23-8-2015---05--Η Μοναδικότητα του Ιησού. Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου Χριστιανική κίνηση αγάπης ΒΗΜΑ - 3- (Bill Bright)

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


φώτο sultana.cha
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Άγιο Πνεύμα. 
Ξεπερνώντας την αποθάρρυνση και ήττα
ΒΗΜΑ  3
03
Συνέχεια:
Γιατί τόσο λίγοι χριστιανοί είναι πληρωμένοι με το Άγιο Πνεύμα.
Το βασικό πρόβλημα είναι η θέληση του ανθρώπου. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερο ον. Ο Θεός τον δημιούργησε έτσι ώστε να έχει δικό του μυαλό και δική του βούληση.
  Ο Θεός θα παραβίαζε τους δικούς Του πνευματικούς νόμους αν εξανάγκαζε τον άνθρωπο να υπακούει στις εντολές Του. Τη στιγμή που αποφασίζουμε  ν’ ανοίξουμε την καρδιά στον Χριστό η θέληση μας υποτάσσεται προς στιγμή στη θέληση του Θεού.
Στο: Ρωμαίους 10:9
9 ότι, αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο, τον Ιησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς·
………………………
Ο απόστολος Παύλος λέει πως αν ομολογήσουμε με το στόμα μας τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και πιστέψουμε με την καρδιά μας ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς θα σωθούμε. Ο άνθρωπος πρέπει να θέλει να ¨μετανοήσει¨(να γυρίσει δηλαδή από το δικό του δρόμο στο δρόμο του Θεού). Για  να μπορέσει να γίνει παιδί του Θεού. Μετά από αυτήν την Μεταστροφή όμως η καρδιά πολύ συχνά χάνει την ¨πρώτη της αγάπη¨. Όλη η λαμπρότητα που συνόδευε την πνευματική γέννηση χάνετε και πολλοί χριστιανοί παύουν ποια ¨να βαδίζουν στο φως όπως ο Θεός είναι στο φως¨
Α΄ Ιωάννου 1:7
7 Αν, όμως, περπατάμε μέσα στο φως, όπως αυτός είναι μέσα στο φως, έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον, και το αίμα τού Ιησού Χριστού, του Υιού του, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία.
………………………..
Δεν αποζητούν πλέον το θέλημα του Θεού αλλά για διάφορους λόγους αποφασίζουν να επακολουθήσουν το δικό τους δρόμο. Αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν τα δικά τους σχέδια και το δικό τους σκοπό για τη ζωή. Πιστεύοντας ότι είναι ελεύθεροι γίνονται δούλοι της αμαρτίας και τελικά φτάνουν στο σημείο να πουν όπως ο απόστολος Παύλος:
Ρωμαίους 7:19-20-24
19 επειδή, δεν κάνω το αγαθό, που θέλω· αλλά, το κακό, που δεν θέλω, αυτό κάνω.
20 Και αν εγώ κάνω εκείνο που δεν θέλω, δεν το εργάζομαι πλέον εγώ, αλλά η αμαρτία που κατοικεί μέσα μου.
21 Βρίσκω, λοιπόν, τούτον τον νόμο, ότι, ενώ εγώ θέλω να κάνω το καλό, κοντά μου βρίσκεται το κακό.
22 Επειδή, βρίσκω μεν ευχαρίστηση στον νόμο τού Θεού κατά τον εσωτερικό άνθρωπο·
23 όμως, βλέπω μέσα στα μέλη μου έναν άλλο νόμο, που αντιμάχεται στον νόμο τού νου μου, και με αιχμαλωτίζει στον νόμο τής αμαρτίας, που είναι μέσα στα μέλη μου.
24 Ω, ταλαίπωρος άνθρωπος εγώ· ποιος θα με ελευθερώσει από το σώμα αυτού τού θανάτου;
……………………..
φώτο sultana.cha
Κανένας  δεν μπορεί να είναι πιο δυστυχισμένος από το χριστιανό που έπαψε να έχει στενή σχέση με το Χριστό.
  ΣΕ μια πνευματική κατάσταση δεν υπάρχει πλέον χαρά στη χριστιανική πορεία δεν υπάρχει επιθυμία να ομολογείς τον Χριστό δεν υπάρχει ενδιαφέρον για κείνους που χρειάζονται απελπισμένα και την αγάπη του Σωτήρα μας.
Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που κάνουν κάποιον που γεύτηκε την αγάπη και τη συγχώρηση που μόνο ο Χριστός χαρίζει κάποιον που ένιωσε τη χαρά της παρουσίας Του ν’ αποφασίσει ν’ αρνηθεί το θέλημα του  Θεού και να βαδίσει το δικό του δρόμο;
Γιατί ένας χριστιανός θα θυσίαζε τη δύναμη που του δίνει η γεμάτη με Άγιο Πνεύμα ζωή προκειμένου να ζήσει με το δικό του τρόπο;
Υπάρχουν δύο λόγοι:
Έλλειψη γνώσης του Λόγου του Θεού
 Πολλοί χριστιανοί δε γνωρίζουν ότι ο λόγος του Θεού
Περιέχει ένδοξες αλήθειες που αφορούν τη σχέση του Χριστιανού με τον Κύριο Ιησού Χριστό τον Πατέρα Θεό και το Άγιο Πνεύμα. Αυτή η έλλειψη πληροφόρησης έχει εμποδίσει πολλούς από το να αποκτήσουν την πλήρωση του Αγίου Πνεύματος. Σκεφτείτε το: κάθε χριστιανός είναι παιδί του Θεού.
Ιωάννης 1:12
12 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του·
………………………….
Οι αμαρτίες του έχουν συγχωρεθεί και μπορεί να εξακολουθήσει να καθαρίζεται από κάθε αμαρτία.
Α΄ Ιωάννου 1:7
7 Αν, όμως, περπατάμε μέσα στο φως, όπως αυτός είναι μέσα στο φως, έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον, και το αίμα τού Ιησού Χριστού, του Υιού του, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία.
………………………..
Καθώς συνεχίζει να έχει κοινωνία με το Χριστό. Ο Θεός Πατέρας ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα πραγματικά κατοικούν στην καρδιά κάθε χριστιανού και περιμένουν να ενδυναμώσουν και να οδηγήσουν κάθε παιδί του Θεού στην πνευματική ωριμότητα.
Πολλοί χριστιανοί επίσης δεν καταλαβαίνουν πως η πίστη πρέπει να έχει ένα αντικείμενο. Οι ιδιότητες του Θεού είναι η βάση της πίστηςμας.
 
φώτο sultana.cha
1/. Ο Θεός είναι κυρίαρχος και αιώνιος. Η Αγία Γραφή Τον αποκαλεί ¨Ο πρώτος και ο έσχατος¨ δεν έχει αρχή. Δεν έχει τέλος
Υπάρχει έξω από το χώρο και το χρόνο δεν οφείλει την ύπαρξη Του σε κανένα.
Ιερεμίας 32:17
7 Ω! Κύριε, Θεέ! Δες, εσύ έκανες τον ουρανό και τη γη με τη δύναμή σου τη μεγάλη, και με τον βραχίονά σου τον απλωμένο· δεν υπάρχει κανένα πράγμα δύσκολο σε σένα.
Αποκάλυψη 1:8
8 Εγώ είμαι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος, λέει ο Κύριος, ο Ων και ο Ην και ο Ερχόμενος, ο Παντοκράτορας.
Αποκάλυψη 4:11
11 Άξιος είσαι, Κύριε, να πάρεις τη δόξα και την τιμή και τη δύναμη· επειδή, εσύ έκτισες τα πάντα και για το θέλημά σου υπάρχουν και κτίστηκαν.
Ησαϊας 4 :25-26
25 Με ποιον, λοιπόν, θα με εξομοιώσετε, και θα εξισωθώ; λέει ο Άγιος.
26 Σηκώστε ψηλά τα μάτια σας, και δείτε, ποιος τα δημιούργησε αυτά; Αυτός που βγάζει το στράτευμά τους κατά αριθμό· αυτός που καλεί όλα αυτά με το όνομά τους στη μεγαλειότητα της δύναμής του, επειδή, είναι ισχυρός σε εξουσία· δεν του λείπει τίποτε.
Ρωμαίους 9:14-21
14 Τι, λοιπόν, θα πούμε; Μήπως υπάρχει αδικία στον Θεό;
Μη γένοιτο.
15 Επειδή, λέει στον Μωυσή: «Θα ελεήσω όποιον ελεώ, και θα σπλαχνιστώ όποιον σπλαχνίζομαι».
16 Άρα, λοιπόν, δεν εξαρτάται από εκείνον που θέλει ούτε από εκείνον που τρέχει, αλλά από τον Θεό που ελεεί.
