17-3-2017---ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-------34 Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ ------03-ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ--


ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΛΟ ΣΥΝΝΕΦΙΕΣ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΜΕ


17—3—2017 —ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
 34
 Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ               ==4==
αυτούς. Είπε ότι αν αυτή και ο άνδρας της έτρωγαν από του δένδρου της γνώσεως του καλού και του κακού θα ανοίγοντο οι
οφθαλμοί των και θα γίνονταν ως Θεοί γνωρίζοντας το καλόν και το κακόν. Η γυνή ζύγισε προσεκτικά τα λόγια του Σατανά. Είδε το δένδρο ήταν καλόν εις βρώσιν. Ότι ήταν αρεστόν εις τους οφθαλμούς και επί πλέον πίστευσε ότι θα γινόταν σοφή αν έτρωγε από τον καρπό του.
δεν έβλεπε κανένα κακό αν έκανε μια μικρή παρακοή. Σκέφθηκε ότι δεν θα έβλαπτε αν δοκίμαζε να δει τι θα συνέβαινε. Πήρε από τον καρπό και έφαγε. Ήταν εξαιρετικά εύγευστος. Φώναξε τον Αδάμ και τον έπεισε να μοιραστεί και κείνος τον καρπό μαζί της.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ
Ξαφνικά ο Αδάμ και η Εύα αντελήφθησαν πως ήταν γυμνοί. Ντράπηκαν και προσπάθησαν να σκεπάσουν την γύμνια τους με φύλλα συκής Όταν του κάλεσε ο Θεός κρύφτηκαν από την Παρουσία Του ανάμεσα στα δένδρα. Όταν τους βρήκε ο Θεός ρώτησε: «Τι είναι τούτο το οποίον έκαμες;» Ο Αδάμ κατηγόρησε την γυναίκα του και αυτή κατηγόρησε τον όφι…

  Σκέψου τώρα την τρομερή  συνέπεια της αμαρτίας του Αδάμ και της Εύας! Όλη  η συνέπεια της αμαρτίας των. Ο Θεός είναι άγιος και δίκαιος. Δεν μπορούσε να παραβλέψει την αμαρτία τους. επειδή είναι Άγιος πρέπει να τιμωρήσει την αμαρτία.Καταράστηκε τον όφι και τον έκαμε να σέρνεται επάνω στην κοιλιά του τρώγοντας χώμα πάσας τας ημέρας της ζωής του. καταράστηκε την γυναίκα και της επέβαλε να γεννά τα τέκνα της με λύπας.
Καταράστηκε την γη εξ’ αιτίας της αμαρτίας του ανδρός. Αγκάθια και ζιζάνια φυτρώνουν σήμερα σ’ όλη τη γη.
Κάθε γεωργός και κηπουρός γνωρίζει την κατάρα των ζιζανίων. Μέχρι σήμερα υποφέρουμε από την συνέπεια της αμαρτίας του Αδάμ. Ο άνθρωπος πρέπει να φάγει τον άρτον του με τον ιδρώτα του προσώπου του. ο Αδάμ και η Εύα εκδιώχθηκαν από τον κήπο της Εδέμ για να μη φάγουν από το δένδρο της ζωής.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ






…………