1—4--2017—ΣΆΒΒΑΤΟ---49 ---Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ---- ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ




1—4--2017—ΣΆΒΒΑΤΟ
49
Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ       ==19==
χριστιανών με τα πολλά τους παραπτώματα. Από την άποψη της ανθρώπινης πλευράς μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι καλύτεροι από τους άλλους αλλά στην παρουσία του Θεού όλοι είναι αμαρτωλοί και υστερούνται της δόξης του Θεού. «Ο Θεός συνέκλεισε τους πάντας εις την απείθεια δια να ελεήσει τους πάντας» (Ρωμαίους ια:32)
Άλλοι  πάλι νομίζουν ότι είναι τόσο κακοί ώστε είναι αδύνατο να σωθούν. Ίσως να αισθάνονται ένοχοι για τα τρομερά τους εγκλήματα. Φόνευσαν έκλεψαν είπαν ψέματα μοίχευσαν και βλαστήμησαν το όνομα του Θεού. Φέρθηκαν άσχημα στις οικογένειες τους βασάνισαν ζώα έζησαν για να ικανοποιήσουν το πάθος της σάρκας τους.
αν συνεχίσουν την ζωή αυτή ασφαλώς θα περάσουν στην αιωνιότητα στη λίμνη του πυρός αλλά ο Ιησούς Χριστός πέθανε στον Σταυρό για όλες τις αμαρτίες τους και πιστεύσουν στον Χριστό και αυτοί επίσης μπορούν να σωθούν διότι ο Χριστός ήλθε στον κόσμο για να σώσει 
αμαρτωλούς. Δεν ήλθε να καλέσει δικαίους αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν. «Ο Θεός δεικνύει την εαυτού αγάπην εις ημάς διότι ενώ ημείς είμεθα έτι(ακόμη) αμαρτωλοί ο Χριστός πέθανε υπέρ ημών»(Ρωμαίους ε:8).
Ίσως θα πεις «δεν με ενδιαφέρουν αυτά που μας λέτε επειδή εγώ έχω την δική μου θρησκεία».
Η θρησκεία είναι η προσπάθεια εκ μέρους του ανθρώπου να κάνει τον εαυτό του ενάρετο στον Θεό. Υπάρχουν εκατοντάδες θρησκείες στον κόσμο.

Μπορούμε να τις χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες:
α/. Ειδωλολατρικές θρησκείες και:
β/. Ψεδοχριστιανικές θρησκείες.
Σε κάθε μια περίπτωση πρέπει ο άνθρωπος να κάνει κάτι για να σωθεί. Οι φιλόθρησκοι λένε προσευχές ταξιδεύουν σε άγιους τόπους καίνε λαμπάδες κάνουν θυσίες λούζονται σε άγια νερά κάνουν τελετές στρέφουν ρόδες από προσευχές(εννοεί τα κομποσκοίνια ή παλιότερα κάτι σαν κομπολόι). Φορούν χιτώνες και ιερές ενδυμασίες νηστεύουν βασανίζουν τα σώματά τους και και μερικοί για να εξευμενίσουν τους Θεούς τους θυσιάζουν ακόμα και τα παιδιά τους.(πχ τα πετούν στο στόμα κροκοδείλων).
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


……………………
2—4--2017—ΚΥΡΙΑΚΗ
50
  Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ      ==20==
Όλοι οι άνθρωποι είναι πνευματικά τυφλοί αλλά οι απλώς θρησκόληπτοι είναι διπλά τυφλοί και δεσμευμένοι από το Σατανά. Η θρησκεία τους κρατά αιχμαλώτους του φόβου και της απειλής. Η αγία Γραφή μας λέγει: «Και θέλετε γνωρίσει την αλήθεια και η αλήθεια θέλει σας ελευθερώσει». Η αλήθεια δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από το φως. Ευχαρίστως δέχεται την έρευνα. Οι αρχηγοί των ψευδοθρησκειών αποτρέπουν τους οπαδούς τους να διαβάζουν την Βίβλον (Αγ. Γραφή) ή άλλη χριστιανική φιλολογία.

Αυτοί που έχουν την δική τους θρησκεία πρέπει να υποβάλουν μερικές ερωτήσεις στον εαυτό τους. «Τι έκαμε η θρησκεία μου για μένα; Μου έδωκε την αιώνια ζωή; Μου έδωκε ειρήνη με τον Θεό; μου έφερε την βεβαιότητα της σωτηρίας; Είναι η θρησκεία μου κάτι ζωντανό που να έχει αλλάξει την ζωή μου; Μπορούν οι άλλοι να δουν την αλλαγή της ζωής μου;»
Εάν δεν είσαι σε θέση  να απαντήσεις θετικά στις ερωτήσεις αυτές τότε καλύτερα άρχισε να αναζητάς τον δρόμο της ζωής του Θεού. ο χριστιανισμός είναι περισσότερο από θρησκεία. Είναι μια ζωή. Είναι η ίδια η ζωή του αναστημένου Χριστού που χαρίζεται στον πιστεύοντα κάνοντας τον ικανό να είναι όπως ο Θεός τον προόρισε να είναι.

