23—24--25--26--27---3—2017 ----03-ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ



23—3—2017 —ΠΕΜΠΤΗ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
40
Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ       ==10==

εγκαταλείφθηκαν σαν ένα άδειο όστρακο.
Οι μαθηταί αναχώρησαν απορούντες για τα γεγονότα. Η Μαρία η Μαγδαληνή ήταν η γυναίκα από την οποία ο Χριστός είχε βγάλει επτά δαιμόνια. Αγαπούσε βέβαια τον Χριστό και αφού έφυγαν οι άλλες γυναίκες στάθηκε κοντά στον τάφο  και έκλαιγε. Είδε έναν άνδρα που τον εξέλαβε για κηπουρό και του
λέγει: «Εάν εσύ σήκωσες Αυτόν ειπέ μου που έθεσες Αυτόν και εγώ θέλω σηκώσει αυτόν». Και ο Ιησούς λέγει προς αυτήν: «Μαρία» εκείνη στραφείσα Του λέγει: «Ραβουνί» το οποίον σημαίνει «Διδάσκαλε». Τότε της λέγει: «Μη μου άπτου διότι δεν ανέβην έτι προς τον Πατέρα μου. Αλλ’ ύπαγε προς τους αδελφούς μου και ειπέ προς αυτούς. Ανεβαίνω προς τον πατέρα μου και Πατέρα σας και Θεόν μου και Θεόν σας».

Έρχεται η Μαρία η Μαγδαληνή να αναγγείλει προς τους μαθητάς ότι είδε τον Κύριο και ότι της είχε ειπεί.
Το ίδιο απόγευμα δύο από τους μαθητές πήγαιναν στο σπίτι τους κοντά στην Ιερουσαλήμ. Καθώς πορεύονταν και συνομιλούσαν για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες τους πλησίασε ο Χριστός και περπατούσε μαζί τους αλλά δεν Τον αναγνώρισαν. Τότε ο Κύριος άρχισε να τους ερμηνεύει τις Γραφές περί του Εαυτού Του. όταν έφθασαν κοντά στο σπίτι τους κάλεσαν τον ξένο να εισέλθει και να συμφάγει μαζί τους.
Εισήλθε ο Ιησούς μαζί τους και καθώς έκοβε τον άρτο αναγνώρισαν τον Χριστό και Κύριό τους. αλλ’ Αυτός έγινε άφαντος απ’ αυτούς.  Σηκώθηκαν αμέσως και επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ για να πληροφορήσουν τους μαθητές για το συμβάν.
Εκεί βρήκαν τους μαθητάς συγκεντρωμένους και καθώς διηγόντουσαν το πώς εμφανίσθηκε ο Ιησούς μεταξύ τους ξαφνικά στάθηκε ο Ιησούς ανάμεσα σ’ αυτούς και είπε: «Ειρήνη υμίν». Φοβήθηκαν οι μαθηταί και νόμισαν ότι έβλεπαν φάντασμα. Τους έδειξε ο Χριστός τις πληγές των χεριών και των πλευρών Του. έφαγε μαζί τους ψητό ψάρι και κηρήθρα μέλιτος και άρχισε να ομιλή από τας Γραφάς περί του Εαυτού Του
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

03-ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ-
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
24—3—2017 —ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
41
              Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ      ==11==
Όταν έκαμε την πρώτη Του εμφάνησι ο Θωμάς ένας από τους μαθητάς Του δεν ήταν παρών. Όταν  συνάντησαν τον Θωμά οι άλλοι μαθηταί του Χριστού είπαν: «Είδαμε τον Κύριον». Κάτι παρόμοιο θα έχει πει ο Θωμάς. «Μη συγκινήσθε. Φαντασία σας είναι. Δεν μπορείτε να με πείσετε. Και δεν θα πιστεύσω εκτός εάν ίδω τα σημάδια των καρφιών στα χέρια Του και εάν δεν βάλω το χέρι μου επάνω στην πληγή της πλευράς Του».
Μετά από μία εβδομάδα ήταν συναθροισμένοι πάλι οι μαθηταί του Χριστού. Αυτή  τη φορά ο Θωμάς ήταν μαζί τους.

Από το φόβο των Ιουδαίων οι πόρτες ήταν κλειστές αι κλειδωμένες. Ακόμη μια φορά εις το μέσον αυτών στάθηκε ο Ιησούς και τους είπε:»Ειρήνη υμίν». Και αμέσως είπε στο Θωμά
«Φέρε τον δάκτυλον σου εδώ και  ιδέ τας χείρας μου. Και φέρε την χείρα σου και βάλε εις την πλευράν μου και μη γίνου άπιστος αλλά πιστός». Και απάντησε ο Θωμάς: «Ο Κύριος μου και ο Θεός μου!» Ο Απ. Παύλος μας λέγει ότι ο Χριστός φανερώθηκε αργότερα σε περισσότερους από πεντακοσίους δια μιας.

