7—3--2017—ΤΡΙΤΗ----24----ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ


ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥΖΛΑΣ (ΟΦΡΙΝΙΟΥ) ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


7—3--2017—ΤΡΙΤΗ
03-Ο  ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ( Υπό Ανδρέα Τσαγκαλίδη
24
 Ο Σταυρός του Χριστού στέκεται:     
3/. Για θείο πλουτισμό. «Όστις τον ίδιον εαυτού Υιόν δεν εφείσθη αλλά παρέδωκεν αυτόν υπέρ πάντων ημών πως και μετ’ αυτού δεν θέλει χαρίσει εις ημάς τα πάντα;»(Ρωμαίους η:32)
Ο θάνατος του Χριστού είναι η θεία εγγύηση σε όλους τους ελευθερωμένους και η αναγκαία ευλογία που ποτέ είχαν φανταστεί. «διότι εξεύρετε την χάριν του Κυρίου δια σας δια να πλουτήσετε σεις με την πτωχείαν Εκείνου».(Β΄ Κορινθίους η:9). Η αποθήκη του ανεξερεύνητου πλούτου του Χριστού ανοίχθηκε για μας δια του αίματος του Σταυρού Του.

Όταν ο Χριστός έδωσε τον εαυτό Του για μας έδωσε τα πάντα σε μας. Ο πνευματικός και αιώνιος πλούτος αποτελείται όχι μόνο από εκείνο που έχει ο Θεός αλλά και από το τι Αυτός είναι.
Ο Θεός δεν μας δίνει μόνο δώρα αλλά μας κάνει δια πίστεως κοινωνούς της θείας Του φύσεως. Τα λόγια αυτά του Κυρίου μας ασφαλώς θα έχουν βαθύτερη σημασία για μας όταν διαβαστούν στο φως του Σταυρού Του: «Μη μεριμνάτε δια την ζωήν σας τι να φάγητε…ή τι να ενδυθείτε…υμών δε ο Πατήρ εξεύρει ότι έχετε χρείαν τούτων» (Λουκάς ιβ:32—31).
Κάμε τη βασιλεία του θεού το αντικείμενο των επιδιώξεων σου και όλα τα άλλα θα σου προστεθούν. Όλα υποσχέθηκαν στο Σταυρό και όλα μπορούν να απαντηθούν εκεί. Κάθε πρόσκαιρη και πνευματική ευλογία κάθε Βάπτισμα Πεντηκοστής με όλη του την απόλαυση  τη δύναμη και καρποφορία είναι δυνατά στο σταυρό του Χριστού.

 Κάθε στροφή προς το Θεό κάθε αναζωπύρωση δια του Πνεύματος του Θεού κάθε έκρηξη ιεραποστολικού ζήλου για τους ειδωλολάτρες έχουν την κινητήρια τους δύναμη από το Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν εκείνοι που είναι οι εχθροί του Σταυρού του Χριστού αν και ο Σταυρός είναι το σύμβολο και ενέχυρο των ουρανίων και του αιωνίου πλούτου.
Το τρίτο χαρακτηριστικό που αναφέρει ο Παύλος για τους ανθρώπους αυτούς που είναι εχθροί του Σταυρού είναι ότι «φρονούσι τα επίγεια». Αυτό σημαίνει πως ολόκληρος ο νους τους είναι αφιερωμένος στα γίηνα πράγματα απορρίπτουν ή αγνοούν τα ουράνια εκείνα πράγματα που προμηθεύτηκαν δια του θανάτου του Χριστού και έτσι γίνονται οι εχθροί του Σταυρού Του. 

Ο άνθρωπος του οποίου η καρδιά είναι προσκολλημένη στα γίηνα πράγματα δεν έχει μέρος στο σταυρό του Χριστού.  Αυτός πέθανε για να προσκολλήσουμε την αγάπη μας στα «άνω»πράγματα. Αυτό ίσως να φαίνεται σαν ένα μικρό πρόσκομμα.
Το να φρονείς τα γίηνα πράγματα αλλά είναι ένα πρόσκομμα εναντίον του πνεύματος και του σκοπού του Σταυρού εκείνου περί του οποίου ο Απόστολος Παύλος είπε: «Ο Κόσμος εσταυρώθη ως προς εμέ και εγώ ως προς τον κόσμον».
Εάν κανείς αγαπά τον κόσμο η αγάπη του Πατρός που αποκαλύφθηκε στο Γολγοθά δεν είναι μέσα του.

Ο Σταυρός του Χριστού στέκεται επίσης:
4/. Για θείο τελεσίγραφο.Είναι η τελική προσφορά ως προς το τέρμα της Ειρήνης. Σχετικά με τους εχθρούς αυτούς του σταυρού ο Παύλος λέγει: «Το τέλος των είναι η απώλεια». Με την απόρριψη της θυσίας του Χριστού πάνω στο σταυρό απέρριψαν τους όρους της ειρήνης του Θεού και βάδισαν το δρόμο της απώλειας. Ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος. Το να ζεις αντίθετα προς το μήνυμα και τις απαιτήσεις του Σταυρού είναι σαν να ζεις σε πρακτική στάση εναντίον των τελευταίων και μέγιστων προτάσεων της απείρου αγάπης. «Πως θέλομεν εκφύγει εάν αμελήσωμεν τόσον μεγάλην σωτηρίαν;»
Οι όροι του Θεού δεν μπορούν να μεταβληθούν.

 Η συνθήκη του Σταυρού ποτέ δεν θα παραβιαστεί. Είμαστε υποχρεωμένοι ή να πιστέψουμε στο Χριστό ή να πεθάνουμε μέσα στις αμαρτίες μας και να υποφέρουμε την αιώνια τιμωρία. Συμφιλιώσου τώρα με τον Θεό και έχε ειρήνη μαζί Του. «Όσοι εδέχθησαν αυτόν
(τον Χριστόν) εις αυτούς έδωκεν εξουσίαν να γίνωσιν τέκνα Θεού» (Ιωάννης α:12) 
ΘΑΛΑΣΣΑ TOYZLAΣ(ΟΦΡΙΝΙΟΥ) ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 









ΣΥ