7--8--2016-----09 30—7—2016--- ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑ8Ι ΈΚΑΒΕ ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΛΟΙΑ…Ο ΙΩΑΣΑΦΑΤ


09  ΕΝΑ ΗΛΙΟΒΑΣΊΛΕΜΑ ΣΤΟ ΡΟΔΟΛΕΙΒΟΣ ΤΟ ΧΕΙΜΏΝΑ 2015-ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΔΡΕΠΑΝΙ

30—7—2016---
ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ  ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑ8Ι ΈΚΑΒΕ ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΛΟΙΑ…Ο ΙΩΑΣΑΦΑΤ
ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΖΟΜΑΣΤΕ.
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΣΑΦΑΤ


16 Κι εκείνος είπε: Είδα ολόκληρο τον Ισραήλ διασπαρμένον επάνω στα βουνά, σαν πρόβατα που δεν έχουν ποιμένα· και ο Κύριος είπε: Αυτοί δεν έχουν κύριο· ας γυρίσει κάθε ένας στο σπίτι του με ειρήνη.
17 Και ο βασιλιάς τού Ισραήλ είπε στον Ιωσαφάτ: Δεν σου είπα ότι δεν θα προφητεύσει καλό για μένα, αλλά κακό;
18 Και ο Μιχαϊας είπε: Ακούστε, λοιπόν, τον λόγο τού Κυρίου: Είδα τον Κύριο να κάθεται επάνω στον θρόνο του, και ολόκληρη τη στρατιά τού ουρανού να στέκεται από τα δεξιά του και από τα αριστερά του.

19 Και ο Κύριος είπε: Ποιος θα εξαπατήσει τον Αχαάβ, τον βασιλιά τού Ισραήλ, ώστε να ανέβει και να πέσει στη Ραμώθ-γαλαάδ; Και ο μεν ένας μίλησε λέγοντας έτσι, ο δε άλλος λέγοντας έτσι.
20 Τότε, βγήκε το πνεύμα, και στάθηκε μπροστά στον Κύριο, και είπε: Εγώ θα τον εξαπατήσω. Και ο Κύριος του είπε: Με ποιον τρόπο;
21 Και είπε: Θα βγω, και θα είμαι πνεύμα ψέματος στο στόμα όλων των προφητών του. Και ο Κύριος είπε: Θα εξαπατήσεις, και μάλιστα θα κατορθώσεις· βγες, και κάνε έτσι.
22 Τώρα, λοιπόν, δες, ο Κύριος έβαλε πνεύμα ψέματος στο στόμα αυτών των προφητών σου, και ο Κύριος μίλησε για σένα κακό.

23 Τότε, αφού πλησίασε ο Σεδεκίας, ο γιος τού Χαναανά, χαστούκισε τον Μιχαϊα επάνω στο σαγόνι, και είπε: Από ποιον δρόμο πέρασε το πνεύμα τού Κυρίου από μένα, για να μιλήσει σε σένα; 
24 Και ο Μιχαϊας είπε: Πρόσεξε, θα δεις, κατά την ημέρα που θα μπαίνεις από δωμάτιο σε δωμάτιο, για να κρυφτείς.
25 Και ο βασιλιάς τού Ισραήλ είπε: Πιάστε τον Μιχαϊα, και ξαναφέρτε τον στον Αμών, τον άρχοντα της πόλης, και στον Ιωάς, τον γιο τού βασιλιά,
26 και πείτε: Έτσι λέει ο βασιλιάς: Βάλτε τον στη φυλακή, και να τον τρέφετε με ψωμί θλίψης και με νερό θλίψης, μέχρις ότου επιστρέψω με ειρήνη.

27 Και ο Μιχαϊας είπε: Αν πραγματικά επιστρέψεις με ειρήνη, ο Κύριος δεν μίλησε με μένα. Και είπε: Ακούστε το εσείς, όλοι οι λαοί.
28 Και ανέβηκε ο βασιλιάς τού Ισραήλ, και ο βασιλιάς τού Ιούδα, ο Ιωσαφάτ, στη Ραμώθ-γαλαάδ.
29 Και ο βασιλιάς τού Ισραήλ είπε στον Ιωσαφάτ: Εγώ θα μετασχηματιστώ, και θα μπω στη μάχη· εσύ, όμως, ντύσου τη στολή σου. Και ο βασιλιάς τού Ισραήλ μετασχηματίστηκε, και μπήκαν στη μάχη.
30 Και ο βασιλιάς τής Συρίας είχε προστάξει τους άρχοντες των αμαξών του, λέγοντας: Μη πολεμάτε ούτε μικρόν ούτε μεγάλον, αλλά μονάχα τον βασιλιά τού Ισραήλ.

31 Και καθώς οι άρχοντες των αμαξών είδαν τον Ιωσαφάτ, τότε αυτοί είπαν: Αυτός είναι ο βασιλιάς τού Ισραήλ· και τον περικύκλωσαν για να τον πολεμήσουν· αλλ' ο Ιωσαφάτ αναβόησε, και τον βοήθησε ο Κύριος· και ο Θεός τούς απέστρεψε απ' αυτόν.
32 Και βλέποντας οι άρχοντες των αμαξών ότι δεν ήταν ο βασιλιάς τού Ισραήλ, γύρισαν από την καταδίωξή του.
33 Και κάποιος άνθρωπος, τοξεύοντας άσκοπα, χτύπησε τον βασιλιά τού Ισραήλ ανάμεσα στις αρθρώσεις τού θώρακα· κι εκείνος είπε στον ηνίοχο: Στρέψε το χέρι σου, και βγάλε με από τον στρατό, επειδή πληγώθηκα.

34 Και η μάχη μεγάλωσε κατά την ημέρα εκείνη· και ο βασιλιάς τού Ισραήλ στεκόταν επάνω στην άμαξα κατάντικρυ στους Συρίους μέχρι την εσπέρα· και γύρω στη δύση τού ήλιου πέθανε.

……………………………