5-8-2015- τεταρτη--Η ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Η Αλεξάνδρεια βρίσκεται  στην Αίγυπτο και ανήκει στην κάτω Αίγυπτο. Υπάρχει και η άνω Αίγυπτος.
Στην Αλεξάνδρεια όταν έφτασαν τους υποδέχτηκαν όλοι φίλοι και συγγενείς.
  Ο Κίμωνας ήταν πολύ αγαπητός στην παροικία των Ιουδαίων στην Αλεξάνδρεια.
  Το σπίτι του ήταν αρκετά μεγάλο και έτσι έδωσε ένα χώρο στον Λευί για δικό του και να μπορεί να εργάζεται μαζί του στη δουλειά  με τα σανδάλια και να βγάζει τα προς το ζην φυσικά μπορούσε να κάνει και ευαγγελισμό παράλληλα ή μαζί του. Επίσης ξεχώρισε ένα μέρος για φιλοξενία ανθρώπων και αδελφών όταν θα χρειαζόταν.
  Μόλις φτάσανε στην Αλεξάνδρεια και άρχισαν να ζουν κανονικά και χαρούμενα να στήσουν την νέα τους ζωή από κοινού η Ραχήλ με τον Κίμωνα  να μπει και ο Λευή  στην ζωή του καταστήματος με τα ρούχα και των σανδαλιών τα νέα τους πρόλαβαν.
  Άρχισαν διωγμοί στην Ιερουσαλήμ! Πάγωσαν από τον φόβο τους και άρχισαν να σκέπτονται τους αδελφούς η Ραχήλ τους γονείς της. Ο  κόσμος από τον φόβο του έφευγαν σε άλλες πόλεις χωριά για να γλυτώσουν την μανία των Ιουδαίων ιερέων και έτσι ήρθαν τα νέα και στον Κίμωνα και Λευή.
 Το βράδυ όλοι τους μαζεύτηκαν στο σπίτι προσευχήθηκαν ηρέμησαν ησύχασαν στα χέρια του Κυρίου.
Όμως μια σκέψη περνούσε από το μυαλό των δύο ανδρών αλλά σε συνεννόησης σκέψεις δεν είπαν τίποτα στην Ραχήλ.
Το βράδυ πήγε ο Κίμων στο δωμάτιο που κοιμόταν ο 

Λευή και τον βρήκε ξύπνιο στην Προσευχή και γονάτισε δίπλα του και προσευχόταν και αυτός. Όταν τελείωσαν άρχισαν να μιλούνε.
 το θέμα: - είναι να ενωθούμε όλοι οι πιστοί εμπιστοσύνης που έχουμε ο ένας στον άλλον και να φροντίζουμε να μην δίνουμε στόχο όσο μπορούμε-.

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΗΣ

 -Ξέρεις τι σκέφτηκα Κίμωνα;  Μια  και το σπίτι σου είναι στην άκρη της πόλις και της συνοικίας λέω ότι κάτι να κάνουμε διότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και θα ξεσπάσει και εδώ φοβάμαι διωγμός. 
 - Σκέφτηκα λοιπόν να σκάψουμε όσο είναι καιρός ένα υπόγειο και να έχει μια έξοδο και είσοδο από τα χωράφια.  -Παρατήρησα ότι υπάρχει και ένας ξεροπόταμος κοντά μας να βγάλουμε την έξοδο εκεί που να μοιάζει με μια από τις πολλές τρύπες που υπάρχουν ήδη.- Σκέφτομαι να το αρχίσουμε από την πλευρά του ποταμού ώστε τα χώματα να τα ρίχνουμε στο λίγο νερό που έχει ώστε να τα παίρνει και να μην φαίνονται. Και μάλιστα θα δουλέψουμε μόνο άτομα πολύ πιστά στον Κύριο και να μην ξέρει κανείς γι’ αυτό το τούνελ διαφυγής και λατρείας. - Όπως βλέπεις δεν θα μπορούμε πια φανερά να μιλούμε στον κόσμο για τον Κύριο και θα πρέπει κάπου να μαζευόμαστε όσοι είναι του Κυρίου να μιλούμε γι αυτόν και να προσευχόμαστε για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.
-  Όπως ξέρουμε ήδη όλοι έφυγαν από τα Ιεροσόλυμα και πήγαν Αντιόχεια και προς τα εδώ στην Αφρική.
