19--5--2017---101-----ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ Μεταφορά της Αγίας Γραφής Σπύρου Φίλου




101
ΚΕΦΑΛΑΙΟ—26
 ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟΝ—26
Το μέρος αυτό του στα χέρια μας βιβλίο καταγίνεται με την μελέτη της σωτηρίας την οποία ο Κύριος Ιησούς πέτυχε για τον αμαρτωλό. Ο Παύλος διακηρύσσει ότι ο Χριστός :
Α΄ Κορινθίους 1:30
30 Αλλά, εσείς είστε απ' αυτόν εν Χριστώ Ιησού, που έγινε σε μας σοφία από τον Θεό, και δικαιοσύνη και αγιασμός και απολύτρωση·
  Τα κεφάλαια που ακολουθούν πραγματεύονται τα διάφορα δόγματα της σωτηριολογίας. Το σωτήριο έργο του Χριστού αλλάζει την εσωτερική κατάσταση του ανθρώπου, τη θέση του απέναντι του Θεού και την όψη
  Τα κεφάλαια που ακολουθούν πραγματεύονται τα διάφορα δόγματα της σωτηριολογιας. Το σωτήριο έργο του Χριστού αλλάζει την εσωτερική κατάσταση του ανθρώπου, τη θέση του απέναντι του Θεού και την όψη των πραγμάτων ολόγυρα του.
Κάθε κεφάλαιο έχει και το ιδιαίτερο νόημα του και την έμφαση του. Μία κόκκινη γραμμή δε, διαγράφεται απ’ άκρου εις άκρον στο μέρος αυτό του βιβλίου. Είναι  το αίμα του Χριστού που χύθηκε επάνω στο Γολγοθά η μόνη ελπίδα του αμαρτωλού. Το θέμα τούτο είτε ονομαστεί εξιλέωσης είτε λύτρωσης είτε αναγέννησης είτε δικαίωσης ένα είναι το γεγονός ότι ο σταυρός του Χριστού είναι το καταφύγιο του ανθρώπου απ’ την τρικυμία της επικείμενης οργής, η βάσης
Της μεταβολής καταστάσεως του απ΄ τον θάνατο στη ζωή το έδαφος της αιώνιας εμπιστοσύνης και η βεβαιότητα της εισόδου του στους ουρανούς. Δεν είναι λοιπόν διόλου παράδοξος η διακήρυξης του Παύλου:
Α΄ Κορινθίους 2:2
2 Επειδή, αποφάσισα να μη ξέρω ανάμεσά σας τίποτε άλλο, παρά μονάχα τον Ιησού Χριστό, κι αυτόν σταυρωμένον.
   ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Γολγοθά είναι και ο άδειος τάφος. Την  σταύρωση την ακλούθησε η ανάστασης. Ο Πατέρας έθεσε την σφραγίδα Του για πάντα πάνω επάνω στο τέλειο έργο του Υιού. Το έργο της συμφιλιώσεως που ο ο Χριστός ανέλαβε να φέρει εις πέρας είναι ήδη τέλειο με αποτέλεσμα και απόδειξη την ανάσταση Του.  Η θεώρησης  λοιπόν του κατορθώματος Του αυτού που πέτυχε η αγία Του θυσία για μια εχθρική προς τον Θεό ανθρωπότητα ας μας οδηγήσει άλλη μία φορά στα γόνατα σε ευγνώμονα προς Αυτόν λατρεία και υποταγή:
Αποκάλυψης 5:9
9 και ψάλλουν μια καινούργια ωδή, λέγοντας: Άξιος είσαι να πάρεις το βιβλίο, και να ανοίξεις τις σφραγίδες του· επειδή, σφάχτηκες, και μας αγόρασες στον Θεό με το αίμα σου, από κάθε φυλή και γλώσσα και λαό και έθνος·.