17--5--2017--------11--ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ; (έκδοση β΄) (Εκδόσεις ¨οι Νικητές…Κατερίνη) Ας γίνει το θέλημά Σου όπως στον ουρανό έτσι και στη γη Κατανοώντας τις υποσχέσεις του Χριστού για την προσευχή

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΥΜΩΝΑΣ

Ας γίνει το θέλημά Σου όπως στον ουρανό έτσι και στη γη
Κατανοώντας τις υποσχέσεις του Χριστού για την προσευχή
  Ο Ιησούς Χριστός υποσχέθηκε:«Όλα όσα ζητάτε όταν προσεύχεστε να πιστεύετε ότι θα τα πάρετε και θα γίνουν» (Μάρκος 11:24). Πολλοί πιστοί προσεύχονται για ορισμένα πράγματα και δεν παίρνουν καταφατική απάντηση και διερωτώνται τι συμβαίνει; Τότε αρχίζουν να αμφιβάλλουν για την προσευχή. Η πρώτη υπόσχεση του Ιησού βρίσκεται στον Ιωάννη14:13—14) « και ότι ζητήσετε στο όνομα Μου αυτό θα το κάνω για να δοξασθεί ο Πατέρας εν τω Υιώ» Αν ζητήσετε κάτι στο όνομα Μου εγώ θα το κάνω». Οτιδήποτε ζητήσουμε απλώς επειδή αναφέρομε το όνομα Του Ιησού θα το πάρουμε; Αυτό σημαίνουν τα λόγια αυτά; 
ΟΧΙ. Η προσευχή δεν εργάζεται έτσι. Η λύση βρίσκεται στο να γνωρίζουμε τι σημαίνει προσευχόμαστε στο όνομα του Ιησού. Βεβαιότατα δεν πρόκειται για μια μηχανική έκφραση ορθών λέξεων. Να προσευχόμαστε στο όνομα του Χριστού σημαίνει είμαστε μαζί Του να έχουμε το ίδιο μυαλό τις ίδιες επιθυμίες με τον Χριστό. Οι προσευχές που απευθύνονται στο όνομα Του αγιάζονται με τη φύση Του το σκοπό Του βρίσκονται σε αρμονία με το χαρακτήρα το νου την επιθυμία και το σκοπό του ονόματος  που προφέρουμε. Έτσι όταν ζητούμε πράγματα αντίθετα από το θέλημα Του που δεν τον δοξάζουν δεν θα πάρουμε αυτά που ζητούμε»για το καλό μας».

  Η δεύτερη υπόσχεση βρίσκεται στον(Ιωάννη 15:7).»Αν μένετε ενωμένοι με Μένα και τα λόγια Μου μένουν μέσα σας ζητήσετε ότι θέλετε και θα γίνει σ’ εσάς». Δυό πράγματα χρειάζονται:
α/ Να μένουμε ενωμένοι μαζί Του και τότε ότι ζητήσουμε θα μας γίνει. Να μένουμε ενωμένοι σημαίνει να είμαστε καθημερινά στην παρουσία Του εξομολογούμενοι τις αμαρτίες μας και να μάθουμε να τον εμπιστευόμαστε τελείως. «Χωρίς Εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε»(Ιωάννης ιε:5).Σημαίνει ακόμα να μην έχουμε αμαρτίες ανεξομολόγητες και ασυγχώρητες. Όλα τα βάρη μας να τα βάρη μας να τα εναποθέτουμε σ’ Αυτόν και απ’ Αυτόν να παίρνουμε σοφία ζωή και δύναμη. Όταν οι επιθυμίες μας είναι να υπακούμε και τιμήσουμε τον Λόγο Του τότε ότι ζητήσουμε θα πρέπει αναντίρρητα να είναι σε αρμονία με το δικό Του θέλημα.»Μπορούμε να πλησιάσουμε υο Θεό με εμπιστοσύνη για τον εξής λόγο: αν ζητάμε κάτι σύμφωνα προς το θέλημα Του μας ακούει» (Α΄ Ιωάννου 5:14—15

