15—3—2017 —ΤΕΤΑΡΤΗ----32 Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ----------ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ



15—3—2017 —ΤΕΤΑΡΤΗ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
32
Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ
                          ==2==
θελήματος. Ο Θεός είναι Αγάπη. Η αγάπη είναι η φύσης της υπάρξεως Του. Αγαπά κάθε άνδρα και γυναίκα κάθε αγόρι και
κορίτσι σ’ όλο το πρόσωπο της γης.
Στάθηκες ποτέ να αναλογισθείς πως δημιουργήθηκε αυτός ο κόσμος; Σκέφθηκες ποτέ για Εκείνον που έβαλε τον ήλιο την Σελήνη και τα άστρα εκεί που βρίσκονται; Σκέφτηκες ποτέ πως ξεκίνησε η ζωή στον κόσμο που ζούμε; Η Αγία Γραφή είναι το μόνο βιβλίο σ’ όλο τον κόσμο που μας απαντά στις ερωτήσεις αυτές. Ο άνθρωπος μπορεί να εξετάζει θεωρητικά όλα τα ζητήματα αλλά η Αγία Γραφή είναι το μοναδικό βιβλίο στον κόσμο που μας αποκαλύπτει από πού ήλθε ο άνθρωπος γιατί βρίσκεται εδώ που πηγαίνει;

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Η Αγία Γραφή μας διδάσκει πως και γιατί ο Θεός έπλασε τα πάντα. Έκαμε τον ήλιο την σελήνη τα άστρα και τα τοποθέτησε στην κατάλληλη θέση τους. Έκαμε  την γη  «Και όλα τα εν αυτή». Είπε και έγιναν. Έκαμε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα Εαυτού από το Χώμα της γης. Δεν μας είναι δύσκολο να το πιστεύουμε επειδή γνωρίζουμε ότι με τον θάνατο το σώμα μας επιστρέφει πάλι στο χώμα.
Η επιστήμη μας βεβαιώνει ότι το ανθρώπινο σώμα έχει τα ίδια χημικά συστατικά και την ίδια αναλογία όπως και το χώμα της γης. Ο Θεός έλαβε το χωμάτινο σώμα που είχε πλάσει «και ενεφύσησεν εις τους μυκτήρας αυτού πνοήν ζωής και έγινε ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν». Έκαμε την πρώτη γυναίκα από μια πλευρά που εφήρεσε από τον άνδρα. Ονόμασε τον πρώτο άνδρα Αδάμ και την πρώτη γυναίκα Εύα.
Για πολλά χρόνια ο Αδάμ και η Εύα συζούσαν ευτυχισμένοι και ευδαίμονες στον ωραίο κήπο που ονομάσθηκε Εδέμ. Ήσαν γυμνοί αλλά δεν ντρέπονταν.
Απολάμβαναν την επικοινωνία με τον Θεό ο οποίος
τους είχε πλάσει και τους είχε δώσει εξουσία επάνω σ’ όλα τα δημιουργήματα Του. Ο Αδάμ και η Εύα απολάμβαναν τους καρπούς και τα άνθη του ωραίου κήπου αλλά ο Θεός τους έδωκε την εντολή να μη φάγουν από το δένδρο της γνώσεως του καλού και του κακού διότι αν έτρωγαν θα απέθνησκαν
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


……………