30—3—2017 —ΠΕΜΠΤΗ------47-----ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ




30—3—2017 —ΠΕΜΠΤΗ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
47
Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ        ==17==
μόνο ένας άνθρωπος ήταν πραγματικά πρόθυμος να κάνει το ταξίδι.
Οι άνθρωποι παντού πιστεύουν τον Θεό. Ναι και οι διάβολοι πιστεύουν και Τον τρέμουν.  Πολλοί άνθρωποι ομολογούν πως ο Ιησούς Χριστός είναι Υιός του Θεού. Πιστεύουν πως πέθανε στον Σταυρό για τις δικές τους αμαρτίες ότι ανέστη την Τρίτη ημέρα και όμως δεν είναι σεσωμένοι. Η πίστη τους είναι μόνο κατά διάνοια. Ποτέ δεν έχει αγγίξει την καρδιά τους. Ποτέ δεν έχουν αφιερώσει τους εαυτούς τους στο έλεος του Θεού.

Θα σκέπτεσαι ίσως  ότι παντού στον κόσμο όλοι δέχθηκαν με χαρά μια τόση θαυμαστή σωτηρία αλλά ένας μικρός αριθμός ανθρώπων στον κόσμο είναι σεσωσμένοι.
Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν σωθεί επειδή ποτέ δεν άκουσαν για το όνομα του Χριστού. Εσύ δεν συγκαταλέγεσαι 
από αυτούς που δεν άκουσαν ποτέ για το Ευαγγέλιο. Όταν σταθείς μπροστά στον Θεό την ημέρα της Κρίσεως δεν θα μπορέσεις να πεις: «Δεν το γνώριζα κανείς ποτέ δεν μου είπε». Με το διάβασμα αυτού του βιβλιαρίου έχεις μάθει τον δρόμο προς την σωτηρία. Ο Θεός κρίνει τους ανθρώπους ανάλογα με το φως και την γνώση που έλαβαν. Αν αρνηθείς να δεχθείς να έλθεις στον Χριστό θα έχεις να δώσεις λόγο στον Θεό σαν εκείνους που γνώρισαν τον δρόμο της Ζωής αλλά τον αρνήθηκαν. Πιστεύω και προσεύχομαι ότι ακόμη και τώρα με απλή παιδική πίστη θα δεχθείς τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Σωτήρα σου.

ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
Εάν δεν ήλθες στον Χριστό ποια είναι η αιτία που δεν ήλθες; Ή μάλλον θα έλεγα τι δικαιολογία έχεις για να μην έλθεις; Δεν υπάρχει αιτία βάσιμος αιτία που να δικαιολογούν οι άνθρωποι την άρνηση τους στο θαυμαστό αυτό δώρο της αγάπης του Θεού. Ο Θεός έχει κάποια απάντηση για όλες σου τις δικαιολογίες. Θέλει να συζητήσει γι’ αυτές μαζί σου.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

…………