24--3---2017---Stavros Barotsakis "Πάσα πικρία και θυμός και οργή και κραυγή και βλασφημία ας αφαιρεθή από σας μετά πάσης κακίας". Εφεσίους 4:31



Stavros Barotsakis
"Πάσα πικρία και θυμός και οργή και κραυγή και βλασφημία ας αφαιρεθή από σας μετά πάσης κακίας". Εφεσίους 4:31Η αλήθεια είναι ότι όταν υπάρχει πικρία και θυμός μέσα στη καρδιά μας, νιώθουμε χειρότερα και από την ποιο κλειστή απομόνωση στην ποιο αυστηρή φυλακή που υπάρχει. 
Μας στρέφει εναντίον του Θεού και των ανθρώπων, αλλά ποιο μεγάλο κακό το κάνει στον ίδιο μας τον εαυτό. Αμαυρώνει τη ζωή μας, μας εξουθενώνει, και τελικά μας καταστρέφει. από το Σταυρό του Γολγοθά, ανακουφίζει την ψυχή μας, και ξαλαφρώνει την καρδιά και το πνεύμα μας.
Γιατί Εκείνος που μας συγχώρεσε είναι πάντα δίπλα μας, όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις της ζωής μας. Καθώς όλο και ποιο πολύ Τον αγαπούμε, Τον υπακούμε, και Τον εμπιστευόμαστε στηριζόμενοι επάνω Του, μας δίνει την δύναμη να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά. Να συγχωρούμε αυτούς που μας έβλαψαν, να αγαπούμε αυτούς που μας κατηγόρησαν άδικα, να γεμίζει η καρδιά μας επιείκεια και έλεος, ακόμη και γι αυτούς που δεν το αξίζουν.
Μήπως το ίδιο δεν συνεχίζει να κάνει Εκείνος σε μας, όταν με μετάνοια ζητούμε το έλεος και τη χάρη Του; Μήπως αξίζαμε να δώσει ο Ιησούς Χριστός τη ζωή Του, και να μας καθαρίσει με το αίμα Του από τις αμαρτίες μας; Γιατί πριν εμείς έρθουμε σ Εκείνον, ήρθε σε μας με χάρη και έλεος, και μας δίδαξε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο όπου χρειαστεί. 
"Ενδύθητε λοιπόν, ως εκλεκτοί του Θεού άγιοι και ηγαπημένοι, σπλάγχνα οικτιρμών, χρηστότητα, ταπεινοφροσύνην, πραότητα, μακροθυμίαν, υποφέροντες αλλήλους και συγχωρούντες εις αλλήλους, εάν τις έχη παράπονον κατά τινος· καθώς και ο Χριστός συνεχώρησεν εις εσάς, ούτω και σείς". Κολοσσαείς 3:12,13...
Η συγχωρητικότητα όμως που πηγάζει
..............................................