6--4--2017---01--Από Τον Κόσμο Της Αγίας Γραφής ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ --GEORGE D. BECKWITH Διδάκτωρ φιλοσοφίας = ιεροκήρυκα 01--



ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΥ
Ο συγγραφέας του ανά χείρας βιβλίου GeorgeDBeckwith(Γεώργιος Δ.Μπέγκουϊθ) γεννήθηκε σε μια αγροτική κατοικία στις όχθες της λίμνης Οντάριο μέσα σε ένα αγαπημένο χριστιανικό σπίτι κοντά στον  Winterport της Πολιτείας Νέας Υόρκης της Αμερικής.
Ο πατέρας του ήταν αγρότης και η μητέρα του δασκάλα και κόρη ενός Μεθοδιστή Ποιμένα.  Προ της γεννήσεως του οι γονείς του τον αφιέρωσαν στον Κύριο. Μελετούσαν την Γραφή και είχαν οικογενειακή λατρεία και ευχαριστία εις το τραπέζι.
Το 1903 έλαβε πτυχίο από το Χάι Σκούλ της Albion το 1904 από το διδασκαλείο της Albion και εργάστηκε επί ένα έτος ως δάσκαλος.
  Το 1905 φοίτησε στο Κολέγιο μηχανικής του Πανεπιστημίου των Συρακουσών όπου σπούδασε ζωγραφική και σκιτσογραφία. Έτσι παρασκευάστηκε χωρίς να το αποσκοπεί εις το να σχεδιάσει το διάγραμμα της ιστορίας και των προφητειών της Γραφής.

  Το 1906 φοίτησε στο κολέγιο καλών τεχνών του Πανεπιστημίου Συρακουσών όπου σπούδασε Ιστορία και ειδικεύθηκε στα θέματα του σημιτισμού ως ταύτα παρουσιάζονται τόσο στη Π.Δ. όσο και στην Κ.Δ.
  Το 1909 έλαβε από το Πανεπιστήμιο των Συρακουσών το πτυχίο της φιλοσοφίας και κατά το ίδιον έτος διορίστηκε Κοινωνικός διευθυντής του
Κεντρικού κλάδου της χριστιανικής αδελφότητας των νέων του Σικάγο και το 1911 γενικός γραμματέας του κέντρου χριστιανικής αδελφότητας νέων του Kingston όπου επέδειξε αξιοζήλευτη κοινωνική και χριστιανική δράση.
  Το 1923 εξελέγη μέλος της κομητείας Fulton.
  Το 1937 δημοσίευσε βιβλίο περί της Αμερικανικής
Οικογένειας και:
   Το 1941 το διάγραμμα της Ιστορίας των Προφητειών της Γραφής ως και το ανά χείρας βιβλίο το οποίο μέχρι σήμερα σημείωσε πολλές εκδόσεις.
  Από το 1941 και εντεύθεν ασχολείται εις το κήρυγμα και το συγγραφικό έργο….κλπ.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
02
Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ—Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


  «Σπούδασον να παρασιτήσεις σεαυτόν εις τον Θεόν εργάτη ανεπαίσχυντον ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας».(Β΄ Τιμ.β:15)
«Εν τη καρδία μου εφύλαξα τα λόγια Σου δια να μη αμαρτάνω εις Σε».
(Ψαλμός ριθ:11).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

