20--5--2017-------16--ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ; (έκδοση β΄) (Εκδόσεις ¨οι Νικητές…Κατερίνη)-----------Να Προσεύχεσαι Με Σταθερότητα Η Βίβλος μας προτρέπει να προσευχόμαστε αδιαλείπτως (Α΄ Θεσσαλονικείς 5:15--17--19 ). 15 Προσέχετε μη αποδίδη τις εις τινά κακόν αντί κακού, αλλά ζητείτε πάντοτε το αγαθόν και εις αλλήλους και εις πάντας. 16 Πάντοτε χαίρετε, 17 αδιαλείπτως προσεύχεσθε, 18 κατά πάντα ευχαριστείτε· διότι τούτο είναι το θέλημα του Θεού προς εσάς εν Χριστώ Ιησού. 19 Το Πνεύμα μη σβύνετε,-



 3/ Να Προσεύχεσαι Με Σταθερότητα
   Η Βίβλος μας προτρέπει να προσευχόμαστε αδιαλείπτως
(Α΄ Θεσσαλονικείς 5:15--17--19 ).
15 Προσέχετε μη αποδίδη τις εις τινά κακόν αντί κακού, αλλά ζητείτε πάντοτε το αγαθόν και εις αλλήλους και εις πάντας.
16 Πάντοτε χαίρετε,
17 αδιαλείπτως προσεύχεσθε,
18 κατά πάντα ευχαριστείτε· διότι τούτο είναι το θέλημα του Θεού προς εσάς εν Χριστώ Ιησού.
19 Το Πνεύμα μη σβύνετε,
........

Αμέσως απαντώ στην αντίρρηση που θα προβάλλεις: Πως μπορώ να προσεύχομαι συνεχώς; Πρέπει να δουλέψω να μαγειρέψω να διαβάσω να παίξω. Ακόμα και ένας κληρικός δεν μπορεί να προσεύχεται συνεχώς. Σε καταλαβαίνω. Κήρυττε έφτιαχνε σκηνές επισκεπτόταν εκκλησίες πρότρεπε συμβούλευε ενθάρρυνε…
  Το γεγονός παραμένει ότι δια του Αγίου Πνεύματος ο απόστολος μας προτρέπει: «αδιαλείπτως προσεύχεσθε». Και είναι μια εντολή που κάθε πιστός Χριστιανός πρέπει να την πάρει στα σοβαρά. Αν δεν ήταν δυνατό να την εφαρμόσουμε ο Θεός δεν θα μας την έδινε.
  Πως λοιπόν μπορούμε « να προσευχόμαστε αδιαλείπτως;»
Υπάρχουν δύο πιθανές ερμηνείες:
   α/ Ο απ. Παύλος θα μπορούσε να εννοεί τη στενή επικοινωνία που πρέπει να έχει ο πιστός με τον Κύριο και να ζει κάθε μέρα με τέτοια συναίσθηση της παρουσίας Του ώστε η προσευχή να έρχεται σαν το φυσικό επακόλουθο όπως ακριβώς η αναπνοή στον άνθρωπο. Έτσι όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα μια ανάγκη να μπορούμε να «αναπνέουμε» προσευχή στο Θεό επί τόπου. Κάθε φορά που θα σκεφτούμε την αγάπη καλοσύνη αγαθότητα τις ευλογίες του Θεού να μπορούμε να τον ευχαριστούμε. Πρέπει να εκφράζουμε τη δοξολογία μας στον Κύριο τόσο φυσικά και αβίαστα όπως μιλάμε με κάποιο φίλο μας .Πάντοτε πρέπει να βρισκόμαστε σε στάση προσευχής.

  β/ Να προσεύχεται ο πιστός «αδιαλείπτως» θα μπορούσε να σημαίνει την αδιάκοπη προσευχή μας. Με άλλα λόγια να μην υπάρχουν περίοδοι της ζωής μας που να χαρακτηρίζονται σαν διαστήματα «απροσευχησιάς» δηλαδή αμέλειας τεμπελιάς αδιαφορίας. Όταν εργάζεσαι θυμήσου τις ευλογίες που σου χαρίζει ο Θεός. Όταν οδηγείς το αυτοκίνητο σου να σκέφτεσαι την παρουσία του Θεού δίπλα σου. όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες ν’ ανοίξεις την καρδιά σου σ’ Αυτόν. Να του πεις ότι έχεις την ανάγκη Του. Στρέψε την προσοχή σου και την διάνοια σου στο Θεό και με τον καιρό θα αποκτήσεις μια στάση που θα σε κάνει να σκέφτεσαι όπως σκέφτεται Εκείνος όπως ενεργεί Εκείνος όπως θέλει Εκείνος.
Η παρουσία του Θεού θα σε επισκιάζει.
Ο ουράνιος Πατέρας περιμένει να διαθέσει τον εαυτό Του για σένα. Σε θέλει να απολαμβάνεις τη χαρά και το προνόμιο της προσευχής. Κάνε το πρώτο βήμα. Άρχισε να μιλάς με το Θεό τακτικά με συνέπεια ανοιχτόκαρδα αδιάλειπτα.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ (7)
ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ     
  Η Βίβλος το διασαφηνίζει ότι ο Θεός δεν απαντάει πάντοτε στις προσευχές μας. Η στείρα Άννα προσευχήθηκε στο Θεό για ένα παιδί και γεννήθηκε ο Σαμουήλ. Ο Ηλίας προσευχήθηκε στο Θεό να δείξει τη δύναμη και υπεροχή Του από το Βάαλ και φωτιά κατέβηκε από τον Ουρανό. Ο Εζεκίας που βρισκόταν στα πρόθυρα του θανάτου προσευχήθηκε και ο Κύριος του πρόσθεσε άλλα 15 χρόνια. Ο Ιησούς είπε: «Ζητάτε και θα σας δοθεί ερευνάτε και θα βρείτε κτυπάτε και θα σας ανοιχτεί» (Ματθαίος 7:7). Ο Ιάκωβος λέγει: «Να εξομολογείστε τις αμαρτίες σας ο ένας προς τον άλλον και να προσεύχεσθε ο ένας για τον άλλον για να θεραπευθείτε. Η προσευχή του δικαίου έχει μεγάλη δύναμη στα αποτελέσματα της»

(Ιάκωβος 5:16).Ναι η Βίβλος διδάσκει ότι ο Θεός ακούει τις προσευχές των παιδιών Του. Ο Σατανάς γελάει όταν πειραζόμαστε κοροϊδεύει τη σοφία μας αλλά τρέμει όταν προσευχόμαστε.
  Ο Θεός όμως δεν μας δίνει πάντοτε αυτό που Του ζητάμε. Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι μερικές φορές να μην ακούει καν τις προσευχές μας. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει πολλοί πιστοί αρχίζουν να ανησυχούν. Άλλοι πάλι αν και εξακολουθούν να προσεύχονται το κάνουν χωρίς καμιά βεβαιότητα ότι η προσευχή τους θα εισακουσθεί. Μιλάνε με το Θεό κατά ένα γενικό τρόπο πεπεισμένοι ότι αυτό είναι το καθήκον τους. Παρ’ ότι πιστεύουν ότι όλα συνεργούν για το καλό τους σύμφωνα με το(Ρωμαίους 8:28) δεν έχουν εμπιστοσύνη στη δύναμη της προσευχής.

  Τι κάνεις όταν ο ουρανό παραμένει σιωπηλός. Όταν δεν φαίνεται να παίρνεις απάντηση στις προσευχές σου από το Θεό. υπάρχουν τουλάχιστον πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις.