22--4--2017---H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ-------ΣΠΥΡΟΥ ΖΩΔΙΑΤΗ


ΤΟ ΦΙΔΟΧΟΡΤΟ ΜΟΥ
 (πρόλογος του Δημ. Ι Μαγκριώτη)
Β΄ έκδοσης «Ο ΛΟΓΟΣ»
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΣΠΥΡΟΥ ΖΩΔΙΑΤΗ
01     ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Στην σημερινή κρίσιμη εποχή που ζούμε πολύς κόσμος ύστερα από τις αναφορές που υπέστη λόγω της αποστασίας του από του ζώντος Θεού εις την Αλήθεια που σώζει.
Αλλά που θα μπορέσει να βρει την αλήθεια αυτή; Που αλλού παρά εις τον Λόγο του Θεού εις την αγία Γραφή. Εκείνη μας αποκαλύπτει τις θείες Βουλές μας ομιλεί δια το τέλειο σχέδιο της Σωτηρίας του Θεού δια τον αμαρτωλό άνθρωπο μας αποκαλύπτει την άπειρη και ανεξιχνίαστη αγάπη του Θεού δια τον αμαρτωλό. Στον Λόγο του θεού θα μάθει ο κάθε άνθρωπος πόσο πολύ τον αγαπά ο Θεός ώστε να στείλει τον μονογενή Του υιόν τον Ιησού Χριστόν δια να γίνει ο αντικαταστάτης μας και να υποστεί επί του Σταυρού του Γολγοθά την τιμωρία την οποία αξίζαμε εμείς. 
ΤΟ ΦΙΔΟΧΟΡΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΜΟΥ

Εκεί κάθε αμαρτωλός θα γνωρίσει το κορύφωμα της θείας αγάπης γι’ αυτόν. Τις αλήθειες αυτές έχουν ανάγκη ν’ ακούσουν ιδιαιτέρως σήμερα οι άνθρωποι δια να γνωρίσουν την ασύλληπτη αγάπη του Θεού δια να μάθουν το Λυτρωτικό έργο του Χριστού και να σωθούν από την επερχομένην οργή και βρουν ειρήνη και ανάπαυση στις ταραγμένες ψυχές τους. τις αλήθειες αυτές διακηρύσσει από τις στήλες του το τόσο συμπαθητικό και ψυχωφελές συνάμα Θρησκευτικό Περιοδικό «Η Φωνή του Ευαγγελίου» που εκδίδεται υπό του κ. Σπύρου Ζωδιάτη και κυκλοφορεί ευρύτατα στην Ελλάδα. Μερικά από τα τόσο ωφέλημα στις ψυχές άρθρα του κ. Σ. Ζωδιάτη που δημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό του τούτο και στην Εφημερίδα «Ατλαντίδα» της Νέας Υόρκης κατά καιρούς τα περιέλαβαν ήδη εις το ανά χείρας αυτοτελές τεύχος και τα προσφέρει σ’ ευρύτερο κοινό. Στα άρθρα αυτά θίγονται με απλότητα αλλά και με βαθύτητα σκέψεων όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν κάθε ψυχή. Ο  αντικειμενικός των σκοπός είναι να οδηγήσουν την κάθε ειλικρινή ψυχή να γνωρίσει την Αλήθεια κατευθείαν στην πηγή της Αλήθειας και της ζωής στον Ιησού Χριστό και να την κάμουν ώστε να ζήσει σε στενότερη επικοινωνία μαζί Του δια να έχει στην ζωή της καρπούς της ψυχικής ενώσεως τους οποίους ο Κύριος περιμένει από τους δικούς Του.
ΤΟ ΦΙΔΟΧΟΡΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΜΟΥ

Είναι άρθρα γραμμένα από πιστό δούλο του Θεού και ακούραστο εργάτη του Ευαγγελίου  στα  οποία κυριαρχεί μια βαθιά πίστις προς τον Λυτρωτή και ένας αγνός πόθος όπως Τον υπηρετήσει πιστά. Δια τούτο πιστεύομε ότι θα δώσουν μια δυνατή ψυχική τόνωση σ’ όλες τις ειλικρινείς ψυχές που θα τα διαβάσουν και θα θελήσουν να εμβαθύνουν στο πνευματικό τους περιεχόμενο.  Θα είναι μία πραγματική ευκαιρία στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό που διψά για εκλεκτή πνευματική τροφή να εντρυφήσει στις σελίδες του βιβλίου αυτού για να δοκιμάσει αγνή πνευματική απόλαυση και βαθιά ψυχική αγαλλίαση σε μεγάλη κλίμακα.
Θα ήταν ευχής έργον εάν κυκλοφορούσαν και διαβάζονταν από κάθε χριστιανό βιβλία με παρόμοιο πνευματικό περιεχόμενο που τρέφουν και δυναμώνουν την ψυχή και την φέρνουν σε στενότερη επικοινωνία προς τον Λυτρωτή της για να φέρουν καρπόν στην ζωή τους.
Δ. Ι. Μαγκριώτης
ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΜΟΥ ΤΟ 2011 ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΓΩ ΤΟ ΠΕΤΑΛΛΟ ΜΟΥ

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ 1ον
ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ  ΧΡΙΣΤΟΝ
Το τρίτο κεφάλαιο του κατά Ιωάννην ευαγγελίου είναι ένα από τα σπουδαιότερα της Καινής Διαθήκης διότι ασχολείται με την βασικότερη ανάγκη του ανθρώπου την αναγέννηση. Παραθέτουμε λίγα από τα πρώτα εδάφια του κεφαλαίου αυτού. «Ήτο δε άνθρωπος τις εκ των Φαρισαίων Νικόδημος ονομαζόμενος άρχων των Ιουδαίων. Ούτος ήλθε προς τον Ιησούν δια νυκτός και είπε προς αυτόν Ραββί εξεύρομεν  ότι από Θεού ήλθες διδάσκαλος διότι ουδείς δύναται να κάμνει τα σημεία ταύτα  τα οποία συ κάμνεις εάν δεν είναι ο θεός μετ’ αυτού. Απεκρίθη ο Ιησούς και είπε προς αυτόν αληθώς –αληθώς σοι λέγω εάν τις δεν γεννηθεί άνωθεν δεν δύναται να ίδη την βασιλείαν του Θεού. λέγει προς αυτόν ο Νικόδημος πως δύναται άνθρωπος να γεννηθεί γέρων ων;
ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΜΟΥ ΤΟ 2011 ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΓΩ ΤΟ ΠΕΤΑΛΛΟ ΜΟΥ

 Μήπως δύναται να εισέλθει δευτέραν φοράν εις την κοιλίαν της μητρός αυτού και να γεννηθεί; Απεκρίθη ο Ιησούς Αληθώς-αληθώς σοι λέγω εάν τις δεν γεννηθεί εξ’ ύδατος και Πνεύματος δεν δύναται να εισέλθει εις την βασιλείαν του Θεού. το γεγεννημένον εκ της σαρκός είναι σαρξ και το γεγεννημένον  εκ του Πνεύματος  είναι πνεύμα. Μη θαυμάσεις ότι σοι είπον Πρέπει να γεννηθείς άνωθεν. Ο άνεμος όπου θέλει πνέει και την φωνήν αυτού ακούεις αλλά δεν εξεύρεις πόθεν έρχεται και που υπάγει ούτως είναι πας όστις εγεννήθη εκ του Πνεύματος».(Ιωάννης γ:1—8).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ
1/ Ήτο άρχων των Ιουδαίων κι’ επομένως μέλος του ανώτατου Ιουδαϊκού εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Σανχενδρείμ. Με άλλα λόγια ήτο αντιπρόσωπος του Ιουδαϊκού έθνους δι’ αυτό και στον Χριστόν δεν λέγει «εξεύρω» αλλά «εξεύρομεν ότι από Θεού ήλθες διδάσκαλος». Παρ’ όλο το μεγάλο εκκλησιαστικό του αξίωμα προσέρχεται εις τον Χριστόν και ο Χριστός αμέσως του φανερώνει ότι έχει ανάγκην της αναγεννήσεως. Τούτο μας διδάσκει ότι ασχέτως της μεγάλης κοινωνικής ή θρησκευτικής θέσεως που κατέχει ο άνθρωπος ενώπιον του Θεού είναι όλοι αμαρτωλοί και έχουν χρείαν(ανάγκη)της Θείας γεννήσεως. «Πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού».(Ρωμαίους γ:23).
ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΜΟΥ ΤΟ 2011 ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΓΩ ΤΟ ΠΕΤΑΛΛΟ ΜΟΥ