17 Επειδή, η γραφή λέει στον Φαραώ ότι: «Γι' αυτό τον σκοπό σε ανύψωσα, για να δείξω σε σένα τη δύναμή μου, και για να εξαγγελθεί το όνομά μου σε όλη τη γη».
18 Άρα, λοιπόν, όποιον θέλει ελεεί· και όποιον θέλει, σκληραίνει.
19 Θα μου πεις, λοιπόν: Ο Θεός γιατί πλέον κατηγορεί; Στο θέλημά του ποιος εναντιώνεται;
20 Αλλά, μάλιστα, εσύ, ω άνθρωπε, ποιος είσαι που αντιμιλάς στον Θεό; Μήπως το πλάσμα θα πει σ' αυτόν που το έπλασε: Γιατί με έπλασες έτσι;
21 Ή, δεν έχει εξουσία ο κεραμέας επάνω στον πηλό, από το ίδιο μίγμα να κάνει το ένα μεν σκεύος για χρήση τιμητική, το άλλο δε για χρήση όχι τιμητική;
Εφεσίους 1:11
11 σ' αυτόν, στον οποίο και πήραμε κληρονομιά, καθώς προοριστήκαμε σύμφωνα με την πρόθεση εκείνου, που ενεργεί τα πάντα, σύμφωνα με τη βουλή τού θελήματός του·
…………………………………..
φώτο sultana.cha
2/. Ο Θεός είναι Άγιος. Μόνο Αυτός είναι εντελώς αγνός και ελεύθερος από το κακό. Επειδή η αγιότητα του Θεού δεν μπορεί να υπομείνει την αμαρτία, που υπάρχει ανάμεσα σ’ Αυτόν και τον άνθρωπο ένα μεγάλο χάσμα που μπορεί να γεφυρωθεί μόνο με το γιο Του, τον Ιησού Χριστό.
Α΄ Σαμουήλ 2:2
2 Δεν υπάρχει άγιος όπως ο Κύριος· επειδή, δεν υπάρχει άλλος εκτός από σένα· ούτε υπάρχει βράχος όπως ο Θεός μας.
Αποκάλυψη 4:
8 Και τα τέσσερα ζώα είχαν ολόγυρα, κάθε ένα ξεχωριστά, από έξι φτερούγες, και από μέσα ήσαν γεμάτα με μάτια· και δεν σταματούν ημέρα και νύχτα να λένε: «Άγιος, άγιος, άγιος, ο Κύριος ο Θεός, ο Παντοκράτορας», ο Ην και ο Ων και ο Ερχόμενος.
φώτο sultana.cha
3/. Ο Θεός είναι αγάπη. Η τελειότερη έκφραση της αγάπης Του ήταν ο θάνατος του Ιησού Χριστού επάνω στο σταυρό για τις αμαρτίες μας .
Α΄ Ιωάννου 4:8-10-16
8 Εκείνος που δεν αγαπάει, δεν γνώρισε τον Θεό· επειδή, ο Θεός είναι αγάπη.
9 Με τούτο φανερώθηκε η αγάπη τού Θεού σε μας, επειδή ο Θεός τον Υιό του τον μονογενή απέστειλε στον κόσμο για να ζήσουμε διαμέσου αυτού.
10 Σε τούτο βρίσκεται η αγάπη, όχι ότι εμείς αγαπήσαμε τον Θεό, αλλ' ότι αυτός μας αγάπησε και απέστειλε τον Υιό του ως μέσον εξιλασμού για τις αμαρτίες μας.
11 Αγαπητοί, επειδή με τέτοιον τρόπο μάς αγάπησε ο Θεός, οφείλουμε κι εμείς να αγαπάμε ο ένας τον άλλον.
12 Κανένας δεν είδε ποτέ τον Θεό. Αν, όμως, αγαπάμε ο ένας τον άλλον, ο Θεός μένει μέσα μας· και η αγάπη του είναι μέσα μας ολοκληρωμένη.
13 Από τούτο γνωρίζουμε ότι μένουμε σε ενότητα μ' αυτόν κι αυτός σε ενότητα με μας, επειδή από το Πνεύμα του έδωσε σε μας.
14 Κι εμείς είδαμε και δίνουμε μαρτυρία ότι ο Πατέρας απέστειλε τον Υιό Σωτήρα τού κόσμου.
