29—3—2017 —ΤΕΤΑΡΤΗ---ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ



29—3—2017 —ΤΕΤΑΡΤΗ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
46
Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ        ==16==

ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ
Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι η δικαίωσης μας γίνεται δια πίστεως. Τι είναι πίστης; Εξασκούμαστε  στην πίστη σε πρακτικά γεγονότα εκατοντάδες φορές στην καθημερινή μας
ζωή. Όταν ταξιδεύουμε με τραίνο ή λεωφορείο ζει μέσα μας το αίσθημα της πίστεως γιατί έχουμε την εμπιστοσύνη ότι το τραίνο ή το λεωφορείο θα μας φέρει στον προορισμό μας.
Το περπάτημα είναι αποτέλεσμα πίστεως. Με το βάδισμα ωθούμε το σώμα εμπρός με την πεποίθηση ότι τα πόδια μας στηρίζουν το σώμα. Όταν καθόμαστε στην καρέκλα ή στο σκαμνάκι είναι εξάσκηση πίστεως επειδή εμπιστευόμαστε ότι θα μας κρατήσει η καρέκλα.

Θα σας διηγηθώ μια αληθινή ιστορία που απεικονίζει την ζωντανή πίστη. Πολλά χρόνια πριν ένας άνθρωπος διαλαλούσε ότι θα περνούσε με το ποδήλατο του επάνω από ένα δυνατό σχοινί που ήταν τεντωμένο στα ύψη ενός ψηλού καταρράκτη.
Την ορισθείσα μέρα μαζεύτηκε κόσμος από κοντά και μακριά για να δουν το καταπληκτικό θέαμα. Όλοι ήταν βέβαιοι πως αν ο άνθρωπος αυτός έκαμνε το παραμικρό ολίσθημα θα εύρισκε το θάνατο. Τον παρακολούθησαν καθώς το έβαλε αργά σε κίνηση πήδησε επάνω και άρχισε το θανάσιμο του ταξίδι επάνω από τα αγριεμένα νερά.
Το πλήθος κρατούσε την αναπνοή καθώς προχωρούσε. Έφθασε ασφαλώς στην άλλη όχθη γύρισε το ποδήλατο και ξαναπήρε τον δρόμο της επιστροφής μέχρις ότου έφθασε πίσω. Έκαμε την διαδρομή αρκετές φορές. Κάθε φορά το πλήθος ζητωκραύγαζε άγρια. Κάποια φορά ρώτησε: «Πιστεύετε πως μπορώ να μεταφέρω κάποιον στους ώμους μου επάνω από τους καταρράκτες;»
Το πλήθος χειροκροτούσε και φώναζε»πιστεύουμε πως μπορείς να το κάμεις». Μετά ρώτησε: «Ποιος από σας θα ήθελε να ανεβεί πίσω μου και να διαπεράσει μαζί μου;» Τώρα το πλήθος σώπασε. Τραβήχτηκαν πίσω από φόβο. Ένας άνδρας βγήκε από το πλήθος. Φώναξε: «Εγώ πιστεύω πως μπορείς να το κάμεις». Ανέβηκε στους ώμους του ποδηλάτη και μαζί πήγαν και γύρισαν χωρίς ζημιά επάνω από τον καταρράκτη.
Ο άνθρωπος αυτός μπορούμε να πούμε είχε ζωντανή πίστη. Το πλήθος όλο ομολογούσε ότι πίστευε πως ο άνθρωπος ήταν ικανός να μεταφέρει τον άλλο επάνω στον καταρράκτη αλλά

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