9--4--2016---13--ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΩΒΙΤ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ-----έθνη πολλά θα’ ρθούν από μακριά τ’ όνομα του Κυρίου του Θεού για να τιμήσουν στα χέρια τους κρατώντας δωρώ για του ουρανού το βασιλιά γενιές ατέλειωτες θα σου προσφέρουν τη χαρά τους **

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥΖΛΑΣ
13--ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΩΒΙΤ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ
                 03
Μελλοντική μεγαλοπρέπεια της ουράνιας πολιτείας
Τωβίτ
13 έθνη πολλά θα’ ρθούν από μακριά τ’ όνομα του Κυρίου του Θεού για να τιμήσουν στα χέρια τους κρατώντας δώρο για του ουρανού το βασιλιά γενιές ατέλειωτες θα σου προσφέρουν τη χαρά τους
**
 (Ματθαίος 2: 1 Αφού δε εγεννήθη ο Ιησούς εν Βηθλεέμ της Ιουδαίας επί των ημερών Ηρώδου του βασιλέως, ιδού, μάγοι από ανατολών ήλθον εις Ιεροσόλυμα, λέγοντες·
2 Που είναι ο γεννηθείς βασιλεύς των Ιουδαίων; διότι είδομεν τον αστέρα αυτού εν τη ανατολή και ήλθομεν διά να προσκυνήσωμεν αυτόν…
θάλασσα της Τούζλας

.. 9 Εκείνοι δε ακούσαντες του βασιλέως ανεχώρησαν· και ιδού, ο αστήρ τον οποίον είδον εν τη ανατολή προεπορεύετο αυτών, εωσού ελθών εστάθη επάνω όπου ήτο το παιδίον.
10 Ιδόντες δε τον αστέρα εχάρησαν χαράν μεγάλην σφόδρα,
11 και ελθόντες εις την οικίαν εύρον το παιδίον μετά Μαρίας της μητρός αυτού, και πεσόντες προσεκύνησαν αυτό, και ανοίξαντες τους θησαυρούς αυτών προσέφεραν εις αυτό δώρα, χρυσόν και λίβανον και σμύρναν·)
**
Τωβίτ
14 καταραμένοι όλοι όσοι σε μισούν θα’ ναι για πάντα ευλογημένοι όλοι που σ’ αγαπούν.
15 νιώσε λοιπόν Ιερουσαλήμ χαρά και ευχαρίστηση για τους δικαίους γιατί θα συναχθούν και θα δοξάσουνε τον Κύριο των δικαίων.
Ευτυχισμένοι αυτοί που σ’ αγαπούν! Θα χαίρουν για την ευτυχία σου.
16 ευτυχισμένοι όσοι λυπήθηκαν για όλες τις συμφορές γιατί για σένα θα χαρούν, όταν θα δουν την δόξα σου και θα νιώσουν αιώνια χαρά.
Η ψυχή μου ας δοξάζει το Θεό το Βασιλιά τον μέγα.
**
(Αποκάλυψις 21:
26 Και σ' αυτή θα φέρνουν τη δόξα και την τιμή των εθνών.
Αποκάλυψις 21:
24 Και τα έθνη όσων σώζονται θα περπατούν μέσα στο φως της· και οι βασιλιάδες τής γης φέρνουν τη δόξα και την τιμή τους σ' αυτή.
Αποκάλυψις 21:
10 Και σε πνευματική έκσταση με έφερε επάνω σε ένα μεγάλο και ψηλό βουνό, και μου έδειξε τη μεγάλη πόλη, την άγια Ιερουσαλήμ, που κατέβαινε από τον ουρανό, από τον Θεό,
11 η οποία είχε τη δόξα τού Θεού· και η λαμπρότητά της ήταν όμοια με πολύτιμη πέτρα, σαν πέτρα ίασπη, που κρυσταλλίζει.
**

Τωβίτ
17 γιατί η Ιερουσαλήμ θ’ ανοικοδομηθεί με σάπφειρο
Και με σμαράγδι και με λίθους πολύτιμους τα τείχη της με καθαρό χρυσάφι,και θα στρωθούνε με ψηφιδωτά οι πλατείες της από βήρυλλο άνθρακα από τη Σουφίρ
18  τότε θα πουν όλοι οι δρόμοι της : τον Κύριο δοξάστε! Και θα υμνήσουν και θα πουν: δοξασμένος να είναι ο Θεός που όλους τους εξύψωσε
**
Τωβίτ 14:
Έτσι τέλειωσε η ευχαριστία του Τωβίτ προς το Θεό…Αμήν
…………………Αποκάλυψις 21
1 ΚΑΙ είδα έναν καινούργιο ουρανό και μια καινούργια γη· επειδή, ο πρώτος ουρανός και η πρώτη γη παρήλθε· και η θάλασσα δεν υπάρχει πλέον.
2 Και εγώ ο Ιωάννης είδα την άγια πόλη, την καινούργια Ιερουσαλήμ, που κατέβαινε από τον Θεό, από τον ουρανό, ετοιμασμένη σαν νύφη στολισμένη για τον άνδρα της.
3 Και άκουσα μια δυνατή φωνή από τον ουρανό, που έλεγε: Δέστε, η σκηνή τού Θεού μαζί με τους ανθρώπους, και θα σκηνώσει μαζί τους, κι αυτοί θα είναι λαοί του, κι αυτός ο Θεός θα είναι μαζί τους Θεός τους.
4 Και ο Θεός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον· ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πλέον· επειδή, τα πρώτα παρήλθαν.