   Η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού και ο Λόγος της αλήθειας. Είναι η αγγελία του Θεού προς τον άνθρωπο. Είναι ο μόνος τέλειος κανόνας ζωής και έργων του ανθρώπου.
  «Ο Λόγος του Θεού είναι ζων και ενεργός και κοπτερώτερος υπέρ πάσαν δίστομον μάχαιραν» (Εβραίους δ:12).
Οι σελίδες του είναι γεμάτες δύναμη. Οι άνθρωποι οφείλουν σήμερα να επιστρέψουν προς την Αγία Γραφή. Η Αγία ραφή αποκαλύπτει ότι το κακό υπάρχει σήμερα εις τον κόσμο είναι αποτέλεσμα της απιστίας.  Είναι το αποτέλεσμα της εγωιστικής θελήσεως εκείνων που τυφλώθηκαν από τον σατανά και ζουν στην αμαρτία. Είναι το αποτέλεσμα της παρακοής του ανθρώπου προς τις εντολές του αγίου και πανσόφου Θεού. Η παρακοή του ανθρώπου προς το θέλημα του Θεού είναι η αιτία του αποχωρισμού εκατομμυρίων ανδρών και γυναικών από της κοινωνίας με τον Θεό.
εκατομμύρια ανθρώπων χάνονται εις την αμαρτία και τον θάνατο εξ’ αιτίας των επιθυμιών αυτών. «Η επιθυμία αφού συλλάβη γεννά την αμαρτία η δε αμαρτία εκτελεσθείσα γεννά τον θάνατο». (Ιάκ.α:15) Οργανώσεις αμαρτωλών ανθρώπων ελέγχουν τις κυβερνήσεις των εθνών. Παραβιάζουν όλους τους νόμους του θεού και της πολιτείας εις βάρος της ειρήνης και του πολιτισμού. Αμαρτωλοί άνθρωποι ενώνουν τις προσπάθειες τους κατά του Θεού. Οι καρδιές των αμαρτωλών ανθρώπων λιποψυχούν στις ημέρες μας από του φόβου και της προσδοκίας των επερχομένων δεινών εις την οικουμένη. Ο Ψαλμωδός εις το δεύτερο ψαλμό περιγράφει την κρίσι του Θεού επί των αμαρτωλών ανθρώπων που ενώνουν τις προσπάθειες τους κατ’ Αυτού λέγων: «Ο καθήμενος εν ουρανοίς θέλει γελάσει ο κύριος θέλει εκμυκτηρίσει αυτούς τότε λαλήσει προς αυτούς εν τη οργή Αυτού και εν τω θυμώ Αυτού θέλει συνταράξει αυτούς».
Η Αγία Γραφή είναι το μοναδικό βιβλίο που μπορεί να δώσει ικανοποιητική εξήγηση και σαφή αντίληψη περί της αιτίας και της σημασίας της ταραχής και του φόβου που χαρακτηρίζουν την ανήσυχη εποχή μας και είναι ακόμη το μοναδικό βιβλίο που μπορεί να δώσει το φάρμακο κατά της ταραχής και του φόβου. Η Αγία Γραφή είναι το μοναδικό βιβλίο που αποκαλύπτει τον Ιησού Χριστό τον Σωτήρα της ανθρωπότητας. Η Αγία Γραφή μας ομιλεί περί του γεγονότος της αμαρτίας περί της καταστάσεως του ανθρώπου μέσα στην αμαρτία περί της καταδίκης του ανθρώπου ως αμαρτωλού και περί του απολυτρωτικού σχεδίου του Θεού από την αμαρτία εις ζωήν αιώνιον. «Διότι δεν έδωκεν εις ημάς ο Θεός πνεύμα δειλίας αλλά δυνάμεως και αγάπης και σωφρονισμού».
(Β΄ Τιμοθέου α:7).   Η αγία Γραφή δεν είναι κοινό βιβλίο. Δι’ εκείνους που δεν πιστεύουν εις τον Θεό είναι βιβλίο κλειστό αλλά δι’ ημάς τους πιστεύοντας είναι Θεόπνευστος λόγος είναι το επίκαιρο και κατάλληλο για κάθε εποχή βιβλίο. ΟUlysses SGrant   αναφερόμενος εις την αγία Γραφή είπε: «Προσκληθείτε εις την Βίβλον ως τον κύριο παράγοντα των ελευθεριών σας γράψτε τα διδάγματά της στις καρδιές σας και εφαρμόζετε αυτά   στην ζωή σας. είμαστε οφειλέτες εις την επιρροή του βιβλίου αυτού δια την περίοδο που κάμαμε εις τον πολιτισμό και εις αυτό πρέπει να αποβλέπουμε ως οδηγό μας για το μέλλον. O William Mc Kinley είπε: « Όσον βαθύτερα μελετούμε αυτό το θαυμαστό βιβλίο και όσο πιστότερα φιλάττομεν τα θεία διδάγματα του τόσο καλύτεροι πολίται θα είμαστε και το μέλλον μας ως έθνος θα είναι ανώτερο».

