30--5--2017---Γ----01----ΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗ--------Ιωάννης 1 1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος. 2 Αυτός ήταν στην αρχή προς τον Θεό. 3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει. 4 Μέσα σ' αυτόν ήταν ζωή, και η ζωή ήταν το φως των ανθρώπων. 5 Και το φως μέσα στο σκοτάδι φέγγει, και το σκοτάδι δεν το κατέλαβε.



     ΑΘΗΝΑΙ 1958
01=

Η αξία της καινής διαθήκης.
 Η Καινή διαθήκη είναι ένα βιβλίο πανανθρώπινο! Η Καινή Διαθήκη μαζί με την Παλαια διαθήκη αποτελούν την Αγία Γραφή. Ένα βιβλίο που η συγγραφή του και η διάδοση του στην ανθρωπότητα αποτελούν ένα γιγάντιο ιστορικό φαινόμενο.
Η Καινή Διαθήκη έθρεψε και ενέπνευσε τα μεγαλύτερα πνεύματα των αιώνων και έφερε νέα πνοή στην ζωή ατόμων και λαών. Όλοι όσοι δόξασαν το Θεό με την ζωή τους και το έργο τους αγαπούσαν και μελετούσαν πολύ την Καινή Διαθήκη.
 Το ασύγκριτο αυτό βιβλίο σημειώνει σήμερα στα πέρατα της Οικουμένης ένα πρωτοφανή εκδοτικό θρίαμβο. Μεταφράζεται σε όλο και νέες γλώσσες (έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 1000!) υπ’ όψιν ότι ο αδελφός το έγραψε το βιβλίο το 1958) και κυκλοφορεί διαρκώς σε εκατομμύρια αντίτυπα.
Έτσι πραγματοποιείται στην Οικουμένη μια «διαρκείς Πεντηκοστή!»…Εξάλλου εκατοντάδες Πανεπιστημιακές έδρες και ειδικά ινστιτούτα ασχολούνται νε το ένδοξο αυτό βιβλίο και αναρίθμητα συγγράμματα γύρω από αυτό, βλέπουν κάθε χρόνο το φως της δημοσιότητας.
 Η Καινή διαθήκη (Νέα Διαθήκη) αποτελεί την νέα συμφωνία μεταξύ Θεού και ανθρώπου. Με την  Νέα Διαθήκη μια νέα σχέση μεταξύ Θεού και ανθρώπου δημιουργήθηκε. Στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός εμφανίζεται ως αυστηρός και δίκαιος Κύριος.
Στην Καινή διαθήκη ο θεός εμφανίζεται ως καλός και ευσπλαχνικός Πατέρας. Στην Καινή Διαθήκη διακρίνουμε το αποκορύφωμα της θείας αποκαλύψεως, που άρχισε με την Παλαια διαθήκη.

Ο Ιερός Αυγουστίνος είπε: «Η καινή διαθήκη μέσα στην Παλαια είναι κρυμμένη και η Παλαιά Διαθήκη μέσα στην Καινή αποκαλύπτεται.
 Το κέντρο της καινής Διαθήκης είναι ένα Πρόσωπο: ο Χριστός!
Δια μέσου του Υιού Του ο πατέρας-θεός προσφέρει στον αμαρτωλό άνθρωπο την συγχώρηση την σωτηρία την νέα ζωή την αιωνιότητα!
Η Καινή διαθήκη λέγεται και «Ευαγγέλιο». Και είναι πράγματι ευαγγέλιο (καλή αγγελία χαρμόσυνο μήνυμα), γιατί περιέχει τα καλά νέα του Θεού προς όλους τους αμαρτωλούς ανθρώπους. Το χαρμόσυνο αυτό μήνυμα δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά από τις ανθρώπινες φιλοσοφίες και κοσμοθεωρίες. Έχει κύρος υπερκόσμιο και ακατάλυτο.

Οι ανθρώπινες φιλοσοφίες περιέχουν σπέρματα αληθειών ενώ το Ευαγγέλιο είναι αυτή η αλήθεια!
 Όσοι περιφρονούν και ειρωνεύονται το ευαγγέλιο δεν το έχουν μελετήσει ή το έχουν παρανοήσει. Γιατί το Ευαγγέλιο φέρνει μια καινούργια δύναμη και μια φωτεινή προοπτική μέσα στην ζωή του ανθρώπου.
Φέρνει μια χαρά μεγάλη ολοκληρωμένη αναφαίρετη.
Αρκεί μόνο να σημειωθεί ότι στην καινή διαθήκη το ρήμα «χαίρω» επαναλαμβάνεται 72 φορές και η λέξη «χαρά»  58 φορές!...
 Είναι δυστυχής   ο άνθρωπος που πέρασε από τον κόσμο αυτό χωρίς να λούσει την ψυχή του στο λυτρωτικό φως του Ευαγγελίο