Ίσως θα  πεις «θέλω να γίνω Χριστιανός θέλω να πάω στον ουρανό όταν πεθάνω  αλλά ξέρω ότι δεν μπορώ να ζήσω τη ζωή του Χριστιανού». Φίλε μου  έχεις δίκαιο σ’ αυτό. Δεν μπορείς να ζήσεις την χριστιανική ζωή ούτε εγώ μπορώ να την ζήσω. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο κάθε άνθρωπος είναι να μη ζει μια ψεύτικη απομίμηση της χριστιανικής ζωής. Το μυστικό είναι τούτο: ότι δεν ζούμε την χριστιανική ζωή με τις δικές μας δυνάμεις. Ο ίδιος ο Χριστός που πέθανε στον Σταυρό για να μας σώσει κατοικεί τώρα δια της πίστεως στην καρδιά κάθε πιστού. Ζούμε την χριστιανική ζωή όταν επιτρέπουμε στον Χριστό να κυριαρχεί στην ζωή μας και να φαίνεται ως κυρίαρχος δια μέσου της ζωής μας.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

3-ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ-
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
3—4--2017—ΔΕΥΤΕΡΑ
51
Ο ΖΩΝ ΘΕΟΣ        ==21==
Πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη την ανόητη σκέψη ότι αν παρουσιάσουν περισσότερα καλά έργα παρά κακό θα πάνε στον παράδεισο όταν πεθάνουν. Τα καλά έργα δεν αφαιρούν από το παθητικό μας τα κακά έργα. Στην πραγματικότητα ο μη αναγεννημένος άνθρωπος δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο άξιον λόγου μπροστά στα μάτια του Θεού. ο αμαρτωλός είναι πνευματικά νεκρός εξ’ αιτίας της αμαρτίας και ανομίας του. ο νεκρός δεν μπορεί να παράγει παρά μόνο νεκρά έργα.
Όταν ένας εγκληματίας καταδικάζεται από το δικαστήριο του τόπου του για κάποιο έγκλημα που έπραξε. Δεν ελπίζει να τον συγχωρήσει ο δικαστής για το έγκλημα του άσχετα πόσες καλές πράξεις έχει κάνει στο παρελθόν. Και ο Καθένας μας έπαιρνε την απόφαση να ζήσει εφεξής μια τέλεια ζωή οπωσδήποτε θα οφείλαμε να δώσουμε λόγο για τις περασμένες μας αμαρτίες.
Άλλοι άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι με την σταδιοδρομία τους ή με την έλξη του πλούτου που νομίζουν ότι δεν έχουν καιρό για να σωθούν.
Οποία αυταπάτη! Κάποτε όμως θα πρέπει να έχουν καιρό για να συναντήσουν το θάνατο.

«Ανθρώπου τινός πλουσίου ευτύχησαν τα χωράφια. Και διελογίζετο εν αυτώ λέγων: Τι να κάμω διότι δεν έχω που να συνάξω  τους καρπούς μου; Και είπε τούτο θέλω κάμει: Θέλω χαλάσει τας αποθήκας μου και θέλω οικοδομήσει μεγαλυτέρα και συνάξω εκεί πάντα τα γεννήματα μου και τα αγαθά μου. Και θέλω ειπεί προς την ψυχή μου έχεις πολλά αγαθά αποταμιευμένα δι έτη πολλά αναπαύου φάγε πίε ευφραίνου. Είπε δε προς αυτόν ο θεός άφρον τούτη την νύκτα την ψυχήν σου απαιτούσιν από σου όσα δε ετοίμασας τίνος θέλουσιν είσθαι;» (Λουκάς ιβ:16—20 ). Πόσον ανόητος ο άνθρωπος που ζει μονάχα για τούτη τη ζωή!

Πολλοί άνθρωποι δεν σώζονται επειδή αγαπούν την αμαρτία τους περισσότερο από τον Κύριο. Η Αγία Γραφή ομιλεί για την αφροσύνη της αμαρτίας. Σταμάτησε και σκέψου και δες πόσο γελοίο και ανόητο είναι κάθε είδους αμαρτίας. Ίσως
κατορθώσουμε για λίγο καιρό να αποφύγουμε την αμαρτία αλλά γρήγορα ή αργά θα συληφθούμε και θα πληρώσουμε την τιμωρία. Μερικοί κακούργοι ίσως να μην τιμωρηθούν από χέρια ανθρώπων αλλά κάποια μέρα οπωσδήποτε θα αντιμετωπίσουν το Θεό. Θα προτιμήσεις άραγε μια σύντομη ζωή γεμάτη από αμαρτία για την αιωνιότητα στην λίμνη την καιομένη με πυρ και θείον;
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


………………………..