O Dwight I.. Moody όταν ρωτήθηκε από πού είχε λάβει τόσην δύναμη εις την ζωή του απάντησε: «έχω δύναμη ανάλογα προς το πλημμύρισμα της ψυχής μου από τον Λόγο του Θεού».
Ο απ. Παύλος γράφει: «Διαμαρτύρομαι λοιπόν εγώ ενώπιον του Θεού και του Κυρίου μας Ιησού Χριστού όστις μέλλει να κρίνει ζώντας και νεκρούς
εν τη επιφανεία αυτού και τη βασιλεία αυτού κήρυξον τον λόγον εγκαίρως ακαίρως έλεγξον επίπληξον πρότρεψον μετά πάσης μακροθυμίας και διδαχής διότι θέλει ελθεί καιρός οτε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τα ιδίας αυτών επιθυμίας γαργαλιζόμενοι την ακοήν αυτών εις δε τους μύθους θέλουσιν εκτραπεί. Συ δε αγρύπνει εις πάντα  κακοπάθησον εργάσθητι έργον ευαγγελιστού την διακονίαν σου κάμε πλήρη». (Β΄  Τιμόθεος δ:1—5). 
Και πάλιν λέγει ο Παύλος: «Διότι θέλουσιν είσθαι οι άνθρωποι φίλαυτοι φιλάργυροι αλαζόνες υπερήφανοι βλάσφημοι απειθείς εις  τους γονείς αχάριστοι ανόσιοι άσπλαχνοι αδιάλλακτοι συκοφάνται ακρατείς ανήμεροι αφιλάγαθοι προδόται προπετείς τετυφωμένοι φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι έχοντες μεν μορφήν ευσεβείας ηρνημένοι δε την δύναμιν αυτής και τούτους φεύγε».
Β΄ Τιμόθεος γ:2—5).
Οι αληθείς χριστιανοί πιστεύουν ταπεινώς εις την διδασκαλία του Λόγου του Θεού. ως υπηρέται του Θεού ας εμβαθύνουμε εις τον Λόγον του Θεού εις την αλήθεια του ιλασμού εις την κατανόηση του θελήματος του θεού εις τις ενέργειες του Αγίου Πνεύματος ξεχνώντας τους εαυτούς μας και τις θλίψεις μας εις την ηρεμία και την ειρήνη που μας δίδει η αιώνιος Αυτού παρουσία.
Η αγία Γραφή μπόρεσε να αντέξει εις τον έλεγχον όλων των αιώνων διότι είναι ο Λόγος του Θεού και ο λόγος της Αλήθειας. Οι ανίσχυρες προσπάθειες μερικών άθεων συγγραφέων κατεχόμενοι από πονηρό πνεύμα που ζητούσαν να καταρρίψουν την αξιοπιστία του Λόγου του Θεού και να ισχυριστούν ότι η Αγία Γραφή είναι ψευδής δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Εκατομμύρια ανθρώπων σε όλα τα έθνη βρήκανε οδηγία θάρρος δύναμη και χαρά από τις σελίδες του βιβλίου αυτού. Η αγία Γραφή ονομάσθηκε το βιβλίο των βιβλίων. Όλα μαζί τα 66 βιβλία της ενώνονται σε ένα βιβλίο. Η Αγία Γραφή περιέχει την καλύτερη φιλολογία. Υπήρξε πάντοτε βιβλίο σε χρήση των γονέων για την διδασκαλία νέων και παιδιών. Οι διδασκαλίες της Αγίας Γραφής ασκούν πανίσχυρη επιρροή  για την δημιουργία μιας κοινωνικής τάξεως εις την οποία η ορθή σκέψης και η ηθική ζωή θα αποτελούν κανόνα.

Η Αγία Γραφή διακρίνεται και εκ του γεγονότος ότι ήταν το πρώτο βιβλίο που εκτυπώθηκε από τον Ιωάννη Γουτεμβέργιο τον διάσημο εφευρέτη της τυπογραφίας. Η εκτύπωσης της έγινε μεταξύ των ετών 1450—1555 μ.Χ.
Στις ημέρες μας τυπώνονται κάθε χρόνο 21.000.000 αντίτυπα της αγίας Γραφής υπό 21 διαφόρων Βιβλικών Εταιριών εις 800 γλώσσες και διαλέκτους. Οι στατιστικές λέγουν ότι κατ’ έτος πωλούνται περισσότερα αντίτυπα της Αγίας Γραφής παρά άλλων 100 βιβλίων λαμβανομένων συνολικώς.
Από τις 21 αυτές βιβλικές Εταιρίες έχει μεγάλη σημασία να αναφέρουμε εδώ την ιστορία μιας και μόνον της Αμερικανικής Βιβλικής Εταιρίας. Η εταιρία αυτή ιδρύθηκε το έτος 1816 μ.Χ. εις μία αίθουσα του Δημαρχείου της Νέας Υόρκης. Έπειτα  από 125 χρόνια λειτουργίας που συμπληρώθηκαν τον Μάιο το 1941 η Εταιρία έκαμε την 125ην  ετήσια συνέλευση της εις την ίδια αίθουσα.

