3-3-2017----01---ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ-----Μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου Η αμαρτία είναι ότι είσαι μακριά από τον Θεό.


            01

Η αμαρτία είναι ότι είσαι μακριά από τον Θεό.
Οι άνθρωποι σήμερα δεν αγαπούν καθόλου την λέξη αμαρτία. Ακόμα και στις εκκλησίες δεν ακούγονται εύκολα τα κηρύγματα για την αμαρτία, που να τονίσουν ότι ο άνθρωπος είναι αμαρτωλός και χρειάζεται σωτήρα.
……
Όταν έκανε τον άνθρωπο και τον έβαλε μέσα στον παράδεισο δεν είχε αμαρτία και είχε συνεχώς επαφή μαζί του(τον Θεό) πρόσωπο προς πρόσωπο. Είναι κανόνας του Θεού αυτός ότι αν δεν είσαι Άγιος καθαρός το πρόσωπο Του δεν θα το δεις.

Λευιτικόν 11:
45 Επειδή, εγώ είμαι ο Κύριος, που σας ανέβασα από τη γη τής Αιγύπτου, για να είμαι Θεός σας· θα είστε, λοιπόν, άγιοι, επειδή εγώ είμαι άγιος.
Πέτρου Α' 1:
16 επειδή, είναι γραμμένο: «Άγιοι να είστε, επειδή εγώ είμαι άγιος».
Έξοδος 33:
20 Και είπε: Δεν μπορείς να δεις το πρόσωπό μου· επειδή, άνθρωπος δεν θα με δει, και θα ζήσει.
………………
Ο άνθρωπος όμως αμάρτησε με το να πιστέψει τον εχθρό του Θεού όπως και δικό μας εχθρό (τον διάβολο) από τότε έχασε την επαφή του με τον Θεό.
Για να την βρει αυτήν την επαφή και να πέθαινε ο κάθε ένας άνθρωπος πάλι δεν εξιλεωνόταν μπροστά Του διότι είχε μέσα του στο σπέρμα της αμαρτίας. 

Και  ξέρουμε ότι ένα σποράκι (σπέρμα) αν πέσει στη γη φυτρώνει και κάνει καρπό. Όποτε δεν μπορούσε ο άνθρωπος να λερώσει τον ουρανό μεταφέροντας τον σπόρο της αμαρτίας μέσα στην παρουσία του Θεού.
Όμως ο Θεός μας αγάπησε διότι μέσα μας είχε βάλει πνεύμα αθάνατο από Εκείνον, δεν ήμασταν μια κτίση τη ημέρας όπως:
 « Γένεσης 1:
24 Και είπε ο Θεός: Ας γεννήσει η γη έμψυχα ζώα σύμφωνα με το είδος τους, κτήνη, και ερπετά και ζώα της γης σύμφωνα με το είδος τους. Και έγινε έτσι».
 αλλά αφιέρωσε ολόκληρη μέρα για να φτιάξει τον άνθρωπο.

Γένεσης 1:
26 Και είπε ο Θεός: Ας κάνουμε άνθρωπο σύμφωνα με τη δική μας εικόνα, σύμφωνα με τη δική μας ομοίωση· και ας εξουσιάζει επάνω στα ψάρια τής θάλασσας, κι επάνω στα πουλιά τού ουρανού, κι επάνω στα κτήνη, κι επάνω σε ολόκληρη τη γη, κι επάνω σε κάθε ερπετό, που σέρνεται επάνω στη γη.
27 Και ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική του εικόνα· σύμφωνα με την εικόνα τού Θεού τον δημιούργησε· αρσενικό και θηλυκό τούς δημιούργησε·
28 και τους ευλόγησε ο Θεός· και είπε σ' αυτούς ο Θεός:
Αυξάνεστε και πληθύνεστε και γεμίστε τη γη, και κυριεύστε την, και εξουσιάζετε επάνω στα ψάρια τής θάλασσας, κι επάνω στα πουλιά τού ουρανού κι επάνω σε κάθε ζώο που κινείται επάνω στη γη.
Συνεχίζεται
s. cha

…………





........