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ (Δ)
 ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
  Για να είναι η προσευχή μας αποτελεσματική πρέπει να ακολουθήσουμε μερικούς βασικούς όρους.
        Τέλεια εξάρτηση από το Θεό
 Να θυμόμαστε ότι χωρίς τη φιλάγαθη προμήθεια του Θεού
Δεν θα υπήρχαμε. «Σ’ αυτόν ζούμε και κινούμαστε και υπάρχουμε.»
(Πράξεις 17:28). «Κάθε δόσης αγαθή και κάθε δώρο τέλειο είναι από πάνω έρχεται από τον Πατέρα των φώτων εις τον οποίον δεν υπάρχει αλλαγή ή επισκίασης ένεκα μετατροπής» (Ιάκωβος1:17)

 Μια καθαρή καρδιά
   Ο Θεός γνωρίζει τι υπάρχει στα βάθη της καρδιάς μας.
Γι’ αυτό όταν προσευχόμαστε να ανοίξουμε διάπλατα την καρδιά μας σ’ Αυτόν: να Του πούμε τις αμφιβολίες τους δισταγμούς τα προβλήματα μας γιατί Εκείνος  χαίρεται να τα ακούει και ποτέ δεν κουράζεται. Ένα καλό παράδειγμα έχομε το Μωϋσή: «Κύριε γιατί κατέθλιψες τον λαό τούτον και γιατί με απέστειλες; Διότι αφού ήλθα προς τον φαραώ να μιλήσω στο όνομα Σου κατέθλιψε τον Λαόν τούτον και συ ποσώς δεν ελευθέρωσες τον λαόν Σου».

( Έξοδος 5:22—23) και στους (Αριθμούς 11:11—12) «Γιατί ταλαιπώρησες τον δούλον Σου και γιατί δεν βρήκα χάρη μπροστά Σου ώστε έβαλες πάνω μου το φορτίο όλου του λαού τούτου;» Νομίζω ότι ο Θεός δεν δυσαρεστήθηκε αλλά μάλλον ευχαριστήθηκε να ακούει το παράπονο του Μωϋσή και κάθε παιδιού Του.

12--ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ; (έκδοση β΄)
(Εκδόσεις ¨οι Νικητές…Κατερίνη)
Μια ασάλευτη πίστη.
  Λέγει ο Ιάκωβος: «Αν κανείς από σας υστερεί σε σοφία ας ζητήσει από το Θεό ο οποίος δίνει σε όλους με γενναιοδωρία και χωρίς να προσβάλλει και θα του δοθεί. Να ζητά όμως με πίστη χωρίς να αμφιβάλλει καθόλου γιατί Εκείνος που αμφιβάλλει μοιάζει με το κύμα της θάλασσας το οποίο κινείται από τον αέρα και φέρεται εδώ και εκεί». «Ένας άνθρωπος δίγνωμος είναι ακατάστατος σ’ όλη τη διαγωγή του» (Ιάκωβος1:8 )Να μην αμφιβάλουμε να μην είμαστε δίγνωμοι ταλαντευόμενοι εδώ και εκεί. Άσε τον Χριστό να είναι ο Κύριος της ζωής σου.

Ένας δυνατός ζήλος
  «Ο Επαφράς πάντοτε αγωνίζεται για σας στις προσευχές του (Κολοσσαείς 4:12) Επιμονή και υπομονή στην προσευχή είναι πολύ αναγκαία σ’ ένα πιστό. Ο  Ιησούς μας έδωσε μερικές παραβολές στο Λουκά (11:5—9 και 18:1—8).
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ (5)
Προβλήματα Γύρω Από Την Προσευχή
  Μερικοί σκέπτονται και λένε αν ο Θεός προόρισε μερικά πράγματα να γίνουν πως εμείς θα αλλάξουμε τα σχέδια Του με την Προσευχή; Δεν θα γίνει το θέλημα του είτε προσευχηθούμε είτε όχι;