Παρουσιάστηκε στον Παύλο επάνω στον δρόμο της Δαμασκού. Ο Λουκάς μας αναφέρει «ότι φανέρωσε τον εαυτόν Του ζωντανό μετά το πάθος Του δια πολλών τεκμηρίων (αποδεικτικά στοιχεία ή πειστήρια).(Πράξεις α:3)
Ο θάνατος και η ανάστασης του Χριστού είναι η καρδιά του Ευαγγελίου.»Ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας κατά τας Γραφάς ετάφη και ανέστη κατά τας Γραφάς». «Παρεδόθη δια τας αμαρτίας ημών και ανέστη δια την δικαίωση ημών.
(Ρωμαίους δ:25).

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Πολύ περισσότερα επετεύχθησαν δια του θανάτου  του Χριστού επάνω στο Σταυρό απ’ όσα θνητός άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει. Αποθνήσκων πάνω στο Σταυρό ο Χριστός απομάκρυνε την αμαρτία με την δική Του θυσία. Απέθανε για τις αμαρτίες του όλου κόσμου. Απέθανε για τις αμαρτίες κάθε ανθρώπου από τον Αδάμ μέχρι τον τελευταίο που θα γεννηθεί.
«Επειδή και ο Χριστός άπαξ έπαθε δια τας αμαρτίας ο δίκαιος υπέρ των αδίκων δια να φέρει ημάς προς τον Θεόν». (Α΄ Πέτρου γ:18). Δια του θανάτου του Χριστού οι αμαρτίες μας ρίχθηκαν πίσω από την πλάτη του Θεού ετάφηκαν στα βάθη των βαθύτερων θαλασσών απομακρύνθηκαν από μας όσο απέχει η ανατολή από την δύση και διαλύθηκαν σαν το πυκνό σύννεφο.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

03-ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ-
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
25—3—2017 —ΣΑΒΒΑΤΟ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
42
    Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ        ==12==

Ο Χριστός απέθανε όχι μόνο για τις αμαρτίες μας αλλά ο Θεός Τον έκαμε αμαρτία υπέρ ημών. Όταν κρεμόταν επάνω στο σταυρό φώναξε: «Θεέ μου Θεέ μου γιατί με εγκατέλειψες;» Την τρομερή εκείνην ώρα τον εγκατέλειψε ο Θεός διότι έγινε
αμαρτία για μας και ο Άγιος Θεός δεν μπορεί να βλέπει την αμαρτία. Επάνω στο Σταυρό ο Χριστός φώναξε «Τετέλεσται». Αυτό σημαίνει εξεπληρώθη». Ξεπλήρωσε το χρέος της αμαρτίας για όλον τον κόσμο. Και μπορούμε να έχουμε την συγχώρηση των αμαρτιών επειδή ο Χριστός ξεπλήρωσε αυτό για μας. Εάν όμως θέλουμε να συγχωρηθούν οι αμαρτίες μας πρέπει να δεχθούμε την συγχώρηση η οποία στραγγίστηκε με το πολύτιμο αίμα Του.

Όταν ένας κακούργος παίρνει συγχώρηση από τις αρχές του κράτους οφείλει ή να δεχθεί την συγχώρηση ή να πληρώσει την ποινή του εγκλήματος του. ως αμαρτωλοί είμαστε στην ίδια θέση ενώπιον του Αγίου Θεού. Ή πρέπει να δεχθούμε την συγχώρηση του Θεού ή να πληρώσουμε την ποινή για την αμαρτία μας.
Κατά την εποχή της Αποστολικής Εκκλησίας ο Απ. Παύλος  χρησιμοποιήθηκε κατά θαυμαστό τρόπο για να κηρύξει την Καλή Αγγελία της Σωτηρίας σε πολλά μέρη της γης. Ο απ. Παύλος έκαμε το πρώτο Ιεραποστολικό ταξίδι εκεί όπου είναι η σημερινή Τουρκία. Όταν έφτασε στην πόλη της Αντιόχειας της Πισιδίας κήρυξε ότι δια του Ιησού Χριστού δικαιώνονται όλοι οι πιστοί. Πως είναι δυνατόν ένας Άγιος Θεός να είναι δίκαιος και όμως να δικαιώνει έναν ένοχο αμαρτωλό;
Δεν μπορεί να σώσει ούτε έσωσε ποτέ ο Θεός τον άνθρωπο απλώς και μόνο επειδή τον αγάπησε. Εάν δικαίωσε τους ανθρώπους επί τη βάση της αγάπης Του γι’ αυτούς δεν θα ήταν ο Άγιος Θεός και Δίκαιος Θεός. Αγίου Θεού. εξ’ αιτίας του εξιλαστήριου θανάτου του Χριστού ο Θεός είναι τώρα ελεύθερος να δικαιώνει τον χειρότερο αμαρτωλό του κόσμου. Για τον λόγο αυτό ο άνθρωπος δεν είναι δικαιωμένος ή μπορεί να πάρει δικαίωση με αυτό που κάμνει η αυτά που δεν κάμνει. Δικαιώνεται δια της πίστεως με το έργο που έκαμε ο Χριστός γι’ αυτόν στον σταυρό του Γολγοθά.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

