22--8--2015----- Yiannis Foutros 19 Αυγούστου · Τροποποιήθηκε ·



Ο Εκκλησιαστής ( ο Σολομώντας), μας μιλά για τις σοφές διαπιστώσεις του, βλέποντας κατάματα την ματαιότητα της γήινης προσωρινής ζωής μας.

Σίγουρα, όχι για να μας απογοητεύσει, αλλά αντίθετα να μας ενθαρρύνει, λέγοντας μας ότι το μυστικό της πραγματικής χαράς του ανθρώπου, είναι να ζει την κάθε του μέρα, με φόβο Θεού, με πίστη και εμπιστοσύνη στα χέρια του δημιουργού του.

Από τις εμπειρίες της καθημερινότητας μας, συνειδητοποιούμε κι εμείς αυτή την πραγματικότητα, ότι δηλαδή "υπάρχει καιρός για το κάθε τι" για το διάστημα που ζούμε κάτω στη γη.

Η κάθε κατάσταση αποχωρεί για να την διαδεχθεί μια άλλη. Γι' αυτό ας μη απογοητευόμαστε διότι μετά την λύπη έρχεται η χαρά, μετά το κλάμα έρχεται το γέλιο, και μετά το πένθος ο χορός.

Το γεγονός ότι μετά την γέννηση μας, ακολουθεί ο Θάνατος και το πένθος... ακόμα και αυτό, για εμάς που πιστεύουμε στην ανάσταση των νεκρών και της αρπαγής της εκκλησίας με τον ένδοξο ερχομό του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, δεν πρέπει να αφήνουμε τη θλίψη να μας καθηλώνει, αλλά να τρέφουμε μέσα στην καρδιά μας, την ελπίδα της αιώνιας ζωής, που φέρνει ουράνια χαρά.


Πόσο χαίρεται ο ουράνιος μας ΠΑΤΕΡΑΣ, καθώς απευθυνόμαστε σε Αυτόν, δια του ονόματος του αγαπημένου Του Υιού, του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,
και πόσο θλίβεται όμως, καθώς οι άνθρωποι επιμένουν να Τον παραμερίζουν και να επικαλούνται τόσα άλλα ονόματα.

Ναι, σέβομαι την ελευθερία του κάθε ανθρώπου, αλλά το θεωρώ μεγάλη αδιαφορία, να γνωρίζω οτι αμαρτάνουν και οδηγούνται στον γκρεμό, κι εγώ από πάνω να λέω : καλά να πάθουν για το γινάτι τους.

Μέχρι να κλείσω τα μάτια, με τη χάρη του Θεού, και με αγάπη για τους συνανθρώπους μου, θα κηρύττω και θα ομολογώ, ότι ο μόνος Σωτήρας, μεσίτης, Κύριος και Θεός, είναι ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, και θα συνεχισω να προσεύχομαι, και θα ελπίζω, όλοι να σωθούν και να μη χαθεί καμία ψυχή...και ας μη με αγαπούν.