17--4--2016----Λουκάς 5: -24 Αλλά, για να γνωρίσετε ότι ο Υιός τού ανθρώπου έχει εξουσία επάνω στη γη να συγχωρεί αμαρτίες (είπε στον παράλυτο): Σε σένα λέω: Σήκω επάνω, και αφού πάρεις το μικρό σου κρεβάτι, πήγαινε στο σπίτι σου. 25 Κι αμέσως, καθώς σηκώθηκε μπροστά τους, πήρε το κρεβάτι στο οποίο ήταν κατάκοιτος, και αναχώρησε στο σπίτι του, δοξάζοντας τον Θεό. 26 Και όλους τούς κατέλαβε έκσταση, και δόξαζαν τον Θεό· και γέμισαν από φόβο, λέγοντας ότι: Σήμερα είδαμε παράδοξα πράγματα.

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


ουρανιο τοξο απο το σπιτι μου
Η ΤΕΛΕΙΑ  ΛΥΤΡΩΣΗΣ

ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΤΡΩΣΗ

 (Του Κώστα Κουνάδη=1988
28
 -δ/.—Το έργο της λυτρώσεως για το οποίο ειδικώς ήλθε.
Η κυρία αποστολή του Χριστού δεν ήταν να μας δώσει την καλύτερη διδασκαλία αν και αυτό πράγματι συνέβη γιατί «Ελάλησε ως ουδείς άλλος ποτέ». Ούτε ήταν να κάμει θαύματα και να καταπλήξει τον κόσμο αν και αυτό συνέβη όταν «έκτασης κατέλαβε άπαντας και εδόξαζον τον Θεόν και επλήσθησαν φόβου λέγοντες ότι είδομεν παράδοξα σήμερον».(Λουκάς ε:26). Αλλά η  κυρία Του αποστολή ήταν η λύτρωση μας η σωτηρία μας. Αυτός δεν ήλθε να υπηρετηθεί αλλά να υπηρετήσει και να βάλλει την ψυχήν του λύτρον αντί πολλών. Αυτό λοιπόν το έργο τώρα το ετελείωσε όταν είπε
ανατολη απο το σπιτι μου
«Τετέλεσται»
-ε/.—η Θυσία περί αμαρτίας κι’ αυτή ετελείωσε.
Εκείνη την ώρα ήταν η ώρα της βραδινής προσφοράς. Σε λίγο θα ακουγόταν η σάλπιγγα από το ναό ότι η θυσία εκείνη ετελείωσε. Αλλά προτού η σάλπιγγα ηχήσει η φωνή του Χριστού ακούστηκε από το σταυρό. «Τετέλεσται». Αυτός «δια του Πνεύματος του αιωνίου προσέφερε εαυτόν άμωμον εις τον Θεόν για να καθαρίσει την συνείδηση σας από νεκρών έργων εις το να λατρεύεται τον ζώντα Θεόν». (Εβραίους θ:24). Στο εξής όλες οι θυσίες θα έπαυαν γιατί δεν θα χρειάζονται πλέον. Την στιγμή που Εκείνος με μια προσφορά άπαξ γινομένης ετελειοποίησε διαπαντός τους αγιαζομένους.
-Έτσι η λύτρωση που εξασφάλισε ο Χριστός για μας είναι μια τέλεια μια ολοκληρωμένη λύτρωση. Τίποτα δεν μπορούμε να της προσθέσουμε. Τίποτα δεν μπορούμε να της αφαιρέσουμε.  Είναι τέλεια. Καλούμεθα ως εκ τούτου να την δεχθούμε όπως είναι.
  Δυση Ηλιου απο το σπιτι μου
 Η ΤΕΛΕΙΑ  ΛΥΤΡΩΣΗΣ
ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΤΡΩΣΗ
 (Του Κώστα Κουνάδη=1988
29

2/.—ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΛΥΤΡΩΣΕΩΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;
 -α/.— Ο αμαρτωλός  άνθρωπος που με πίστη και μετάνοια στρέφει στο Χριστό παίρνει πράγματι απ’ Αυτόν αυτήν ακριβώς την τελεία λύτρωση. Μια φορά Ο Ευαγγελιστής Εβενέζερ Γούτεν είχε στήσει μια σκηνή όπου έκανε διάφορες συναθροίσεις με κήρυγμα του Ευαγγελίου. Μετά από αρκετές ημέρες ήθελε να πάει αλλού και έτσι μάζευε τη σκηνή του. Καθώς όμως τη μάζευε ήλθε κάποιος νέος με την ερώτηση: «Τι να κάνω για να σωθώ;» Και αφού ο ιεροκήρυξ εκείνος του είπε «Τώρα είναι πολύ αργά» «γιατί» ρώτησε πάλι ο νέος «μήπως γιατί μαζεύεις τη σκηνή σου και έτσι δεν έχεις ευκαιρία να με  βοηθήσεις στο σημείο αυτό;»
 «Όχι» απάντησε ο εργάτης του Ευαγγελίου. Αν σου είπα ότι είναι πολύ αργά για τη σωτηρία σου τούτο οφείλεται στον λόγο που μου είπες—τι να κάνω για να σωθώ; Δεν ξέρεις ότι ήταν αναγκαίο για την σωτηρία σου έγινε και μάλιστα ετελείωσε όταν ο Χριστός φώναξε «Τετέλεσται;» 


του 2015--ανοιξη --τα κρινα μου
Τι περισσότερο θέλεις; Δεν έχεις τίποτα να κάνεις παρά να πέσεις στα γόνατα και με πίστη να δεχθείς σαν δώρο αυτό το τελειωμένο έργο της λυτρώσεως. Έτσι θα σωθείς και συ.



.................................................