31--3--2017---TO-4--KAI 5---ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΧΡΙΣΤΟΣ;---ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ



04

ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Στον κήπο της Εδέμ ο Θεός έδωσε αποκάλυψη σχετικά με τον ένα και μόνο δρόμο της σωτηρίας και ποτέ δεν άλλαξε ούτε και θα αλλάξει ποτέ. Ο Ιησούς μας βεβαίωσε ότι «εκείνος που δεν μπαίνει από την πόρτα εις την μάνδρα των προβάτων αλλ’ ανεβαίνει από άλλο μέρος είναι κλέπτης και ληστής»
(Ιωάννης 10:1). Και ο απ. Παύλος λέγει: «αν εμείς οι ίδιοι ή κάποιος άγγελος από τον ουρανό σας κηρύξει διαφορετικό Ευαγγέλιο…αυτός ας είναι ανάθεμα» (Γαλάτας 1:8).

ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΣΩΤΗΡΙΑ
Όπως βλέπουμε υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι: ο δρόμος του ανθρώπου και ο δρόμος του Θεού. Ο δρόμος του ανθρώπου είναι η θρησκεία. Ο δρόμος του Θεού είναι απλώς με τη χάρη Του.
Ο δρόμος του ανθρώπου είναι με τα φύλλα συκιάς που ο ίδιος έκανε. Ο δρόμος του Θεού είναι της θυσίας και του αίματος του Αμνού. Ο τρόπος του ανθρώπου είναι με τα έργα. Του  Θεού με την πίστη.»Υπάρχει οδός ήτις φαίνεται ορθή εις τον άνθρωπον αλλά τα τέλη αυτής φέρουσιν εις θάνατον.(Παροιμίες 14:12).
Ο Ιησούς όμως είπε: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή κανείς δεν έρχεται εις τον Πατέρα παρά δι’ εμού».
(Ιωάννης 14:6).

Επίτρεψε μου να σε ρωτήσω στο σημείο αυτό: «Είσαι θρησκευόμενος ή είσαι σεσωσμένος;» αν απλώς έχεις θρησκεία και ποτέ δεν ήρθες από το δρόμο του αίματος του Χριστού βρίσκεσαι ακόμη στις αμαρτίες σου.  ο Θεός σε καλεί τώρα
ν’ απαντήσεις στο ερώτημα. Όταν ο Αδάμ κρύφτηκε στον κήπο ο Θεός ήρθε και τον κάλεσε: Αδάμ που είσαι; Γιατί κρύβεσαι από μένα;» Και ο δύστυχος Αδάμ ήρθε έξω με το ελαφρύ ρούχο που ήταν τα φύλλα της συκιάς τόσο ένοχος και χαμένος όσο ήταν και προτού το φορέσει.
Ρώτησε τον εαυτό σου τι είναι αυτό το οποίο ελπίζεις ότι θα σε φέρει στον ουρανό. Μπορεί να πεις: «ζω μια καλή ζωή και κάνω το καλύτερο που μπορώ».
Μη απατάσαι φίλε. Τα έργα σου είναι σαν φύλλα συκιάς. Ο Θεός λέγει: «Δεν υπάρχει ούτε ένας δίκαιος(Ρωμαίους 3: 10). Ή μπορεί να πεις: «Δεν μπορώ να καταλάβω τη Βίβλο». Υπάρχουν φύλλα συκιάς. Ο Θεός ζητά από σένα να πιστέψεις κι όχι πρώτα απ’ όλα να καταλάβεις. Ποτέ δεν θα μπορέσουμε ολότελα να καταλάβουμε το πώς ο Θεός μπορούσε να δώσει τον αγνό και αγαπητό του Γιο να πεθάνει για
Τους ασεβείς αμαρτωλούς. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις τώρα είναι να παραδεχτείς ότι είσαι χαμένος αμαρτωλός και ότι χρειάζεσαιΣωτήρα. Πέταξε το ρούχο με τα φύλλα της συκιάς κι έλα κάτω από τη στέγη του πολύτιμου αίματός Του.