  Ο Κίμων συμφώνησε απόλυτα. Την άλλη μέρα που ήξερε τον κόσμο ποιους να εμπιστευθεί και ποιους όχι.
 Πήγε στο σπίτι του Ααρών και της Ρουθ ο οποίος Ααρών  είχε πιστέψει και αυτός στον Κύριο και μάλιστα αυτός είχε την τύχη να τον ιδεί να τον ακούσει προσωπικά και όταν αναστήθηκε ο Κύριος χωρίς αντίρρηση τον δέχτηκε Σωτήρα του. Είχεπέντε γιούς  τον Ελία τον Ιωσήφ το Ιάκωβο τον Εζεκία  τον Θωμά οι οποίοι άκουγαν από τον πατέρα τους για αυτά που είδε και άκουσε στα Ιεροσόλυμα.
 Πήγε λοιπόν ο Κίμων του ανάφερε όλα αυτά και χωρίς χρονοτριβεί με τους γιούς του ξεκίνησαν να δουλεύουν τα βράδια όλοι μαζί και με σάκους να τραβούν τα χώματα στο ποτάμι.
 Σιγά - σιγά πολλοί πιστοί με τα αγόρια τους άρχισαν αυτήν την επίπονη δουλειά με βάρδιες να κάνουν τις σήραγγες διακλαδωτές ώστε να μη μπορεί κανείς να βρει που πηγαίνουν και σε τι χρησιμεύουν.
Όταν από μακριά το έβλεπε άνθρωπος φαινόταν σαν φυσική σπηλιά όπως και οι άλλες στον τοίχο της όχθης αλλά και τα πολλά καλάμια δεν άφηναν να είναι ορατή.
 Δούλεψαν  πολύ σκληρά και όσο μπορούσαν να το κάνουν γρήγορα να ενωθεί με το σπίτι. Και μετά θα το έφτιαχναν κάθε μέρα να μεγαλώνει.
 Στο υπόγειο του Κίμωνα έκαναν ένα δωμάτιο με πέτρινους τοίχους και εκεί με ένα μοχλό πατώντας την κατάλληλη πέτρα δεν διέφερε από τις άλλες τραβιόταν μια πόρτα και αμέσως επανερχόταν στην θέση της και εύκολα δεν μπορούσε να το καταλάβει κάποιος.
 Βάλανε κανόνες ότι όποιος ήθελε να πάει στην άλλη μεριά έπρεπε να κρατά τα παπούτσια του στο χέρι ώστε να μην υπάρχει ένδειξη ότι άνθρωποι κατοικούν ή πήγαν από εκεί κάπου. Βέβαια υπήρχε και πόρτα που έβγαζε στον κήπο του σπιτιού. Το δωμάτιο το γέμισαν με πράγματα του μαγαζιού όπως τόπια από υφάσματα και δέρματα για τα σανδάλια. Και η μυρωδιά του δέρματος δεν άφηνε άλλες μυρωδιές καθόλου να φανούν διότι τα δέρματα ήταν δυνατά στην μυρωδιά.
Όταν  το τελείωσαν σαν αρχικό σχέδιο όλοι μαζί ευχαρίστησαν τον Κύριο  και το Πνεύμα το Άγιο τους έδωσε δύναμη να προσεύχονται, τους κατεύθυνε τις καρδιές τους, και κάθε μέρα άφηναν στον Κύριο την καρδιά τους και το Πνεύμα εργάζονταν μέσα τους.
  Άρχισαν  να προστατεύουν τους αδελφούς που κατέφευγαν στην Αλεξάνδρεια αφού πρώτα τους παρουσιάζονταν με αγαθότητα καλών ανθρώπων πονετικών που ήταν αλήθεια χωρίς να φανερώνουν ότι είναι χριστιανοί μήπως και από αυτούς κάποιος ήταν άνθρωπος ασυνείδητος και τους προδώσει στις αρχές.
Ήταν αμερόληπτοι σε όλους τους πρόσφυγες έδιναν φαγητό και προσπαθούσαν να τους βρουν απασχολήσεις ώστε να μπορούν να συντηρούνται οι οικογένειες τους.
 Φύλαγαν σαν τα μάτια τους όλοι προσεκτικά το σπίτι του Κίμωνα.
