11--5--2017------Η Βασιλεία Του Κυρίου «Ας έλθει η βασιλεία σου. Το υπόδειγμα προσευχής ασχολείται με τη βασιλεία του Θεού. οι ακόλουθοι του Χριστού περίμεναν και έλπιζαν για την εγκαθίδρυση της βασιλείας με την οποία πίστευαν σε μια απελευθέρωση του Ισραήλ από πολιτική καταδυνάστευση. Έτσι τα λόγια αυτά είχαν μια ιδιαίτερη σημασία στους μαθητές Του. Αλλά ο Χριστός απορρίφτηκε από το έθνος Του.»Στους δικούς του ήλθε αλλά οι δικοί Του δεν τον δέχθηκαν»----------08--ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ; (έκδοση β΄) (Εκδόσεις ¨οι Νικητές…Κατερίνη)

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



Στους ουρανούς
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Ο Κύριος μας δεν μας δίδαξε μόνο να προσευχόμαστε στον Πατέρα μας αλλά μας έδειξε να προσευχόμαστε στον Πατέρα μας στουςουρανούς. Ο Ουράνιος Πατέρας μας δεν είναι απόμακρος. Είναι κοντά μας μάλιστα κατοικεί στην καρδιά του πιστού: «Δεν ξέρετε ότι είσθε ναός του Θεού και το Πνεύμα του Θεού κατοικεί μέσα σας; αν καταστρέψει κανείς τον ναό του Θεού είναι άγιος και ο ναός αυτός είσθαι εσείς» (Α΄ Κορινθίους6:16) «Σεις είσθε ναός του Θεού του ζωντανού καθώς είπε ο Θεός θα κατοικίσω μέσα τους και θα περπατήσω ανάμεσα τους και θα είμαι Θεός τους και αυτοί θα είναι λαός Μου»(Β΄ Κορινθίους 3:16-17).

Ας τιμάται ως άγιον το όνομα Σου

  Τα λόγια αυτά δεν σημαίνουν ότι το όνομα του Θεού επιδέχεται βαθμούς αγιότητας ή ότι η προσευχή μας μπορεί να κάνει το όνομα Του πιο απ’ ότι είναι. Με τα λόγια μας αυτά εκδηλώνομε τη σφοδρή επιθυμία της καρδιάς μας ότι ο χαρακτήρας τα χαρακτηριστικά και οι τελειότητες του Θεού γίνονται πιο γνωστά τιμούνται και δοξάζονται από όλα τα λογικά πλάσματά Του. Ο Ίδιος ο Ιησούς κάποτε είπε: «Πατέρα δόξασε το όνομά Σου».
  Ένα όνομα δεν έχει μέσα του καμιά ειδική αξία.  Δεν υπάρχει τίποτε που με την απλή ένωση με το συνδυασμό διαφόρων γραμμάτων του αλφάβητου να δημιουργήσουμε ένα όνομα που αξίζει να «αγιασθεί». Όταν ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του να προσεύχονται»Ας αγιασθεί το όνομά Σου» δεν προσδιόρισε από όλα τα ονόματα να τιμάται σαν άγιο. Αυτό που εννοούσε ήταν Εκείνος στον οποίο αποδίδομαι διάφορα ονόματα αξίζει να τιμάται σαν άγιος ξεχωρισμένος.

  Μιλώντας θετικά θα πρέπει να τιμάται το όνομα του Θεού. και αρνητικά ποτέ δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε χωρίς ευλάβεια.
Λέγει η βίβλος: Μη λάβεις το όνομα του Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω διότι δεν θέλει αθωώσει ο Κύριος τον λαβόντα επί ματαίω το όνομα αυτού(έξοδος 20:7). Αν προσευχόμαστε ειλικρινά «ας αγιασθεί το όνομα Σου» τότε θ’ αλλάξει η σκέψη και η διαγωγή μας. Καθώς αναγνωρίζουμε τη δύναμη τη σοφία την αγιότητα και τη δικαιοσύνη Του. Και καθώς αναγνωρίζουμε το αμετάβλητο του Θεού την πιστότητα την αγάπη και το έλεος Του με χαρά και ευγνωμοσύνη παραχωρούμαστε στο τέλειο θέλημα Του.