03-ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ-
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
26—3—2017 —ΚΥΡΙΑΚΗ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
43
Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ       ==13==
Πρέπει να πληρωθεί η ποινή για την αμαρτία. Όταν πέθανε ο Κύριος Ιησούς Χριστός επάνω στο Σταυρό του Γολγοθά ικανοποίησε πλήρως τις απαιτήσεις του
Όταν αμάρτησαν ο Αδάμ και η Εύα επαναστατώντας εναντίον
του Θεού έγιναν εχθροί Του. με μια μόνη πράξη της δικής τους θελήσεως έγιναν αμαρτωλοί. Και αμαρτάνοντας έλαβαν την φύση της αμαρτίας. Όλα  τα τέκνα τους και τα τέκνα των τέκνων τους γεννήθηκαν με την αμαρτωλή φύση. Ο καθένας μας σήμερα γεννάται μ’ αυτήν την αμαρτωλή φύση. Και γι’ αυτό
 είμαστε εχθροί του θεού. είμαστε χωρισμένοι από τον Θεό εξ’ αιτίας της αμαρτίας μας.

Μας καταδικάζει η αμαρτωλή μας καρδιά και φοβόμαστε να πλησιάσουμε τον Θεό. όταν ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πέθανε επάνω στο Σταυρό ο Θεός «ήτο εν Αυτώ συμφιλιώνοντας προς τον Εαυτόν Του τον κόσμο.(Β΄ Κορινθίους ι:19). Λόγω της συμφιλιώσεως που εκτελέσθηκε στον «Γολγοθά» έχουμε ειρήνη με του Θεού δια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού(Ρωμαίους ε:1)
Ο Χριστός είναι ο μεγάλος Λυτρωτής. Μας απάλλαξε και μας εξαγόρασε δια του Αίματος Του από την δουλεία της αμαρτίας. Είναι ο ισχυρός μας σωτήρας. Μπορεί να μας ελευθερώσει από τον φόβο του θανάτου διότι αφαίρεσε το κεντρί του θανάτου όταν πέθανε στη θέση μας στον Σταυρό του Γολγοθά. Η αγάπη του Θεού αποδείχτηκε στον Γολγοθά. Απέδειξε την αγάπη Του σε όλους τους ανθρώπους όταν παρέδωκε τον Μονογενή Του Υιόν να πεθάνει για τις αμαρτίες τους. Ο Ιησούς Χριστός απέδειξε ότι μας αγαπά πεθαίνοντας αντί για ημών..
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

