από προσωπικές μου παρατηρήσεις και εμπειρίες ο Ιησούς είναι πολύ πρόθυμος να προσφέρει την αγάπη Του  και τη συγχώρεση τη δύναμη Του για μια ζωή νίκης πάνω στην αμαρτία απ’ όσο πρόθυμοι είμαστε εμείς να τα δεχτούμε. Ο Ιησούς είναι πολύ περισσότερο πρόθυμος να μας πληρώνει με το Άγιο Πνεύμα από όσο εσείς κι εγώ είμαστε πρόθυμοι να πληρωθούμε.
  Γιατί τότε τόσοι πολλοί χριστιανοί ζουν μέσα στην ήττα;  Γιατί τόσοι λίγοι χριστιανοί είναι αποτελεσματικοί στη μαρτυρία τους για τον Χριστό;
Γιατί τόσοι λίγοι χριστιανοί ζουν πλήρωσης με το Άγιο Πνεύμα;.
…………………………….
φώτο sultana.cha
Τι ακριβώς είναι η γεμάτη με Άγιο Πνεύμα ζωή
Η γεμάτη με Άγιο Πνεύμα ζωή είναι που είναι γεμάτη με τον Χριστό. Ο πληρωμένος με Πνεύμα Άγιο χριστιανός είναι αυτός που σύμφωνα με το:
 Ρωμαίους 6:11
11 Έτσι κι εσείς, να θεωρείτε τον εαυτό σας ότι είστε νεκροί μεν ως προς την αμαρτία, ζωντανοί δε ως προς τον Θεό, διαμέσου τού Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας.
………………………..
Θεώρησε τον εαυτό του νεκρό ως προς την αμαρτία αλλά ζωντανό ως προς τον Θεό μέσο του Ιησού Χριστού.
Εκείνος στον οποίο ¨δόθηκε κάθε εξουσία στον ουρανό και στη γη¨ και ¨στον οποίο κατοικεί όλο το πλήρωμα της θεότητας σωματικά¨.   
Κολοσσαείς 2:
9 Επειδή, μέσα σ' αυτόν κατοικεί ολόκληρο το πλήρωμα της θεότητας σωματικά·
………………………
Μπορεί να δείξει αυτή τη δύναμη μέσα από τον γεμάτο με Άγιο Πνεύμα χριστιανό.
Εκείνος που ήρθε να αναζητήσει και να σώσει το χαμένο αρχίζει τώρα να ψάχνει για το χαμένο με τη συμβολή των χριστιανών.
Οδηγεί τα βήματα του Χριστιανού σ’ εκείνους που είναι χαμένοι και σε εκείνους που έχουν ανάγκη.
Τα χείλη του Χριστιανού μιλούν για την αγάπη Του.
 Τελικά η σπλαχνική του καρδιά αποκαλύπτεται μέσα από τη ζωή, του χριστιανού που είναι γεμάτος με το Πνεύμα το Άγιο.
Μ’ έναν πολύ ουσιαστικό τρόπο ο χριστιανός παραδίδει τη ζωή του την πνευματική του αδυναμία την άκαρπή ηττημένη ζωή και παραλαμβάνει τη δύναμη και τη νίκη που χαρίζει ο Ιησούς Χριστός. Αυτό είναι εκείνο που ο γνωστός ιεραπόστολος και πολιτικός Χάτσον Τέηλορ χαρακτήρισε σαν ¨ανταλλαγμένη ζωή¨.
  Όταν ένας χριστιανός γεμίζει το Άγιο Πνεύμα γεμίζει με τον Ιησού Χριστό. Δε  βλέπει πια τον Ιησού Χριστό. Δε βλέπει πια τον Ιησού Χριστό σαν κάποιον που τον βοηθά να κάνει κάποιο χριστιανικό  έργο αλλά είναι μάλλον ο Ιησούς Χριστός που κάνει το έργο Του μέσο του χριστιανού. Ο Θεός δε θέλει να εργαζόμαστε γι’ Αυτόν. Θέλει να Τον αφήνουμε να κάνει το έργο Του μέσα από μας. Αυτή είναι μια υπέροχη εμπειρία που γνώριζε καλά ο απόστολος Παύλος όταν έγραψε στους:
Γαλάτες2:19-20
19 Δεδομένου ότι, εγώ διαμέσου τού νόμου πέθανα απέναντι στον νόμο, για να ζήσω στον Θεό.
20 Μαζί με τον Χριστό έχω συσταυρωθεί· ζω δε όχι πλέον εγώ, αλλά ο Χριστός ζει μέσα σε μένα· σε ό,τι, όμως, τώρα ζω μέσα στη σάρκα, ζω με την πίστη τού Υιού τού Θεού, ο οποίος με αγάπησε, και παρέδωσε τον εαυτό του για χάρη μου.
………………………
φώτο sultana.cha
¨ Έχω πεθάνει στο σταυρό μαζί με το Χριστό. Και δε ζω πια εγώ, αλλά ζει στο πρόσωπο μου ο χριστός¨. Το σώμα του χριστιανού γίνεται πλέον σώμα του Χριστού για να το χρησιμοποιήσει. Εκείνος όπως θέλει το μυαλό του σκέφτεται τις σκέψεις του Χριστού , η θέληση του πλέον υποτάσσεται στη θέληση του Χριστού. Ολόκληρη η προσωπικότητα του χριστιανού
Ο χρόνος και οι ικανότητες του είναι τώρα εντελώς δικά Του.
 Ο απόστολος Παύλος συνεχίζοντας λέει ¨Κι η τωρινή σωματική ζωή είναι βασισμένη στην πίστη μου στον Υιό του Θεού, που με αγάπησε και πέθανε εκούσια για χάρη μου¨. Με τίνος την πίστη; Την πίστη του Υιού του Θεού, Εκείνου που μας αγάπησε και έδωσε τον Εαυτό Του για μας, Εκείνου στον οποίο ¨Ο Θεός έδωσε όλη την εξουσία στον ουρανό και στη γη¨.
 Σκέψου το! Μπορείς να συλλάβεις τι σημαίνει αυτό;
Αν έχεις παραδώσει τη θέληση σου στον Θεό Άγιο Πνεύμα κι αν έχεις αναγνωρίσει πως ο Ιησούς Χριστός είναι παρόν στη ζωή σου κάθε στιγμή τότε έχεις ήδη ξεκινήσει για μια συναρπαστική περιπέτεια. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός θ’ αρχίσει να καλεί κοντά Του δεκάδες άνδρες και γυναίκες μέσα από τη δική σου γεμάτη με Άγιο Πνεύμα ζωή.
Συνεχίζεται
φώτο sultana.cha
…………………………………