13--8--2015--ΠΕΜΠΤΗ------Yiannis Foutros


Αυτή, αδελφοι μου, είναι πια η αληθινή μας ταυτότητα "λαός του Θεού" σύμφωνα με τα προνόμια που μας χάρισε ο Θεός.

Πραγματικά αυτά τα λόγια, μόνο χαρά μπορούν να φέρουν στην ζωή μας, φτάνει να τα πιστέψουμε και να απαγκιστρωθούμε από τις φτηνές και μάταιες προσωρινές αξίες.

Και τότε ελεύθεροι από όλα τα δεσμά του κόσμου, που έχουν την ικανότητα να σπέρνουν την αγωνία του αβέβαιου αύριο και να αφαιρούν από το πρόσωπο μας την χαρά, να εξαγγείλουμε τα ευχάριστα νέα της σωτηρίας, που μπορούν να έχουν μέσα στον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.



Είναι πολύ ωφέλιμο να εξετάζουμε καθημερινά, το Πνευματικό μας περπάτημα, ώστε να μπορούμε να διορθωθούμε πριν τσιμεντωθούν ορισμένες συνήθειες του κόσμου τούτου, που στην αρχή φαίνονται "αθώες", και όμως μας οδηγούν σιγά σιγά μακριά από την αλήθεια και το φως του Κυρίου μας.

Είναι βέβαιο, ότι ζούμε σε καιρούς ύπουλους και πονηρούς, και γι αυτό χρειάζεται να μη επαναπαυόμαστε ούτε λεπτό, αφού μας κατατρέχουν χίλιοι κίνδυνοι και πειρασμοί.

Ας μη ξεχνούμε ποτέ, ότι είμαστε συνεχώς ο στόχος του σατανά, και γι' αυτό πρέπει να στηριζόμαστε εντελώς στον Κύριο μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, και ποτέ στις ανθρώπινες μας δυνάμεις, αφού πεθάναμε, και η ζωή μας είναι κρυμμένη μέσα σ' Αυτόν.



Αδελφοί μου, ας αγαπούμε ο ένας τον άλλο, καθώς ο Κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, μας αγάπησε.

Είναι η εντολή Του, και όσοι Τον αγαπούμε, υπακούμε στις εντολές Του.

Η εκκλησία, δηλαδή το επίγειο Σώμα του ΧΡΙΣΤΟΥ, πρέπει να είναι ο φωτεινός φάρος σε μία γειτονιά, σε μία πόλη, σε μία χώρα.

Αν απουσιάζει η αγάπη, τότε απουσιάζει και ο Θεός, διότι ο Θεός είναι Αγάπη...και τότε αυτή η εκκλησία είναι νεκρή.



Ο Κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, να ευλογήσει το βράδυ μας, με την Ειρήνη και τη χαρά Του !!!
Τα λόγια αυτά, αδελφοί μου, σίγουρα τα γνωρίζουμε, τα διαβάσαμε, τα ακούσαμε και τα κηρύξαμε αμέτρητες φορές...

Είναι καιρός όμως, με σοβαρότητα απέναντι στον Θεό, να αναλογιστούμε και να εξετάσουμε βαθειά την καρδιά μας, το πόσο απέχουμε από αυτή την αγάπη.

Ας μη απογοητευτούμε και να απελπιστούμε, διότι αυτή η αγάπη δεν καλλιεργείται με ανθρώπινες προσπάθειες και τακτικές, αλλά μόνο καθώς ανοίγουμε την καρδιά μας στο ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και Του ζητούμε με διακαή επιθυμία, να καρποφορήσει αυτή την αγάπη μέσα μας.

Όταν ο Κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ μας λέει να αγαπούμε ο ένας τον άλλο, εννοεί με αυτή την αγάπη, και έτσι μόνο ευαρεστείται και δοξάζεται στην ζωή μας ο ουράνιος μας ΠΑΤΕΡΑΣ.




...........................................