Η Προσευχή και οι Βουλές του Θεού.
  Γιατί  να προσευχηθούμε αφού έτσι και αλλιώς οι βουλές Του θα γίνουν; Πριν ακόμα δημιουργήσει τον κόσμο ο θεός είχε ένα σχέδιο για τη γη μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στις προσευχές μας. Πουθενά η Βίβλος δεν απαλλάσσει τον άνθρωπο από την ευθύνη του και πουθενά δεν ελαττώνει τη σπουδαιότητα της προσευχής. Ο Θεός προγνωρίζει τα πάντα. Ξέρει το τέλος από την αρχή. ξέρει πως θα αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση. Ξέρει αν θα προσευχηθούμε ή όχι και συμπεριέλαβε τις προσευχές των παιδιών Του μέσα στα σχέδιά Του. αν και πολλά πράγματα δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε τώρα εφόσον ο Θεός μας παραγγέλλει  να προσευχόμαστε για κάθε ζήτημα μας πρέπει να το κάνουμε. Πραγματικά η προσευχή αλλάζει πράγματα.
Ένα όμορφο παράδειγμα για τη δύναμη της προσευχής βρίσκεται στους (Αριθμούς 13:3 +14:19). Στη συνέχεια ο Θεός λέγει τα εξής βαρυσήμαντα: «Συγχώρησα αυτούς κατά τον λόγον σου»[
Αργότερα ο Θεός τους τιμώρησε αλλά δεν τους εξάλειψε από το πρόσωπο της γης ούτε ακόμα τους αποκλήρωσε. Ο Θεός είχε προείδει την ανυπακοή του Ισραήλ και τη δική Του αντίδραση και ακόμα την αίτηση του Μωϋσή και την δική Του ανταπόκριση στο αίτημα αυτό. Γι’ αυτό πρέπει να προσευχόμαστε. «Η προσευχή του δικαίου έχει μεγάλη δύναμη στα αποτελέσματα της. Ο Ηλίας ήταν άνθρωπος με αδυναμίες όπως και εμείς και όταν προσευχήθηκε να μη βρέξει δεν έβρεξε στη γη τρία χρόνια και έξι μήνες.  Και πάλι προσευχήθηκε και ο ουρανός έστειλε βροχή και η γη βλάστησε τον καρπόν της» (Ιάκωβος 5:16—18).

 Η Προσευχή Είναι Θέλημα Του Θεού
   Τελειώνουμε κάθε προσευχή με τα λόγια «ας γίνει σύμφωνα με το θέλημα Σου» (Α΄ Ιωάννου 5:14). Είναι αλήθεια ότι ο Θεός θα εκτελέσει το θέλημα Του άσχετα αν εμείς προσευχηθούμε ενάντια σ’ αυτό δεν σημαίνει ότι η προσευχή μας είναι σπατάλη χρόνου. Ο Θεός προγνωρίζει τι θα ζητήσουμε και απαντάει όταν ζητάμε σύμφωνα με το θέλημα Του. Όταν προσευχόμαστε να γίνει το θέλημα Του δείχνουμε εμπιστοσύνη ότι Εκείνος γνωρίζει καλύτερα από εμάς και ότι γνωρίζει ποιο είναι το καλό μας.

13--ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ; (έκδοση β΄)
(Εκδόσεις ¨οι Νικητές…Κατερίνη)

Η Προσευχή και το θέλημα του ανθρώπου.
  Όταν ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο του έδωσε θέληση: να διαλέγει το καλό από το κακό. Μερικοί ρωτάνε: αν προσευχόμαστε για τη σωτηρία κάποιου προσώπου  ο θεός δεν θα κάνει αυτό που θέλει; Ενώ είναι αλήθεια ότι ο Θεός δεν παραβιάζει την ελεύθερη βούληση
Του ανθρώπου  μέσα στη σοφία Του και τη δύναμη Του είναι ικανός να επηρεάσει τον άνθρωπο στις αποφάσεις του χωρίς να του στερήσει την ελευθερία του. να προσεύχεστε για τον εαυτό σας και για τους άλλους. Μπορεί πολλές φορές η καρδιά τους να είναι σκληρή σαν το γρανίτη αλλά ο Θεός χάριν των προσευχών σας μπορεί να λυγίσεις τις καρδιές τους και να συνέλθουν.

