27--3--2017---ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΧΡΙΣΤΟΣ; Έκδοση 7η Εκδόσεις «οι Νικητές»Κατερίνη (M.R.HAAN


ανατολή
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Στις μέρες μας ακούγονται πολλές φωνές απ’ όλες τις κατευθύνσεις. Ο άνθρωπος βρίσκεται πελαγωμένος μέσα στον κυκεώνα διαφόρων θρησκειών και ποικιλώνυμων ιδεολόγων και φιλοσοφιών. Το καθένα απ’ αυτά ισχυρίζεται ότι κατέχει την αλήθεια. Εκατομμύρια είναι εκείνοι που δυστυχώς ακολουθούν τους παρδαλούς και ανησόροπους αρχηγούς των διαφόρων ψευτοθρησκειών—τους σύγχρονους «μεσσίες»
Που όμως βρίσκεται η αλήθεια; Τα ανθρώπινα συστήματα όσο όμορφη και φανταχτερή βητρίνα κι’ αν έχουν απέτυχαν. Δεν μπόρεσαν να βγάλουν τον άνθρωπο από το αδιέξοδο του να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά του.
Ηλιοβασιλεμα 

Ανάμεσα όμως στις φωνές ξεχωρίζει μια γλυκειά και αυθεντική φωνή. Είναι του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού που διακήρυξε: «Εγώ είμαι η αλήθεια». Μόνο όσοι ακούνε τη φωνή αυτή και ανταποκρίνονται σ’ αυτήν ειλικρινά θα βρουν αυτό που έχει ανάγκη η ψυχή τους.




Ανατολή από το σπίτι μου

Με ιδιαίτερη χαρά κυκλοφορούμε στη γλώσσα μας το δεύτερο από τα πολλά βιβλιαράκια που κυκλοφορούν σ’ όλον τον κόσμο από τη γνωστή για 50 τώρα χρόνια ραδιοφωνική και τηλεοπτική εκπομπή. «Ραδιοφωνική Βιβλική Τάξη»…..κλπ.
Ανατολή από τοσπίτι μου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ==Α==
ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑ
Ο Χριστιανός δεν είναι απλώς μια θρησκεία είναι ζωή. Η θρησκεία αποτελείται από μία σειρά κανόνων και τελετουργιών που συνεχώς αυξάνουν σε αριθμό ο Χριστιανισμός όμως απέχει μόνος του. η μοναδικότητα του χριστιανισμού βρίσκεται στο ότι αυτός μόνο έχει ένα ζωντανό Αρχηγό τον Ιησού Χριστό που είναι ο Χορηγός της Σωτηρίας μας και που τώρα δοξασμένος κάθεται στα δεξιά του Θεού.
Κανένας άλλος δεν τολμά να κάνει αυτή τη διακήρυξη.  Όλοι οι ιδρυτές των θρησκειών του κόσμου είναι νεκροί και μόνο η διδασκαλία και τα δόγματα τους παραμένουν.
Ανατολή από το σπίτι μου

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη λέξη «Θρησκεία» πολύ αόριστα συμπεριλαμβάνουν σ’ αυτήν και το Χριστιανισμό.

Αν καταφύγουμε στη μόνη πηγή πληροφοριών τη Βίβλο σχετικά με την αρχή του Χριστιανισμού δεν βρίσκουμε καμιά τέτοια βάση. Σε διάφορα σχολεία ένα από τα μαθήματα που διδάσκεται ονομάζεται Συγκριτική Θρησκειολογία. Ανάμεσά  στις άλλες θρησκείες εξετάζει και το Χριστιανισμό. Αυτή όμως η συγκριτική δεν είναι ολότελα αληθινή γιατί ο Χριστιανισμός είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια θρησκεία.
Ηλιοβασιλεματα

............................