25--5--2017---ΤΥΧΙΚΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2001




Θρησκευτικά [χριστιανικά] ψέματα

 Ένα γράμμα προς ιεροκήρυκες

 Αγαπητοί ιεροκήρυκες,

Είμαι μια χριστιανή αδελφή σας που ως απλό μέλος του εκκλησιάσματος κοιτάζοντας προς τον άμβωνα με τη Βίβλο μου ανοιχτή, προσδοκώ από τον κήρυκα να στέκεται στη θέση του Θεού για μένα και την οικογένειά μου. 

Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα την ειδική γνώση που έχετε εσείς από τη θεία αλήθεια, όπως αποκαλύπτεται στο Λόγο του Θεού. Χρειαζόμαστε να μας τρέφετε με πληροφορία και ενόραση από το θείο Λόγο, που θα μας βοηθήσουν να υπερνικήσουμε την αμαρτία και θα μας κάνουν ικανούς να βαδίζουμε πιο κοντά στον Θεό. Τότε, κάθε εβδομάδα θα ερχόμαστε στην εκκλησία για μια νέα πνευματική γιορτή, γνωρίζοντας ότι έχετε ετοιμάσει για μας πνευματική τροφή αφού το κήρυγμά σας θα πηγάζει από πολλή προσευχή και έμπνευση Αγίου Πνεύματος.
   Είναι σπουδαίο να γνωρίζουμε ότι κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα σας στη διάρκεια του κηρύγματος έχει εξεταστεί εξονυχιστικά μπροστά στον Θεό – ότι την έχει εμπνεύσει το ’γιο Πνεύμα για το καλό μας.

Όταν όμως ακούμε υπερβολικές ιστορίες, αρχίζουμε ν' απασχολούμαστε με τις ιστορίες και όχι με το μήνυμα που θέλετε να τονίσετε. Με τον τρόπο αυτό δεν αντιμετωπίζουμε κατά πρόσωπο τις αμαρτίες μας και την ανάγκη να τις εξομολογηθούμε. Χωρίς αυτή την εβδομαδιαία ανάλυση και εξομολόγηση των αμαρτιών μας, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αγιότητα και ν’ αναπτύξουμε το χαρακτήρα που περιμένει από εμάς ο Θεός. 

Επίσης, όταν λέτε υπερβολικές ιστορίες στον άμβωνα, μας δίνεται να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να σας εμπιστευόμαστε ούτε σε άλλες περιοχές που είναι κρίσιμες για την πνευματική μας ζωή, όπως όταν δίνετε συμβουλές για την ανατροφή των παιδιών μας, ή παρακινείτε σε προσευχή για τους αρρώστους μας, ή συμβουλεύετε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις τους, ή ζητάτε να σας εμπιστευτούμε τα προβλήματα και τα ενδιαφέροντά μας.
 Επίσης δεν θέλουμε κηρύγματα που μας διασκεδάζουν. Θέλουμε όταν φέρνουμε στην εκκλησία τα παιδιά μας και τους φίλους μας, να γνωρίζουμε ότι θ’ ακούσουν ένα κήρυγμα για τον Χριστό που θα τους παρακινήσει να ενωθούν μαζί μας στην υπηρεσία του Ιησού Χριστού. Επιπλέον ξέρουμε πως, καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος των καιρών, είναι προφητευμένο ότι θα εκδηλώνονται όλο και περισσότερα ψεύτικα θαύματα κάθε είδους, και χρειαζόμαστε σεις οι κήρυκες να είστε έντιμοι και αληθινοί.
 Τέλος, θέλουμε να μπορούμε να λέμε στους φίλους και την οικογένειά μας, «Αν θέλεις να γνωρίσεις τον Ιησού, έλα να σου γνωρίσω τον ιεροκήρυκα στην εκκλησία μου».

Ellie Green 



.......