15 Όποιος ομολογήσει ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός τού Θεού, ο Θεός μένει σε ενότητα μ' αυτόν, κι αυτός μένει σε ενότητα με τον Θεό.
16 Κι εμείς γνωρίσαμε και πιστέψαμε την αγάπη που έχει για μας ο Θεός. Ο Θεός είναι αγάπη· και εκείνος που μένει μέσα στην αγάπη, μένει σε ενότητα με τον Θεό και ο Θεός μένει σε ενότητα μ' αυτόν.
φώτο sultana.cha
4/. Ο Θεός είναι αξιόπιστος. Η αλήθεια Του είναι συνυφασμένη με το χαρακτήρα Του. Η τιμιότητα και η ακεραιότητα είναι σημαντικές ιδιότητες για τον ίδιο τον Θεό. Είναι αδύνατο γι’ Αυτόν να ψευσθεί ή να παραπλανήσει.
Ιώβ 34:10-12
10 Γι' αυτό, ακούστε με, άνδρες συνετοί: Μη γένοιτο να υπάρχει αδικία στον Θεό, και ανομία στον Παντοδύναμο.
11 Επειδή, σύμφωνα με το έργο τού ανθρώπου, θα του ανταποδώσει, και στον καθέναν θα κάνει να βρει σύμφωνα με τον δρόμο του.
12 Ναι, ο Θεός, σίγουρα, δεν θα πράξει με ασεβή τρόπο, ούτε θα διαστρέψει την κρίση ο Παντοδύναμος.
Ψαλμοί 117:2
1 ΑΙΝΕΙΤΕ τον Κύριο, όλα τα έθνη· δοξολογείτε αυτόν, όλοι οι λαοί·
2 επειδή, το έλεός του επάνω μας είναι μεγάλο· και η αλήθεια τού Κυρίου παραμένει στον αιώνα.
Αλληλούια.
5/. Ο Θεός είναι παντοδύναμος. Είναι ο προμηθευτής όλων των αγαθών. Επειδή ο ίδιος είναι Δημιουργός ασχολείται πολύ επισταμένα με τη ζωή μας.
Ιερεμίας 32:17-19
17 Ω! Κύριε, Θεέ! Δες, εσύ έκανες τον ουρανό και τη γη με τη δύναμή σου τη μεγάλη, και με τον βραχίονά σου τον απλωμένο· δεν υπάρχει κανένα πράγμα δύσκολο σε σένα.
18 Κάνεις έλεος σε χιλιάδες, και ανταποδίδεις την ανομία των πατέρων στον κόρφο των παιδιών τους ύστερα απ' αυτούς· ο Θεός ο μεγάλος, ο ισχυρός, το όνομά του είναι ο Κύριος των δυνάμεων,
19 μεγάλος σε βουλή, και δυνατός σε έργα· επειδή, τα μάτια σου είναι ανοιγμένα επάνω σε όλους τούς δρόμους των γιων των ανθρώπων, για να δώσεις στον κάθε έναν σύμφωνα με τους δρόμους του, και σύμφωνα με τον καρπό των έργων του·
Α΄ Ιωάννου 1:1-4
1 Εκείνο που ήταν από την αρχή, εκείνο που ακούσαμε, εκείνο που είδαμε με τα μάτια μας, εκείνο που τη θέα του κοιτάξαμε και τα χέρια μας ψηλάφησαν, για τον Λόγο τής ζωής,
2 (και η ζωή φανερώθηκε, και είδαμε και δίνουμε μαρτυρία και εξαγγέλλουμε σε σας την αιώνια ζωή, που ήταν προς τον Πατέρα και φανερώθηκε σε μας·)
3 εκείνο που είδαμε και ακούσαμε, εξαγγέλλουμε και σε σας, για να έχετε κι εσείς κοινωνία μαζί μας· και η δική μας, μάλιστα, κοινωνία είναι μαζί με τον Πατέρα και μαζί με τον Υιό του, τον Ιησού Χριστό.
4 Κι αυτά τα γράφουμε σε σας, ώστε η χαρά σας να είναι πλήρης.
φώτο sultana.cha
6/.  Ο Θεός είναι παντογνώστης. Τίποτε δεν ξεφεύγει από την προσοχή Του και τίποτε δεν Τον εκπλήσσει.
Ψαλμοί 147:5
5 Ο Κύριός μας είναι μέγας, και η δύναμή του μεγάλη· η σύνεσή του αμέτρητη.
……………………….

συναιχιζεται
φώτο sultana.cha