31—3—2017 —ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ------48----ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ



31—3—2017 —ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Συνεχίζουμε τη δοξολογία μας με το ποιος είναι: « Ο ζων Θεός»
48
 Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ              ==18==
Ίσως θα πεις «θέλω να σωθώ αλλά δεν καταλαβαίνω αρκετά».
Είναι καλό να καταλαβαίνουμε αλλά δεν σωζόμαστε με την κατανόηση αλλά με την πίστη. Αν πάλι πεις «Δεν καταλαβαίνω  γι’ αυτό δεν πιστεύω ποτέ δεν θα σωθείς. Αν όμως ενεργήσεις με την πίστη που έχεις ο Θεός θα σου δώσει μεγαλύτερη κατανόηση. Όταν στρώνεται το τραπέζι μπροστά μας είναι πολλά πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε. Δεν μπορεί να το καταλάβει ο νους πως ο σπόρος που σπάρθηκε στη γη μπόρεσε να γίνει φυτό για να τραφεί το σώμα μας. Δεν είναι ευκολονόητο πως η τροφή μετατρέπεται σε όργανα του σώματος μας. 
Ακόμη και αν γνωρίζαμε τα χημικά συστατικά του νερού δεν καταλαβαίνουμε πως μας ξεδιψάει αν και πίνουμε το νερό κάθε ημέρα. Καταλαβαίνουμε πολύ λίγο για τον ηλεκτρισμό και όμως τον χρησιμοποιούμε και ωφελούμεθα κάθε ημέρα από την χρήση του. δεν καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί το ραδιόφωνο αλλά μας τέρπει(ευχαριστεί) ακούγοντας το.
Πολλοί άνθρωποι έχουν παράξενη γνώμη ότι δεν βλάπτει το τι πιστεύει ο καθένας αρκεί να είναι ειλικρινής στις πεποιθήσεις του. Δεν είναι παράξενο να σκέπτονται έτσι οι άνθρωποι για πνευματικά αιώνια ζητήματα όταν γνωρίζουν πόσο ανόητο θα ήταν να εφαρμόσουν την γνώμη αυτή σε ζητήματα κοσμικά; Αν πρόκειται να ταξιδέψουμε σε κάποια μακρινή πόλη θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι αποτελεί το άκρον άωτον της ανοησίας αν ξεκινήσουμε προς οιανδήποτε κατεύθυνση χωρίς να ενδιαφερθούμε να μάθουμε που θα μας βγάλει.
Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους παίρνοντας δηλητήριο ενώ νόμιζαν πως παίρνουν το φάρμακο τους. Ήταν ειλικρινείς σ’ αυτό που έκαμαν αλλά ήσαν ειλικρινά λανθασμένοι. 
Πολλοί πιστεύουν ότι είναι τόσο καλοί που δεν έχουν ανάγκη να σωθούν. Έχουν αυτή την εσφαλμένη αντίληψη επειδή μετρούν τους εαυτούς τους με άλλους γύρω αντί να μετρηθούν με τα μέτρα του Θεού. Βλέπουν τους γύρω ανθρώπους με την αμαρτωλή του ζωή και νομίζουν ότι επειδή οι ίδιοι ζουν καλύτερα από μερικούς απ’ αυτούς θα πάνε στον ουρανό. Συγκρίνουν πολλές φορές την δική τους με την ζωή αδυνάτων ΑΜΗΝ
 ......................................