                           ===Β===
ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΧΡΙΣΤΟΣ;
05
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β
ΟΙ ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ Ο
ΧΡΙΣΤΟΣ
 «Και όταν ήλθαν εις τον τόπον που ωνομάζετο Κρανίον εκεί εσταύρωσαν αυτόν και τους κακούργους τον ένα εις δεξιά και τον άλλον αριστερά».(Λουκάς 23:33).
Μόνο δύο είδη ανθρώπων υπάρχουν στον κόσμο όσον αφορά το Θεό. Ο Θεός αναγνωρίζει μόνο δύο κατηγορίες ανθρώπων τους σωσμένους και τους χαμένους αμαρτωλούς και τους άγιους εκείνους που βρίσκονται στο δρόμο για τον Ουρανό κι εκείνους που βρίσκονται στο δρόμο για την αιώνια Κόλαση. Από την άλλη μεριά ο άνθρωπος διαιρεί την ανθρωπότητα μ’ ένα σωρό τρόπους.
Για παράδειγμα μπορεί και μιλά για τους ανθρώπους σαν άσπρους και μαύρους πλούσιους και φτωχούς μεγάλους και μικρούς μορφωμένους και αγράμματους. Επίσης τους χωρίζει σε εθνικότητες.
Άγγλους και Γερμανούς Αμερικανούς και Ρώσους κλπ-κλπ.

Στη Βίβλο μόνο δύο δρόμοι παρατηρούνται: ο στενός και ο πλατύς. Μόνο δύο προορισμοί είναι δυνατοί: η αιώνια μακαριότητα και τα βασανιστήρια. Η διαφορά ανάμεσα στους σωσμένους και χαμένους δεν είναι βαθμός ή η ποσότητα της αμαρτίας τους ή ιδιαίτερη θρησκεία που ακολουθούν ή η Εκκλησία στην οποία συχνάζουν.
Δεν είναι ακόμη η καλοσύνη ή η ηθικότητα τους. Ο Θεός
κατατάσσει το κάθε άτομο ανάλογα με τη στάση που παίρνει σε σχέση με τον Υιόν Του τον Κύριο Ιησού Χριστό. Όσοι δέχτηκαν τον Γιο του Θεού με πίστη είναι σωσμένοι. Όσοι απέρριψαν την προσφορά Του για σωτηρία είναι χαμένοι.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΑΙΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Ο Ιησούς Χριστός είναι μεγάλος διαιρέτης των ανθρώπων.
Η γέννηση Του διαίρεσε το χρόνο έτσι που εκτός μερικές τοπικές εξαιρέσεις κάθε γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας υπολογίζεται με τη γέννηση του Χριστού.
Κάθε τι που έγινε χαρακτηρίζεται ή πΧ (προ Χριστού) ή μΧ.(μετά Χριστόν). Ο ημεροδείκτης στέκεται σαν μαρτυρία σ’ Εκείνον που έρχεται ο Οποίος έβαλε όλη την ιστορία στα καλούπια του προσώπου Του. Κάθε φορά που κάποια ημερομηνία χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους αυτοί θεληματικά ή άθελα δίνουν μαρτυρία στο γεγονός της ιστορικότητας του Ιησού.

Άσημος στη γέννηση Του με λίγα πράγματα γνωστά για τα παιδικά και νεανικά του χρόνια και μόνο 3,5 χρόνιαδημόσια διακονία σταυρώθηκε σαν εγκληματίας στα 33 χρόνια Του. κι όμως έζησε τέτοια ζωή δίδαξε τέτοια δόγματα κήρυξε τέτοιο Ευαγγέλιο και πέθανε τέτοιο θάνατο ώστε όλοι οι άνθρωποι παντού αναγκάζονται ν’ αναγνωρίσουν τη μεγαλοπρέπεια του προσώπου  Του κάθε φορά που θα βάλλουν ημερομηνία σε κάποιο έγγραφο. Χωρίς την ημερομηνία αυτή το τσεκ το συμβόλαιο η απόδειξη η υποθήκη σου δεν έχουν αξία.

Κάθε γράμμα κάθε περιοδικό και εφημερίδα όλα φέρουν ημερομηνία πράγμα που μαρτυρεί το γεγονός της γεννήσεως 
Του. Πολλές φορές τη μέρα έρχεσαι αντιμέτωπος με το γεγονός ότι ο Χριστός αν και απορρίπτεται από πολλούς είναι Ένας που ακτινοβολεί πάνω σ’ όλη την ιστορία και διαιρεί το χρόνο.
.........


















.................