2/ Ήλθε εις τον Χριστόν την νύκτα. Τον λόγο δεν μπορούμε θετικά να εξεύρουμε. Πιθανόν να ήτο από φόβον μήπως και τα λοιπά μέλη του Εκκλησιαστικού Συνεδρίου εμάνθαναν ότι ήθελε να έλθει εις επαφή με τον νέον Διδάσκαλον. Αυτός είναι ο εκκλησιαστικός φόβος ο οποίος και σήμερα υπάρχει. Στην εποχή της προόδου που ζούμε χρειαζόμεθα μεγαλύτερο πνεύμα ελευθερίας δια την έρευνα υπέρ της αληθείας. Αλλά δυστυχώς φοβούμεθα την κοινή γνώμη και τον κοινωνικό και εκκλησιαστικό εξοστρακισμό.  Ο Νικόδημος είναι γνωστός ως ο κρυπτός μαθητής του Χριστού. Εάν εγένετο φανερός μαθητής του Χριστού τότε πιθανόν να έχανε την θέσιν του τον μισθόν του και την εκτίμηση που έχαιρε από τον λαόν και τους συναδέλφους του. θα τον έλεγαν «αιρετικό» ότι στο τέλος της ζωής του άλλαξε την θρησκεία του.
Η ΑΚΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΟΥ

 Ο Νικόδημος όμως δεν μπορούσε να μη γνωρίσει τον Χριστό έστω και κρυφίως. Στην πραγματικότητα ήταν άνθρωπος ειλικρινής διότι αργότερα όταν του εδόθη η ευκαιρία να πει ένα καλό λόγο υπέρ του Χριστού το έκαμε υπερασπίσας τον Χριστό ενώπιον των λοιπόν συναδέλφων Φαρισαίων(Ιωάννης ζ:50—51).Ο άνθρωπος αυτός είχε ωραίο όνομα Νικόδημος! Προέρχεται από τας λέξεις νικώ και δήμος. Ο Νικόδημος έπρεπε να σταθεί υψηλά υπεράνω του κοινού επιπέδου του δήμου αλλά ο φόβος τον κατέλαβε  έμεινε με το όνομα χωρίς χάρι.
Φίλε είσαι φανερός ή κρυφός μαθητής του Χριστού; Η χαρά σου και ψυχική ικανοποίησης θα είναι τελεία όταν ο Χριστός που πιστεύεις εν τη καρδία σου ομολογείς και ενώπιον των συνανθρώπων σου. μέσα στον κύκλο σου είτε κοινωνικό είτε θρησκευτικό μη αφήσεις τους άλλους να νομίσουν ότι η σιωπή σου είναι έγκρισης των γύρω σου συμβαινόντων ή λεγομένων. Η αμαρτία στον κόσμο μας έχει εξαπλωθεί τόσο πολύ που
Χρειαζόμαστε κρυφούς μαθητάς αλλά φανερούς ατρόμητους εις την διακήρυξη της αλήθειας και εις τον έλεγχο του ψεύδους. Διατί φοβούμεθα; ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ
 «Εάν ο Κύριος είναι μεθ’ ημών τις θέλει είσθαι καθ’ ημών;» Είναι προτιμότερο να υπακούει κανείς τον Θεό ή να ευχαριστεί τον κόσμο και τους συνανθρώπους του; το να είναι κανείς μάρτυς υπέρ της αληθείας και δικαιοσύνης δεν είναι μομφή αλλά μεγάλος έπαινο. Ο απ. Παύλος λέγει: «Δεν αισχύνομαι (ντρέπομαι)το Ευαγγέλιο του Χριστού επειδή είναι δύναμις Θεού προς σωτηρίαν εις πάντα τον πιστεύοντα Ιουδαίον τε πρώτον και Έλληνα». Εμπρός λοιπόν για τον Χριστό όχι μαθηταί της νυκτός αλλά τέκνα του φωτός.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



......