21-3--2017----- 38 Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ -------ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ



21—3—2017 —ΤΡΙΤΗ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
 38
Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ       ==8==

Ο Χριστός έζησε μόνο τριάντα τρία χρόνια στη γη ευεργετώντας όλους που συναντούσε. Θεράπευσε τους ασθενείς έκαμε τους τυφλούς να αναβλέψουν τους κωφούς να ακούν. Καθάρισε τους λεπρούς ακόμα δε και νεκρούς ανέστησε. Περπάτησε στα ύδατα και κατασίγασε την τρικυμία. Σε δυό περιπτώσεις πήρε λίγα ψωμάκια και ψάρια και χόρτασε χιλιάδες ανθρώπους. Τα χείλη Του ήταν γεμάτα λόγια χάρητος. Τα λόγια της σοφίας Του αναγνωρίζονται σ’ όλο τον κόσμο ως τα ανώτερα διδάγματα που άκουσε ποτέ άνθρωπος. Όλη του η ζωή ελέγχετε ενδυναμωνόταν και οδηγείτο από το Θεό.

Το μίσος των ανθρώπων ήταν φανερό από το γεγονός ότι μισούσαν το Χριστό για τα λόγια Του και τα έργα Του. Ήλθε στους Ιουδαίους ως ο Βασιλεύς τους αλλά αυτοί φώναζαν «Ας φύγει. Δεν θέλουμε ο άνθρωπος αυτός να μας βασιλεύει». Ήταν καταφρονημένος και απορημένος υπό των ανθρώπων.
Ήταν άνθρωπος θλίψεων και δόκιμος ασθενείας. Εξέλεξε  δώδεκα άνδρας για να γίνουν μαθηταί Του. ένας απ’ αυτούς Τον αρνήθηκε άλλος Τον πρόδωσε και Τον παρέδωσε στα χέρια των εχθρών Του. Καθώς αντιμετώπιζε την τρομερή αγωνία επάνω στο Σταυρό για τις αμαρτίες ολόκληρου του κόσμου ο ιδρώτας Του έτρεχε σαν σταγόνες αίματος. Προσευχήθηκε στον Ουράνιο Του Πατέρα.  «Εάν είναι θέλημα Σου ας παρέλθει το ποτήριον τούτο απ’ εμού αλλά όχι το θέλημα το εμόν το Σον ας γίνει».
Καταδικάστηκε από το Συνέδριο των Ιουδαίων γιατί εφοβούντο μήπως πάρει το αξίωμα τους. Αντιμετώπισε μια χλευαστική δίκη μπροστά στον Π
όντιο Πιλάτο τον Ρωμαίο Διοικητή. 
Οι άνθρωποι τον έπτυσαν στο Πρόσωπο. Εξέσχισαν τα ιμάτια Του από το Σώμα Του και Τον μαστίγωσαν στην πλάτη. Του φόρεσαν ακάνθινο στεφάνι στο μέτωπο. Το σώμα Του

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ





..