16--3--2017---33 - Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ-----ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ-



16—3—2017 —ΠΕΜΠΤΗ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
33
                 Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ

                                ==3==
ΕΜΦΑΝΊΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
Όλα πήγαιναν καλά μέχρις όταν εμφανίσθηκε ο Σατανάς στη σκηνή. Ο Θεός είχε πλάσει τον Σατανά για να είναι ένα απ’ τα εκλεκτά Χερουβείμ που θα φύλαγε το θρόνο Του. Ήταν ο ωραιότερος και σοφότερος από όλα τα πλάσματα του Θεού και η καρδιά του γέμισε από υπερηφάνεια εξ’ αιτίας της ομορφιάς του. δεν ήταν ικανοποιημένος να μένει εκεί όπου ο θεός τον είχε βάλλει αλλά φιλοδοξούσε έναν θρόνο που θα έστεκε πιο ψηλά από τα άστρα του Θεού.
Οι μοχθηρές του επιθυμίες τον παρακίνησαν να επαναστατήσει εναντίον του Θεού και πολλοί από τους αγγέλους ενώθηκαν μαζί του.  αυτή ήταν η πρώτη αμαρτία που εμφανίστηκε στην πλάση. Εξ’ αιτίας του εγωισμού του απορρίφθηκε ως βλάσφημος ο σατανάς από τον θρόνο του Θεού. Ο Σατανάς είναι ο μεγάλος εχθρός του Θεού και του ανθρώπου. Επιδιώκει να εμποδίζει τους σκοπούς του Θεού. επιδιώκει να καταδικάζει τις ψυχές των ανθρώπων.

Επιθύμησε να έχει τον άνθρωπο κάτω από την δική του εξουσία και επιρροή παρά να βρίσκεται υπό την επιρροή του Θεού. για να επιτύχει να επαναστατήσει ο άνθρωπος εναντίον του Θεού παρουσιάστηκε στη γυναίκα με την μορφή ενός ωραίου φιδιού. Ο σκοπός του ήταν να κατορθώσει να κάμει τον Αδάμ και την Εύα να πιστεύσουν και να υπακούσουν αυτόν και όχι τον Θεό. Για να επιτύχει του σκοπού του έσπειρε τον σπόρο της αμφιβολίας στην καρδιά της Εύας. Είπε στην γυναίκα: «Ιδού δεν είπε ο Θεός δεν θέλετε φάγει από τον καρπόν των δένδρων;
Η γυνή είπε εις τον όφιν. Από καρπού των δένδρων του Παραδείσου δυνάμεθα να φάγωμεν από δε του καρπού του δένδρου το οποίον είναι εν τω μέσω του παραδείσου είπεν ο Θεός. Μη φάγετε απ’ αυτού μηδέ εγγίσετε αυτόν δια να μη αποθάνητε».

Τότε είπε ο Σατανάς  το πρώτο ψέμα «Δεν θέλετε βεβαίως αποθάνει». Είπε στη ότι ο Θεός αποκρύπτει κάτι καλό από

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ

................