03-ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ-
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
27—3—2017 —ΔΕΥΤΕΡΑ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
44
Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ            ==14==
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Κάθε άτομο στον κόσμο έχει δύο μεγάλες πνευματικές ανάγκες. Η μία είναι να του συγχωρεθούν οι αμαρτίες του και η άλλη η αιώνια ζωή. Και οι δύο αυτές ανάγκες αντιμετωπίζονται τελείως δια του Κυρίου Ιησού Χριστού. Ο Ιησούς Χριστός είναι ένας θαυμαστός και κατά πάντα επαρκείς Σωτήρας. Ο Θεός μπορεί να συγχωρεί και τον χειρότερο αμαρτωλό του κόσμου επειδή ο Κύριος Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες του ανθρώπου. Όταν Τον δεχθούμε δια πίστεως ως Κύριο και Σωτήρα μας λαμβάνουμε την αιώνια ζωή. Δεχόμενοι Αυτόν  δεχόμαστε Αυτόν δεχόμαστε ζωή. Η φυσική γέννηση μας δίνει την φυσική ζωή.
Λαμβάνουμε πνευματική ζωή όπως λάβαμε φυσική ζωή. Η φυσική γέννηση μας δίνει την ζωή αλλά πρέπει να γεννηθούμε πνευματικά για να αποκτήσουμε την πνευματική ζωή.
Όταν ο Χριστός ζούσε επάνω στην γη ένας καλός ηθικός και θεοσεβής άνθρωπος με το όνομα Νικόδημος ήλθε να τον επισκεφθεί κάποια νύχτα. Είπε στον Ιησού «Ραββί εξεύρομεν ότι από Θεού ήλθες διδάσκαλος διότι ουδείς δύναται να κάμνει τα σημεία ταύτα τα οποία συ κάμνεις εάν δεν είναι ο Θεός μετ’ αυτού».
(Ιωάννης γ:2). Η κολακεία του δεν συγκίνησε τον Χριστό αλλά του είπε: «Εάν τις δεν γεννηθεί άνωθεν δεν δύναται να ίδη την βασιλεία του Θεού». Αν και είχε ο Νικόδημος ανωτέρα μόρφωση δεν κατάλαβε τι εννοούσε ο Χριστός με την νέα γέννηση. Τότε ο Χριστός εξήγησε στον Νικόδημο τι είναι η αναγέννησης αφού εξιστόρησε την πείρα των Υιών Ισραήλ όταν περιπλανιόντουσαν στην έρημο. Ο λαός του Θεού είχε επαναστατήσει εναντίον Του και ως τιμωρία ο Θεός έστειλε τους φαρμακερούς όφεις στις σκηνές τους. Ο λαός πέθαινε κατά χιλιάδες. Ήλθαν στον αρχηγό τους τον Μωϋσή και ζήτησαν να προσευχηθεί αυτός ώστε ο Θεός να απομακρύνει τους όφεις από ανάμεσα τους. Όταν προσευχήθηκε ο Μωϋσής ο Θεός του είπε να κατασκευάσει ένα χάλκινο όφιν και να τον στήσουν επάνω σε στύλο στο κέντρο του στρατοπέδου. Ο Θεός τότε υποσχέθηκε ότι ο καθένας που θα ανέβλεπε στον χάλκινο όφι θα θεραπευόταν.
Ο Μωϋσής έκαμε όπως διατάχθηκε αλλά μερικοί νομίζοντας ότι αυτό ήταν πολύ ανόητο αρνήθηκαν να κοιτάξουν στον όφι άλλοι συνέχισαν την θεραπεία με δικά τους φάρμακα αλλά πέθαναν. Άλλοι με απλή πίστη υπάκουσαν στον Θεό  και η αγία Γραφή λέγει»και συνέβη εάν όφις δάγκανε κάποιον κοιτάζοντας αυτός στον όφι τον χάλκινο ζούσε.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

03-ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ-
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
28—3—2017 —ΤΡΙΤΗ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
45
Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ         ==15==
Ο Χριστός είπε στον Νικόδημο πρέπει να συγχωρηθούν οι αμαρτίες μας και να γεννηθούμε άνωθεν. Όπως οι Υιοί Ισραήλ θεραπεύονταν από τα τσιμπήματα των όφεων κοιτάζοντας στο χάλκινο όφι έτσι και ο Χριστός υψώθηκε επάνω στο Σταυρό για να πεθάνει για τις αμαρτίες  όλου του κόσμου.

Όταν εμβλέψουμε σ’ Αυτόν με πίστη βλέποντας Αυτόν να
πεθαίνει στη δική μας θέση μπαίνουμε στην οικογένεια του Θεού. Όταν δεχθούμε τον Χριστό δια πίστεως γίνεται η νέα γέννηση στην καρδιά μας. Όταν δεχόμαστε τον Χριστό νυμφευόμαστε τον Χριστό όπως νυμφεύονται οι άνδρες και οι γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας δέχεται τον άλλον εισερχόμενοι σε νέα σχέση.
Σημαίνει ότι αναλαμβάνουν νέες ευθύνες ο ένας προς τον άλλον. Κατά τον ίδιο τρόπο δεχόμαστε τον Χριστό ως Σωτήρα μας. Αυτός μας δέχεται και δεχόμενος εμάς αναλαμβάνει την ευθύνη να γίνει ένας θαυμαστός και κατά πάντα επαρκών Σωτήρας. Αλλά σημαίνει επίσης ότι όταν Τον δεχθούμε οφείλουμε να Του επιτρέψουμε να ζήσει την δικιά Του ζωή δια μέσου ημών. Ο Ιησούς Χριστός δεν είναι μόνο Λυτρωτής αλλά και Κύριος. Και πρέπει να τιμάται ως Κύριος της ζωής μας.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλα τα μέρη του κόσμου που με ευκολία ομολογούν ότι δέχθηκαν τον Χριστό. Αυτοαποκαλούνται Χριστιανοί αλλά επειδή δεν έχουν ιδέα για την δύναμη του αναστάντος Χριστού στην ζωή τους φέρνουν το όνειδος(την ντροπή) στο όνομα Του.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