5 Κι αυτός που κάθεται επάνω στον θρόνο είπε: Δέστε, κάνω καινούργια τα πάντα. Και μου λέει: Γράψε· επειδή, αυτά τα λόγια είναι αληθινά και πιστά.
6 Και μου είπε: Πραγματοποιήθηκε· εγώ είμαι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος. Εγώ θα δώσω σ' αυτόν που διψάει από την πηγή τού νερού τής ζωής δωρεάν.
7 Αυτός που νικάει θα κληρονομήσει τα πάντα, και θα είμαι σ' αυτόν Θεός, κι αυτός θα είναι σε μένα γιος.
8 Ενώ οι δειλοί και άπιστοι και μολυσμένοι με βδελύγματα και φονιάδες και πόρνοι και μάγοι και ειδωλολάτρες, και όλοι οι ψεύτες, θα έχουν τη μερίδα τους μέσα στη λίμνη που καίγεται με φωτιά και θειάφι· αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος.
9 Και ήρθε σε μένα ένας από τους επτά αγγέλους, που είχαν τις επτά φιάλες, που ήσαν γεμάτες από τις επτά τελευταίες πληγές, και μίλησε μαζί μου, λέγοντας: Έλα, θα σου δείξω τη νύφη, τη γυναίκα τού Αρνίου.

10 Και σε πνευματική έκσταση με έφερε επάνω σε ένα μεγάλο και ψηλό βουνό, και μου έδειξε τη μεγάλη πόλη, την άγια Ιερουσαλήμ, που κατέβαινε από τον ουρανό, από τον Θεό,
11 η οποία είχε τη δόξα τού Θεού· και η λαμπρότητά της ήταν όμοια με πολύτιμη πέτρα, σαν πέτρα ίασπη, που κρυσταλλίζει.
12 Και είχε μεγάλο και ψηλό τείχος· είχε και δώδεκα πυλώνες, και στους πυλώνες δώδεκα αγγέλους, κι επάνω γραμμένα ονόματα, που είναι των δώδεκα φυλών των γιων τού Ισραήλ.
13 Προς ανατολάς, πυλώνες τρεις, προς βορράν, πυλώνες τρεις, προς νότον, πυλώνες τρεις, προς δυσμάς, πυλώνες τρεις.
14 Και το τείχος τής πόλης είχε δώδεκα θεμέλια, και μέσα σ' αυτά τα ονόματα των δώδεκα αποστόλων τού Αρνίου.

15 Κι αυτός που μιλούσε μαζί μου είχε ένα χρυσό καλάμι, για να μετρήσει την πόλη και τους πυλώνες της και το τείχος της.
16 Και η πόλη είναι τετράγωνη, και το μάκρος της είναι τόσο όσο και το πλάτος· και μέτρησε την πόλη με το καλάμι, μέχρι 12.000 στάδια· το μάκρος και το πλάτος και το ύψος της είναι ίσα·
17 και μέτρησε το τείχος της, 144 πήχες, σύμφωνα με το μέτρο τού ανθρώπου, δηλαδή, του αγγέλου.
18 Και η εσωτερική δομή τού τείχους της ήταν ίασπης· και η πόλη ήταν από καθαρό χρυσάφι, όμοια με καθαρό γυαλί.
19 Και τα θεμέλια του τείχους τής πόλης ήσαν κοσμημένα με κάθε πολύτιμη πέτρα· το πρώτο θεμέλιο, ίασπης· το δεύτερο, ζαφείρι· το τρίτο, χαλκηδόνιος· το τέταρτο, σμαράγδι·
20 το πέμπτο, σαρδόνυχας· το έκτο, σάρδιο· το έβδομο, χρυσόλιθος, το όγδοο, βήρυλλος· το ένατο, τοπάζι· το δέκατο, χρυσόπρασος, το ενδέκατο, υάκινθος· το δωδέκατο, αμέθυστος.
21 Και οι δώδεκα πυλώνες ήσαν δώδεκα μαργαριτάρια, κάθε ένας από τους πυλώνες ήταν από ένα μαργαριτάρι· και η πλατεία τής πόλης ήταν από καθαρό χρυσάφι, σαν διαφανές γυαλί.

22 Και ναό δεν είδα μέσα σ' αυτή· επειδή, ναός της είναι ο Κύριος, ο Θεός, ο Παντοκράτορας, και το Αρνίο.
23 Και η πόλη δεν έχει ανάγκη τον ήλιο ούτε το φεγγάρι, για να φέγγουν μέσα σ' αυτή· επειδή, η δόξα τού Θεού τη φώτισε, και ο λύχνος της είναι το Αρνίο.
24 Και τα έθνη όσων σώζονται θα περπατούν μέσα στο φως της· και οι βασιλιάδες τής γης φέρνουν τη δόξα και την τιμή τους σ' αυτή.
25 Και οι πυλώνες της δεν θα κλειστούν την ημέρα· επειδή, νύχτα δεν θα υπάρχει εκεί.
26 Και σ' αυτή θα φέρνουν τη δόξα και την τιμή των εθνών.

27 Και μέσα σ' αυτή δεν θα μπει τίποτε που μολύνει και προξενεί βδέλυγμα, και ψέμα· αλλά, μονάχα οι γραμμένοι μέσα στο βιβλίο τής ζωής τού Αρνίου.

Όλος  αυτός ο λόγος του Τωβίτ ταιριάζει με την γέννηση του Κυρίου μας με την Νέα Ιερουσαλήμ 
και όλα τα έθνη που πίστεψαν και σώθηκαν δια της χάριτος. Δόξα στον Κύριο που ο λόγος Του επιβεβαιώνεται από όλη την Αγία Γραφή που είναι ο ζωντανός Λόγος Του.

................................................