5—KAI 6 --4--2017—ΤΕΤΑΡΤΗ ----53 --Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ---- -ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ




......
5—4--2017—ΤΕΤΑΡΤΗ
53
Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ         ==23==

Μερικοί δεν είναι Χριστιανοί επειδή υπολογίζουν το κόστος και δεν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν την αξία. Ουσιαστικά η σωτηρία δεν μας στοιχίζει τίποτα. Είναι το ελεύθερο δώρο του Θεού. Μας χαρίζεται χωρίς χρήματα και χωρίς αντίτιμο. Το δώρο δεν κερδίζεται ούτε πληρώνεται διότι θα έπαυε να είναι δώρο. Με άλλη έννοια η σωτηρία μας στοιχίζει το κάθε τι. Στις χώρες όπου η πλειονότης του πληθυσμού είναι Χριστιανοί ο νέος προσήλυτος δεν αντιμετωπίζει συνήθως σοβαρό διωγμό. Αλλά σε πολλές χώρες στοιχίζει πολύ το να είσαι Χριστιανός. Όταν ένας γίνει Χριστιανός ενδέχεται να χάσει τους φίλους του την οικογένεια του την εργασία του. μπορεί να δαρεί και να πάει φυλακή.
Ίσως και να σφραγίσει τον ζήλο του με το αίμα του.
Από την πρώτη αρχή των Χριστιανικών χρόνων οι άνθρωποι ευχαρίστως πλήρωσαν υψηλό τίμημα για να γίνουν ακόλουθοι του Χριστού. Πολλές χιλιάδες με χαρά παρέδωκαν την φυσική τους ζωή για να αποκτήσουν την αιώνια ζωή. Όλοι οι μαθηταί του Χριστού εκτός του Ιωάννου πέθαναν ως μάρτυρες.
…Ο Στέφανος λιθοβολήθηκε—ο Ματθαίος σκοτώθηκε στην Αιθιοπία—ο Μάρκος σύρθηκε στους δρόμους μέχρις ότου πέθανε—ο Λουκάς κρεμάστηκε επάνω σε σταυρό—ο Πέτρος σταυρώθηκε—ο Ανδρέας δέθηκε επάνω στο σταυρό—ο Ιάκωβος αποκεφαλίστηκε—ο Φίλιππος σταυρώθηκε και λιθοβολήθηκε—ο Βαρθολομαίος κάηκε ζωντανός—
ο Θωμάς τρυπήθηκε με μαστίγια—ο Ιάκωβος ρίχτηκε από το ναό και δάρθηκε μέχρι θανάτου—ο Ιούδας χτυπήθηκε και φονεύτηκε με βέλη—ο Ματθίας λιθοβολήθηκε—και ο Παύλος αποκεφαλίστηκε.
 Οι ποταμοί αυτοί του αίματος δεν έπαυσαν να ρέουν με το κλείσιμο των αποστολικών χρόνων. Σε κάθε γενεά οι άνθρωποι
πέθαναν με χαρά για την πίστη τους. Πολλοί άνθρωποι και σήμερα πεθαίνουν για την πίστη τους σε πολλά μέρη του κόσμου. Το αίμα των μαρτύρων υπήρξε πάντοτε ο σπόρος της Εκκλησίας.
Καθώς οι Εθνικοί παρακολουθούσαν τους χριστιανούς να πεθαίνουν παρατηρούσαν την ηρεμία και γαλήνη την οποία ήσαν βέβαιοι πως δεν την είχαν οι ίδιοι.
Ο Χριστιανισμός μπορεί να αντιμετωπίσει τον θάνατο επειδή γνωρίζει ότι ο θάνατος είναι κέρδος. Γνωρίζει ότι δια μέσου του θανάτου ο πραγματικός εαυτός του είναι απλώς 
χωρίζεται από το σώμα της αδυναμίας και ταπεινώσεως και πηγαίνει αμέσως στην παρουσία του Κυρίου.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

3-ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ-
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
6—4--2017—ΠΕΜΠΤΗ
54
Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ         ==24==


Όλοι οι συνετοί άνθρωποι επιθυμούν να πάνε στον Ουρανό όταν πεθάνουν. Και όμως χιλιάδες άνθρωποι που είχαν τις καλύτερες προθέσεις να πάνε στον Παράδεισο βρίσκονται σήμερα στην κόλαση. Περίμεναν πολύ για να έλθουν σε ειρήνη με τον Θεό.
Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν στην αιωνιότητα από κάποιο
απροσδόκητο και απρόβλεπτο ατύχημα. Όταν ήμαστε υγιείς νομίζουμε πως έχουμε πολύ καιρό για να προετοιμαστούμε για τον θάνατο. Αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε έρχεται εκείνη η μοιραία ώρα. Ο θάνατος είναι το γνωστότερο γεγονός σ’ όλο τον κόσμο η ζωή είναι το πιο αβέβαιο.
Ο αξιαγάπητος Θεός μας όχι μόνον έχει κάμει κάθε προετοιμασία για την σωτηρία μας αλλά δια του Πνεύματος Του δια του Λόγου Του και δια των πιστών Του υπηρετών μας προσκαλεί να σπεύσουμε στον Χριστό προτού είναι πολύ αργά. Τώρα είναι ο μόνος καιρός που μπορεί να είναι κανείς βέβαιος. Αύριο ίσως είναι πολύ αργά. Ο Θεός λέγει: «Ιδού τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος ιδού τώρα είναι ημέρα σωτηρίας».
«Έλθετε τώρα και ας διαδικασθώμεν» λέγει ο Κύριος. Ο Θεός μας λέγει να μη καυχώμαστε για την αύριο διότι δεν γνωρίζουμε τι θα μας φέρει η ημέρα. Ο Θεός μας ειδοποιεί ότι εάν έχουμε συχνά έλεγχο και όμως σκληραίνουμε τις καρδιές μας θα καταστραφούμε ξαφνικά χωρίς να υπάρχει τρόπος θεραπείας.

Το αιώνιο μέλλον της ψυχής σου εξαρτάται από την απόφαση που κάνεις τώρα. Πρέπει να αποφασίσεις τον ένα δρόμο ή τον άλλο. Δεν υπάρχει μέσος δρόμος. Είτε πρέπει να δεχθείς τον Χριστό ή να Τον αρνηθείς. Αν αποφασίσεις να περιμένεις Τον αρνείσαι προσωρινά. Όχι μόνο υπάρχουν αόρατοι εχθροί που ενδιαφέρονται για την απόφαση που θα κάνεις αλλά προσπαθούν και να σε επηρεάσουν στην απόφαση σου,. ο Σατανάς που είναι καταδικασμένος και καταραμένος θέλει να καταδικαστείς και να καταραστείς μαζί του. επιδιώκει να σε κάνει οπαδό του. Γεμίζει την καρδιά σου με αμφιβολίες και φόβους. Σε προτρέπει στην αναβολή της αποφάσεως σου. σου υπενθυμίζει τι θα πούνε και τι θα σκεφθούν οι άλλοι.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

………………………..