Ο Θεός Είναι Κυρίαρχος
  Αν ο Θεός είναι Κυρίαρχος  και γνωρίζει τα πάντα που θα συμβούν τότε γιατί να προσευχόμαστε; Αναζητώντας λύση στο ερώτημα αυτό θα πρέπει να προσέξουμε πολύ μην αρνηθούμε το γεγονός ότι ο Θεός γνωρίζει το τέλος από την αρχή και ότι κυβερνά το σύμπαν σύμφωνα προς το σοφό Του θέλημα. Ο απ. Παύλος  γράφει: «δια του οποίου(Χριστού) γίναμε κληρονόμοι εμείς οι οποίοι προοριστήκαμε σύμφωνα προς το σχέδιο εκείνου ο οποίος ενεργεί τα πάντα κατά την απόφαση του θελήματος Του»

(Εφεσίους 1:11)
 Η βίβλος ποτέ δεν ενθαρρύνει την αδιαφορία και αμέλεια ούτε υποβιβάζει την αξία της προσευχής
  Ο άνθρωπος που δεν προσεύχεται επειδή συμπεραίνει ότι τα πάντα είναι προσχεδιασμένα παραμερίζει το γεγονός ότι η πανσοφία του Θεού προείδε την αμέλεια Του για προσευχή. Έτσι να μην ξεχνάμε ότι η πρόγνωση του Θεού συνέκλεισε μέσα στο σχέδιό Του και τις προσευχές μας μέσα σ’ όλο το δημιουργικό έργο
Του στο σύμπαν. Γι’ αυτό αν και αναγνωρίζουμε την κυριαρχίκότητα του Θεού και την ύπαρξη των βουλών Του εξακολουθούμε να προσευχόμαστε.
Ο ίδιος ο Χριστός μας είπε: ¨Ζητάτε και θα σας δοθεί ερευνάτε και θα βρείτε κτυπάτε και θα σας ανοιχθεί η πόρτα. Γιατί καθένας που ζητά λαμβάνει και ο καθένας που ερευνά βρίσκει και εις εκείνον που κτυπά θα του ανοιχτεί η πόρτα.  Ή ποιος από σας όταν το παιδί ζητά ψωμί θα του δώσει πέτρα. Ή αν του ζητήσει ψάρι θα του δώσει φίδι; Αν εσείς λοιπόν που είσθαι πονηροί ξέρετε να δίνετε ωφέλιμα πράγματα στα παιδιά σας πόσο μάλλον ο Πατέρας σας ο ουράνιος θα σας δώσει αγαθά πράγματα σε κείνους που το παρακαλούν;»

(Ματθαίος 7:7—11).
  Με την συνεχή προσευχή μας θέτουμε σε δοκιμασία το δίκαιο των πραγμάτων για τα οποία προσευχόμαστε και την ειλικρίνεια μας ζητώντας τα. Μς την επιμονή στην προσευχή παίρνουμε είτε τις ευλογίες που ζητούμε είτε την αναγκαία χάρη για να υπομείνουμε. Γι’ αυτό μην επιτρέψεις τη λανθασμένη ιδέα για την κυριαρχία του Θεού και το αιώνιο σχέδιό Του να σ’ αποθαρρύνουν για να μη προσεύχεσαι. Μην ξεχνάς ότι οι βουλές του Θεού δεν δημιουργούνται από την τυφλή μοίρα. Αντίθετα έχουν συλληφθεί από ένα Θεό προσωπικό πάνσοφο και γεμάτο αγάπη που πρόβλεψε τις προσευχές μας και έδωσε απάντηση.

.......