3--3--2017----02------ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ---Μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου Η αμαρτία είναι ότι είσαι μακριά από τον Θεό.


             02
Η αμαρτία είναι ότι είσαι μακριά από τον Θεό.
Οι άνθρωποι σήμερα δεν αγαπούν καθόλου την λέξη αμαρτία. Ακόμα και στις εκκλησίες δεν ακούγονται εύκολα τα κηρύγματα για την αμαρτία, που να τονίσουν ότι ο άνθρωπος είναι αμαρτωλός και χρειάζεται σωτήρα.
   Η αμαρτία μας έκανε εχθρούς με το Θεό. Όμως ο νόμος του Θεού ήταν και είναι  γραμμένος μέσα στην καρδιά κάθε λογικού πλάσματος μέσα στη συνείδηση τους.
Αγ. Γραφή μεταχειρίζεται διάφορες λέξεις για την αμαρτία.
Στο  Α΄ Ιωάννου 3: 4 την αποκαλεί «ανομία»
4 Καθένας που πράττει την αμαρτία, πράττει και την ανομία· επειδή, η αμαρτία είναι η ανομία.
και «αδικία»

Α΄ Ιωάννου 5:17
17 Κάθε αδικία είναι αμαρτία· και είναι αμαρτία όχι θανάσιμη.
Η αμαρτία πάντοτε στρέφεται εναντίον του θελήματος του Θεού.
Ψαλμός 51:4
4 Σε σένα, σε σένα μονάχα αμάρτησα, και έπραξα μπροστά σου το πονηρό· για να δικαιωθείς στα λόγια σου, και να είσαι άμεμπτος στις κρίσεις σου.
……
Ο άνθρωπος που θέλει τον Θεό και τον αγαπά καταλαβαίνει ότι η αμαρτία του είναι μόνο ενάντια στον Θεό ξέρει ότι βδελυρό κάνει στον Θεό μπροστά το κάνει. Αν θέλει να δικαιωθεί πρέπει να νιώσει ότι είναι αμαρτωλός και για να δικαιωθεί να παραδεχτεί ότι στέκεται σε έναν Θεό άμεμπτο δίκαιο στις κρίσεις Του.

Όποτε μας χρειάζεται καθαρισμός από τις αμαρτίες μας. Μόνο  αν παραδεχτούμε την αμαρτία μας και δεχτούμε τον Ιησού Χριστό ότι πέθανε για μας, μας εξαγόρασε και μας δικαίωσε στον πατέρα ,και τότε δεν λογαριάζονται οι αμαρτίες μας, διότι αυτός μας καθαρίζει κάθε μέρα από αυτές.
Ποιος άνθρωπος μπορεί να αχεί ένα αγαπημένο πρόσωπο μέσα στο σπίτι του να είναι πεθαμένο και κάθε μέρα να το βλέπει να λιώνει τα σκουλήκια να το καταλαμβανόμουν και να μην αηδιάζει και να μη το θάβει στο χώμα. Έτσι μας βλέπει ο Θεός του αμαρτωλούς ανθρώπους πεθαμένους με όλα μας τα αμαρτήματα που είναι σκουλήκια βρωμερά και μας καταβροχθίζουν. Όσοι όμως καθαρίστηκαν με το αίμα του χριστού είναι πλυμένοι καθαροί και στέκονται μαζί του στα αληθινά Άγια των Αγίων στα επουράνια.

Κολοσσαεις 2:
13 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία τής σάρκας σας, σας ζωοποίησε μαζί του, καθώς σας συγχώρεσε όλα τα πταίσματα,
14 όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας, και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς το επάνω στον σταυρό·
15 και αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν, επάνω του, θριάμβευσε εναντίον τους.
 Ο διάβολος δεν έχει καμιά εξουσία επάνω μας διότι τον καταντρόπιασε με τον θρίαμβο του σταυρού και της αναστάσεως μπροστά σε όλα τα επουράνια όντα. Είναι θριαμβευτής ο Κύριος μας.

Εφεσίους 2
1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·
Δόξα στον Κύριο μας
scha

…………