Κατά τα 125 αυτά χρόνια της λειτουργίας της η αμερικανική βιβλική Εταιρία κυκλοφόρησε σε σύνολο 305.55.700 αντίτυπα της Αγίας Γραφής και τευχών αυτής. Δηλαδή ο μέσος όρος κυκλοφορίας της Γραφής καθ’ όλην αυτήν την περίοδο των 125 ετών ήταν 4 αντίτυπα κάθε ένα λεπτό των 24ωρών κάθε μιας ημέρας. Τώρα μόνη η Αμερικανική Βιβλική Εταιρία τυπώνει ετησίως πλέον των 70.000.000 αντιτύπων της Γραφής ή τευχών αυτής. Το γεγονός αυτό αποτελεί αξιοθαύμαστο ρεκόρ και εμπνέει όλους εκείνους οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εξάπλωση του ευαγγελίου. Χιλιάδες ανθρώπων σήμερα σε όλο τον κόσμο μπορούν να δώσουν μαρτυρία προσωπικός περί της σπουδαιότητας της ευρείας κυκλοφορίας του Λόγου του Θεού κρίνοντας από την σωτήριο και αναμορφωτική δύναμη του Λόγου του Θεού στην ίδια τους ζωή.(*).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Παράγραφος με τον (*) Η αμερικανική  Βιβλική Εταιρία προμήθευσε κατά τα τελευταία έτη στον ελληνικό στρατό 200.000Καινές Διαθήκες οι περισσότερες των οποίων ήταν εις την Νεοελληνική μετάφραση του Έλληνα κληρικού Νεόφυτου Βάμβα. Οι χιλιάδες αυτές οι Κ.Δ. δόθηκαν και δίδονται στους στρατιώτες εκείνους που υπερασπίζονται την ελευθερία της Πατρίδας μας με την πρωτοβουλία της ηγεσίας του Στρατεύματος. Τούτο αποτελεί μια αναγνώριση ότι κατά την δύσκολη αυτή μεταπολεμική περίοδο η εθνική ελευθερία πρέπει να συμβαδίζει με την ελευθερία της ψυχής του Έλληνα πολίτη ή στρατιώτη από την δύναμη της αμαρτίας διότι η δουλεία στην αμαρτία είναι χειρότερη από την εθνική υποδούλωση. Και αυτό ήταν το βαθύτερο νόημα της αιτήσεως της ηγεσίας του Στρατού μας προς την αμερικανική Βιβλική Εταιρία όπως δωρίσει σε κάθε Έλληνα στρατιώτη μία Καινή Διαθήκη
—η εξασφάλιση της πνευματικής μας ελευθερίας από την δουλεία της αμαρτίας. Επίσης εις την πατρίδα μας εργάζεται η «Αδελφότης προς διάδοση του Θείου Λόγου εις την Ελλάδα» η οποία με την στενή συνεργασία της εν Αμερική «εκστρατείας προς διανομή ενός εκατομμυρίου Καινών Διαθηκών και του περιοδικού η φωνή του Ευαγγελίου» διένειμε από το 1948μέχρι σήμερα  170.000 Καινές Διαθήκες κομψότατου σχήματος σε Νοσοκομεία φυλακές σχολεία Εκκλησίες και μεμονωμένα άτομα. Η διανομή συνεχίζεται πετυχημένα. Η Δόξα ανήκει στον Θεό.(Σημείωση του Μεταφραστή).

Η αγία Γραφή πρέπει να αναγιγνώσκεται από όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να μελετάται με προσοχή με προσευχή και τακτικά. Πρέπει να πληροί τις σκέψεις να οδηγεί τα βήματα και να κυβερνά την καρδιά του Ανθρώπου όπου εισέρχεται η Αγία Γραφή έχει αγαθά αποτελέσματα.
«ούτω θέλει είσθαι ο Λόγος μου ο εξερχόμενος εκ του στόματος μου δεν θέλει επιστρέψει εις εμέ κενός αλλά θέλει εκτελέσει το θέλημα μου και θέλει ευοδωθεί εις ότι αυτόν αποστέλλω.(Ησαϊας νε:11). 



.....................