12--5--2017------10--ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ; (έκδοση β΄) (Εκδόσεις ¨οι Νικητές…Κατερίνη) Ας γίνει το θέλημά Σου όπως στον ουρανό έτσι και στη γη Συγχώρεσε μας τις αμαρτίες μας



  Ο καθαρισμόςαυτός έχει σχέση με την πνευματική μάλλον παρά με την σωματική μας ανάγκη. Ο Ψαλμωδός γράφει «Αν θεωρούσα αδικία στην καρδιά μου ο Κύριος δεν ήθελε ακούσει»(ψαλμός 66:18)και «Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας Αυτός είναι αξιόπιστος και δίκαιος ώστε να μας συγχωρήσει τις αμαρτίες μας και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία»(Α΄ Ιωάννου 1:9).

  Να προσέξουμε ότι ο Ιησούς συμβούλεψε τους ακόλουθούς Του να λένε συγχώρεσε τις αμαρτίες μας και ύστερα πρόσθεσε «…γιατί και μείς συγχωρούμε σε καθένα που μας έχει κάνει κακό».
Μερικοί πιστοί βρίσκονται σε αμηχανία με τα λόγια αυτά του Κυρίου μας. Υποθέτουν πάντα ότι όταν πίστεψαν στο Χριστό όλες οι αμαρτίες τους συγχωρέθηκαν και τώρα είναι καθαροί. Βέβαια αυτό είναι αλήθεια. Πρέπει να ξέρουμε όμως ότι μετά την αναγέννηση μας χρειαζόμαστε καθημερινό καθαρισμό από τις αμαρτίες που μας μολύνουν.
Καθώς τις εξομολογούμαστε στον Κύριο έχουμε την 
πείρα της συγχωρήσεως και της ευλογίας της καθημερινής κοινωνίας με τον Ουράνιο Πατέρα.  Αν όμως αρνούμαστε να συγχωρούμε τους άλλους γι΄ αυτό που μας έκαναν τότε αμαρτάνουμε. Αυτή η αμαρτία θα μας στερήσει την καθημερινή ευλογία.
«»»»»»»

 Και μη επιτρέψεις να πέσουμε σε πειρασμό αλλά σώσε μας από τον πονηρό.

  Γράφει ο απ. Ιάκωβος «κανένας ας μη λέγει όταν πειράζεται από το Θεό πειράζομαι γιατί ο Θεός δεν πειράζεται από το κακό και ο ίδιος δεν πειράζει κανένα. Ο καθένας πειράζεται όταν  παρασύρεται και δελεάζεται από την δική του επιθυμία. Έπειτα η επιθυμία όταν συλλάβει γεννά την αμαρτία η δε αμαρτία όταν ωριμάσει γεννά θάνατο»(Επιστολή Ιακώβου1:13—15). Η απορία είναι γιατί ο Θεός θέλει να προσευχόμαστε να μη πέσουμε σε πειρασμό αφού δεν θα μας πειράξει;

 Το ρήμα ΠΕΙΡΑΖΟΜΑΙ σημαίνει και δοκιμασία δοκιμάζεται. Στο (Λουκά 11:16) διαβάζουμε: «Έτεροι δε πειράζοντας σημείον παρ’ Αυτού εζήτουν εξ’ ουρανού». Έτσι όταν μας είπε να προσευχόμαστε για να μη πέσουμε σε πειρασμό δεν εννοούσε κατ’ ανάγκην κάτι κακό.

 Αν αφηνόμασταν στους εαυτούς μας θα αποφεύγαμε κάθε δοκιμασία αλλά η δοκιμασία στον πιστό πρέπει να έλθει για να βγει πιο καθαρός. Πειρασμός σημαίνει ακόμα και ο πονηρός ο διάβολος: «Σώσε μας από τον πονηρό». «Ο αντίδικος σας ο διάβολος σαν λιοντάρι που ωρύεται τριγυρίζει να βρει κάποιον και να τον καταπιεί» (Α΄ Πέτρου 5:8). Αν μείνουμε πιστοί στον Θεό Εκείνος είναι δυνατός να μας προφυλάξει γιατί: «Εκείνος που είναι μέσα μας είναι μεγαλύτερος από εκείνον που είναι μέσα στον κόσμο(Α΄ Ιωάννου 4:4).
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ





....