  Έντυσαν ανθρώπους από το μαγαζί του Κίμωνα έδωσαν σανδάλια έδωσαν φαγητό και ότι χρειαζόταν οι αδελφοί το έκαναν για Χάρη του Κυρίου όπως και εκείνος τους έκανε χάρι και πέθανε γι’ αυτούς. Προσπαθούσαν  με λόγια να τους στηρίξουν. Οι δύο γυναίκες η Ραχήλ και η μητέρα των παιδιών η Ρουθ μαγείρευαν και το έστελναν το φαγητό στο μαγαζί ώστε να ταΐζουν πεινασμένους ανθρώπους.
  Τότε  αποφάσισαν οι δυο άνδρες ο Κίμωνας με το Λευή να  κάνουν ένα μαγειρειό και να ταΐζουν κόσμο ώστε όσοι δεν έχουν χρήματα να κάνουν κάποιες εργασίες μέσα στο μαγειρειό και στο μαγαζί με τα εμπορεύματα να παίρνουν και κάτι. Κι αυτό για να μην μάθουν την τεμπελιά, να αράζουν  ότι βρήκαν φαγητό και όλα καλά.
Έτσι προσέλαβαν μια αδελφή με τον άντρα της στο μαγειρείο να είναι υπεύθυνοι στο φαγητό.
Με αυτόν τον τρόπο η Ραχήλ και η Ρουθ απαλλάχτηκαν από το να πηγαίνουν φαγητά στο μαγαζί.
Επίσης αποφάσισαν να συνεργαστούν με την Ιερουσαλήμ έστειλαν γράμμα στους αποστόλους με δικό τους άνθρωπο ώστε να μάθουν τι έργο κάνουν και να δώσουν βοήθεια στην εκκλησία Ιεροσολύμων.
 Το μήνυμα στους αποστόλους έλεγε ότι πέρα από τις δραστηριότητες τους υπάρχει καταφύγιο και αν μπορούν κάποιοι να έρθουν να μιλήσουν και να τους στηρίξουν όλους και τους έστειλαν και βοήθεια χρημάτων ρούχων να μπορέσουν να κινηθούν.
 Στην Ιερουσαλήμ, οι Απόστολοι και οι αδελφοί που βρίσκονταν κοντά τους ,χάρηκαν γι’ αυτές τις δραστηριότητες του Κίμωνα και του Λευή στην Αλεξάνδρεια που έστειλαν με αδελφό, αυτό το μήνυμα  που πηγαινοέρχονταν με καραβάνια, γράμμα στην Ρεβέκα και τον πατέρα της Ραχήλ  Ιωνά αν θέλουν να πάνε κοντά τους. Επίσης και χρήματα στην Εκκλησία για να συνδράμουν στο φαγητό των αδελφών που είχαν ανάγκη.
  Όταν το έμαθε η Ρεβέκα χάρηκε και έκλαψε μαζί από λύπη πως θα τους πει για τον άνδρα της που τον έπιασαν και τον λιθοβόλησαν σαν χριστιανό τραβώντας τον έξω από το σπίτι του κατηγορώντας τον ότι φιλοξενούσε τον Ιησού και τους οπαδούς του τωρα,που ήταν απατεώνας και ότι βοήθησε στους μαθητές του να κλέψουν το σώμα του και να πούνε στον κόσμο ότι αναστήθηκε.
  Πώς να το πει στα παιδιά της;  Θα πάει όμως στην Αλεξάνδρεια διότι μόνη της άλλο μέσα στο σπίτι δεν μπορεί να μείνει  και με τους διωγμούς που γίνονται καλύτερα να είναι μαζί τους.
  Όταν το ανάφερε στον Πέτρο εκείνος της είπε:
 -Καλή η σκέψη σου Ρεβέκα να προσευχηθούμε στον Κύριο και να είναι η χάρις Του μαζί σου. Όταν το ανακοίνωσαν ο Αράμ είπε - θα πάω κι’ εγώ μαζί της, ο Ιούστος, είπε- θα πάω κι εγώ μαζί τους.

  Τότε ο Πέτρος είπε - να πάτε και ο Κύριος να είναι μαζί σας και να μη μας ξεχνάτε κι εμάς που χρειαζόμαστε προσευχές και στήριγμα από τον Κύριο.- να μη ξεχνάτε τους φτωχούς των Ιεροσολύμων.- Να βοηθήσετε όσο μπορείτε εκεί.
συνεχιζεται