Η Βασιλεία Του Κυρίου
  «Ας έλθει η βασιλεία σου. Το υπόδειγμα προσευχής ασχολείται με τη βασιλεία του Θεού. οι ακόλουθοι του Χριστού περίμεναν και έλπιζαν για την εγκαθίδρυση της βασιλείας με την οποία πίστευαν σε μια απελευθέρωση του Ισραήλ από πολιτική καταδυνάστευση. Έτσι τα λόγια αυτά είχαν μια ιδιαίτερη σημασία στους μαθητές Του. Αλλά ο Χριστός απορρίφτηκε από το έθνος Του.»Στους δικούς του ήλθε αλλά οι δικοί Του δεν τον δέχθηκαν» (Ιωάννης 1:11 ). Και έτσι η εγκαθίδρυση της βασιλείας Του αναβλήθηκε. Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι ακόμα και μετά τη σταύρωση και την ανάσταση Του μερικοί έλπιζαν ότι η βασιλεία θα ερχόταν γρήγορα: «Κύριε μήπως είναι αυτός ο καιρός που θα αποκαταστήσεις τη βασιλεία του Ισραήλ» (Πράξεις 1:6). Προσευχόμαστε να έλθει η βασιλεία Του περιμένοντας τη θαυμαστή εκείνη μέρα που «η γη θα είναι από την γνώση της δόξας του Κυρίου όπως τα ύδατα σκεπάζουν τη θάλασσα» 

(Αββακούμ 2:14).

Εμείς όμως περιμένουμε πρώτα τον ερχομό του Κυρίου για να πάρει τους δικούς Του. μια μέρα «θα κατεβεί από τον ουρανό με παράγγελμα με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγμα Θεού και πρώτα οι νεκροί εν Χριστώ θα αναστηθούν» ( Α΄ Θεσσαλονικείς 4:16).       
....
Ψαλμοί 97
1 Ο ΚΥΡΙΟΣ βασιλεύει· ας αγάλλεται η γη· ας ευφραίνεται το πλήθος των νησιών.
2 Σύννεφο και ομίχλη είναι ολόγυρά του· δικαιοσύνη και κρίση είναι η βάση τού θρόνου του.
3 Φωτιά προπορεύεται μπροστά του, και καταφλέγει από παντού τούς εχθρούς του.
4 Οι αστραπές του φωτίζουν την οικουμένη· η γη είδε, και κλονίστηκε.

5 Τα βουνά διαλύονται σαν κερί από την παρουσία τού Κυρίου, από την παρουσία τού Κυρίου ολόκληρης της γης.
6 Οι ουρανοί αναγγέλλουν τη δικαιοσύνη του, και όλοι οι λαοί βλέπουν τη δόξα του.
7 Ας ντραπούν όλοι εκείνοι που λατρεύουν τα γλυπτά, αυτοί που καυχώνται στα είδωλα· προσκυνείτε αυτόν, όλοι οι θεοί.
8 Η Σιών άκουσε, και ευφράνθηκε, και οι θυγατέρες τού Ιούδα χάρηκαν για τις κρίσεις σου, Κύριε.
9 Επειδή, εσύ, Κύριε, είσαι ύψιστος επάνω σε ολόκληρη τη γη· υπερυψώθηκες υπερβολικά, περισσότερο από όλους τούς θεούς.
10 Εκείνοι από σας που αγαπάτε τον Κύριο, μισείτε το κακό· αυτός φυλάττει τις ψυχές των οσίων του· τους ελευθερώνει από το χέρι των ασεβών.

11 Φως σπέρνεται για τον δίκαιο, και ευφροσύνη για τους ευθείς στην καρδιά.
12 Ευφραίνεστε, δίκαιοι, στον Κύριο, και υμνείτε στην ανάμνηση της αγιοσύνης του.